bugun hgs ıle sıftah yaptım bomboştu ama ılerde yıne gırdık :D
Printable View
bugun hgs ıle sıftah yaptım bomboştu ama ılerde yıne gırdık :D
aynen hgs'ler bomboş.. :D
30 la geçtiğimde bile arabanın arka lastiği gişeden çıkarken yeşik ışık yanıyor, her seferinde kaçak geçmiş olma şüphesiyle geçiyorum.
Ogs nin biip ini aramamak elde değil :)
İki sorum olacak;
1) Mevcut OGS ler ne zamana kadar kullanılabilecek?
2) Sattığımız araca ait OGS yi ne yapabiliriz?
Teşekkürler:..
1) Şuan net bir tarih yok ama en az 1 yıl daha ogs devam edicek
2) bankaya bildirim yapmanız lazım sattıgınz arac plaka değişmediyse ogs geçişleri sizden çıkmasın diye.
abi sölenenler o yönde bence kalkmaz diyorm ama gel görki neleri değiştirdiler neleri kaldırdılar ogs cok büyük bişi deil kaldırabilirler.
edit: haberi yazan egs diye yazmıs acaba trakyalımı h yerine e kullanmıs :)))
KGS ve OGS NE Zaman Kalkacak 2012 Haber | İşkur
hgs de ogs de mantığı aynı iki sistemi teke çekebilirler..
OGS de olduğu gibi HGS dede kaçak geçişlerde bir sınır var.HGS de tam sayısını bilmiyorum ama belli bir kaçak geçişten sonra kara listeye alır ve ceza gelir.
Sonunda başardım hgs almayı. Sıfır km f458 italia almış kadar sevindim yemin ediyorum ellerim titredi yapıştırıken. Postanedeki kzı bile şaşırdı sevincime altı üstü hgs işte.
Ama sen 1 hafta içinde alırsan sıkıtı yok die 2 kere hgs den geçtikten sonra 5 gün dolaşmadığın ptt kalmasın, gittiğin ptt nin yarısında hgs yok diye, yarısından çoğundada 40-45 dk beklemene rağmen sisitem gitsin tabi sevinirim.
Bi iş yapıyolar ama altyapıları sistemleri yok doğru düzgğün çalışan. Hem Amak zorundasın hem sisitem yok bi türkiyede olur ancak.
arkadaşlar şehir efsanesi olmuş şu kartın aparatını gören duyan resmini bilen varmı.. bir kartın aparatı var deniyor ama yalan rüzgarı olmuş tam..
hgs yi yapıştırdım bugün, içimde okumayacakmış gibi bir his var. beyaz kısım ön camdanda bir o kadar iğrenç gözüküyor.
soru olarak, ön cam filmi olupta hs yapıştıran var mı aranızda?
Bugün akşam önümdeki ticari taksi HGS gişesinden geçti. Geçer geçmez ekranda "Kaçak Geçiş - 46.50 TL" yazdı.
Benimkini de okumazsa diye işkillendim ama 3.40'la kurtardık yine günü..:D
İş bankası internet şubesinden başvurdum. Paşalar bi güzel çekti ücreti karttan kuryeye verildi dedi :D ama ne gelen var ne giden arayınca sistemden kontrol edemiyoruz kuryeyi çok yeni bi hizmet hgs efendim zart efendim zurt efendim :D özetle iş bankası internet şubesinden işler rayına oturana kadar uzak durun
Bu HGS'yi diyelim ki aldık bir süre sonra aracı satarken nasıl olacak? Araç üzerinde mi kalıyor yoksa devredebiliyormuyuz? :S Gerçi sticker ama.
@c20let
Ben İş Bankası'nın şubesinden aldım. Ücretsiz verdiler zaten. Sadece içine yükleme yapıldı. Keşke sen de öyle yapsaydın.
@ahmetbaha-drs
Bana söylenen araç satıldığı anda HGS etiketinin de Ptt'ye gidip iptalini gerçekleştirmekmiş. Araç üzerinde devri gibi bir durum söz konusu değilmiş.
HGS kullanıpta memnun olan var mı ?
Almayı düşünüyorum. 3 Tane şirket arabasına aldık.
Hepsinde de okumama yapar mı ya ?
OGS mi alsam ? OGS iptal olacak filan deniliyor ama
8 Milyon OGS kullanıcısına 40TL cihaz bedelini nasıl
öderler bilemiyorum ?
geçmiş yazılara bakmadımda hgs ye otomatik odeme talimatı geldimi ?
dün bitane araç aldım geldiyse hgs alıym ama yoksa ogsden devam :)
kredili hesabın yani ek hesaplı bi hesabın varsa hesaptan ödemeyi kabul ediyorlar.
o bankada hesap zorunluluğu var yani ozaman ogs alıym ben
garantiden talepte bulundum da bu garantinin kurye kısmının sorunlu olduğunu unutmuşum 1 haftadır gelemedi :D
ya arkadaşlar strese sokmayın okumaz felan deyipte :(
kanka o kurye firmasının adının unuttum ama onlar garantidekilerden cok kötü derecedeler yani garantiyi bi dahaki aramanda mutlulukla ararsın..
ben hayatımda böyle sorunlu bi yer görmedm ismini bile sinirden unutmusum
adamlara diyorm kardesm uzun yola gidicedm 1 haftadır gelmesi gerken şey bakırköy gibi merkezi yere gelemedi ben vazgeçtim getirmeyn adres verin ben gelip alayım yok efendim gizliymis yok olmazmıs onların cozemediği işi ben çözeyim dedim ondada delirttler.
umarım böyle sorunlar yaşamazsın
Bende elimde kalan KGS yi bitirmek için kaç gündür KGS gişelerini kullanıyorum Esenyurt AKBATI gişelerinden çıkıyorum okuttuktan sonra para eksiliyor yeşil ışık yanıyor bariyer kalkıyor tam geçiyorum siren çalıyor(kaçak geçiş sireni) :)
Ulen iki gün sonra ceza gelirmi acaba diyorum kendi kendime. Bahçeşehir gişelerinden çıkarken bu uyarıyı yapmıyor ama esenyurt gişelerinde bi iş var !
ben 10 km hızla geçtim hatta durudm sona doğru yinede yazıyı zor okudum. Biraz kıt beyinli bi sistem geç ayıkıyo mevzuya...
Bankaların çalıştığı bir firma var merkezi Ayazağa'da birde Bahçeköy'de yerleri var. Muhtemelen o firma olabilir. Ayazağa'daki yerlerinde kapı otomatik açılıyor, içeri giriyorsun siyah bir camın arkasından birileri seninle konuşuyor, bir Allah'ın kulunu göremiyorsun :D Resmen camlarla, duvarlarla konuşuyorsun :D
Bahçeköy'deki yerde insan yüzü görüp birileriyle konuşabiliyorsun. Ama genel olarak hemen hemen herkesin bilgilerinin olduğu bir firmaya elini kolunu sallayıp gitsende içeri almazlar.
abicim haklısın içeri almasınlarda ben şunu sundum günlerdir sizin yüzünüzden ulaşmadı ben geliyim kargonuzdan kapıda alıyım hatta verin motokuryeyi telefonundan arıyım .
hiç birine olur yön göstermediler.
ıyı hatırlattınız kredılı kgs kartım vardı pedere soledım onu hgs ye cevırsın dıe :D uyuz olmaya basladım bu kopru olayına .ıdo zaten ıs saatlerınde ferıbot fıyatlarına zamlı tarıfeyle gecırıyor en guzelı karsıya gecmemmek.
garantiden hgs aldım ilk geçişte girdi yok dedi 15 tl kesi uyuz oldum sonraki geçişlerdede ışık sonradan yanıyor kaçla geçmeliyiz 40 50 gibi geçiyorum ama durmak gerekyiro sanırım böyle olacaksa ogs ye dönücem oda sıkıntılı samandıra gişesi bozukmuş bana 300 tl ceza geldi 2 kere ogs yi kaldırıp attım