Bi hgs alamadim ya
Printable View
Bi hgs alamadim ya
dün bir arkadaşımızın konusunda HGS ve OGS kaçak geçişlerin tespit için önden çekilen resimleri gördüğünü söyledi. hafta sonu karşıya geçeceğim muhtemel bir kaçak geçiş yaşarsam ön plakam olmadığı için başım derde girer mi? bence girer :D acaba önden plakası olmayan araçlar için arkadan da bir resim çekimi var mı bu karayollarının elektronik sisteminde? bilgisi olan var mı? bir arkadaşımız vardı orada çalışan şimdi hatırlamıyorum bilgi verebilirse sevinirim. yada yorumu olan arkadaşlar var mı?
Cuma akşamı memlekete tekirdağa gideceğim hala almadım ogs mi hgs mi ?
HGS Stickerını şeffaf plastiğe yapıştırabilir, ihtiyacınız olduğunda cama tutturabilirsiniz.
Protonclub'da biri bu sistemi yapmış ve sorunsuz geçmiş köprüden, otobandan vs.
http://i44.photobucket.com/albums/f2...psac7cbdab.jpg
Şimdi sorun şu:
Babama o kadar yapıştırma dememe rağmen bu PTT'deki arkadaşı HGS stickerını malesef yapıştırmış arabamızın cama.
Çok çirkin görünüyor. Bu stickerı söküp yerine yine nasıl sticker alabilirim ?
Sıfırdan almış gibi işlem mi yapılıyor ? Çetrefilli bir işse o cama yapıştıran adama aldırtacağım.
Konu denk gelmişken bende bişey sorayım aynı ogs yi farklı arabalarda kullanabilir miyiz? mesela babamın arabasındaki ogsyi bende kendi aracımda kullanabilir miyim?
Çok sağolun.
Posta nin internet haberinde okudum ptt ci aciklama yapmis hgd okumasada ceza gelmeyecek plakasan dusuluyor demis.kaynak koyamiyorum simdi telefondayim.yalniz simdi diyelim adam camlicadan girdi orda okumadi sonra kartaldan cikti onudami manuel bakicaklar?
Bu arada ogs ile bilgi yok benim bildigim ogs 2-3 okumamada skinti olmuyor bundan sonra oluyor.ozaman hgs daha avantajli oluyor.
geçen hgs ile gişelerden geçtim 13 lira ceza yemişim hiç fark etmedim yanımda oturan abim söyledi ceza yedin diye :D ne garip iştir hızlı geçince okumuyomu camda yapışık duruyo bant..
Hgs :
-Arkadaşın arabayla kaçak geçiş yaptık bunun üstüne hgs alalım dedik. 1 hafta içinde alırsanız ceza yok dedi ptt.
-Araç şirket üstüneydi shell hgs vermedi ptt sorunsuz verdi.
-Rahatça geçiş yapmaya başlamıştı ki, camı kırıldı. Cam değişti hgs aktarıldı fakat camcı çalışmaz artık dedi.
-Artık geçerken hep kaçak geçiş yazıyor ve siren çalıyor. Tabi hemen ardından bikaç gün içinde telefona sms geliyor yaptığın geçişin ücretinide yazan. ( mesela 09:24 narlıdere şehitlik 1,80TL )
Kısaca kaçak geçsende ücret yansımıyor kayıt sırasındaki telefonuna gelen sms'le cihazın okuyup okumadığını anlıyorsun. Bu arada ogs'de de ses çıkmayanları mevcut aynı durum onlarda da var. Fakat ogs'de sms hiç görmedim.
ferhat 13 tl ceza yazıcak bı geçişyok dıye hatlıyorum en az 11 katını yazıyorlar 1tl olan geçiş yok diye hatrlıyorum. Bu arada hgs yı ilk alanlardanm bayagada yazdım şöyle iyi böyle iyi diye kafamn bu ara dalgın olmasndan öturu para yokken gecs yaptm yedi gun ıcındede odemeyı unutmsum 46lira ceza gelicekmiş henuz ulasmadıı :)
HGS radyo frekansı ile çalıştığından belirli bir hızdan sonrası mantar.
Kredi kartına bağlattım garantiden. 15 liraya düştüğü an 30 lira yüklüyor. 15 in altına istesem de düşemedim.
ben yanlışlıkla HGS den geçmek zorunda kaldım. ayın 21 inde..
bugün de HGS tanımlattım plakaya...
ama hala bakiyem ilk yatırdığım şekilde 30TL olarak gözüküyor... (1 saat önce açtıldı HGS)
bu cezai yaptırımdan kurtulmuş olmam lazım, bugün 7. gün diye düşünüyorum...
ne zaman o eski geçişim düşecek daha önce bu şekilde HGS alıp, önceden kaçak geçtiği tutarın ne zaman çekildiği hakkında bilgisi olan var mıdır :)
BUGÜN alacağım bakalım ykb den sıkıntılı adamım inş bir sorun olmaz :D
Hocam bakiye düşme eğer internet bankacılığından bakıyosan geç düşüyo. Ama ptt nin sitede ne sıklıkla bakiye düşer bilmiyorum. Hemen düşmediği kesin ama.
evet bilgi olsun...
21.02.2013 akşam saat 20:00 civarı kaçak geçiş yapmıştım HGS den...
bugün yani 28.02.2013 öğlen 14:00 de (tam 7. gün) HGS tanımlattım iş bankası direk şubeden. şubeden yapınca hemen aktif oldu...
biraz önce telefonuma 21.02.2013 de FSM koprusunden yapmis oldugunuz gecise ait ucret 3.40TL dir diye mesaj geldi...
hemen HGS kaçak geçiş sorgulama sayfasına girdim,
plakama ait kaçak geçiş bulunamadı uyarısı verdi... bugün gün içinde bu mesaj gelene kadar baktığımda kaçak geçiş gözüküyordu...
Benzer durumda olan arkadaşlara bilgi olsun ;)
2 haftadır piyasada pttler ve sheller dahil hgs yok .nası b.ktan iş belli değil.Adamlar bir sistem yapıyo daha alt yapısı hazır değil.hgs olmadığı için mecbur kaçak geçtik . Kaçak geçtiğimden sonra iki haftadır sormadığım shell kalmadı hepsinde bitti abi 2 haftadır gelmiyor cevabını alıyorum.Ptt de zaten uzun süredir yok .Bildiğiniz çevrenizde avrupa ykasında hgs satan bir yer varsa tavsiyenizi bekliyorum...
iş bankası hgs etiketleri için plastik bir kılıf veriyormuş onu nerden temin edebiliriz..
arkadaşlar o kadar takıntıdan sonra perşembe ykb den aldım hgs yi world karta bağlattım cuma akşamı tekirdağa gittim pazar döndüm hgs ye girmeden önce telefonları arka koltuğa attım :D radyo teybi vs kapattık 10 hızla girdim okudu 5 geçişimdede sıkıntı yokmuş D:
konuyu okumadan yazıyorum ama bu hgs etiketini cama yapıştırmasak görüyomu?
ptt genel müdürünün açıklamasına binaen söylüyorum plakaya alıp hiç yapıştırmasakta sıkıntı olmuyor o zaman nasıl olsa plakaya bağlı hesaptan düşüyor?
10gün önce kaçak geçiş yaptım. sonra karta para yatırmadan tekrar geçmek zorunda kaldım. geçtiğimde 75tl falan yazdı. gözlerim yuvalarından fırladı :D
bu sabah 100tl yatırdım. ptt'den çıktığımda atm den baktım ceza düşüşü olmamıştı.
http://n1305.hizliresim.com/19/6/mt9z5.jpg
şuan ogs gişeleri hgs destekliyormu yani şuan hgs alsam sıkıntı yaşarmıyım
yoksa gidip paraya kıyıp tekrar ogs mi almalı ?
diğer arabamda yok almamda lazım karar veremedim :D
Yeni konu açmadan buradan yazayım dedim.
Arkadaşlar araçtaki ogs baz istasyonlarının yanından geçerken ötmeye başladı. Netten baktım kimisi bozulmuş diyor, kimisi pili bitecek diyor, kimisi pil değişmiyor diyor. Bilen daha önce başına gelen var mı acaba? Aldığımız bankaya mı gitmek lazım yoksa köprüdeki yere mi götürmek gerekiyor?
hortlatayim konuyu :D
eşimin aracında hgs ogs yok.gişede hgs bittiğinden sonra alırız diye kaçak geçiş yaptık. Hgs sorgusunda çıkmıyor, ama ogs sorgusunda çıkıyor. Ancak ben Hgs satın aldım, hgs bakiyesindenmi düşecek yoksa cezayı yedikmi :(
Arkadaşlar olayı açıklayabilecek biri var mı
http://i.hizliresim.com/9403vO.png
Bugün yine geçtim HGS den.
girişi okumamış aptal alet.
çıkışta giriş yok die 15tl yazdı. Düzeltiyolar ama eger atlarlarsa ugraş dur.