Golf 7 yi uzun uzun inceledim. Ic kalitesi golf 6 ya gore biraz daha iyi. Verdigi luks hissiyatida gayet hos. Butun gelen partiler xenonlu. manuel baslangic fiyati 57 bn tl. Baraninda dedigi gibi golf 5 ten sonra golf 6 cikarken vw grubu yayin yapmisti. Maliyeti azaltmak ve araci hafifletmek amaciyla golf 6 ve sonrasindaki serilerde bagimsiz arka salincak kullanilmicak. Gecen hafta gidip konusmustum hatta 2011-2012 yarisina kadar uretilen pololarda arka firenler disk ancak 2013 lerde maliyeti dahada dusurmek icin kampanaya cevirme ihtimalleri varmis.
Lafi uzatmadan hayirli olsun her ne kadar bazi ozeliklerin sunulmamasina kizsakta dogru tercih vermissiniz keyifle kullanin
kusura bakmayın ama, bal gibide koyar
Biraz araştırma yaptım, bidefa adamlar şasiyi yeni bi şasi geliştirmişler ki bu şasi bundan sonraki çogu vw grubu araçta olacak gibi. Yeni şasinin ismi "MQB" büyüklüğüne görede rakamsal değer vermişler sonuna, her bölmesinide ayrı ayrı değiştirilebilir yapmışlar ki şöyle parağraflar bulmak mümkün;
The German acronym for Modular Transverse Matrix, the MQB will find its way beneath everything from the next all-new VW Polo to the next VW Passat, from the Audi A1 to the Audi A4.
Buradan çıkaracağım şey şu, yeni şaside aynı parçaları aynı tasarımları rahatlıkla farklı araçlar için kullanabilecekler. Aynı üretim bandından farklı araçlar ardarda çıkabilecek. Üretim maliyetleri çok daha aşağılara çekilecek..
Bu şasiyle yeni model olarak golf 7 leon, mk3, ve yeni audi a3 piyasaya çıkıyor. Aynı torsion beam süspansiyon sistemi yeni leonda, polo'da ve new beetle'da da var. Sonuç olarak söyleyeceğim şey polo veya beetle daki torsiyon beam sistemin "uyarlanması" çokta masraf getirecek/mühendislik açısından zorlayacak birşey olmayacaktır. Oradan 2mm kısalt şurdan 10mm uzat olduda bitti
Bunu size değil genel olarak yazıyorum. bağımsız süspansiyon olmuş, torsion beam olmuş arka frenler diskmiş kampanaymış vs bence bunlar direkt olarak konforu etkilemiyor. Adam torsiyon koymuştur kesmemiştir kampanada koymuştur ama süspansiyonu freni öyle bir optimize etmiştir ki biçok disk fren bagımsız süspansiyonlu arabadan konforludur.. Denemeden bu eski teknoloji diye isme takılmamak gerek. Böyle yapmak sadece etikete bakmak olur.
yan sokagimizda 2 tane var
arkadaş ne ara aldilar![]()
kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..
aramızda varmı vw gurubunda çalışan varmı bana yardımcı olabilcek ilk sayfada dedigim gibi yarına kadar vaktım var araba için alınır alınmaz bekleyin v.s gibi net bişeyler söyleyecek birileri varsa sevinirim.
Türkler öyle bir millettir ki,hayatta bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır.
Etikete bakmak; şu zamanda hala torsiyon koymuşlar tü k*ka demek, aynı zamanda etikete bakmak, vw torsiyon koymuşsa vardır bir bildiği demek, öyle bir yapmıştır ki, yapmıştır bir şeyler. demek.
Söylediklerim biraz yanlış anlaşılmış. Söylemek istediğim kullanıp görmeden 2şekilde de yorum yapmamak gerektiği idi.
Şunu da belirteyim vw'i hiç sevmem, sadece önyargılı olmamak gerektiğini söylemek istedim![]()
Torsiyonun üretim maliyetlerini düşürmek, bakım masrafının olmaması (uzun vadeli) dışında hiç bir + sı yok. Bunun Golf, Astra vs vs ile de alakası yok. 7. nesil Golfte "daha konforlu" yapmak için torsiyona geçtiklerini düşünmüyorsundur umarım
İstedikleri kadar geliştirilmiş şasi (metal) üretsinler, sen yola temas eden ve darbeyi absorbe eden sistemini maliyetleri kısmak için basite indirgersen, konforun daha iyi olmasını bir kenara koyuyorum, aynı konforu yakalamak bile çok güç olur.
Bir kere sen 2 tekeri birbirine bağlıyorsun direk dümdüz bir boru ile (en basit tabirle), ama o 2 tekere uygulanan vertical -dikey darbeler aynı değil, ve darbeyi emmeyi beceremediği yerde bu direk şasiye yansıyacaktır. Daha basitçe anlatayım, sağ tekerden aldığın darbeyi belirli bir miktarda soldan da hissediyorsun (örnektir), torsiyonlu araç kullandığım için biliyorum. İstediğin kadar gelişmiş amortisör - yay kombinasyonun ya da şasin olsun, bunu ancak minimize edersin ama yok edemessin.
Ben fwd hothatch sınıfında torsiyonun daha uygun olduğu kanaatindeyim, amaç konfor değil yol tutuş çünkü. Zaten yol tutuşta en iyi olan hothatchlerin çoğunda torsiyon bağlantı mevcut, özellikle fransızlar bu konuda baya başarılı.
Ama bahsettiğimiz araba bir hothatch değil. Bir hatchback aile arabası ve konfor en önemli kriterlerden biri olmalı, özellikle Golf gibi bir arabadan bahsediyorsak.
Bunun önyargı ile alakası yok kısaca anlayacağın, 2+2=4.
Tabi aracı kullanmadan yorum yapmak olmaz çok inceledim ama kullanmadım. Sana yazdıkların konusunda tamamen katılıyorum.
Bugün C sınıfı araç alacak olsam yine gider sıfır Golf alırım kesinlikle 2 dk düşünmem rakipleri karşısında ancak Golf 6 dan Golf 7 geçiş yapmam ki yapmayı düşünüyordum, değmeyeceğini fark ettim.
25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
23" Fiat 500e LaPrima
23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
Instagram Paylaşımlarım: edriver_35
@empo
MQB 'yi VAG duyuralı 1 yılı aşkın bir zaman geçti, bunu açıklamak için araştırma yapmana gerek yoktu, forumda bile muhabbeti geçmişti, kısacası biliyorumInterchangable bir ön taraf ile en küçük motordan 3.6 lt ye kadar aynı parçaları kullanarak Ar-ge maliyetini mümkün olduğunca düşürmek amaç bu durumda. Etiketle alakası yok diyorsun, peki o zaman Golf 7 nin Golf 6 ile benzer fiyatlarda / belki de daha ucuza satılması gerekmez miydi bu maliyet azaltma politikasının getirisiyle?
Ben de mühendislik öğrencisiyim, uzatmalardayım bu arada az çok biliyoruz neyin ne kadar etkileyeceğini. Polo veya Beetle'dan alınan arka torsiyon beam ölç biç uzat-kısalt mantalitesi ile öyle alınıp oturtulamaz, kusura bakma daAraçların ağırlık dağılımları, şaseleri (motor kısmı hariç - aynı sayılır ***** MQB), kullanıcı hedef kitleleri, klasmanları vb. farklı iken uzat-kısalt neticesinde al-tak şeklinde kullanılamaz malesef, bu durum ar-ge gerektirir. Ayrıca Dou'nun dediği gibi torsiyon ile tam bağımsızdan daha başarılı bir konfor elde edilmesi birazcık hayal olarak kalır. Benim de aracımın arka yürür aksamı torsiyon ( H beam ). Benden bir önceki kasanınki tam bağımsız, benim aracım ile hemen hemen aynı model yıllarındaki Avensis'in de tam bağımsız. Sıra ile E11-E12 ve T25 Avensis'lere in, bin. Ne demek istediğimi az çok anlarsın
![]()
Uzun lafın kısası VW, bu araçtan bir şeylerin maliyetini kısmasına rağmen, kullanıcıya bu alırken daha uyguna alabilme olarak geri dönmüyor. O zaman ben potansiyel müşteri olarak, "Ne anladım bu işten."Anlatabildiysem düşüncelerimi ne mutlu bu arada. Kısaca amaç sadece VAG grubun düşük hacimli / daha ekonomi odaklı araçlarından kazanacağı kar matrajını arttırması bence.
Kısmet olur da gün gelir, torsiyonlu ve bağımsız süspansiyonlara sahip Golf 7 yi test ederiz, o zaman yorumumuzu bir daha yaparız diyorum. Yanılıp yanılmadığımızı da görmüş oluruz böylece![]()
doğuş un şu tuzu kuruluguda beni öldürüyor..
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Bunlar avantajları, torsiyonun üretim maliyeti ucuzdur, kullanım maliyeti daha düşüktür, hafiftir ve daha sessizdir.
Bunlarda dez avantajları, oversteer'e daha meğillidir, pek bi kamber verilemez, birde bir tekeri etkileyen "vertical" kuvvet diğerinide az çok etkiler. Buraya kadar hem fikiriz sanırım. Sistem olarak baktığımızda bağımsız süspansiyon sisteminin daha komplike, daha 'kaliteli' ve daha 'pahalı' bir sistem olduğu konusunda da hemfikiriz diye düşünüyorum.
Aracın süspansiyon sistemiyle ilgili konforuna bakacaksak, konforu etkileyecek şeyler jantlar, lastikler, yayların esneklik sabitleri, amortisörlerin tepme kuvveti (bunun nasıl söylendiğinden emin değilim) vs baglı. Bu kadar değişken varken daha basit bir sistem dolayısıyla kaybedecegımız konforun önemli bir bölümünü (yada neredeyse tümünü) diğer değişkenleri uygun kullanarak absorbe edebileceğimizi düşünüyorum. Minimize etmek, daha ucuza yakın konforu elde etmekse neden olmasın diyorum sadece.
Ayrıca ortadaki dümdüz boru, atıyorum sol tekerleğimizi 5cm yükseltecek durumdaki bir kasiste sağ tekerleğimizi ne kadar etkiler?
O dümdüz boruyu yada çubuğu (1.5m varsayalım) 0.5m sağdan 0.5m soldan pay bırakıp ortadaki 0.5m yi şasiye sabitlersem (yada şasiye yaklaştırıp sabit tutarsam ) sence de bu tekerler arası istenmeyen yük aktarımını önemli ölçüde engellemiş olmam mı?
Unutulmaması adına, Vw torsiyonla konfor için ne yapmıştır ne yapmamıştır bilemem binip kullanmadan Golf iyi yada kotü demek sallamak olur, ama amaç aynı konforu daha uygun maliyet ve kullanım fiyatlarıyla elde etmekse "bence" münkün.
bayilerde sanrım pek araç yok ve şubat mart aylarına sıra veriyorlar..
sizin durum nedir
"Hiçbir ülke yoktur ki, kendi içerisinde bizim kadar hain yetiştirebilsin.."
kesinlikle katılıyorum arabada alman... Bence biraz daha beklemelisin piyasaya biraz daha yayılsın kullanıcılar çogalsın yorumları degerlendirip sizin aracınızla çok fazla aman aman bi farkı varmı yokmu daha net belli olur ona göre hareket edin derim görsel olarak ama çok başarılı diyebilirm
Anladığım kadarıyla çoğu konuda paralel gidiyoruz.
Minimize etmek sizin de saydığınız gibi ancak lastik ebadı, yayın sertlik oranı amortisörün rebound ve compression karakteristiği ile olabilir. Bunlar konforu etkilediği oranda yol tutuş adına da önemli bir rol oynar. Fakat dediğim gibi, sadece minimize edebilir.
Söz konusu araç sınıfında "en konforlu" araç olarak tabir edilen golf ise, en iyi olduğu yönü devam ettirmeliydi diye düşünüyorum. Konforu torsiyon kullanarak daha iyi hale getirebileceğini düşünmüyorum açık ve net, bunun için kullanmaya gerek yok. Öyle olsaydı sanırım benzinli dahil tüm versiyonlarında da torsiyon kullanmaya karar verirlerdi.
Şöyle bir örnek vereyim, bu durum yarı bağımsızda da görülse de torsiyon da çok daha erken oluşmaktadır. Sol arka tekerleğe dikkat edin.Ayrıca ortadaki dümdüz boru, atıyorum sol tekerleğimizi 5cm yükseltecek durumdaki bir kasiste sağ tekerleğimizi ne kadar etkiler?
O dümdüz boruyu yada çubuğu (1.5m varsayalım) 0.5m sağdan 0.5m soldan pay bırakıp ortadaki 0.5m yi şasiye sabitlersem (yada şasiye yaklaştırıp sabit tutarsam ) sence de bu tekerler arası istenmeyen yük aktarımını önemli ölçüde engellemiş olmam mı?
İkinci sorunuzu anlayamadım, 3 eşit parçaya bölüp birbirinden bağımsız (2 tarafta bağımsız hareket edebilecek) hale getirmekten mi söz ediyorsunuz?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)