National'ın değil bizim ayıbımız.Adam haklı olarak yayınlıycak tabi ne yapıcaktı ?
Printable View
National'ın değil bizim ayıbımız.Adam haklı olarak yayınlıycak tabi ne yapıcaktı ?
videoyu şimdi izledimde biz ne iğrenç bi millet olmuşuz hakkaten de öyle ama o yüzden ben artık gitdiğim mekanlarda herşeyi soruyorum sormayıp neden rezil kepaze olayım ki turistleri düşünemiyorum bile tamam hadi bize 100 ise turiste 150 olsun ama resmen 30 40 katı fazla isteniyor
yabancı bir dilde komple videoyu izledim tabii anlamadım ama adam baya bişeyler yaşamış
http://www.youtube.com/watch?v=Zh4uBNF89VU
videoyu tamamen izledimde,yarın birgün yandaşlık yapan nuri adındaki turistleri barlara çeken adamın başı yanabilir :D
Bende izlerken acaba foruma baslik acsammi diye dusundum herkes takip etsin diye ama son zamanlardaki gereksiz konu populasyonunu dusunup vazgecmistim :)
Adami pragda mekanda bi hatun arka odaya cagirmisti orda hafiften bi hirpaliyip 500 yada 600 euro istemislerdide 375 eurosu cikmisti oyle kurtulmustuda burda baya bildiin gore gore s.ktiler adami 5 bira icti 1000 dolar hesap odettiler. Adam polise gidiyor derdini anlatmaya calisiyo polis hic muhattap bile olmuyor. Adamin elinde adisyon polise gosteriyo gayet net hiiic umrunda degil. Utandim izlerken. Yinede belgselin genelinde oyle cok kotu bi hava yoktu. Herkesin gormesi gereken bi sehir filan dedi tarihini anlatti yani tam rezil olma olayi yok.
Aksaray'a doğru insin daha neler oluyor bakalım :)
rezillik..
1000 dolar birde sadece kendi hesabı.. sonradan o ispanyol bir çocuk kurban seçiyorlar onunda parasını ödüyorlar..
birde bu 1970 model reno12 sw ları istanbulda arasan bulamassın.. arkadaş ne zaman bu tip belgeseller oluyor devamlı kadrajda bu tip araçlar giriyor şansmıdır nedir..
birde dikkat ettiysen diğer şehirlerde çok direniyor para vermemek için hatta dolandırıcılarla bazı şehirlerde ağız dalaşına giriyor romada falan ama türkiyede büyük ihtimal gelmeden önce buna dediler sakın fazla itiraz etme direnme atarlanma neyse hesabı öde diye :) hiç fazla itiraz etmiyor dikkat ettinmi direk bankamatiğe gidip ödüyor parayı ona şaşırdım brezilyada bile atarlanmışdı epey..
Belkide takıldığı Mekanlardaki kişilerde adamın programını izliyorlar :) baktılarki adam içeri girdi amaçta belli TR yi düşünen zaten yok yapıştır :))
Maalesefki ülkemizinde durumu bu ama bırakın yabancıyı ilk bodruma gidişimde hiç unutmuyorum 2 kutu kolaya 40 TL verdim üzerinden 7 yıl geçti ama bendeki acı hiç geçmedi :))
Neyse iyi yanından bakmak lazım Allah dan aksaray civarına inmedi :D arkadaşların dediği gibi orda bir pavyona filan girseydi çekim ekibi bütün çekim bütçesi yol paraları dahil bırakır çıkarlardı.. :D tüm ekibin cebinde simit alıcak paraları kalmazdı :D Neyse bunada şükür beyoğluyla yırtttık :D
bu kabul edilemez o ayri ama pragda da polisin bastigi bardan parasi olmasa cikarmicaklardi,
ayni sekilde brezilyada odasina cikip ickisine ilac atacak kadinda yaninda ne varsa alacakti hicbiri digerinde kotu degil aslinda buyuk turistik sehirlerin
agustos ta 2 tane norvecli arkadasim antalya ya gitmisti 2 vodka enerjiye 300 tl istemisler demistimde kendini avukat sanan bir arkadas demedigini birakmamisti burdan ona kapak olan bu haber icin teskur ediyorum....
crused´isimli üyeden Alıntı
evet arkadasım yalan soluyorum bunu beklıyorsun anlamıyorum kı. butun antalya mekanları senden mı soruluyo neden bu kadar emınsın yok o kadar hesap gelmezde ınanma arkadasım ama konuyuda baltalıyıp bızı yalancımı cıkartmak ıstıyosun. serefsızın bırı getırmıs 2 vodka 2 enerjı ıcın 300 tl almıs ıste yukarda bı takım hesaplar. adam turist cebınde parası var gıtmıs vermıs bana sadece sordu abı bukadar sey ıctık bu kadar para verdık normal mı dedı bende sen salakmısın ne normalı dedım buraya konu actım.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...er-yardim.html
dünyaya rezil ettiği bi durum yok başındada sölüyor zaten fazla turist var ise bu kaçınılmaz diyor doğruda sölüyor , kaldıki tek bizim ülkemizdede olmuyor bu başka ülkelerdede buna benzer ve daha beter şekilde yapılan dolandırıcılıklar mevcut :) Nuri'de sahaları terk eder mi acaba :D
niye rezil olmuşuz onu anlamıyorum ? Zaten bu türkiye nin bir gerçeği.Bunu yayına almak mı rezillik ? Kendi vatandaşımızın yaptığı şerefsizlik mi rezillik ?
Bu turist zikmece olayı dünyanın çoğu yerinde olan birşey.Eğer aptal değilsen bunlardan kurtulursun.Mal bir turistsen bu tuzaklara düşersin.Yabancılar bizden çok araştırır.Tr ye gelmeden önce incik cincik ederler.Aşağı yukarı fiyatlar kitaplarda yazar.
Ayrıca başımdan geçen bir olayı anlatayım. Bu olay amerikada oluyor.Ne kadar iyi ingilizce bilsemde aksandan ve hal hareketlerden yabancı olduğunu anlıyorlar.
Miami de araç kiralamadan önce 2 hafta taksiyle gezdim her yeri. Bazı çakal taksicileri işi anladığında yolu uzatıyorlar , farklı yollara giriyorlar.ama Artık bir süre sonra aşağı yukarı ücretleri ,yolları öğrendim.Bazılarında skldim.
Öğrendikten sonra her zaman gittiğim mesafeye gidecektim.Gece miami beachten coral gables A yani otelimin oraya aşağı yukarı 30 dolar civarı tutuyordu.Gece bindik arkadaşlarla dönüyoruz.Ordaki taksicilerin %90 ı kübalı.Biz arabada farklı dil konuşunca anladı durumu birde alkollüydük.Başta adresi söylediğimizdede biliyorum orayı demişti.
sora baktım saçma sapan yollara girmeye başladı.Gide gele yolları öğrenmiştim.Dedim yanlış gidiyorsun.Adam yok doğru yoldan gidiyorum burası daha kısa falan dedi.Sonra yolumuzun otobanla alakası yokken otobana girip orlarda birkaç tur attık.Zor bela otelin oraya geldiğimizde taksimetredeki tutar 100 dolardı.
Biz itiraz ettik ödemicez falan diye.Bizim arkadaşlardan bir fırlamada alkolün etkisiyle polisi arıcam dedi.O demeseydi 70 dolarda anlaşcaktık.Normalde böyle pazarlıkta etmem öderim yabancı ülke başıma bela almiyim diye fakat haksızlığada gelemiyorum uyuz oldum lavuğa.Poliste devreye girince adam sinirlendi bekliyoruz polisi dedi.
bizim arkadaşta polisi aradı.Bu arada türkiyeye *** atarız ama o meşhur amerikan polisi her yere hızır giderken tam 1 saatte geldi.1 saat hepimiz bekledik. Adamda iyice pisliğe vurmuş işi biz arabanın dışında bekledik oda bir köşeye çekildi.Bu arada kontağı açıp bekleme yazdırmış. olmuş taksimetre 130 dolar.
Polis geldi hepimiz konuştuk adamla.İnanılmaz sallamaz bir tavırla adam dedi şu an bi cinayet olayı var acil gitmem lazım.Ya parayı ödeyin yada sizi hapse atarım dedi . Bizde tırsıp vermek zorunda kaldık , çünkü hiç bir dediğimizi dinlemedi . 30 dolarlık yere 130 dolar vermiş olduk. ama allahın sopası yok biz ordan çıktık ,taksicinin arabası bozuldu gidemedi bi yere :D
Yani bu tarz olaylar her yerde oluyor,bence normal.Eğer bi turist böyle her önüne gelenle bir yere gidiyorsa onun salaklığı.Fakat bizim ülkemizde artık bu müdahele edilmesi gereken noktaya geldi.
kimsede demiyor ki adam haklı türkiyenin gerçeğini yüzümüze vurdu :)