ewet yeşil elma pahalı :P kırmızıda ii sulu sulu güzel sürülür :)
Printable View
hakkaten elmayı kullanaların hepsi kırmızı elmamı kullandı? birde silecek suyuna elma suyu koymak antifiriz görevi gorurmu acaba?
ben akşam bi elma sürim camlara ya :D
olaya değişik bir boyut getireceğim şimdi... peki bu elma suyu buzlanmayıda önlüyorsa radyotöre koysak nolur antifirz yerine donmayı engellermi :D:D yoksa motor elmalı turtamı olur...
ben opetten almıştım technolog marka tek kullanımlık mendiller iş görüyor.
tavsiye ederim.
Arkadaşlar benim babam 45 senelik şöför taksi şöförü :) yarım elma yada yarım patates sürüyoruz hatta patatesin diğer yarısını yağmurlu havalarda dıştan sürün yağmur damlaları nereye kaçacağını sapıtıyo :) :)
ıslak beze pirili döküp sabunlu sabunlu camı silin bi daha buğu falan yapmayacaktır :) ben dolmuşda kullanıyorum cok memnunum :)
Nacizane tavsiye almanlar elmalı sevmiyor :D
kis yavastan geldigine gore hortlatalim :) bugu ve sabah on camdaki buz icin oneriler neler acaba? :)
Kristal kedi kumunu iki çorabın içine doldurup cama yakın bir yere koyuyorsunuz.Youtube'da izledim,test ettiler.
konuyu hortlatıcamda yeni konu açıp konu kirliliği yapmıyım burdan devam etsin bana buğu önleyici hediye geldi şimdi cama sürücemde camda cam filmi var bir arkadaş sürme cam filmine kabarır içinde alkol var dedi onların .. doğrumudur.
sürmeyin bence elma falan sonra yapış yapış olcak heryer.... benim fikrim camın buğu olması normal ünkü dışarsı 0 derece araç içi 25 dereceye kadar ısıtıyoruz ... nem yapması bence ok normal...
araca bindikten sonra marş yaparken ön cam rezistansıda kalsın ve iç havayı döndürme yı açın ki nem ısı ya dönüşsssün.
klima yardımıyla zaten 20 saniye içinde açıyor.
kliması olmayan arkadaşlar içinse ilk yazdığımı deneyin olmuyorsa normal bir havada kup kuru temiz bir bezle camları sadecee köpük sabun vs olmadan silin farkı görüceksiniz :)
4 camı indirin içeri biraz temiz hava sirkülasyonu olsun o nem falanda uçar gider sonra ön resisdance açın ilk bir buhar olur sıcaklık farkından ama hemen gidiyor..
Arabaya binince camları indirip kaldırın. Sonrasında klima işi anında çözer.
Tabi bu klimalı arabalarda işin kolay kısmı.
Klima yoksa, araç içinde nem varsa ve ne yaparsanız yapın çözemiyorsanız arabanın içine lavanta kesesiyle kedi kumu koyun.
buğuyu önlemek yerıne buğuyu oluşturmamak lazım;
-yağmurlu ve karlı kış aylarında ıslanan kumaş paspaslar buğu yapar..
-yere verılen sıcak hava ıslak paspasla bırleşınce camların buğu yapma suresını hızlandırır..
-lastık paspas varsa ve ustunde su varsa camlar gene buğu yapar..
-fılmlı camlar fılmsız camlara gore buğu yapar..
bır kaç puf nokta;
-sıcak havayı ön cama verın (kesınlıkle klıma açık olmalı - klıma havayı kuruttuğu ıçın nem kalmayacaktır ve buğu kaybolacaktır, zaten buğudakı temel unsur nemdır..)
-sıcak havanın araç ıçınde kalmasını sağlayın devırdaım tuşuna basmayın, aksı halde buğudan kurtulamazsınız..
-arka cam rezıstansını sureklı açın, hem arka camınızın buğusunu gıderırsınız hem de ıç mekan sıcaklığının artmasını sağlarsınız..