muayeneye kadar benimde hayatım tehlikede desenize :)
Printable View
muayeneye kadar benimde hayatım tehlikede desenize :)
sen yarış arabası olarak ruhsata yazdırma işini bi araştır bence.. bildiğim kadarıyla yarış arabası yazdırıp lisans alınca hiç bir şekilde sorun olmuyor. bu kadar modifiye ile legal geçmen zor olur bence dersen ki yaptıklarımın nesi yanlış? sana sonuna kadar katılıyorum bir çok otomobilden güvenli halde aracın bu modifikasyonlar sayesinde ama gelde anlat işte..
ABS hata isigi yanmiyorsa sorun yok cunku abs var mi yok mu anladiklari tek yer orasi, kimse aracta modulator var mi, abs gercekten calisiyor mu gibi testler yapmiyor keza ortam musait degil allahtan.
Esas tuhafima giden brake booster'in olmadigini, onun yerine cift ana merkezli fren yapildigini kaputu acinca alenen gormelerine ragmen hicbirsey demiyor olmalari. Cocuk olsa anlar yani bu sitemin hicbir sehir ici aracta orjinalde olmayacagini. Ama adamlar buna takmak yerine gidip ornegin kaloriferi uflemiyor diye agir kusur yazabiliyorlar.
Ilginc vallaha
Çankırı'da güzel bi abimiz var gidiyoruz çayımızı içerken adam arabayı alıyor iki basıyor sonra istasyona girip geçiriyor. Burası Türkiye olduğu için artık şaşırmıyorum normal yani.
Tomay onlar daha muayenenin en başında taktılar bana. roller muhabbetine...
4 çeker olsa da gerekmez dediler, zorla roller koydurttum fren testinde.
sonra birşey bulamadılar, dediler ki katalizörün ve orta susturucunun içi boş ! Nasıl anladınız dedim, vurduk sesi farklı geldi dediler, egsozda ses var mı dedim ! Yok dediler ! Katalizör ya da orta susturucunun etrafında kaynak izi var mı ! Yok !
Sonrası çok iç açıcı gelişmedi zaten...
Şansına iyi niyetli bir muayene görevlisi gelirse hiçbir problem yaşamazsın ama top sakallı hafif göbekli suratsız bir adamsa vay haline...
Yanımdaki yengeç gibi yan yan giden çürük çarık şahin geçti, benim egsozum sözde kurallara aykırı olduğu için bana red verdiler(tamamen muayeneyi yapan adamın insiyatifinde)... hatırladıkça sinirleniyorum. hadi hayırlısı.
Yanlız ben bir tane Opel'in SUV aracına adam ABS'de problem var diye yan parkura alıp fren testi yapmıştı Esenlerde. Hızlanıp hızlanıp frene asıldı. Napıyor diye sorunca ABS testi dedi. 4 çeker bişi bişi vıdı vıdıladı çok biliyormuş gibi ama çalışıp çalışmadığına baktılar. :D
vay arkadaş muayenenin de çivisi çıktı artık.
3 gün önce arkadaşım bir getz almak istedi. Araba 2010 model 1.4 benzin + lpgli. Neyse arabanın satışını almadan önce muayneye götürdü. Ücret ödeyip sıra beklerken görevli kişi arkadaşıma gelip bu arabayı hiç parkura sokmadan gidip işleminizi iptal ettirin ve ücretinizi geri alın demiş. Gerekli açıklamayı yapacaklar size demiş. İşlemleri iptal ettirip geri geliyor. Araca lpg takıldığı için ruhsatta yazan azami yüklü ağırlığı aştığı ve bunun ağır kusur olarak muayeneden geçemeyeceği söyleniyor. Lpg sisteminin sökülmesi şart deniliyor. Hepimiz şok olduk. Herkes ilk defa böyle bir olay yaşadı. Hal böyle olunca arkadaş arabayı almaktan da vazgeçti.
bugün muayeneye gittim herşey iyi güzel geçtim diye sevinirken adam geldi aracın kaydı trafikte görünmüyor dedi ne dicem bilemedim polinet diye bir kağıt alıp geri gelmemi sölediler hala şaşkınım :D
işlenmemiş tüpü herhangı bır sehırde sızdırmazlık yapıp işletebılırmıyım
Sonatanın muhtemelen koltuk altı kablolardan ötürü airbag yanıyor.Aldığımızda yanmıyordu , herhangi bi aylama zıplama vss de olmadı yani büyük ihtimal kablolardan...muayenede sıkıntı olur mu?
Yeni konu acmak istemedim; buradan sorayim bilgisi olanlara.
Aracimda 205/45-17 lastik ve 17 jant var. Orijinal jant olcusu 15 ve 195/60-15.
Dun @fdoganb ile gorustum ve orjinali 14 jant olan DelSol'u 15 jant var diye kusur yazdilar dedi Orhanlı'daki istasyonda.
Tum istasyonlarda artik degisik jant gecmiyor mu vizeden?
Ya da Istanbul'da bu jantlarla girsem kusur yazmayacak istasyon var midir?
Onde ayrica coilover, arkada ise 3.5 yay var. Dip basik degil ama on lastikle camurluk arasi kapali.
Bu da bir sikinti olur mu?
heryerde değişiyor kardeşim olay tamamen yerle ilgili... egzoslu jantlı yaylı gsi gözümün önünden geçti hafif kusurla (pendik) .. Maltepe mi kartal mı , nişanlımın arabasında teyp te TA yok diye (trafik anonsu) zorluk çıkartmıslar... Bir baskasının koltugunda yırtık var diye geçmedi... Ben geçen hafta bizim şirket aracını götürdüm pendiğe direksiyonu problemli idi (kütür kürüt ses yapıyor) ve aynası kırıktı , kesin geçemz dedim kusursuz geçtim :D Dediğim gibi gittiğin yer çok farkediyor şansına artık.
Ben orjınali 195*65*16 olan ölçülerindeki aracımın üzerindeki 205*45*18 jant ve lastiklerle geçtim
Tek yazdıgı lastik üzerinde yüzey çatlakları var hafifi kusur
175 70 13 orijinal ölçüsü olan aracımla 195 50 15 lastiklerle geçtim
ama saçma sapan şeylerden de bırakabiliyorlar...
:) Arkadaş 2 yıllık konu ve 8 sayfayı da okuduğum halde hala; orijinali 16" olan aracım 18" jantla ve 5 lik yayla geçer mi, geçemez mi anlamadım. Geçtim diyen de var, saçmasapan sebepten kaldım diyen de var. Hatta konuyu açan arkadaş, Tüv çalışanının olmaz dediği sebepten kalmış.! Sanırım sadece istasyondan değil, girdiğiniz perondan bile iş değişiyor. Herkes güncel tecrübesini istasyon adıyla paylaşırsa iyi olur.
:) Mesela son sayfaya kadar Pendik 'e gitmemem gerektiğini düşünüyordum. :)
Lastik değişimi sonrası çap ölçülerinde +-%1 kusurat değişim olmuştu.
Şu an bir de öndeki coiloverdan çekiniyorum. 2 sene önce komple 3.5 cm'lik yaylarla geçmişti.
Ön kısım şu an 6 cm filan düşüklükte orijinaline göre.
Bi-xenon'un ampulünü dahi h7'yle değiştirdim.
Tamamen insiyatife kaldık yani..
coiller insiyatife kalıcak sanırım uğraşırsa çapraz rampaya çıkartır aracınızı sürtüyor mu sürtmüyor mu kontrol etmek için
Abi valla katalizör ve janttan bıraktılar. Ve didik ettiler resmen başka kusur bulmak için. Orada 15 inç jantlı eski şahin vardı onu ve onun gibi bir dünya araba gözümüzün önünde geçti bizimki kaldı
Herkese merhaba,
Acil yardımınız gerekiyor, aracımın satışı için dun biriyle anlaştım, işi bitirdim sadece satısı vermek kaldı.
Yanlız ayın 15 ınde muayenesi bitmis ve bugun bir arkadasım aracı Kavaklı muayene istasyonuna goturdu, herseyden geçti fakat aracımın rengi fabrika çıkışlı mineral beyaz olarak geçiyor, ruhsatta da aynı şekilde. Hafif maviye donuk fakat tuvturk personeli aracı gri renk diyor, dolayısıyla agır kusurlu olarak muayeneden geçmedi, servisten boya faturası alın ve ruhsattaki rengi değiştirtin oyle gelin demiş, aracımın resmini ekliyorum.
Simdi OPEL yetkili servisten bir yazı alsam, ruhsatta değişiklige gitmeden aracı muayeneden geçirirler mi? Cok sıkıntılı bir durum, aracı sattım ama muayeneden geçemiyoruz, acil yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler...
http://i59.tinypic.com/2vmbxpc.jpg
opel zamanında araçlar turkıyeye geldıgınde muayneden gecırdıgıne gore sızın gecırmenıze nasıl ızın vermıyorlar. ıyıce sacmaladılar. şikayetınız bence dırek opel ' e bıldırın, onlar cozsunler veya uygunluk yazısı versınler.
benim de bu konudan anladığım kadarı ile belirli bir standart yok,
standartları o anki ruh durumları belirliyor.
bu arada adam saçmalamış, o halde trafiğe çıkan aracın ruhsatını niye değiştireceksiniz ki?
Opel bayisine gidip mağduriyetini beyan edin ve yardım isteyin bence..
aynısı başıma geldi vectram varken ruhsatta panacotta yazıyordu adamlar panacotta nın yanında bir ibare olması lazım dediler panacotta (Sarı) gibi.. bende fabrika çıkışı böyle aldım sıfır aracı ben yapmadım opel yapmış dedim.. onlarda sana denileni dediler bana servise git belge al falan filan..
Opel servisten yazi alirsaniz is cozulur gibi . Bu tuvturk personeli iyice sasirmis .
Sinirlerim alt ust oldu, bir de aracın satısını bugun verecektim yarına kaldı, OPEL de uygunluk yazısının orjinali ancak pazartesi elinize ulasır dedi, ama bu da benim işimi görmeyecek...
Istedim inşallah yardımcı olacaklar.
Peki siz ne yaptınız daha sonrasında?
Aynen oyle...
Bilgi olsun 2 gün önce siste zenondan kaldık ama adam şey dedi hiç yanmasa hafif kusur olcaktı geçicektin zenon olduğu için ağır kusur sayılıomuş
aydınlatmayla ilgili herhangi bir değişiklik veya ampulun yanmaması agır kusur yapacak bişey yok orjınal halıne getırıp gıdeceksınız.
cıft aplıkasyonda gecmez sac jantla gıdıp gecersınız
çıldırmamak elde değil. Şirkette kullandığımız panelvandan otomobile döndürülmüş Astramız var tek kapı station. Arkaya koltuk taktırmış aldığımız kişi ve muayeneden geçirmiş. Şimdi biz soktuk koltuk kilitleri çalışmıyor ve kemerler kısa ve ortada kemer yok diye bıraktı. Tamam dedik ortaya kemer taktırdık koltuğu sabitleyen kilidi tamir ettik. Kemerlerde kısa değil abi dedi kemerci. Şimdi eleman aradı patron araba gene kaldı diye. Aynı TUV bu seferde kemerler uzun diye bırakmış. Adama göster yazdıkları raporu dedim. Gösterdi telefona da ben aldım. Birader yan kemerlere dokunmadık daha önce kısa dediğinize şimdi nasıl uzun diyorsun dedim. Hayır; işlem yapılmış dedi. Yaw yapılmadı şizofren miyiz yapılmayan işleme yapıldı diyelim dedim. Anasından çiğ süt emmiş o.ç. direk beğenmedim keyfimin kahyası mısın bırakıyorum dedi telefonu kapadı. Bizim eleman naziktir bişey yapamaz da keşke ben gitseydim çıktığı deliğe sokardım o.ç yi. Ne zannediyor arkadaş bu piçler kendilerini.
85 model serçenin arka koltuklarında emniyet kemeri yok diye geçirmedi burdakiler..87 broadway götürcem ben de perşembe haftaya bakalım neler çıkçak
aslında tüv arabadaki hataları yanlışlıkları eksiklikleri göstermesi açısından çok faydalı ama ne yazık ki iş artık bazı istasyonlarda çalışanların kişisel ego tatminine döndü kurumsal bir yapıdan çıkıp kişisel bir hal almaya başladı.. kaç tane aracı götürdüm op orjinal araç her defasında bir şeyden bıraktılar..
birinde kısa far ayarsız dediler o zaman ağır kusurdu bıraktılarki araba bir önceki gün servisden çıkmıştı özellikle far ayarını yaptırmışdım..
birinde ruhsatta renk dediler bıraktılar.. birinde gene saçma sapan bir şey dediler hatırlamıyorum şimdi bıraktılar..
kurumun kendini bir toparlayıp kesinlikle bir öz eleştiri yapması lazım.. çalışanlar bu kadar kişisel kararlar verip egosunu tatmin etme amaçlı hareket edemez.. lafım işini doğru düzgün yapan tüv merkezlerine değil katiyen dikkat edilirse onlardan bir şikayet yok şikayet hep belli aynı istasyonlarda..
merak etme yarın ben kendim gidicem.