Daha Cumartesi Günü Dudullu Muayene İstasyonundan Ticari Taksiyile Tek Seferde Geçtim.
Üstelik Egzozla İlgili En ufak Oynama Yok Sadece Egzoz Ucu Takılı Arabada O Kadar,
http://i57.tinypic.com/1zl9hjt.jpg
Printable View
Daha Cumartesi Günü Dudullu Muayene İstasyonundan Ticari Taksiyile Tek Seferde Geçtim.
Üstelik Egzozla İlgili En ufak Oynama Yok Sadece Egzoz Ucu Takılı Arabada O Kadar,
http://i57.tinypic.com/1zl9hjt.jpg
mımarsınan bıraz uzak ama tavsıye ederım. 10dk da gectım 4tane hafıf kusurla.
o zaman ben coilleri kaldırıyım allroad scirocco yapayım gideyim :D
peki samandır mı kurtköy mü ?
Gecenlerde beni de on koltuklarim hafif sallaniyor diye birakti agir kusur yazdi cidden kafalarina gore is yapiyorlar
Selam cümleten ;
Bugün 1946 Model Willys askeri jeep muayneye götüreceğim de yanımda olması gerekenler ;
2 reflektör
ilk yardım çantası
yangın tüpü
Sigorta poliçesi tamam
Vergisi falan yok yatırıldı her şey ..
Eksik bir şey var mıdır ? Boyunluk falan istiyorlarmış öyle duydum var mı öyle bir şey ?
Bizim bir arkadaşta böyle janttan geçememişti. Geçen yıl olmuştu. Janttaki fazla delikleri siyah silikonla doldurup geri gitmişti ve geçmişti :)
Samandıradan katı boşaltılmış albeayla geçtim. Eleman çok suratsızdı ama hiç ses çıkarmadı. Dudulluda sağlam hortuma yırtık deyip bırakmışlardı.
eski tüv çalışanı olarak bende geçtiğimiz hafta gittim. muayeneyi yapan arkadaşım olmasına ragmen dedim aracı yeni aldım eksik ne varsa yaz yaptırıcam kalsın arac 1 ay kazanırız hem diye.
sol rotilden ve stop kırık diye ağır kusur ve gördüğü eksikleri yazmış.
yaptırdık ay sonu tekrarımız var bakalım :)
iş yerimden bi arkadasım jantları 8 bijon diye kalmış. sacma geldi bana bazı orj jantlar bile çok delikli çıkabiliyor. work mugen gibi
madem bu ağır kusur yazılanlar geçmiyor muayeneden sattırmayın o zaman kardeşim vergisini çatır çatır almasını biliyorlar
istanbul çevresinde aracın kusurlarını hatalarını yazıcak kalıcak arabaysa bırakıcakta ama adaletli seviyeli saygılı hakkını vererek muayene eden neresi var.. bence artık iyi ve kötü tüv leri ayırt etmemiz buraya yazmamız lazım.. konuyada faydamız olmuş olur.
altını çiziyim ben rahat geçebiliceğim yer aramıyorum.. adaletli olsun hakkını versinler samimi olsunlar yeterli.. Bende çok isterim aracımın varsa eksikliklerini göriyim gidip yaptırıyım ama geçicek arabayıda efden püfden bahanelerle bırakmasınlar.. kalıcak arabayıda geçirmesinler..
o geçicek arabayı bıraktıklarında kendilerince bir ego tatmini yapıyorlar belki ama öyle bir ah alıyorlarki bilmiyorlar.. ah almak kadarda pis bir şey yoktur bir şekilde çıkar çünkü..
3 kere stok fabrikasyon araçla kaldım ne jant ne o ne bu ne şu hiç bir şey yok fabrikasyon araba.. geçmiş sayfalardada yazdım 3 ünde nedenini..
artık stok arabayla girerken bile kurula kurula gidiyoruz gene ne bulucaklar bakalım diye..
eski vectramda bir muayenede elektrik kablosu açıkda yazmışlardı hafif kusur .. fabrikasyon op orjinal araba kıllandım servise odaka gittim böyle böyle yazıyor dedim adamlar 3 teknisyen aracın içine girdiler abi bu araç op orjinal bir araç hiç bir yeri açılmadı oynanmadı nerde açıkda kablo tesisat olabilir dediler aradılar bakındılar bulamadılar.. olmasına imkan yok zaten fabrikasyon op orjinal el değmemiş oynanmamış dokunulmamış araç.. aklımada gelmedi tüv de sormak o stressle..
tüv nasıl bir sistemle çalışıyor, sigorta ve vergi bilgilerini mi istiyorlar?
tüv belgesi olmayan aracın satışı yapılamaması falan bayağı abartı olmuş..
tüvün amacı araçların sağlıklı bir şekilde trafikte dolaşmasını sağlamaktır,kağıt kürek işleri (vergi sigorta) onları bağlamaz.
bizde aracın ruhsatı ile gidiyorsun bakıyorlar geçerse eyvallah, geçmezse şunları yaptır gel diyorlar.
tüvsüz aracı bizde satabilirsin ama trafiğe çıkaramazsın aracı,plaka çıkartırkende tüv belgesini göstermek gerekiyor.
tabii bizde bunun sağlıklı bir şekilde uygulanmasının en büyük nedenlerinden biri, aracını satan herkes plakayı iptal ettiriyor ve alan herkes yeni araca plakasını kaydettiriyor veya yeni çıkarttırıyor.
trde ki gibi plakalar başı boş gezmiyor..
Ben abartı bir durum göremiyorum şahsen, burası Türkiye insanlar vergilerini ödemiyor, yedikleri haklı cezaları dahi ödemiyor, araçlarına sigorta yaptırmıyor, trafikte seyretmek için bir sürü engeli olan araca gelişi güzel ustalar daha gideri var diyor, alan insanlar mağdur oluyor. Bir kez daha düşünün bakalım.
Trafikten çekili araç satışı Türkiye de de yapılıyor, trafiğe çıkabilmesi ve tescili için muayene şartı aranıyor.
Zaten devlet ilgileniyor, ortak bir sorgulama sistemi var bunlardan herhangi birisi eksik olunca tüve bu aracın muayenesini yapamazsın diyor.
benim bildiğim zaten tüvün avrupa tüv ile organik bir bağı yok sadece isim aynı o kadar..
muayene işi tamamen muayene yapan elemanın insiyatifine kalmış durumda fakat burda hala yok eksikleriniz var güvenlik meselesi ıvır zıvır diye zırvalayanlar var anlaşılan onlara kıl muayene elemanı hiç denk gelmemiş ki tuzları kuru benim arabamın orjinali 18 jant iken ve üzerinde 18 jant varken bıraktılar jantlar büyük diye gelde küfür etme kaldı ki en az 5-6 kere şikayette bulundum ve yaptığım şikayetlerin takipçisi oldum ve muayene elemanına herhangi bir yaptırım uygulanmadı bunlara atış serbest ya küfürün adı günah oluyor sonra
arkadaşlar hgs cezası ile muayeneden araç geçiyormu bilen kişi cvp yazarsa memnun olurum