User Tag List

Sayfa 5/18 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon
339 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Evde Isınma Sorunlarımız

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Su payolcer mi ne herkes yakmak zorundami yeni kanunu biliomusunuz ? Cok .oktan komsularimiz vat en ust kat dublexiz hicbzamn yillar yili isinmadik.. Ne zmn sikayete gitsek 5kat hirkayla kapi acip alt komsular yoo bziim evler sivak diip durdular..

Simdi bu payolcermi adi herneise ondan takinca ven tum petekleri kapattigim zmn hic para odemiomuyum?? Sabitbi ucreti varsa onun haricinden bahsediyorum?

Gram isinmayarak yillardir min 500max 800oduyoruz. Girdi yillar yili,kanun vs geldi ise ona gore cirlayalim
    - K -

________
    Dr.Ecu

multispace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sobaya devam

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hem alttan hem üstten ısıtma var binada ve hem alt katımda hem de üst katımda yeni doğan bebek var.geçen sene kışın en soğuk olduğu zamanlar doğalgaz faturam 75 TL geldi

ama kombiyi açacağım zaman şöyle yapıyorum:

kombiye en yakın petekleri kapatıp, en uzaktaki petek ısınana kadar açmıyorum.ısındıktan sonra kısık açıyorum.ev hamam gibi oluyor...

EmreS13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. Katta oturuyoruz distan komple binanin yalitimi mevcut
    İctende sadece kuzey kismi yalitimli saat6 da aciyoruz saat 9 gibi kapatiyoruz ev hem cok sogumuyo hemde fazla dogalgaz kullanmiyoruz
    Daha onceleri yalitim yoktu ve surekli yandigi halde ayni isiyi yakalayamiyoduk.
    Yalitim sart.
    06 WTF 36 Corsa 1.7 ///06 FA 9273 İbiza cupra CTH SOLD..
    06 JZ 556 200SX S13 Forged , Drift Car Project

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alt komşumuz almanya'ya gidip geliyor kışın evi boş.
    üstümüz çatı

kışın ısınamıyoruz ... şuan yelekle oturuyorum
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kombili evi sobalı gibi kullanmanın faydası olduğunu söyleyenler var ama test etmedik henüz. Sobalı gibi derken sadece 1 oturma odası ve yatak odasının kaloriferleri açık diğerleri kapalı halde ısıtılması gereken petek sayısı az olduğundan daha az doğalgaz gidiyormuş. Emin değilim malesef.

Bir akrabamız evlerinin kuzey tarafındaki odalarına içten yalıtım yaptırmışlardı memnunlar şu an.

Çok üşürsem bilg'e bi oc yatmadan birkaç saat önce bi stabilite testi, mis oda sıcacık olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çatı dublexi ev. ortalama 40-50 derecede yakıyoruz. sabah 6.30 gibi açıp gece 11.30 gibi kapatıyoruz genellikle. bu ay 202 lira gelmiş ama toplamda 1 hafta falan açılmamıştır. 40-50 arası bir dereceye sabitlesek hiç kapatmasak verim sağlarız heralde?

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Su payolcer mi ne herkes yakmak zorundami yeni kanunu biliomusunuz ? Cok .oktan komsularimiz vat en ust kat dublexiz hicbzamn yillar yili isinmadik.. Ne zmn sikayete gitsek 5kat hirkayla kapi acip alt komsular yoo bziim evler sivak diip durdular..

Simdi bu payolcermi adi herneise ondan takinca ven tum petekleri kapattigim zmn hic para odemiomuyum?? Sabitbi ucreti varsa onun haricinden bahsediyorum?

Gram isinmayarak yillardir min 500max 800oduyoruz. Girdi yillar yili,kanun vs geldi ise ona gore cirlayalim
    Takmak gibi bir mecburiyet bulunmuyor. Bazı yerlerde haklarını bilmeyen daire sahiplerine polis zoruyla filan takarız diye saçmalayanlar oluyormuş, kanuni olarak hiçbir mecburiyetiniz yok.
    Ödeme konusunda site yöneticisinin itirazı olursa, aynı m2 alana sahip benzer daireler içinde en fazla ödeme yapan daire tutarınca ödeme yapmanızı isteyebilirler.
    Zemin kat veya en üst katta oturan daire sahiplerinin ısınamama ve çok ödeme konusunda açılmış ve kazanılmış davalar var(İş o raddeye gelirse diye yazıyorum).
    Isı pay ölçer sisteminde 15 derecenin altına inilemiyor. O yüzden azda olsa yine 15 derecelik ısınma(ma)nın ödemesi yapılıyor.
    Geri kalan şeyler burda yazılmış: Tüketici Hakları Derneği

Tuncer M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen ay 10 gün kısa süreli olarak elektrikli peteklerden vardı evde onu kullandık. Elektrik faturası 35 euro fazla geldi. Onlardan kullanmayın da ne kullanıyorsanız kullanın.

Not: evimizde ısınmaya dair o elektrikli petek dışında bir sistem yok. Bütün Almeria'da böyle durum.
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olay hep filmlerde olur sanıyordum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Takmak gibi bir mecburiyet bulunmuyor. Bazı yerlerde haklarını bilmeyen daire sahiplerine polis zoruyla filan takarız diye saçmalayanlar oluyormuş, kanuni olarak hiçbir mecburiyetiniz yok.
    Ödeme konusunda site yöneticisinin itirazı olursa, aynı m2 alana sahip benzer daireler içinde en fazla ödeme yapan daire tutarınca ödeme yapmanızı isteyebilirler.
    Zemin kat veya en üst katta oturan daire sahiplerinin ısınamama ve çok ödeme konusunda açılmış ve kazanılmış davalar var(İş o raddeye gelirse diye yazıyorum).
    Isı pay ölçer sisteminde 15 derecenin altına inilemiyor. O yüzden azda olsa yine 15 derecelik ısınma(ma)nın ödemesi yapılıyor.
    Geri kalan şeyler burda yazılmış: Tüketici Hakları Derneği
    Ya mecburiyet bulunmuyosa ne anladım ben o işten,gene zarar eden benim yani en üst katta oturuyo olaraktan..En fazla ödeme yapan daire biziz zaten aptmanda,en yuksek m2 olarakta biziz.15derecenin altına inmeyim hiç sorun degıl en azından max 150-200gelir katlanırız onada napalım..Kısaca gene bize yaramadı desenize..
    Bide bizim apt bi garip sabah 10da ykıyolar kaloriferi aksam 9dedimi kapatıyolar kazan dairesinden..Daha petekler kendini yeni ısıtıyo bunlar kapatıyo.Dedim babama kackez dava vs acalım dıyede adam geldi 60yasına ugrasmak ıstemıyo ki.ALLAH'a havale ettim diyo.Ya ona da eyvallah ta parada bizde gidiyo neticede..Neyse artık en kotu dava vs gozkorkutup taktırmak en mantıklısı gıbı gozukuyo.TEsekkur ederım bilgiler için..
    - K -

________
    Dr.Ecu

ErayCerit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adana'da daha klima bile çalıştırmadık Zaten kaloriferli ev yok denecek kadar az Geçen sene en çetin geçen kış günlerinde bile 3 ayrı odada klima açık olması rağmen 200-210 arası elektrik faturası ödedik Allah yardımcınız olsun

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zogundakta üniversite arkadaşım kullanıyor %10-20 civarı benden daha iyi. En iyisi çatıya takılacak bir güneş paneli ile suyu ısıtıp kombiye yollamakmış hem de depodaki ısınan su yaklaşık 4-6 saat soğumuyormuş.

Baska firmalarindavardir ama viessmannin gunes panelleri gecede calisiyor onla beraber isi pompasi ve kombiyi kaskad baglamak en guzeli sanrim

Bunlari kaskad baglayabiliyomuyduk unuttum yaw
    körler sağırlar

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya mecburiyet bulunmuyosa ne anladım ben o işten,gene zarar eden benim yani en üst katta oturuyo olaraktan..En fazla ödeme yapan daire biziz zaten aptmanda,en yuksek m2 olarakta biziz.15derecenin altına inmeyim hiç sorun degıl en azından max 150-200gelir katlanırız onada napalım..Kısaca gene bize yaramadı desenize..
    Bide bizim apt bi garip sabah 10da ykıyolar kaloriferi aksam 9dedimi kapatıyolar kazan dairesinden..Daha petekler kendini yeni ısıtıyo bunlar kapatıyo.Dedim babama kackez dava vs acalım dıyede adam geldi 60yasına ugrasmak ıstemıyo ki.ALLAH'a havale ettim diyo.Ya ona da eyvallah ta parada bizde gidiyo neticede..Neyse artık en kotu dava vs gozkorkutup taktırmak en mantıklısı gıbı gozukuyo.TEsekkur ederım bilgiler için..
    olm ev boş dililmi zaten çoğu zaman ?

madem okadar para veriyorsunuz merkezi sisteme geçirin binayı herkes yaktığını odesin

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olm ev boş dililmi zaten çoğu zaman ?

madem okadar para veriyorsunuz merkezi sisteme geçirin binayı herkes yaktığını odesin
    kanka ev aslında yılda max 1ay boş kalıyo ***** ben gelıp gıdıyorum ablam anne baba vs derken olay o da degıl,sana dıyorum kı kanka bız donuyoruz dıyıp alt katlara ınınce adamlar 5kat hırkayla cıkıyolar karsımıza yooo bızım evlerımız sıcacık dıye,allah askına kım gecer para verıpte merkezi sisteme he eger dava ile falan gecılıyosa gecerız(gecırttırırım) onun harici zor kankacım.Kimse cebınden 1lira harcamaz yani kolaykolay..Anca otursunlar hırkayla
    - K -

________
    Dr.Ecu

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    izelasyonlu bina salonun üst katı boş ısınıyor ama yatak odasının üstü çatı istediğin kadar yak ısınmıyor.. geçen sene en soğuk aylarda ortalama 65-70tl gelmişti, bu sene daha kışa tam girmeden 45tl geldi bakalım ocakta ne kadar gelicek.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler kalorıfer yok ısınma adına bırsey yoksa eve ızolasyon napabılırız tek bır odaya sıyah o ısı yalıtımından yapsak oda duvarlarına bıraz olsun ıse yararmı
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yaklaşık bir haftadır petek bakımları cam fitilleri degisimi vs ile uğraşıyorum.

Evim 2+1 çift cephe.2 cephe de açık yakınında bina yok.hicbir zaman kombiyi kapatmıyorum.daima 35 derecede açık.ust ve alt katim bos sayilir.gecen yıl max 230tl fatura geldi fakat hicbir zaman tam anlamıyla isinamadim.

Bu yıl icin cam fitillerine takviye yaptım,dış kapı etrafını sungerledim.pencere ile duvarın birleşim yerlerini kontrol ettim dışardan.bazı yerlere silikon uyguladım.psikolojik mi bilmiyorum ama sanki ısınıyorum artık
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bunlar boyayla olucak iş değil izalasyon başlı başına ayrı bir şey.. iç cepheye ya iç cephe mantolama yada iç izlasyon için yapılan bezimsizi şiltemsi malzemeler var onlardan kullanıp onların üstüne bu tip ısıya duyarlı boya yapılırsa güzel olur betondan gelicek direk soğuğu abzorve etmesi için o soğuğu emicek bir metaryal şart.. aynı malzemeler yer ve tavan içinde var..
    çerçevelerde ısıya duyarlı ısıyı içerde tutan çift cam kalın çerçeveli iyi işçilikli pvc yapılırsa baya baya bir ısıda kazanım olur..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)