Kimseye guven kalmasi aman dikkat
Geçen sene bursa da sözde tanıdıkmıs babamın öyle pek samımı değillerdi (galerici) arabayı satmayı dusunuyoruz o ara fiat doblo 350.000 km civarındaydı bız aldıgımızda km sı ıle oynanmadıyasaaldıgımızda baya bır masraf etmıstık sonrasında çok temız kullanıldı... Yolda bu adam denk geldı ıste ben alayım falan sattık adama arabayı 1-2 hafta sonra arabayı pazarda mı ne görmüştüm araba 150.000 km de idi
Peki ben birşey sorsam
Şimdi adam banka hesabı Iban no vereceğim ve oraya yatıracaksın diyor. kendininde söylediği gibi banka hesap numarasında bu adamın resmi tüm bilgileri mevcut..
düşünülen gibi bir dolandırıcılık olduğunda Banka ( Savcılık şikayetinden sonra ) bu kişinin bilgilerini vermiyor mu ? isveç mi burası ?
Mesela daha önceki yorumlardan birinde bir arkadaşımız İş bankasından bahsediyor. banka aman ödeme yapamayın bu adam dolandırıcı diyene kadar adamın hesabını kapatıp el koyamıyormu![]()
ve bu dolandırıcılığı yapan adam kendi kimlik bilgileri çıkacağı için bundan tırsmıyormu ?
Yoksa banka hesap numaralarıda sahte olabilir mi hani şu başkalarının kimlikleriyle açıp tüm her şeyi yapan adamların hesaplarımı ?
ne kadar enteresan durumlar var.
en son yazdıgınla kendı sorunu yanıtlamıssın zaten abicim. Sahte oldugundan sıkıntı duymuor adam. Kaldıki bende dolandırıldıgımda elımde 2 telefon nosu vardı davacı oldum telefonları araştırmamışlar bile 1 hafta olmadan davama takıpsızlık verıp kapatmıslar. Ama elıme gecırsem dovsem hakım bey sorar : Bu ulkenın hakkı hukuku adaleti yok mu der ? . Varsa işini yapaydın ozaman da dıyemezsın. Boyle ulkede bu turler barınır bızım gıbılerde korkarak alışverıs yapar guven sıfıra ıner
DR. OWL
aynı sey basıma geldı maalesef.
gecen sene tam bu zamanlar.
cbr arastırması ıcındeydım.
konyadan bı ılan vardı.bedellı askerlık ıcın acıl demıs sadece 500lıra daha ucuzdu pıyasadan.makıne detaylı foto vs var felan aradım 3 saat konustuk tam.babasıyla amcasıyla vs sıyle.yok surda askerlık yapcam yok bak sız de askermısınız felan ne tezgahlar...
sonra ıs almaya geldı.dedım benım ehlıyetım yok getırme ımkanınız var mı benzın parasını versek? (muhtemelen kapora ısteyecektı ben bunu sorunca dogal yoldan ısıne geldı) adam bı dusundu. babasına sordu felan. ok verdı yolladık parayı. 3saat konusan adam ertesı gun telefonu kapattı. bu numaraya ulasılamıyo dıo sabah? ben de merak edıyorum adama yolda bısey olcak dıye.motoru bıraktık adamı dusunuoruz felan kar kıs bısey oldu dıye.aksam oldu hala arayan soran yok.telefonu bı daha arayınca bu numara kullanılmıyo dedı.yok artk dedım
garantıden dostuma sorusturdugumda gercegı ogrendım.
adam konyadan degıl karsıyakadaan(ızmır) cekmıs parayı? höst dedım ya.
savcılıga verdık felan sonuc yok tabı.
vıdeo kaydı var.adam acaıp bısey takmıs kafasına surat gozukmuo parmak ızı yok vs kapandı gıttı.
garantıde bu ısler cok meshur.banka hesabı alamadıkları ıcın ıban no + telefon no lardan bu sekılde sızden para cekıyorlar.sakın kanmayın! kaporadır sudur budur yollamayın gormedıgınız mala.
he soyle de bısey var.
aynı seyın tersı daha bu pazartesı benım basıma geldı.
ben kapora ıstedım bu sefer.sagolsun amcam bursaya yol paramı gonderdı.
arabamı aldım bursaya goturdum satmaya.evet satmaya.
adam benı gorunce gozlerı doldu.yahu dedı senın gıbı adam kaldı mı bu devırde? ben paradan umıdı kesmıstım dedı.
var dedım var.ama sız sız olun guvenmeyın kımseye.
once arabayı gostercektı gostermedı felan sonra.buraya kadar gelen adam malına guvenıyor felan dedı.ben de dedım hadı ben neyse ama aman yani bu devırde expertız olmadan malı gormeden ıs yapmayın bır daha.
bursada cok guzel sekılde agırlandıktan sonra (koftecı yusuf+ekmek kadayıflı kaymak) otogara kadar maddı-manevı yardımcı oldular sagolsunlar.
turkıyede ıt herıf cok oldugu kadar adam gıbı adamlar da var hala![]()
c2vts/yrvturbo/cliors/cliors/208gt
s2k/3000gt/tomcat/tt225/g37s
600fa/600rr/agustaf4/vfr1200f/800x/1199s pani
cbr250/tricity/x10/duke390
meganeII/clioIII/159/puntoevo/auris/meg coupe/taigo
Bu aralar bende fotoğraf makinesi bakınıyorum İstanbul içi elden teslim, satarsam da bende elden teslim yapıyorum kargo işi küfletli geliyor ve sağlam gönderdiğinz şey şaçma sapan bir şekilde hasar alabilir kargo ile ne 2.el bir şey alırım ne satarım, satarsam da söylerim kargo durumlarına karışamam diye.. Tanımadığım adamın neyine güvenip parayı vereyim ya? Forumda da hergün 5-6 tane bu tarz yüzünden konu açılıyorsa nedeni budur..
D90 araba fotoğrafı çekmek için yetersiz demek neyin kafasıdır bi kere...
Banka hesap numarası çok birşey ifade etmez, sahte kimlik denen bi gerçek var...
Sahte kimlikle şirket kurup, kredi alıp, çek yazıp piyasaya trilyonlar geçiren var.
Fotoğraf makinası dolandırıcılığı çok basit kalır...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)