User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
47 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sahibinden dolandırıcısı ile konuşma

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sahibinden dolandırıcısı ile konuşma

İnternette denk geldim , d90 satmaya çalışan dolandırıcı ile bunun farkında olan alıcının telefon konuşması. Böylelerine dikkat etmek gerekli.

BORKED

http://www.youtube.com/watch?v=rR0JaygJdmA&feature=plcp

BORKED

http://www.youtube.com/watch?v=f2z-UgShVfc&feature=plcp

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım başıma gelen olayın bırebır anısı olayda d90 da yaşandı zaten Ama guzel bı planım var sağlam bı korkutucam bıgun eylenıcem vıdeoya çekıcem
    DR. OWL

Ken_Block - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz daha zorlasa 100 liraya satıcaktı hayali d90'ı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    videoyu hazırlyan arkadası takdir ettim... dikkat etmek lazım boyle serefsizlere.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şerefsiz ahlaksızlar! kapıda ödeme teklif etmek lazım hala kabul etmiyorsa bi güzel küfür etmek gerek
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde Konya'da Audi A6 satan bir arkadaşa rasladık neyse aradık babam kaporasını göndereyim alalım durumuna geldi neyse adamı ben arkadaşa arattım konyadayız arabayı göstermek istiyoruz falan filan diye telefonu suratımıza kapatıp telefonunuda kapattı , bankaya bu ismi verdik yapıkredi hesabım var demişti banka müdürü 5dk sonra geri aradı bizi sakın aman abi para falan göndermeyin en azından 150-200 kişi böyle dolandırmış bu adam her yerde aranıyormuş falan filan Allahdan göndermemiştik istediği kapora ücretide 1000tl. adam 1000 1000 1000 gelene gidene geçiriyormuş şerefsiz çok dikkat etmek lazım böylelerine..
    Video hazırlayan arkadaşımda tebrik etmek lazım

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herif okadar yüzsüz ki utanmasa dövecek.

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benım başıma gelen olayın bırebır anısı olayda d90 da yaşandı zaten Ama guzel bı planım var sağlam bı korkutucam bıgun eylenıcem vıdeoya çekıcem
    Senin arkadaşın mı yoksa

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o.. çocuğu galericiyim dedi ya.. Ticari itibari zedelenecekmiş amk spor gazetesi

Ahmet.S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bursadada var belli bi mekanda buluşalım diyolar konuşmalar çok güven verici sizin buluşma mekanına birden fazla kişi geldiğinizi görünce telefon kapanıyo ulaşamıyosunuz bidaha Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

emirarslan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gunde en az 3 dolandırıcıya raslıyorum bende konulu bi videomu yapsam ne yapsam
    Alcatraz GTI-6

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böyle şerefsizler yüzünden kimse kimseye güvenemiyor

emirarslan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ............................
    Alcatraz GTI-6

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ölücülük yapanlara denk geliyor genelde bişeyin fiyatı düşükse bi sıkıntı vardır.
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

crused - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapida odeme iside b.ktan adam parayi almadan kargoyu vermiyoki acip geri iade etmek istediginde de kargo acildi geri alamazsaniz deniyo amaci ne anlamadim gercekten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dirk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ölücülük yapanlara denk geliyor genelde bişeyin fiyatı düşükse bi sıkıntı vardır.
    böyle düşünmemek lazım hocam. fiyat düşükse sürpriz bir durum olacak diye birşey yok. şöyle izah edeyim;

internette yurtiçi yurtdışı yüzlerce alışverişim ve 2 yıl önce yaptığım üstünkörü bir hesapta ciddi bir meblağda hesap hareketim olduğunu gördüm. bilinen tüm alışveriş sitelerinde hareketli bir profilim var ve mesleğimin bu işle hiçbir alakası yok. tamamen hobi, alıyorum, inceliyorum ve satıyorum. yeri geliyor çok acil satmam gerekiyor, para ihtiyacından dolayı. tüm kusurlarını detaylı fotoğraflarla ilan açıp satıyorum. işte o anlarda oldukça uygun fiyatlara ürün sattığım da oldu. fakat ister inanın ister inanmayın, şimdiye kadar hiçbir geri dönüş veya iade olmadı.

şimdiye kadar deneyim ettiğim alışverişlerden çıkardığım en güvenli yöntemlerle ilgili kısa bir yazı yazayım, belki birileri okur da işine yarar.
    -öncelikle karşı taraftan tc kimlik isteme falan çok zor. öyle kolay kolay kimse tc kimlik no vermez. ben istemem, isteyene de vermem.

-karşı tarafın iş bankası hesabı varsa, her zaman başka banka hesabı sorarım. bi ara işbankası hesaplarını kullandırarak dolandırıcılık yapan karaktersizler türemişti sağda solda. tam mevzuyu hatırlamıyorum ama bulması zor değil.

-kapıda ödeme olayı o kadar da güvenli bir ödeme şekli değil. bakın burası önemli; postacı kapınıza geldiğinde sizden parayı ister. siz kutuyu açmadan parayı alması işlemi bitirmesi lazım. ha, önce kutuyu verir kontrol ettirirse bu o postacının güzelliğindendir yada bilgisizliğinden. postacı işlemi bitirdikten sonra iphone yerine patates çıkarsa sorumlusu postacı olmaz.

-kişinin adını soyadını alınca, hemen parayı veya ürünü göndermeyin. google'dan yararlanın, bir araştırın. insanlar forum sitelerinde kendilerini dolandıran adamları yazıyorlar. bakarsınız, bi veri çıkar peşinden gidersiniz, bişeyler çıkar.

-güvenli ticaret gerçekten de güvenli bir yöntem. ufak komisyonlardan kaçınmayın. gerekirse karşı tarafı komisyonu yarı yarıya karşılamaya ikna edin. fakat, bu maddede şöyle bir durum var. satıcı taraf cep telefonu, laptop, tablet gibi ürünlerde parça değişimi, imei çalınma durumlarından dolayı iade kabul etmeyebilir, ki gayet haklıdır. böyle ürünleri kargoda teslim alırken mutlaka kargo çalışanıyla beraber açın. nedenini soran olursa bir sorun çıkarsa tutanak tutturacağınızı söyleyin.

-bir sorun çıkarsa içinizi açıtacak kadar yüksek meblağlı ürünlerde mutlaka fatura talep edin; faturasız ürün almayın. yarın polis evinize gelir telefonunuzu alırsa, imeisi klonlandı bu tel kapatılacak diye bir mesaj alırsanız gösterecek belgeniz olsun.

-ben alışveriş yaparken mutlaka telefonda konuşurum. kaçamak cevaplar verenlerle asla alışveriş yapmam. ses tonunu tartar, güven verici bir ses ararım. bu madde biraz havada kaldı, farkındayım.

-varsa imkanınız karşı tarafın olduğu şehirde arkadaşınız aracılığıyla alışveriş yapın. arkadaşa da tüm detayları bildirmeyi unutmayın.

-elden alışveriş öncelikli tercihiniz olsun.

unuttuğum maddelerim vardır elbet. aklıma gelirse buradan devam ederim. sıcağı sıcağına yazdım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı crused Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kapida odeme iside b.ktan adam parayi almadan kargoyu vermiyoki acip geri iade etmek istediginde de kargo acildi geri alamazsaniz deniyo amaci ne anlamadim gercekten.
    postacıya kabahat bulmamak gerek. eğer kargo açıldıktan sonra iade alma durumu olsaydı, ürünü satıcıdan alırken sağını solunu eksiğini gediğini iyice not alması gerekir. bu da zor bir süreç.

peugeotefe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı olay benımde başıma geldi geçen sene ***** siteden alışveriş yapmadan önce üyelik tarihine bakın yeni ise uzak durun 475 tl dolandırıldım cep bank ile sonra şans kader bi şekilde karşılaştık saxo vts si vardı çocuğun sağlam dayak yedi.
    JY Corsa 1.7+

BAŞAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay be adam tek ayak üstünde 20 yalan söylüyor videoyu hazırlayan arkadaşı tebrik ederim.Böyle dolandırıcıların ne olduğunu ortaya çıkarmak lazım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)