User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
77 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Ehliyetsizlik Cezası Soru

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neye göre iptal ettirebilir onu söyleyin bari de arkadaş da istifade etsin.

Kazanılmış hak demeyin yine. Ortada resmi tescil birimine resmi bir sürücü belgesi başvurusu bile yok.

Kanunda açıkca ayrıntılarıyla belirtilen, hukuk boşluğu olmayan hangi durum için hakim hukuk yaratma veya takdir yetkisini kullanabilir?
    dostum hukukçuların websitelerinde emsal davalar var. alayı kaybedilmiş. adamlarda kanundaki maddeyle açıklamış kaybedersiniz. umutsuz vaka diye.

çünkü ehliyet yerine geçmez diye özellikle vurgulanmış kanunda. avukatlara para kazandırmak dışında hiç bir işe yaramaz dava açmak.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gökhan aman hatırlat dava falan olursa Hakan Bey e vermeyelim avukatlık işini.Mazallah kazanabileceğimiz davayı kaybettirir sonra. Ben avukatım siz hukukçu değilsiniz benden daha iyi bilemezsiniz dedi. Ahanda ortaya kullanamayacağı çıktı. Ben ceza iptal olmaz mahkemede dedim o olur dedi. Kendisinden daha az biliyor muşum doğrudur ama en azından doğru biliyorum.
    IN BOOST WE TRUST

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum hukukçuların websitelerinde emsal davalar var. alayı kaybedilmiş. adamlarda kanundaki maddeyle açıklamış kaybedersiniz. umutsuz vaka diye.

çünkü ehliyet yerine geçmez diye özellikle vurgulanmış kanunda. avukatlara para kazandırmak dışında hiç bir işe yaramaz dava açmak.
    Ben de biliyorum Gökhan. Ama heyecanlı genç avukat arkadaşımız avukat elinden herşey gelir diye düşünürken insanları da yanlış yönlendiriyor maalesef.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence kendini kanıtlamak için bedava olarak işi alsın kurtarsın genç arkadaşımızı bu durumdan.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neye göre iptal ettirebilir onu söyleyin bari de arkadaş da istifade etsin.

Kazanılmış hak demeyin yine. Ortada resmi tescil birimine resmi bir sürücü belgesi başvurusu bile yok.

Kanunda açıkca ayrıntılarıyla belirtilen, hukuk boşluğu olmayan hangi durum için hakim hukuk yaratma veya takdir yetkisini kullanabilir?
    Dava dilekçesinde şu cümleyi yazın iptal olur demem saçma olur gelicek arkadaş olayı anlatıcak ceza makbuzunu getircek sürücü kursundan gerekli dosyaları alıcak onlara göre kanunlar mevzuat ve içtihatlar araştırılacak ona göre yaklaşık 2-3 sayfalık bir dava dilekçesi yazılacak.

Neyse şu anda bir dilekçe üzerinde çalışıyorum ve akşama yetiştirmem gerek bu konuyu daha sonra ayrıntılı olarak konuşabiliriz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrıca verilen cevaplarda seviyeyi düşürmez aşağılayıcı kelimeler kullanmazsak sevinirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben yinede iptal edilemez demiyorum. hakimlerin işi belli olmaz. yeri geliyor bu cezaları hiç okumadan hızlıca red yada iptal diye kararlar verebiliyorlar. adamın bi anına denk gelir iptal eder bi anına denk gelir cezayı katlar bi anına gelir red eder. nolcağı belli olmaz. hukukta anladığım hiç birşey hiç bir zaman kesin değil.

ama yorumlar kesinlikle umutsuz vaka diyor. örneklerde hep kaybedilmiş genelde.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence kendini kanıtlamak için bedava olarak işi alsın kurtarsın genç arkadaşımızı bu durumdan.
    Bedava olarak iş almak diye bir durum söz konusu değildir.Avukatlık tarifesindeki asgari ücretlerin altında bir iş alırsanız suç işlemiş olursunuz.İşi aldığınızda ise ücretinin banka aracılığı ile yatırılıp daha sonrasında vergisinin de ödenmesi gerekmektedir.

Gökhan beyin yazdıklarına gelince bahsettiğiniz bütün sitelere üyeyim nasıl benim yanılabileceğim mümkünse orada yazan meslektaşlarımızında yanılması mümkündür zira kararı vericek olan hakimdir.

Bu yüzden bu tartışmayı burda noktalayalım.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzadikca uzamis. Hayir konuda avukat var yazmayayim diyorum ama yazacagim kusura bakmayin.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu
    Sürücülerin sınavları ve sürücü belgelerinin verilmesi esasları

Madde 42 – (Değişik: 18/1/1985-KHK 245/12 md.; Değiştirilerek kabul: 28/3/1985 -
    3176/12 md.)
    Sürücü belgesi alacak olanların başvurmaları, sınavları,sağlık muayeneleri, belgelerin
    verilmesi hakkında aşağıdaki esas ve şartlar uygulanır
    a) (Değişik : 17/10/1996-4199/19 md.) Sürücülerin sınavları:
    (Değişik birinci fıkra: 21/5/1997 - 4262/3 md.) Sürücü belgesi alacakların sınavları,
    yönetmelikteki esaslara göre Milli Eğitim Bakanlığınca sınav sorumlusu olabileceğine dair belge
    verilen yüksekokul mezunu ve asgari "B" sınıfı sürücü belgesi bulunan sınav sorumluları
    tarafından yapılır. Oluşturulacak sınav komisyonuna gerekli görüldüğünde vali onayı ile
    yukarıdaki üyelik şartlarını taşıyan bir kamu görevlisi de üye olarak katılabilir. Sınav sonucunda
    başarı gösteren sürücülere sertifikaları verilir. Bu sertifikalar, 41 inci maddedeki diğer şartlar
    aranarak sertifikanın alındığı yer trafik kuruluşunca sınıfına uygun sürücü belgeleri ile
    değiştirilmedikçe sahiplerine karayolunda araç kullanma yetkisi vermez.

Kolay gelsin simdi cezayi iptal ettirmeye calisan avukat arkadaslara.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler tamam siz haklısınız ben yanlış biliyorum genç heyecanlı bir avukat olduğum için böyle hatalar yapabiliyorum dava açmasına gerek bile yok kesin kaybeder.

cerkez_kral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim öncelikle geçmiş olsun aynısı benimde başıma gelmişti çocukken ehliyetimi ertesi gün cıkarttıracaktım araba sürmeyi bırak evin önünde arabayı calıstırdım babamgilin gelmesini beklerken polis geldi in o arabadan dedi 800 küsür ceza yazmışlardı ehliyetsizlikten bence hiç ugraşma
    Dilinin İddiasını Yüreğin İspatlamıyorsa Sükût Et..

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cerkez_kral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim öncelikle geçmiş olsun aynısı benimde başıma gelmişti çocukken ehliyetimi ertesi gün cıkarttıracaktım araba sürmeyi bırak evin önünde arabayı calıstırdım babamgilin gelmesini beklerken polis geldi in o arabadan dedi 800 küsür ceza yazmışlardı ehliyetsizlikten bence hiç ugraşma
    Yapacak bir şey yok zaten abi mecbur ödeyeceğiz avukata gitsem o paranın kat kat fazlasını ister bende seviniyordum ucuza uçak bileti buldum gider ehliyetimi çıkartırım diye..
    Bu devlete zaten her türlü vermek zorundayız. Vergimizi! ehliyet çıkartacak 400 liran yoksa ceza ödeyecek 800 liran da mı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapacak bir şey yok zaten abi mecbur ödeyeceğiz avukata gitsem o paranın kat kat fazlasını ister bende seviniyordum ucuza uçak bileti buldum gider ehliyetimi çıkartırım diye..
    Bu devlete zaten her türlü vermek zorundayız. Vergimizi! ehliyet çıkartacak 400 liran yoksa ceza ödeyecek 800 liran da mı yok
    bak burda yanlış düşünüyorsun. ehliyet çıkaracak 400 liran yoksa aracı kullanma diyor devlet. e sen olmadığı için çıkarmadım ama ben kullanırım diyip kanuna karşı çıkarıyorsun. yanlış anlama ben bu devletin belki binlerce yanlış uygulamalarına karşıyım. hatta nefret ediyorum. ama bu olaydaki durum evrensel. tüm dünyada böyle. ve hatta en ucuz cezalar bizde. bu tür bişey yüzünden 3 ay hapis yatılan memleketler var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakan308 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökhan beyin yazdıklarına gelince bahsettiğiniz bütün sitelere üyeyim nasıl benim yanılabileceğim mümkünse orada yazan meslektaşlarımızında yanılması mümkündür zira kararı vericek olan hakimdir.

Bu yüzden bu tartışmayı burda noktalayalım.
    tabiki herkes yanılabilir lafım yok. sonradan yazdım zaten. siz bizden çok daha iyi bilirsiniz. hukukçuların bir lafı vardır, sonuçlanmamış davalarda hiç bir zaman kesin sonuç yoktur heran herşey olabilir değişebilir derler.

hatta %100 haklı olan adam davasını kaybedebildiğide çok olmuştur memlekette bunun farkındayız. ben böyle bişeyi kazanabilecek insanlarında olacağına inanırım. hakimlerin işi bazen cidden belli olmuyor. benim arkadaşım teknosaya açtığı davada aynı anda 5 avukata karşı avukatsız mahkemeye çıktı. kesin kaybedecek dedik o kadar umutsuz vakaydı.

hakim bir anda durup dururken bizden yana oldu şaşırdık kaldık. 5 dk önce bizi fırçalayan adam bir anda bizim lehimize karar verdi ve çocuk davayı kazanmakla kalmadı. notebookun iade alınmasına, 15milyarda tazminat ödemelerine hükmetti. üstelik tazminat başvurusu yapmadık. mahkemeye git gel harcadığı 400 lira taksi paralarını istemişti sadece. hiç bişey kesin değil bunda net haklısın.

ismailozkan_01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuya 18. mesajımda açıklama yapmışım uzadıkça uzamış sertifika almak araç kullanma becerisini gösterir , karayolunda araç kullanma yetkisi vermez ve belgelerinizi emniyete verseniz bile ehliyeti aldığınız anda size ehliyeti imzalatırlar verildiği tarih yazar , teslim edilirken imza atarsınız ya işte o saliseden itibaren karayolunda araç kullanma ehliyetine sahip oldunuz demektir .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bak burda yanlış düşünüyorsun. ehliyet çıkaracak 400 liran yoksa aracı kullanma diyor devlet. e sen olmadığı için çıkarmadım ama ben kullanırım diyip kanuna karşı çıkarıyorsun. yanlış anlama ben bu devletin belki binlerce yanlış uygulamalarına karşıyım. hatta nefret ediyorum. ama bu olaydaki durum evrensel. tüm dünyada böyle. ve hatta en ucuz cezalar bizde. bu tür bişey yüzünden 3 ay hapis yatılan memleketler var.
    Abi neden amerikada 35 dolara çıkan polonyada 90 liraya çıkan ehliyet benim ülkemde 400 liraya çıkıyor? Bu bi seçim değil arabayı keyfen kullanmıyorum zaten kullanmak zorunda kalıyorum.
    Ehliyetsiz araç kullanma cezası polonyada 250 lira 600+350 değil..

Kurallara uyum cezaların yüksek olmasıyla doğru orantılı değil bu bir kültür meselesi..

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi neden amerikada 35 dolara çıkan polonyada 90 liraya çıkan ehliyet benim ülkemde 400 liraya çıkıyor? Bu bi seçim değil arabayı keyfen kullanmıyorum zaten kullanmak zorunda kalıyorum.
    Ehliyetsiz araç kullanma cezası polonyada 250 lira 600+350 değil..

Kurallara uyum cezaların yüksek olmasıyla doğru orantılı değil bu bir kültür meselesi..
    Polonya değil burası hem en sorunlu şoförler polonya da ona bakılırsa. neler var Ama hata sizde açık net

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AEAlmas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Polonya değil burası hem en sorunlu şoförler polonya da ona bakılırsa. neler var Ama hata sizde açık net
    Ben hata bende değil demiyorum. En sorunlu şoförlerin Polonya'da olduğunu da ilk defa sizden duyuyorum ben yanlış ülkeye gitmişim sanırım..
    En azından yeşil yanar yanmaz kornaya asılmıyorlar, en azından yaya geçidine adımını atar atmaz yol veriyorlar, en azından emniyet şeridini kullanmıyorlar, en azından kesişen yollarda başkalarının yolunu kapatmıyorlar, en azından yol isteyince veriyorlar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dünyanın en pahalı benzini kullanıosun bi de şurada 20 kuruş olan yerde bizde neden 400 kuruş diosun. Arabistanda su yok su çıkmıo hiç bi yerde. Her gün yıkanıosun ediosun ayda su parası gelio 10 dolar. Ohoooo.
    IN BOOST WE TRUST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)