benımde sureklı gıttıgım bı yerdır lokma SUBARUYLA gıttıgım yer neresı olursa olsun zaten valeye vermemde. gunluk bındıgım aracımı verıyorum hemen duvarın kenarına cekıyorlardı 4 5 km yol yapmak nedır arkadas ya :)
Printable View
benımde sureklı gıttıgım bı yerdır lokma SUBARUYLA gıttıgım yer neresı olursa olsun zaten valeye vermemde. gunluk bındıgım aracımı verıyorum hemen duvarın kenarına cekıyorlardı 4 5 km yol yapmak nedır arkadas ya :)
ceco valla yapıyolar böyle şeyler. ama bundan sonra valeye araba yok.
ha adamı tanırım bilirim nasıl kullanacağımdan eminimdir. o ayrı.
Emre müsait olduğunda çaldır bakalım beni. arım seni
umarım akşama biter araç akşam dediğin yere uğruyalım emre
ataköy marinada bende valelik yaptım her türlü lüks araç geliyordu fakat gazlama lüksümüz yoktu malesef :) o eksoz sesi yanlısıkla cok cıksın yada yanlıslıkla patinaj çek gitti 2 günlük yövmiye :) birazda vale firması veya mekanla alakalı böle durumlar geçmiş olsun istediğiniz gibide şikayetçi olun keşke sıcagı sıcagıne deseydiniz kim kullandı falan cagrın müdürü gerekeni yaparlardı hemen zaten
Hafta sonu gidiyorsun lokmaya adam diyorki aracı yarım saat önce isteyin. Ulan istiyosun bi de kapıda bekliyosun zaten ayarım oranın valelerine. Ben çıkarıp cebimden bahşiş vericem daha cüzdana elime atmadan bahşiş alabilirmiyim dedi. Vale hizmeti tam bir rezalet.Bi gün bitanesini fena fırçaladım bu yüzden.
Benim bugüne kadar karşılaştığım en kötü valeler sahildeki Kolcuoğlu'ndadır. Gözüme kestirmişim boş bir alanı, oraya park edeceğim kafam rahat olacak derken, öndeki jipteki çok affedersiniz barzo indi, gram birşey söylemeden her zaman kilitli tuttuğum kapıyı açmaya zorladı. Baktım eleman dertli, açtım camı, ne oldu dedim, eleman gayet asarım keserim modu ile ben park edecem dedi, bende yok kusura bakma ben anahtar vermem, sen bana yeri göster ben park ederim dedim; eleman yok, burada böyle ben park edecem diye inat kesildi, baktı bende inatçıyım vermiyorum anahtarı en son rezervasyonunuz var mı diye sordu, bende yok rezervasyonumuz dediğimde, iyi zaten yerde yok dedi. Bende taktım geri vitese çıktım gittim oradan. Bir daha da gitmedim, kapısından bile geçmedim. Yemişim Kolcuoğlunu'da valesinide... tövbeler tövbesi ya.
Boynunda yaka kartı, kimliği...vs yok, barzonun biri kapıya yapışıyor ben park edecem diyor. Oldu paşam, sende ver nüfus cüzdanını, ikametgah kopyasını, sabıkası yoktur kaydını, ehliyet fotokopisini bende kanaat getireyim belki anahtarı veririm.
Benim bir tarafımdan terler damlamış, alın terimle otomobil almışım, konuşma, üslup ...vs bilmeyen kıllı biri utanmasa çekiştirip araçtan indirecek, ne o aracı park edecekmiş, oldu başka derdi varsa onu da yapayım.
Bende kural edindim kendime, gidilecek yerde vale mi var, park yeri mi yok, park yeri var ama kapastesi mi yetersiz, o zaman aracımı güvenilir bir yere park ediyorum oradan yakınsa yürüyorum değilse taksiye biniyorum.
Misal, Palladium karşısında kebapçı var, kapısında da valeler var, bende oraya gideceksem vakitli gidip AVM'nin içine tek araçlık yere park ediyorum oh mis, kafam rahat. Yoksa ver anahtarı valeye, o da götürsün çingene mahallesi içine park etsin gelsin.
İspark'a söyleniyoruz saçma sapan uygulamalarından ama bu tür durumlarda çevrede varsa çok işe yarıyor.
Elin kekosuna para kazandıracağıma otopark hizmeti verene kazandırırım.
Yanlız ispark'ta çoğu yerde geçirgen bir fiyat politikası benimsemiş. Kanlıca'da farklı, Nişantaşı'nda farklı, sokağa araç bırakıyosun saati neredeyse iki hanelilere denk geliyor.
Sırf şu park derdinden çoğu zaman bir yere gidesim gelmiyor, misal Bağdat caddesi'ne artık otomobilimle gitmiyorum.
Aynen semte göre fiyat politikası var ispark'ın, yapacak birşey yok malesef İstanbul'da yaşıyorsak katlanıcaz.
Benimde en nefret ettiğim harcama kalemi otopark.
yapı kredi plazada çalışıyorum .
plazanın caddeye bakan kısmına park edersem günlük 10 tl. yan cephesine bakan yere park edersem 15 tl veriyorum.
gayet komik değil mi
ahahah şaka gibi ya
Cok sasirdim mekan olarak en anlayisli valeler orda aslinda kendi arabamla nezaman gitsem hep kapi onunde. Cok gecmis olsun
Valla bebek kırıntı harici hiçbiyere vermem.oda kırıntı arkasına park ediyo diye..Hardal da en son gidişimde az kalsın kavga edicektim babam durdurdu.Arabayı yıkatmışım yepyeni bal dök yala.Cim sulama sıstemının onune koymuslar ,araba bi geldi sırılsıklam..Yapcagınız işi .. diyip cıktım gittim.He bide develiye veriyorum,baska bir allahın kuluna vermem.
Yavuz kullanır bide,oda yedek şoför zaten :D
Mekan Emre belezoglu ve Kadir Topbaş'ın ortak mekanı cogu zaman giderim arabamı hep kapı önüne bırakırlar kendim çeker kendim alırım kapıdan bence direk mekanı arayıp şikayet edin arabanı serwiste yaptırıp faturasını alıp lokmaya bırak direk ödüyorlar
Bebek kırıntıda basıma geldi
Anahtarımın logosu yoktu araba geldiginde yeni anahtar al faturasını getir öderiz sıkıntı yok dedi
Doğal bence sahil yolunda bir avuç cepler park yerleri var sahilde binlerce araba tur atıp duruyor. fiyat yükseldikçe park yeri bulma şansıda artıyor bedava olsa arabayı bırakıp sahilde evine otobüsle taksiyle gidicek insanlar var.. parasız zamanlarınıda bildiğim için yazıyorum..
Birtek Maçka On Numara ve Kuruçeşme Kahvesinde valeye araç veriyorum.oda hemen mekanın yanına park ettikleri icin.
Lokma'da saçma sapan araba kullanıyorlar.tam gaz geri gelmeler fln.
Kırıntıda araba bı geldi park sis açık,içindeki cd değiştirilmiş.bir dahada gitmedim zaten
Dilek pastanesi Başakşehir- ikitelli sanayi.
Yavşak vale arabanın anahtarını kaybetti. Ondan daha karaktersiz olan müdürü aldırmaz tavırlar sergileyince küfür ettim çıktım..
konuyu açan arkadaşın başına gelen olay çok üzücü ama etiler ortaköy tarabya kuruçeşme o hizada kısaca sahil yolu ve çevresindeki mekanların vale olayı yıllardır var... 90 lılarda isimleri kahya idi sonradan 2000 lilerde modernleşip sırtlarına fosforlu vale yazılı yelekler giyip Vale denmeye başlandı.. şu konuda yazan 20 yaşından 50 yaşına kadar arkadaşlarımın kardeşlerimin abilerimin çoğununda oralarda çarkların yıllardır nasıl döndüğünü çok iyi bildiğine eminim.. bunu bilipde valeden şikayet etmekde ayrı bir çelişki bence.. lafım konuyu açan arkadaşa değil konun içinde valelerden dem yanan arkadaşlarıma.. bu vale sektöründe belli bir standart bir sertifika eğitimi verilmediği sürecede bu bence böyle gelmiş böylede gider..
darkmoon ,
valla haklısın bişey diyemem ama işte daha önce çok arabamı sakındım. sakınan göze çöp abtarı yaşadım.
bu seferde böyle oldu . can sıkıcı işler saçma sapan olaylar vs.
ama dün itibariyle vale olayı bitmiştir benim için .
Türk haklıyız işte girmeden anlamıyoruz birşeyleri
kulağımıza küpe olsun ...:icon_tup: bursada bi mekanın valeleri benim aracımla bmw le ile kafa kafaya çarpışmıştı o gün bugündür vermiyorm valelere artık hiç vermem :Deli:
bursada bi mekanda eski bmw'min jantını bildiğin tam tur çizmiş adam kaldırıma yanaşırken, eve geldiğimde gördüm. geri gitsem bişey ispat edemezdim o yüzden gitmedim ama ders oldu. o zamandan beri hiçbir valeye araba vermiyorum, kafam rahat.
en son izmirde restoranın tekinde vale arabamı istedi vermedim. mekanın otoparkına bildiğin kaldırımdan giriliyor, adama diyorumki tampon yerden 2 parmak, bu arabayı oraya nasıl sokacaksın, çapraz gircem diyor :D gittim 1-2 km ilerdeki kapalı otoparka park ettim
306TT abi bişey sormak istiyorum haftada en az 2 yada 3 defa gidiyorum demişsin gerçekten haftada 3 defa gidilecek bir mekanmı?Yanlış anlama ben daha ne yerini bilirim nede nasıl bir yer oldugunu
şöyle söylim,
ben yemeklerini ve mekanın havasını (dekorasyon ve tarzını) seviyorum. bide ailenle gidip rahat edebildiğin bir yer (tabi bana göre . katılmayanlar olabilir.)
Genelde doğum günlerine orda kutluyoruz şatafatlı gürültülü oluyor.
tabi birde bana yakın bir yerde oda avantaj.
yeri baltalimanından rumeli hisarına doğru giderken hisarlara gelmeden sol tarafta.
Mekanlar guzel ama olabildigince taksiyle gitmeye calisiyorum aracimi yakin otopsrklara birakip .... grrcekten cok sacma arac kullaniyorlar ve etilerdede bu tipler var kendi arabasi gibi her bosluta gaza basip daga sola bakinarak hava atmaya calisiyorlar
orayada arada gidiyorum fiyatlar çok farklı değil ama daha rahat ediyordum lokma da .
hisarda hala wonderland duruyormu spagettisi çok iyiydi elimin altı olmasına rağmen yıllardır gitmiyorum.. bu aralar nostaljideyim tophanede çok takılıyorum :)
nasıl laf o ya?
Valeler genel olarak heryerde sıkıntılı , eğer ki bir firma ile çalışılıyorsa özellikle..
Nusrette aynı kırıntı da aynı midpoint de.
Ancak bazı yerler çalışan olarak vale alıyorlar buralarda iş değişik.
Mesela ben daha Dürümcü Babanın valeleri gibi vale görmedim
Bu arada konu sahibi için söylüyorum mutlaka lokma ile konuşup zararınızın faturasını gönderin , kesinlikle ilgileniceklerdir.
valla çok geçmiş olsun. en güzeli faturayı mekan sahibine gösterip ilgi göremeyince o mekanı yakmak da tabi içimizden gelip de yapamadığımız durum bu :) o yüzden anahtar isteyen otoparka bir kere girdim, tam iniyorum arabadan valelerin kullanısı gördüm her aracı patiyle tam gaz kaldırmalar vs. dedim bunlar mı park edecekler ? yolun ortasına bırakalım daha iyi diye aynı sekilde patiyle ben çıktım otoparktan :) hadi araba benim ben yapıyorum da benim arabamla kime neyin artistliği bu yaptıkları.. oto yıkamaya bile 10 yıldır aynı yere gideriz ailece. çizik vs varsa ben görmeden yapabildiklerini yaparlar saolsunlar Bahçelievler oto yıkama izmirlilere öneririm
gayet güzel bir laf. ne var ki? insanlar o mekana valesi için gitmiyor. muhattap alınacak kişi vale değil mekan sahipleri veya işletmeciler olmalı.
sen üretim yapan bir tesisin sahibi olsan, senden mal almaya gelen adamın aracı otoparkta parçalansa " beni ilgilendirmez, oraya koymasaydın " diyebilir misin? ya da o adam senden mal alır mı bir daha?
"Evrenoz´isimli üyeden Alıntı
Mekan sahipleri adam olsa o valeler de adam olur...
Şikayetlerinizi bir şekilde mekan sahiplerine iletin, valeyle muhattap olarak çözüm bulmak zor... "
ben bu yazıya, yazdığın " nasıl laf o ya? " istinaden yazdım. geri dönüş alma vs. yaşayan ben olmadığım için bilmiyorum. ama aynı şey başıma gelse valeler böyle diyip oturmak yerine mekan sahibi veya işletmecisiyle iletişime girerim