Ankara'daki gibi suni trafik yaratırlar; hepten kilit olur trafik.
Printable View
hayır yani yaptılarsada inşallah ortalama ölçer , ortalama ölçmezse o radar onun altından geçerken herkes frene asılır buyrun cenaze namazına olur durum :D herkes birbirinin üstüne çıkar bide böyle bi durum var
işi yaptılar madem mecbur uyucazda inşallah düzgün yaparlar kazaya sebebiyet vermezler
sahilyolu ve temi rahat bıraksalar bare arabalar sağır olcak bu gidişle
Nerden ne kitliceklerini şaşırdılar. En basit örneği çekiciler dün ara sokakta turistin arabasını çekti beşiktaşta. Adam sıkışmış wc bulamamış tarif ettik gitti. Gelene kadar çektiler ne dediysek dinletemdik memur abilere. Fena hırs yapmışlar.
Anlamıyorum ki, sorun üstüne sorun ekliyoruz.
Trafik düzeni hız düşürmekle sağlanmazki.
E-5 vasfı gereği mümkün olduğunca hızlı(güvenli olduğu sürece) akması gereken bir yol. 90 üst limit olsa, amenna.. Ama 70 çok az..
Ben olacağı söliyim, biz 70'le cebelleşicez, arkadan gelen TIR, kamyon selektör yaparak gelecek ezecekmiş gibi.
benide geriyor o direkler kaçtır basıp geçiyorum ama inş çalışmıyordur
çoğu zaman trafik var zaten 70 le gitsek keşke diyebiliceğimiz zamanlar çoğunlukta
ama akşamları falanda 70 le çekilmezki yol zten orta şerit dahil 110 falan akıyor :)
o değilde bisikletle radara yakalanmak lazım bakalım ne olacak :D
ya aklıma geldi okmeydanına bile koymuslar hadi e5 olsa neyse :D darülacezenin caddesinde mevcut ilginc ya acaba takp amaçlımı takıyorlar.
okmeydanından fsm'ye bağlanan yolada takmslardı şuan gözümün onune geldi :D
iki direk arasını olcuyordur inş yoksa o tabelaların olduğu yerler sıkıntı yaw insan dalıp gidiyor
Onların radar olduğuna eminmisiniz vatan caddesine falanda koydular.Senelerdir birebir aynısı otobandan çıkıp adapazarı merkezine giden yoldada var ki sanmıyorum radar olsun.Alanyada bağlandımda askeriyenin önünde vardı plaka sorgulaması yapıyor bu kameralar demişti.Bu takılanlar adapazarı ve alanyada gördüklerimle aynı kaldı ki radar olsa ataköy deki gibi daha afilli ve uyarılı olmaz mıydı?
Ankara'daki gibi olacak galiba direklerin arasında kocaman (70) yazıyorsa ceza geliyor kırmızı sinyal gibi olanlar şu ana kadar hiç yemedim. (70) görünce dip fren + cruise control tabelayı geçtikten sonra ister 50'le git istersen 300'le.. Bizim burda(Ankara) zaten araba kullanmayı bilmiyor çoğu insanımız (70) altından 30'la 40'la falan geçiyorlar bir anda curcuna,trafik vb. sinir krizleri... Allah sabır versin hepimize sınır min. 120 olsa bile bizim millet max 50'le gidip sol şeridi tıkar !
Ben de geçenlerde E5'te Gebze - İzmit istikametinde 125'le EDS'ye yakalanmışım, 154TL ceza geldi. Bu aslında tuzaktan başka birşey değil. Çünkü İstanbul istikametinden gelişte Çayırova'ya yani İstanbul il sınırı bitimine kadar klasik 3 şeritli eski E5 yolu üzerinde gidiyorsun, burada herhangi bir radar vs yok, 300km ile de gitsen ceza kesilmiyor. İzmit yönünde Çayırova Mc Donalds'ı geçtikten sonra yeni yapılan adeta otoban tadındaki yola çıkıyorsun, 4 şerit, dümdüz ve bomboş. Adamalar Kartal, Pendik vs. civarında yolun dar, tehlikeli, virajlı kalabalık olduğu yerlere koymayıp bu dümdüz, bomboş, otoban gibi yola EDS koyuyorlar. Bu durum da bana koyuyor işte, iyi niyetli bir uygulama değil çünkü.
Şehirlerarası yollarda da radarlar hep tuzak mantığıyla konuyor. Nerede dümdüz, rampa aşağı, görüş açısı yüksek bir yer var, radarlar hep oralarda. Asıl tehlikeli olan virajlı, dar, kavşaklı noktalara ise radar konmuyor.
Şimdi bu her zaman tıkalı olan, insanların zaten isteselerde yoğunluktan 70km'yi geçemedikleri Merter, Cevizlibağ vs. noktalarda bu uygulama yapıldığında, kırk yılın başı yolu boş yakalayıp insanlar başka yerlerde kaybettikleri zamanı 90-95km ile bir nebze burada telafi edip psikolojik olarak da küçük de olsa bir rahatlama yasşayacakları yerde, boş olduğunda bu defa da EDS korkusuyla yavaş gidip hem streslerine stres ekleyecekler, hem de boş yolda yavaşlamalardan dolayı suni trafiğe neden olacaklar.
Bu tip uygulamalarla insanları toplu taşımaya mı özendirmeye ya da yönlendirmeye çalışıyorlar desem, sanki süper gelişmiş bir toplu taşıma sistemimiz var, her yer metro, metrobüler vs. de bomboş da biz durduk yere araba kullanıyoruz sanki. İstanbul gitgide yaşanmaz, çekilmez bir hale geliyor :mad:
İncirli'ye kurulan kameralar her 2 tarafıda görüyor.
Ciddi ciddi uygulamaya başlıyacaklar.
Yenibosna,incirli,merter,topkapı,çağlayvan vs vs her yere kamera koyup devamlı ortalam ölçücekler bence ve mecburen 70 ile gideceğiiz
Sırf Cumartesi akşamları Merter'de millete egzozlarını dinletmek için iki yönlü olarak deli gibi basanlardan zengin olurlar...
askeriyede yarbay şöförüydüm arkada gazete okurdu sözde 65 de hızlı olum 75 de yavaş oğlum her gün mithatpaşadan karşıyakaya ne eziyet olurdu bana :D
b.evler metroportun hemen gerısıne gold pc nın onunede yenı kamera koydular.sanırım hız lımıtıde gostercek ordakıler.
e-5 için limit çok düşük bakalım göreceğiz neler olacagını..