aslında ibneliğine 50 100 vatandaş toplanıp direkleri sökmek lazım yerinden :D
Printable View
aslında ibneliğine 50 100 vatandaş toplanıp direkleri sökmek lazım yerinden :D
bugün denedimde 70 harbiden çok kötü incirliyi geçince arabayı aşağı saldım 80le gidiyor :)
yaw sinir oluyorum benim araba gücsüz 4 ileri otomatik
son viteste 70 le çıkmıyor merteri :D fazla yakıyorum totoşlar yüzünden
e-5 dumduz yol olsa sesimi çıkarmıcam 90 falan yapsalar yokuşun sonuna 70 e geliyorum ben zaten :D
şuan yürürlüğe giren varmı ?
O zaman kaçırdım kameranın birini.:D Ama Halıcıoğlu'na sararken de dikkat ettim vardı aynı direklerden.:confused:
Şaka bir yana, 70'le gittim akşam. İncirli'yi sallanırken bile gazı kestim, araba yine 85'i buldu. Yol akıyor ama benim gibi 70'le gidenler en sağ şeritte bildiğin konvoy gibiydik abi.
70 işi suni trafik resmen..
Otomobil şirketleri bile ilgi dağılmasın ve göz takılmasın diye sade ışıklar/renkler seçerken bi hızda sabit kalabilemk için sürekli kadrana bakma çok ilgi dağıtıyor kesinlikle. Umarım bu dalgınlıklal kazalar çoğalmaz.
Ayrıca, her yeri kamerayla döşeyerek, korkuyla kurallara uydurtmak yerine kurallara uyamnın öneminin kavranılması sağlansa daha başarılı olur. Zira İspanyada 5 farklı ilde araba kullandım sadece 1 ilde ışıkların üzerinde kamera gördüm. Bunlar insan da bizimkiler kuralları çiğnemek için üretilmiş robot mu? İlla ki bir şekilde bu bilinç kazanılır. FAkat korkuyla yaratılan düzenle olmaz bence bu. :heyoo:
Şuan baktım bu kadar az "güvenlik" denetimi olmasına rağmen ispanyada sadece 1.5bin kişi trafikte hayatını kaybetmiş. En son Türkiye'ye gelmeden bunları da azalmak için kaza sebeplerini araştırıyorlardı. :)
bende önde plaka yok sıkıntı olur mu acaba
Bu kamera muhabbetine önde plakası olmayan araçlara sarabilirler, bu seferde plakan yok diye ceza yersin
Ne yapsak kaçamıyoruz yani . Şimdi sormak istediğim şu ne taraftarlarda bu uygulama var ne ne taraflara da gelicek yani ben bir tek incirlide gördüm baka nerelerde var
bu lanet yönetime oy vermeyeceksin o zaman direkler kaçar bir yerlerine en büyük tepkiyi sandıkda vericeksin.istanbul harbiden yaşanacak yerden çıkıyor trafik yok 70 yüzünden trafik oluyor saçmalığa bak
Varmi hiç ceza gelen yada yiyen şimdiye kadar?
Bende hükümeti tutan taraftar biri değilim ama her şeyide dönüp dolaştırıp şu hükümete dayamayın.. bu medeniyet stadartıyla teknoloji ile ilgili bir şey bunların olması güzel avrupada var amerikada varki bizimkilerde görmüşlerdir almışdır bizde teknolojiyi alma kısmı iyi uygulama kısmı vasat sen e-5 gibi yolda 70km sabit hız yaparsan bu kadar laf olur yapıcaksın 90 km zaten gün içi iş vakdi o hızlara e-5 de çıkmana olanak yok her yer trafik akşamda insanlar biraz normal hızlarda gider..
Dün akşam işte aynısını yaşadım. Yol açık. Trafik akıyor. Ama benim gibi 70'e dikkat etmek isyenler olarak bildiğiniz sağ şeritte konvoy hâlindeydik. Hani hızım 77-78 filan olunca önümdeki araçla aramdaki takip mesafesi iyice azaldı.
70 km/h tamamen suni trafik yapıyor.
85 bile olsa yol zaten akıp gidecek..
bende bugun büyükçekmece - kayışdağ , kayışdağ - büyükçekmece yaptım . Fakat radar kameralarının girişini gördüm de çıkışını göremedim , zaten yol kilit gibiydi ondan da hızıma diikat etmedim . Şuan aktif olarak çalışan incirli- merter , merter - incirli mi var ?
Bu hız sınırına metrobüsde dahilmi acaba?
Cezalıyım siyasete girmek istemiyorum ama bende çok sıkıldım İstanbul'dan ve birşey daha öğrendim; Haziran ayında 1.köprüyü komple kapatacaklarmış. Eğer harbiden kapatırlarsa, o dönemde eşimin doğum yapmasına çok az süre kalacağından en büyük küfürü benden yiyecekler.
sayfaları tek tek okudum fakat 70'i uygun görenleri cidden anlamış değilim yada uygun gören sadece kendisi bakımındanmı uygun görüyor anlamadım bende merter-çağlayan arası o 70 yuzunden kac defa 3-4 3-4 yaptıgımı hatırlamıyorum 70i gecmiyim rolanti düşmesin yokus cıkamıyorum falaaan falan
90 yapsalar valla kimsenin sesi bu kadar çıkmaz inşallah 90 ' a çıkarırlarda , trafik olmayan saatlerdede trafikle boğuşmayız
Bakın limit 70. Yani en yüksek hız 70. Şimdi sen her yere kamera koyarsan aman sakın ha 70'i geçmeyin dersen yurdumun kıt kanaat geçinen insanı lanet galsin birde ceza çıkmasın başıma diye 60 ile gider. Trafik katmerli üstüne katmerli olur. Hatta ben kazaların artacağına inanıyorum.
Sistemin adı..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Alıntı:
Ortalama hızları 78 ile 91 kilometre arasında olan araçların sürücülerine 166, 91 kilometreyi aşanlara da 344 lira ceza kesilecek. Hız sınırının yüzde 10 oranında aşımı halinde cezai işlem uygulanmadığı için ceza sınırı 78 kilometreden başlayacak.
Peki alt sınır ne kadar yani ben en düşük kaç km ile gidebilecegim?
Şu 70km/h oh çok iyi oldu diyenler umarım birgün işleri düşerde taa Gebze'den Beylikdüzü'ne kadar aynı hızda ve e-5'ten giderlerde sevinçleri kursaklarında kalır.
Ben geçen gün Kozyatağı'ndan Bayrampaşa'ya ve tabiki dönüştede aynı şekilde Bayrampaşa'dan Kozyatağı'na 70km/h hızla gittim; tüm ticariler sağımdan solumdan jet gibi geçti, bir ara ben durdum da Dünya dönüyor o hızla bende gidiyorum sanıyorum dedim. Bu kadar düşük ve saçma sapan, insanın dikkatini bozabilecek hatta paranoyak yapabilecek bir hız skalası olamaz, olmamalı. Orası e-5 ve bu hız limitinin 90km/h olması lazım.
Aksi halde hem suni trafik olacak, hem radar var diye bilmeyenlerin haşırt diye yapacağı ani frenler ve hatta konsantrasyonunu yitirenler yüzünden daha fazla kaza olacak.
Gzeteye yazıcam ben de :D
yaw simdi aklıma geldı, merter den cevızlıbag iskametinde de warmı kamera?
ben 1 0cak'ta baya bi yardırdımda :confused:
Bugün Mecidiyeköy e5 üzerine Radar için direkler dikiyolardı. Ulan dur dedim az makara yapiyim şunlarla. Aldığım cevap karşısında aptal oldum,ilk defa bişeye cevap veremedim
-Usta radar mı o?
+Heeee
-Ya dikmeyin şunları be
+ YAŞAMAK LAZIM .
çözemedim .
Dün Ataşehir - Avcılar , Avcılar - Ataşehir yaptım, giderken bilerek 2.köprüden gittim acelem vardı dönerken de 1. köprüden döneyim bir deneyim nasıl oluyormuş dedim.
70 km/h a sabitledim başladım seyretmeye ancak 10 dakika sonra milleti arayıp halini hatırını sormaya başladım can sıkıntısından :D
Bu hız sınırını oldukça çok zorda kalmazsam e-5 i kullanmam.
Ben uyumamak için camı açtım düşün halimi. Benim yazdıklarımı okuyanda beni Ari Vatanen falan sanar; hayır birader gayet normal sürerim, süre kastırmam, rekor kıracak halim yok; genel olarak trafiğe ayak uydururum, yani trafik 90km/h ile akıyorsa bende öyle sürerim, daha hızlı gidene yol veririm. Ama 70km/h gerçekten çok düşük.
Bugün ibreye mi bakayım yola mı bakayım çözemedim bana göre değil arkadaş 70-80 gitmek yol bitmek bilmedi bir türlü.Millet yardırarak geçti yanımdan o da ayrı konu :D