çok yerinde bir yorum olmuş çık ve net ampülü söndürdün mü sorun kalmaz :)
Printable View
kaçak kullanım bedeli yok trt payı vs... badem bıyıklarına tükürdüğümün, ampülleri
AMpulü yakıp yakmamak bizim elimizde,sadece geriye dönüp bizi nerden nereye soktuklarına bakmanız yeterli olur ...
Dini insanların duygularını nasıl istismar ettiklerinide görmezden sakın gelmeyin,bu arada incirlik üssü maddi zarar verilen cami yakılan kur-an ı kerim halen haber olamadı !!! Lakin açılışlar canlı yayında oluyor özelleştirdikleri yerleri canll canlı gösteriyorlar ama bunları haber bile yapmıyor kanallar daha doğrusu kanalizasyonlar...
Türkiye Amerikan işgali altında mı? | Yeni Mesaj Gazetesi
4+1 155m2 evim var ve 2,5 yaşında oğlum olduğu için kombi devamlı açık.Ortalama 400Doğalgaz 150elektrik 50su veriyorrum. Bende geçen kendi kendime dedim gitmek lazim artik buralardan
bu elektrik kw kullanım ücretleri şehre göre değişiyor mu?
4 kişilik aileyiz.. sürekli açık olan buzdolabı (a sınıfı değil) , 2 günde bir bulaşık makinası ve çamaşır makinası, gün içinde sürekli tv, laptopumu zaten hiç kapatmam.. bunun ütüsü cartı curtu da var..bizde şuana kadar gelen en yüksek fatura 45 tl.. kendimi bildim bileli..
Arkadaşlar Ampül kafalardan nefret ederim ama TRT katkı payını bu adamlar koymadı. Senelerdir olan bişey. Digiturkte de ödeme yapmasanız bile TRT dışında diğer kanalları keserler. TRT kesilmez. Çünkü cihazlara verdiğiniz TRT bandrol parası ve elektrik parasından dolayı. İstemesenizde sizden çatır çatır alırlar.
Elektrikli ısıtıcılar em verimsiz ısıtıcılardır. Çok fazla akım çekerler ve elektrik tüketirler. Elektrikli termosifon da buna dahil. Onu da ekonomi modunda kullanın. Kışın ya kısa süreli 2 dakikalık duş alıp çıkın ya da yıkanmadan yarım saat önce ısısını arttırın. Araba şarj konusuna gelince de. Pilleri şarj etmek için yüksek akım gerekmez. Yüksek akım pilleri öldürür. O nedenle uzun süreli düşük akım çeken şarj yapılır. Yani arabanız elektrli ısıtıcınız kadar fazla elektrik kullanmaz. Ama bildiğim şu da var. Elektrikli araçlarda ısınma ve soğutma sistemlerini kullanmak ciddi anlamda menzili etkiliyormuş.
konunum siyasi ortama döneceğini düşündüğüm için yorumumu sildim.
52000 TL yazıp googleda aratın sadece zaten yazdığım yorumla ilgili haberlere ulaşabilirsiniz
kesinlikle öyle,
bu ülkede arabası olan insan biraz zengindir bana göre ,bu kadar elektrik,benzin,doğalgaz ıvır zıvıra para yetiştirip üzerine araba vs alabiliyosan zenginliğe adım atmışsındır.21 yaşındayım allaha sukur babam zengin sayılır şartlarım gayet iyi,ama kendim dışarıda çalıştığım zaman bunların ne kadar zor olduğunu çok iyi anlıyorum asgari ücret bana bile anca yetiyor.Ailesi,çoluğu çocuğu olan adam napsın,temel ihtiyaçlar bu kadar pahalı olmamalı benzin,doğalgaz,elektrik vs. ,alım gücümüz düşüyor.
bu elektriğin az fazlası bize doğalgaz olarak geldi.
O konumda çalışması gereken biride işsiz olarak yada daha düşük bir maaş ile başka bir firmada çalışıyordur,sen 4 yıllık üni bile okuyacak puanı alama sonra 52 bin maaş al,olacak iş değil,diğer vatandaşın hakkını yiyorsun buda kul hakkına giriyor gerçi kul hakkını düşünen kim bende neler diyor yaa :)
beyler konu siyasi içeriğe dönmeye başladı, biraz dikkat edin ceza alabiirsiniz.
Vatandaşın üstünden ülke yönetmek böyle oluyor işte. Bas zamı, bas vergiyi, ooh devlet yönetiyorum de sonra. Geçmiş olsun.
Elektrikli sobayı değil kombiyi bile açmaya korkuyorum, üst üste giyinip idare ediyorum artık. Kömür sobası kurmak yakındır :) Hem soba üstünde demlenen çay ile birlikte kestane yemeyi de özledim.
valla cıkmadan once gozume ılıstı yanlıs gormedıysem 266 gibi bi rakamdı elektrıkle ısınıyoruz gaz sadece mutfakta ocakta kullanılıyor.
Herkes şikayet ediyor da;
Sandık başında tepki vermeyip, mührü ampule basıp, sonra buralarda feryad-ı figan eden arkadaşlar.. Komik oluyorsunuz.. Bari hiç bişey yazmayın..
Buralarda değil sandık başında gösterin tepkinizi..
kwh 35 kuruşa denk geliyor reelde...
yani 2 kw lik ufonuz 1 saatte 1 ekmek parası harcıyor. bir de böyle düşünün
Akıllı Sayaç'a gecıs yaptınz mı ?
1 aylık doğalgaz faturası 423 tl geldi :ofk:
364 tl tuketımın var kalanı kitleme vergileri
Abicim beni bu zamlar hiç ırgalamıyor, geçen sene de 50TL'lik alıyordum şimdi de 50TL'lik elektrik, su ve doğalgaz alıyorum, .ötüm donuyor, yıkanamıyorum, duvarlara çarparak yolumu buluyorum ama olsun varsın 3+1'de oturanlar düşünsün onlara koymaz, hem o evlerin vergileride arttı, ödesin dursun temezenkler. :D:D:D:D:D
doğuda milet kaçak elektrik kullanıyorya nasılsa biz ödüyoruz ekstradan amk..
bana daha dün 157 tl fatura geldi biz iki kişiyiz evde.. ve faturanın altını okudum geçen seneki toplam doğalgaz maliyetim 551 tl'ymiş.. bunun içinde ısınma sıcak su ocakta var..
tüm seneye baktığımda bu rakam çok az bile geldi bana.. israfı hiç sevmem çoğu insan kızar bu huyuma aman bir daha mı geleceksin dünyaya gibi ama çok dikkat ederim elektrik suya doğalgaza benzine vs..
Adamlar iktidara geldiklerinde sen 11 yaşındaydın, şimdi 21. 18'inde de liseden kurtuldum modu olur, kabaca son 2 senedir aktif olarak siyaseti ve iktidarı takip ettiğini düşünürsek bu cümleyi kurman çok anormal değil.
Onu bilmemde, yeni vergiler geliyor, hemde bir zamanlar dalga geçtiğimiz nefes aldı vergisi tadında vergiler. O vergilere itiraz edersen, flashback yapıp oy zamanı ne yaptığını da hatırlayıver bir zahmet. Kasada para kalmadı bilmem farkındamısın.
Doğudaki kaçak kullanım bedelini de elektriğini normal kullananlara ekliyorlar. Bu da var kabarık faturalarda. Doğudaki sefasını sürüyor, cefasını da her ay faturasını sektirmeden ödeyen çekiyor.
Bir de zam yok dediler. Zaten yapacakları zammı da önceden yaptılar.
Velhasıl kelâm; asgari ücret konusu geçmiş. O parayı alan insanın aile geçindirmes,, yaşaması imkansız.
ben biliyorum neye basacağımı.. madem bu kadar çat diye cevap verecek kadar kafanız çalışıyor, gözünü aç kafayı çalıştır sen de bil.. Fikrinde değişme yoksa, o zaman zam zam diye mıkırdanma.. Siz getirdiniz ya başımıza bunları.. Bu ne perhiz.. Hem getir hem şikayet et.. oh ne ala ya :)
estafurullah,Yaşınız büyük,hayat tecrübeniz benden kat kat fazla,keza eğitiminiz de öyle olabilir.Bence yanlış konuşuyorsunuz.
Lütfen bana neye basacaksanız, ismini öm atarmısınız rica etsem.Ben getirdim veya savucusuyum demedim diğer partilere baktığımda göremiyorum hepsi al birini vur ötekine..
bizim eve aksam 8den 12-e kadar klima calısıo dier ev aletlerı camasır bulasık tv hepsi a sınıfı olmasına ragmen gelen fatura 470tl normal bi ev bu her odada calıssa tamam dıcem 1 oda ısınıyor sonucta çok sukur odeyebiliozda asgari ücretli insan napcak ya yazık gercekten 1 kere olsun oturup düşünsünler bu insanlar asgari ücretle napıyo nasıl geçiniyor ne yiyor yazık gercekten ....
Bizede 160 Geldi Vallahi tüm ışıklar tasaruflu olandan bide mutfaktaki set ışıklarını led yapıcam aidat ısınma su ile min kışın ortasında 550-600 ödüyorum araba alsam kredi öderim :)