Vw Dsg 7 lerde 2.vitesde baslatan titreme , servis garantiden şikayeti olanlarınkini degiştiriyor
Printable View
Vw Dsg 7 lerde 2.vitesde baslatan titreme , servis garantiden şikayeti olanlarınkini degiştiriyor
Yokmu daha ....
Fiat uno i.e ler kronik beyin problemi, peugeot partner kronik marş otomatiği bozulması, ve sık sık kömürünü bitirmesi
berlingo debriyaj teli
BMW E9X 335 ozellikle N54... Benzin ponpasi ki zaten bmw geri cagirdi araclari ucretsiz degistirmek icin. Ayrica devirdaim pompasi..+60k uzerindeki hemen hemen tum araclarda bozuluyor. Ucuzda degil cok pahali bir parca.
Audi 2004 oncesi triptronic vites kutusu; torque converter problemi...
2002-2005 Honda CR-V Egzantirik sorunu, alet 90.000de bir egzantirik yiyor.
Chrysler 300M - Crankshaft ve camshaft sensörleri maksimum 2 senede bir düzenli olarak bozuluyor.
Renault Laguna 2.0 motorlar - 1996/2010 Otomatik vites mutlaka başınıza bela olacaktır.
7 ileri DSG şanzıman - Daha dün 50.000kmdeki Jettamızda bozuldu :) Servisteki arkadaş henüz bozulmayan 7 ileri DSG görmediğini, istisnasız tamamında sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Mekatronik ve kavrama bozuluyor.
BMW 5 serisi (E39) 2001-2003 - Direksiyon üzerindeki ahşapın çatlamama gibi bir ihtimali yok :) Elektronik koltuksa koltuk telleri kopuyor genelde sürücü tarafında.
2008-2010 Hyundai Sonata - Hiç bir sebep yokken arka kapıların içi pas yapıyor. Garantiden ücretsiz olarak kapı boyanıyor eğer isterseniz.
ek ve eg civic lerde camları kaldırırken cok yavaş kaldırması ve kışın hiç kalkmaması 92-01 çoğu civic de karşılaştım.
2001-2005 civic direksiyon kutusu kronik.
vw 6 ileri dsg de çift kütleli volant ta kronik bir problem.
Renault Twingo, 1999'a kadar yani makyaja kadar olan tüm serilerde benzin şamandırası problemli. Araç asla depodaki yakıt miktarını doğru göstermez. Benzin pompası da düzenli olarak bozulur.
EK civic cam motorları, merkezi kilit aksamı, arka taşıyıcı takoz lastikleri, yakıt lambası yanmaz çoğunda bunun dışında gayette sağlıklı bir araçtır.. :D
vw 1.6 16v motorlarda lpg ile kullanımda , 6 aya bir bobin garantisi veriyorum :)
seat grubunun sunroof veya sag kapılardan su alması.
Focus 2 : Arka koltukların ordan gıcırtı sesi ve başka yerlerden gelen tıkırtı sesleri :) Sislerin su alması.
Focus 2,5 : Arka taraftan si si si diye bi ses geliyo genelde oraya birisi oturunca. Far ampulünün olduğu yerlerin yanması, iz bırakması
Opelin c16'sında oksijen sensörü can sıkıcı her 2 ayda bir arıza veriyor.
mk7 fiestaların direksiyondan çevirirken tıkırtı gelmesi..
-Alfa romeo Ts motorlarında varyatör problemi kroniktir. Yağın eksilmesi yada eskimiş yağın kullanımı durumunda varyatör ilk çalıştırmada ses yapmaya başlıyor zamanla değiştirilmezse azda olsa performans kaybı yaratabiliyor. Tamir kiti denilen bir valf ile daha uzun süreli dayanabiliyor parça. Ortalama 300 -400 tl fiyatı var trigger değişiminde değiştirilmesi tavsiye ediliyor
-Selespeed şanzımanda robot problemide sıkça ortaya çıkan bir konu serviste yazılım güncellemesi ve önerilen yağın kullanılması gerekmekte.
opel 1.3 cdti motor ve corsa combo arızaları
volan: vites boşta iken lakır lakır ses gelir çok ağır bir ses değilse problem olmuyor
direksiyon: deri haricinde olan bütün direksiyonları eriyor resmen
buton: kornası mutlaka delinir
kasnak: eski tiplerde düz olduğundan kayış rahat çıktığından yolda bırakabiliyor
mazot pompası: aşırı terleme yapabiliyor
kızdırma bujisi: kış aylarında rahat arıza ışığı yakıyor
manifolt contası: bilmiyorum ama torktan mı ne mutlaka bir kere turbo patlak gibi ses çıkartıyor
1. vites: çok soğuk havalarda 1. vitese sokmak için uğraşıyorsun
ger vites: allahın emridir cortlar yada 2.vitese takıp bir daha geri yapmalısınız
cd çalar: çok sesli dinlediğinizde ses kısıyor otomatik
çamurluk bakalitleri: kolayca uçabiliyor
direksiyon kutusu: çoğu araçta arıza vermiştir takur takur
klima: klima suyunu yolcu koltuğunun altına sızdırabiliyor
bu kadar sorunu olsada gene combo diyorum
gene alıcam... :)
Fiat palio boya sorunsalı 2000 model araçta kaportada vernik yanıkları oluşmakta kronik
civic'lerde cam çıtalarının siyah renginin atması aklıma ilk gelenler.
Direksiyon kutulari amortisorlu olan yani super beetle katagorisindeki vosvoslarin direksiyonunda bosluk olmasi.
Özellikle Ford Fiestanın boya sorunu ..
Ford focusun geri vitese geçmeme sorunu :D 1-2 yap öyle geçir :)
Honda d serisi motorların ( civic si, crx ) yağ pompası.
yetkili Ford servisinin söylediği: Yeni Fiesta'ların lansman rengi olan elektrik kırmızı diye geçen enteresan rengi parça veya lokal boyada tutturamadıkları, bu yüzden hafif kazalı arabaların bel altı boyandığı.
Seat grubunu bilemem ama 2. defa Leon sahibiyim. Sürekli olarak park ampulü patlatması.
renault clio 2 kasalarda, emme tarafındaki metal su hortumu.. paslanarak kaçak yapıyor ve motora cok yakın oldugu için anında buharlaşıyor. cok sık kontrol eden birisi değilse kullanıcı, lak diye hararet v.s sıkıntı yaratabiliyor. kaç tane renault clio 2 kasada gördüm hatırlamıyorum :)
2007 Fiesta 1.6 Otomatik vardı,bazen sabah ilk çalıştırmada titreyip titreyip stop etmesi.
7 ileri dsg.Bozmayan var bi tane bizde bende şaşırdım 40 bin km oldu ,garantiyi uzattırdık
Kronik
bekliyoruz .
2010 A3 1.4t,bazılarının başına gelen problemler,ıslıga benzer rüzgar sesi 120 gibi hızlarda belirli aralıkta
Sağ alttan tır tır tır ötebilen benzin hortumları.
Bir de jant filan takarsanız veya takmayanın da başına gelebiliyor teker bilyası bozuluyor.
Kronik bir problem aklıma gelmiyor ama bunları yaşayan çoğunluk mevcut.
Ayrıca bu arabada soğukta ön taraf tümsekten geçerken gacır gacır ötüyor sabahları,leondada aynı sorun var,vw grubunda buna da rastladım
2005 a6 3.0 tdi quattro , Partikül Filtresi.
184 320d kayış sorunu yaşayanlar olabiliyor
Peugeot & Elektronik
Herkes te bunu yazmış zaten ve fiat servisinde calısan adam da bunu söyledi Fiat Fiorinolarda ön amortisör ler kronik olarak sıkıntılı ve aracı ilk çalıştırdıgınızda sogukken geri vitese girmeme sorunu var bende önce 1-2 sonra geri anca öyle alıyor :)
VTİ'cılar yazmamış hiç
hiç olmuyomu vtec açmadığı :D :D :D
aklıma ilk gelen, emin olduğum beş araç ve mutlak kronik sorunları:
2003-2007 avensis'lerde farlar eninde sonunda sararır ya da su toplarlar.
c2'lerin (vtr) otomatik şanzımanları zamanı gelince (75-80.000 km sonrası) mutlaka kafayı yer.
ilk kasa megane'ların (makyajlıları dahil) kokpitteki havalandırma ızgaraları %90 yalama olur ve git gide sallanmaya başlar.
s80'lerin ilk kasalarında (makyajlıları dahil) koltuk derileri o kadar hassastır ki 70-80.000'i müteakiben kurumuş çöl toğrağı gibi çatır çatır çatlarlar.
stilo'ların skywindow, yani açılır tavanları ömrü içerisinde kesinlikle bozulur ve hatta piyasada açılır tavanı sağlıklı çalışan stilo bulmak çok zordur.
e46 bmw lerde yolcu airbag ağırlık sensörü bozulur kesin..
96 97 98 model e39 larda direksyon göbeği (4 kollu direksyonlarda) içeri çöker..
99 00 e46 3 kollu direksyonların yazıları silinir 150.000km civarında.. yazıları silik ama 120.000de yazan ilanlar var ya onların elleri çok terliyo :)
e53 x5 lerin fm tuner ı mutlaka bozulur.. sarsıntıda ses gelmemeye başlar, teybi kapatıp bi daha çukura düşerseniz düzelir.. gittim yenisini aldım ben o da bozuldu mesela..
06 öncesi bmw lerde yine e46 e36 e39 vs soğuk havalarda göstergede pixel kaybı olur
aklıma gelirse yazarım daha
astra g lerin direksiyondaki korna yerleri patlar ayrıca bilgi ekranında pixel kaybı kesin olur ....
96 vectra b kasalarda direksiyon arızası
96-98 vectra b lerin genelinde elektirik arızası
93-95 a kasa vectraların genelinde klima çalışmaz
EK civic lerin genelde sıkıntısı yok sadece kemer toplamama sorunu oluyor
vectra c kasaların 2002-2005 kasa sensör arızaları
yanlız herkes sırayla yazıyor da kimse sayfa sayfa okuyup ilgilendiği aracın kronik sorununu bulmaya çalışmaz, onun yerine direkt konu açıp şu araçla ilgileniyorum kronik sorunları nedir der.bence bunun olmaması için; ileti geldikçe ilk mesaja eklenmiş olan marka model başlıkları altına konu sahibinin yazması lazım. :) envanter oluşturmak zordur, ama şu konu 30 sayfa olunca kimse girip eski mesajları okumaz heralde.
kullandığım;
106 ön takım ve direksiyon kutusu
civic benzin lambası, arka plastik direkteki ses
307, saymakla gerçekten bitmez, netteki 15 20 maddenin hepsi var :D
MKV Golf iç kapı kolları cam açma tuşları far anahtarı teybinde boya atmaları olur.
Triptonik viteslerde 100bin + kmlerde şanzıman mekatronik arıza verebilir.
Bozuk yollarda göğsün sağ tarafından bir tıkırtı gelebilir nedeni sıkılmayan bir vida.
Arka stop lambaları patlayanlar olabiliyor.Uzun süreli dur kalk yaparsanız epc arızası verebilir fren müşürü.
bence sabitlenirse gayet işlevsel olur ama 50 kere paylaşılan videoyu 51. kere paylaşan var, aratıp da konuyu mu okur yoksa X aracın kronik sorunları nedir diye konu mu açar.
Ben yine de yazayım:
seat ibiza 6l - tabla fişekleri kroniktir, octavianınki tornacıda uydurulursa çok uzun bir süre daha idare eder
audi a3 8l - kadran
audi genel - teyp açma/ses açma tuşu: çabuk bozulur çevirirsin çevirsin açılmaz, bi anda çok fazla açıverir, ya da açmaya çalışırsın kısıverir.
bmw e46 n42b16 2002 ve sonrası egzantrik gergi aparatı 2003ün belli bir süresine kadar yoktur, bu aparat olmadan motor kırması yüksek ihtimaldir
alfa romeo - varyatör arızası verir, çok korkulur ama kolay halledilir, 50 lira gibi bir fiyata tamir takımı vardır, triger de beraberinde değişirse uzun bir süre sorun çıkartmaz.
logoları renkli ve şekilli olduğu için çabuk solar.
ön takımı narindir.
iç mekan malzeme kalitesi biraz düşüktür, cam açma tuşları çok çabuk bozulur, çünkü cam açma tuşunun milleri çok ufak ve dayanıksız plastiktir, içten kırılır.
volkswagen genel - 1.6 8v yarısından çoğu lpg uygulaması sonra arıza lambası yakar, oksijen sensörü hatası diye gösterir, sıkıntı olmaz ama o orada hep yanar.
1.6 8v bobinleri 4 ayrı bobin değil de tek bir kutu halinde kaset gibi olan motorlarda (bfq gibi mesela) özellikle de lpg uygulamasından sonra bobin çok çabuk yanar.
golf 4&bora - iç trimler soyulur
polo 6n&6n2 boğaz kelebeği arızası
binip de en çok bildiklerim bunlar