http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...10510654/detay
Printable View
Şansınız varsa mercekleri değiştirin derim .
307 sonar far almıstım kimse önününüzü göremezsiniz diyordu dunyayı aydınlatan mercekler çıktı şans isi biraz sanırım :)
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...10316413/detay
Ankara daha ucuz nedense.
Ya ben bu işlemi kendim yapıyorum.(Dıştan Far Temizleme)
3M FAR TEMİZLEME VE PARLATMA KİTİ
bu kit ile
yada para varsa c4 vts farı alın ;)
Farlarınızdaki mercekler dandik. Ana sorun bu. Sonra da xenonun 8000K değerinde olması ikinci sorun.
4300K ideal aydınlatma değeridir. 4300K'den büyük değerlerde renk önce beyaza, sonra maviye sonra da mora doğru kayar, aydıntlatma performansı düşer.
Bu tip angel farlarda Valeo H7 mercek uygulaması yapılarak sorun düzeliyor.
H7 6000K takarsınız, hem ışık dağılımı düzelir hem de aydınlatma performansı 8000K'e göre bir nebze iyi olur.
He, bende de angel far vardı. Xenonum 6000K olmasına rağmen sarımsı yanıyordu, oradan kurtarıyorduk ama mercekler çok kalitesizdi. Biçimsiz bir şekilde dağıtıyordu ışığı.
Halojen fara geçtim, ışığı dağıtma güzel ama standart ampulün performansı da yetmedi.
Son çare bi-xenon yaptırdım. Keşke en başta angel far vs. alıp uğraşmak yerine bi-xenon yapsaymışım dedim.
Ya farın mercekleri Valeo H7 ile değişecek. Ya da orijinal fara güçlü bir ampül takın derim.
Paraya kıyarım derseniz orjinal fara bi-xenon yaptırmak en güzeli.
Valla ben bi dükkan açayım bütün forumun farlarını yapacağım.
Yalnız sanıldığı kadar basit bi iş değil. En başta farları mundar etme
rizikosu var.
C4 VTS farları adaptif Xenon'dur, direksiyon açısına göre mercekleri de çevirir. Adaptif özelliğini kullanmak istiyorsanız, aracın beynini de değiştirmeniz lazım, belki direksiyon kutusu da değişir, bilemem. Astarı yüzünden pahalıya gelir. C4 kullanıyorken yurt dışı ve yurt içinde çok arama yaptım ama çıkma VTS farı bulamadım. Yetkili servis de tekine 5 bin liradan az istemez. Dolayısıyla değmez sadece mercek için o farları almak. Mercek montajı için vaktiyle İstanbul'da biriyle görüşmüştüm, Bi-Xenon (uzun kısa far tek mercekte) mercek montajı, mercek+ampuller+balastlar+işçilik 850 TL, normal Xenon (sadece kısa) mercek montajı için de yine aynı kalemler için 450 TL fiyat almıştım. Aradaki farka değmez VTS farı için bence.
@aslan
Abi tak orijinal fara bi-xenonu kafan rahat etsin. İlker Kemal ile iletişime geç. 500-600'e hâlledersin. İşçiliği de, kullandığı malzeme de kalite.
Benim farlara komple 2012 Range Rover mercekleri-ampulü-balastı takıldı. Bildiğin geceler gündüz oldu. Selektör olayına girmiyorum bile.
Maliyeti 600 TL oldu.
Zaten mercekti, balasttı, ampuldü toplamaya kalsak; hiç yoksa 250-300'e mal edeceğiz. Ee bir de fara monte etmesi var ki sorun bu zaten. Farı hiç etmek de var işin ucunda.
O sebeple diyorum; bi-xenonu tavsiye ederim; niyetin varsa da dediğim adama yaptır derim. Pişman olmazsın.
Forumda benden başka yaptığı bir de Fiesta ile FD6 Civic vardı.
Serhat kim bu İlker Kemal?
4300 e + 1 yaz kış sorunsuz.
Ampulle veya kelvinle alakalı değil abi bu junyan farların mercekleri ile alaklı ben orjinal karartma tavsiye ederim :)