4300k kullaniyorum cok memnunum
Printable View
4300k kullaniyorum cok memnunum
Bu Xenon kitlerini arabanın orjınal farlarına uygulayabilirmiyiz peki?
Uygulanır ama yine de çok sağlıklı olmaz sizin için ve karşıdan gelen araçlar için.
Trafikte, hele de far yüksekliği ayarsızken karşıdan gelen merceksiz xenonlar ciddi
şekilde rahatsızlık veriyor. Bilinçli kullanmak lazım.. Mümkünse bi xenon dönüşümü, ya da standart fara halojen..
Şimdi araştırmalarım sonucu bazı ilanlar ve aramalardan elde ettiğim sonuç bi xenon olayı aracın kendi orjınal farına yapılan bir uygulamaymış sanırım.Ama ben ilk mesajda eklediğim far var şuanda aracımda onun üzerinden ne yapabilirz diye merak ediyorum yani onun mercegini değiştirip ve 4300k yaparsam sonuca ulaşırmıyım acaba?
abi muhtemelen sizin fara o bi -xenon mercek olmayabilir neden dersen bi-xenon merceklerin boyutu daha büyük olur,sığmayabilir.Bi-xenonu göstermişler ben bi daha söyleyeyim,bi-xenon un esprisi şu,merceğin içinde motor var,oradaki demir kalkık duruyor kısaların o şekilde oluyor,selektör attıgında motor sayesinde demir çekiliyor ne varsa aydınlatıyor.İlker Bikeç vardı bu mercek işlerini ilk yapan isimlerden,hala yapıyorsa size en uygun çözümü bulacaktır.Benim arkadas ona yaptırmıştı 400 tl ye mal olmuştu 2 sene önce.Merceği takmakla bitmiyor açışı çok önemli kesilme çizgisinin eşit olması gerekli.
Aynen , hangi fabrikadan çıkan aracın üzerinde 6000k zenon var :) Kısaca özetlemek gerekirse ;
http://www.e90post.com/forums/attach...1&d=1342662629
3000k (Fog light) sis farı olarak geçer benim sonatadaki sislerde 3000k xenon kit var mesela geçen sisde çok işe yaradı. kısalarda fabrika çıkışı 4300k dır bazı markaların farklı teknolojileri var misal mercedes gibi onlarda bu kelvin değeri 5000k ama ışıma oranı gene 4300k
idealı 4300dür. ama genelde gençlerin işine gelmez. çünkü amaçları genelde yolu görmek değil dikkat çekmektir... yüksek kelvin kullanıp hem milleti kör ederek küfür yiyerek dikkat çekerler. özellikle merceksizler. hemde yolu doru düzgün göremezler sis ve yağmurlu zamanlarda.
Sislere de xenon takanlara burdan bir selam yollayalım...:heyoo:
Shield marka slim xenon kit kullanan bilen varmıdır VW de kullanırsak d2s mercekte görüş vs sıkıntılar yaşarmıyız
Beyler bu H3-H4-H7-HD4-DS1 vb.bu zımbırtılar ne işe yarıyor şimdi phılıps xenon 4300k alacagım ama bu ''H'' ne işe yarıyor xenonda
Ampulun çeşitidir onlar..
Astra G ler H7 kullanır, Polo 6R lar H4 gibi..
kısa ve uzunlar tek bölümde olanlar mesela 99 civicler h4
kısa ve uzunlar ayrı konumda olanlar için sadece kısalar h7 mesela corolla da öyle.
sislerde hh3 h10 h11 de olabiliyor.
yanliş varsa düzeltirler zaten:)
ötekileri bende bilmiyorum:D
Astra H için >
Kısa Farlar H7
Uzun farlar H1
Park T10
Sisler H3
İdeal ampül 3500-5000k arası olanlardır.