User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
71 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Turkcell'den gelen fatura bildirim mailine dikkat edin

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    baktın mı zipin içinde ne var diye?

mail hala duruyorsa maili bana forward lar mısın?
    silmediysen ve atabilecek durumda isen mail adresimi vereyim sana..

yok eğer gerçekten trojan çıkarsa (kendim görürsem bunu) o zaman turkcell bilgi işlemin bittiğinin resmidir.

ya da herhangi bir arkadaşım da gönderebilir.

Virüs olduğu zannediyorum aşikar. Bende sistem otomatik olarak virüslü olarak görüp eki kaldırmış. Ama incelemek isterseniz maili size forwardlayabilirim.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu arada Turkcell'in, Bankaların ya da THY'nin hacklenmesi gibi bir durum söz konusu değil.. Kimse bilmese ben biliyorum Hacklenmediğini yaptığım iş dolayısıyla.. Bir başkasının adı ile mail göndermek imkansız bir şey değil 2013 teknolojisinde.. Ve bu bir başkası Turkcell de olabilir ali veli de.. Turkcelldeki Operatör sıradan ve geçiştirici bir açıklamada bulunmuş..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu da Turkcell'den gelmiş gibi görünen.. İçerik gene aynı, trojan..
    mail turkcellden geliyor operatörü aradım ben çıkan bayan sistemde bir arıza olduğunu maili kaale almayın dedi.. mail kendilerinden gitmese mailin bizle ilgisi yok yada bizden gelmiyor o mailler diyebilirlerdi..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgisi olan arkadaşlara bir soru sorayım.

istediğim domain altından istediğim mail adresi ile gönderim yapabilir miyim?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Yaparsın bir programa bakar.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mail turkcellden geliyor operatörü aradım ben çıkan bayan sistemde bir arıza olduğunu maili kaale almayın dedi.. mail kendilerinden gitmese mailin bizle ilgisi yok yada bizden gelmiyor o mailler diyebilirlerdi..
    Gelmiyor, operatör dediğin callcenterdaki düşük vasıflı biri.. Bilgisi de sınırlıdır. Turkcell'in sistemlerinde böyle bir arıza yok.. Turkishairlinesta da yok, Kuveyttürkte de yok, aveada da yok.. Ama hepsinden geliyor böyle mailler.. Geliyormuş gibi görünüyor yani..

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    2-3hafta önce bizim şirkete düşmeye başldı bunlar, tamda antiviruslerin süresinin dolduğu güne denk gelmiş güncellenmediği içni baya bir bilgisayar yedi özellikle mağazadakiler açınca kaos oldu biraz

Aynı mail THY üzerinden'de geldi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaparsın bir programa bakar.
    hangisi? isim?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstenilen bir e-mail adresinden, istenilen şekilde mail atılabildiğini duymuştum. Belki de telefondaki çalışanın çok fazla bilgisi olmayabilir bu konuda.

Sizelere gelen mailler şahsi maillerinizemi geldi ?? yoksa şirket / kurumsal maillere mi ?
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ben bu işlerden pek anlamam, zaten sen de biliyorsun, yazılım işine uzak olduğumu. Ancak geçmiş yıllarda, yanlış hatırlamıyorsam 3-4 yıl kadar önce, gözümün önünde bir arkadaşım bir program vasıtasıyla benim mailimi açmadan, şifremi bile bilmeden benim mail adresimle kendine mail atmıştı. Aradan geçen zamandaki gelişmeleri de göz önüne alırsak heralde zor değildir böyle bir mail atmak
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2-3hafta önce bizim şirkete düşmeye başldı bunlar, tamda antiviruslerin süresinin dolduğu güne denk gelmiş güncellenmediği içni baya bir bilgisayar yedi özellikle mağazadakiler açınca kaos oldu biraz

Aynı mail THY üzerinden'de geldi.
    Koydum onun da ekran görüntüsünü bro 1 önceki sayfaya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    proxy mail vardı eskiden cnet de vardı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkcell emaile yanlış göndermesine gerek yok fatura detaylarını eskiden hiç bakmazdım şimdi sürekli kontrol ediyorum çünkü bazen fatura haddinden fazla geliyo gerçi geri iade yapıyolar bir sonraki aydan düşüyolar ama dikkat etmezsek sürekli geçirmeye çalışıyolar.
    Türkler öyle bir millettir ki,hayatta bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Koydum onun da ekran görüntüsünü bro 1 önceki sayfaya
    Aynen abi aynı mail, ve bugüne kadar gördüğüm yazım tarzı görsel olarak en orjinalleri olmuş

Bizim insanımızda garip, adamın turkcell ile bağlantısı ya da thy ile uzaktan yakından işi yok, aaa mail gelmiş zip'i açalımda bakalım diyip patladılar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizelere gelen mailler şahsi maillerinizemi geldi ?? yoksa şirket / kurumsal maillere mi ?
    Bizim şirket maillerine gelemez zaten spam e düşer spame düşende otomatik siliniyor.. benim şahsi mailime gelmiş oda spam klasörüne gelmiş normal turkcell mailleri spame düşmüyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yapabilirsin Engin abi, 2007-2008'ler de yapılıyordu.. Daha öncesinde de yapılıyordu muhtemelen.. Junk'a da düşmüyor hiç KaraMail dersen tonla program çıkar.
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen abi aynı mail, ve bugüne kadar gördüğüm yazım tarzı görsel olarak en orjinalleri olmuş

Bizim insanımızda garip, adamın turkcell ile bağlantısı ya da thy ile uzaktan yakından işi yok, aaa mail gelmiş zip'i açalımda bakalım diyip patladılar.
    FireEye isimli ileri derecede zararlı içerik tespit etme işine yarayan bir appliance var..

Kullandığımız tüm zararlı içerik engelleyiciler, zararlı içerik bir yerlere bulaştıktan sonra bu zararlı içeriği farkedip onun tabir-i caizse "anti" sini yazma üzerine kurulu. Yani hiçbir antivirüs firması x kişinin dün gece evinde yarattığı zararlı içeriği anında engelleyemez.. FireEye bu noktada stage 1'de sezgisel tarama yapıp, şüphelendiği dosyayı kendi appliance'ı üzerinde bulunan kendisine has virtual machine'lerde çalıştırıp nerelere ne kaydettiğine ve hangi call back sunucuya gittiğine bakıp blocklama, stage 2'de ise sezgisel taramada kaçan zararlı içeriğin bulaştığı clientte açtığı callback sunucu tunnelını farketme, blocklama ve raporlama mantığı ile çalışıyor..

Biz de bu ürünün TR distiribitörüyüz.. Daha AV'ler bu virüsün antivirüsünü bulmadan biz şirketimizde keşfetmiş ve bloklamıştık..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim şirket maillerine gelemez zaten spam e düşer spame düşende otomatik siliniyor.. benim şahsi mailime gelmiş oda spam klasörüne gelmiş normal turkcell mailleri spame düşmüyor.
    Güvenlikten dolayı eki direkt olarak silmiş bende. (şirket maili)

Gerekli mailleri bazen spam'e atıyor da bunu virüslü bulmasına rağmen neden spam'e atmamış anlamadım, tuhaf

Anlaşılan o ki bu mailler epeyce kişiye gitmiş. Bakalım neler çıkacak altından

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inceleyeyim şu işi biraz.
    mailin source code larında da fake mail adresi çıkıyorsa çok sakat..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)