Bana da kargo şirketlerinin kolpa adresleriyle bu tip trojan lar geliyor, işte takip no vs. diye.
Aman dikkat.
Bana da kargo şirketlerinin kolpa adresleriyle bu tip trojan lar geliyor, işte takip no vs. diye.
Aman dikkat.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Gönderilen mailin ekindeki html uzantılı bir dosya. Açıldığı zaman da borç bilgileri çıkıyor.
Mail içeriği aynı. Fakat gönderilen ekler farklı.
hahah ben avea kurumsalım banada geldi, en son küfür içerikli geri mail attım. Benim mailimede delivery failure veriyor.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Sana da "yalçın kardeşler" mi geliyor? Muhtemelen hayır...
Bizim bahsettiğimiz mailde herkese yalçın kardeşler maili gidiyor ve içinde html vs yok.. Direkt exe var.. Neden ısrarla anlamamakta, aynı olmayan bir şeyi aynı zannetmekte diretiyorsun anlamıyorumki..
AV'ler bunun signature'ını, patern file'ını yayınlamış sayfa sayfa..
Boş yere ısrar etmeyi bırak da bari konuyu oku.. İçeriğindeki zararlı uygulamanın adına kadar yazdım ilk sayfada
evet zip dosyasının içindeki dosyayı açtım ama zipin içinden açtığım için açılmadı bi hata verdi sanırım çok dikkate almadım kapadım direk.
Pc de şu an bir problem yok ama..
Tamda antivirüsün bittiği haftay denk getirmiş şerefsizler.
Normalde açmam böyle şeyleri ama uzantıya baktım turkcell.com.tr yazıyordu.
Bilgisayarınızda herhangi bir şifrenizi girmeyip, online alışveriş yapmayıp, güzelce bi anti virüs ile temizlemenizi öneririm. Hata veren program muhtemelen trojan/keylogger olabilir, şuan ihtimal üzerine konuşuyorum sadece .
Tüm klavye faaliyetlerinizi karşı tarafa tek tek ileten bi casus yazılım olabilir.
Aman dikkat.
Aynen arkadaşın dediği gibi.
Keylogger tarzı programlar, bilgisayarınızda siz farketmeden çalışarak, klavyeden bastığınız her tuşu, girdiğiniz her siteyi, yaptığınız her işlemi kaydeden programlardır.
Bu sebeple ciddi sıkıntı yaşamadan bilgisayarınızı bi temizleyin..
Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.
Ben belki başka bir nedenden dolayı kesin hüküm vermemiştim ama doğru söylemişim neyse.
Eğer bilgisayarınızda şifrelerin yazılı olduğu bir text dosyası vs. varsa onları da açmayın, bilgisayardan anlık ekran görüntüsü de alabiliyorlar. Fotoğraf vs.
Geçmiş olsun..
Edit: Anti-virüs olarak pc yi kasar masar ama kaspersky iyidir. nod32 de indirebilirsiniz.
mail zaten turkcellden gelmiyor... gönderen kişiye baktığınızda hotmail uzantılı mail kullanıyor...
virüs içerikli olduğunu düşünüyorum... hiç açmadım direk sildim hep...
Aveadayım kafam rahat. Turkcellden çıkalı çok oldu nerde çokluk orda b.k luk değiminı herzaman tutmuşumdur. Bir örneği![]()
DR. OWL
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)