avast! | Güvenlik Merkezi
avastı indirdim sürekli şu linkteki uyarıyı veriyor bana hiçbir web sitesi açmadığım halde
Hako sana tavsiyem format atman..
Bugünden sonra aldıgın yedekleri de antivirüs kurmadan geri yüklememen..
yok artık daha ortada fol yok yumurta yok yahu.
Bu zararlı url nedir bilen var mı sürekli uyarıyor ?
URL: http://headart.pl/image.php
Process: C:\Windows\syswow64\svchost.exe
Infection: URL:Mal
yaklaşık 3-4 haftadır var bizim şirkete de ara ara farklı isimlerle geliyor. Listeye ek olarak DHL'ide ekleyeyim
İsrarla anlatamiyorum bende sanirim. Yazdiklarimi tekrar okursaniz anlayacaksiniz ama...
Demek istedigim turkcellin kendi yaziliminda da sorun var ve surekli yanlis bilgilendirme yapiyor. Onun haricinde trojan gonderilen maillere zaten bir yorum yapmadim ki zaten banada dhl, ups, usps ten bolca geliyor.
Demem odur ki, turkcellden gelenlerin hepsi trojan icermiyor olabilir.
Okuması gereken ben değilim sensin..
Bak bir daha yazıyorum..
Bu mailler Turkcell'den gelmiyor. Bu mailler Turkcell'den gelen bir bilgilendirme maili değil. Bu mailleri gönderen firma Turkcell değil.. Daha kaç farklı şekilde yazmalıyım bunu?
Turkcell'den gelmediği için de bunlar bir bilgilendirme maili değil. Turkcell'den gelmediği için, bu göndericiden gelen maillerin tamamı trojan içeriyor.
Ayrıca aynı şekilde THY, Avea, DHL için de aynı durum geçerli..
Merak ettim, ne iş yapıyorsun? Sektörün ne?
Sen ne is yapiyorsun kose yazarligi mi? Konuyla ne ilgisi var? Cok merak ediyorsan vereyim is telefonumu bir sor bakalim ne is yapiyorum.
Bende senin soylediklerinden farkli birsey soylemiyorum fakat isi iyice inada bindirdin. Konuyu da gereksiz yere uzattin. Tabiri caizse kabak tadi verdin.
Turlu firmalardan bu tip trojan iceren mailler geliyor. Yeni degil 2 yildir geliyor.
Fakat turkcelin yolladiklari gercek bilgilendirme olabiliyor.
Daha da yazmayi. Skildim ayni seyleri yazmaktan...
Hayır, köşe yazarlığı kendi çapımda hobim..
Yaptığım iş ise Bilişim sektöründe, sistem odalarında kullanılan özellikle güvenlik software, hardware ve appliance'ların distribitörlüğünü yapan bir firmada Enterpirse Account Managerlık.. Accountlarım arasında yukarıda konuştuğumuz firmalar dahil top 50 firma var. Sanırım bu paragrafın konuyla ilgisi var.
Hala içerisinde trojan olanları Turkcell gönderdi kafasındasın.. İlk mesajında "bişey yok, güvenlik ihlali yok, bunlar turkcellden geliyor" bilgisiz ukalalığını yapmamış ve üzerinde de bilgisizce devam etmemiş olmasaydın ben de uzatmazdım. Kabak tadı verdiysem üzüldüm senin adına, bu konuda yapabileceğin hiçbir şey yok.
Cidden merak ettim mesleğini, bu kadar kesin net konuştuğuna göre bilişim sektöründe bu accountlarla alakalı bir iş yapıyor olmalısın.. Telefona gerek yok, buraya yazdığında okuyabiliriz.
Keşke sen de yazdıklarımı okuyup anlayabilseydin..
Bilişim sektörüyle alakan yokmuş, şaşırmadım... Tahmin etmiştim ilk mesajında. Şimdi sana bu konuyla ilgili içeriklerin detayı hakkında sayfalarca rapor bile göstersem anlamsız olur..
o ünlem işareti güzelmiş, bir şey mi oluyor onu yapınca?
şirkette birkaç kullanıcıya gelen yeni bir dalavere.. dikkat edin arkadaşlar.
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
beyler selam,,, bu maili bizim şirketteki bazı arkadaşlarda açtılar,, kötü bir durum,, sistemi çok hırpalıyor..
Yaptığım araştırmada Eset nod 32 -6- versiyonu bu virüsü sildiğini keşfettim.
ancak bu işlemi güvenli modda yapmanızı rica ederim. format atmak istemeyen arkadaşlar için bir öneridir.
Tşk
Rıdvan..![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)