o değilde her kırmızı ışıkta para alırlarsa hiç şaşırmam :D
Printable View
o değilde her kırmızı ışıkta para alırlarsa hiç şaşırmam :D
Peki istanbulda şu anda kullanılan trafik lambalarının zaten led olduğunu biliyor muydun. Bi şeyi destekliosunuz ama desteklediğiniz şeyin temeli yok. 2007 senesinde zaten teker teker bütün trafik lambalarını led e çevirdiler . Eski renkli kapaklı trafik lambalarının yerine zaten şu anki ledli sistemi yaptılar. Baktığın zaman zaten anlarsın nokta nokta yanar trafik ışıkları.
Sence bu mudur tasarruf denilen şey.
Bi de yok indirirsem ne olur diyen arkadaşlar o yaptırdığınız zorunlu trafik sigortası denen şeyin ne işe yaradığını bilmiyor musunuz allah aşkına. Vergi diye mi alıyorlar sanıyorsunuz. O sigorta kaza anında hasar verdiğiniz karşı tarafa karşı zorunlu alınan sigorta. Sizin masraflarınızı değil ama belli bir miktara kadar karşı tarafa ve çevreye verdiğiniz vereceğiniz zarara karşılık olarak yapılan bir sigorta. Yani yok şu kadar öderim bu kadar öderim diye bişey yok. Trafik sigortanızı devreye sokuyorsunuz iş bitiyor. Devlet ilk size geliyor tahsilat için dava açıyor. Kaza raporu ile sigorta şirketine gidip dilekçe veriyorsunuz ödemesini yapıyorlar. Sonra eksik ödenmiştir diye bir kağıt daha yolluyor devlet. Eksik ödeme de KDV den dolayı. Sigorta şirketinden ödeme makbuzunu alıp trafiğe ya da tedaş a kimin direği ise onun avukatına götürüyorsunuz. Bir nüshasınıda dava dosyasına koyuyorsunuz dava düşüyor.
ehliyet, eğitim, ceza, araç satısı vs söylediklerinize katılıyorum..
ayrıca sizin düşündüğünüz şeyin çalışması yapılıyor..
akıllı plaka olarak..
plakalarda rf-id kart olacak, hgs gibi..
ve trafik lambalarının alayında alıcı olacak :)
yani kamera falan değil, yakında çizgiyi geçtinizmi şap diye yazılacak ceza otomatik olarak..
devlete iş yapan bi arkadaşım var, bu bilgiyi ondan öğrendim bende..
bir türk yapıyormuş çalışmasını şuan..
Led iyidir iyi.
Bu konuda ben sana cevap vereyim abi. Bütün trafik lambaları LED doğru ancak hepsi mantar LED yani şu anki LED'lere oranla daha fazla tüketim yapanlardan. İlk çıkan tiplerden anlayacağın. Şimdiki bu projedeki LED'ler ise mantar LED'lere oranla daha çok tasarruf yapacak olan SMD LED dediğimiz Power LED'lerden. Daha ufak ama daha çok ışık veriyor. Daha az elektrik çekiyor.
He ne gerek vardı tasarruf farkı için bu kadar maliyete o tartışılır tabi :) Farkındalık için diyorlar ama bana göz yorar gibi geliyor...
yaw tamam diyelim eski tip led lerden. Git değiştir şu andaki ışık kutularını yeni tiplerle eskiden yaptığın gibi o zaman OK. ama koca direk değiştirilipte buna tasarruf demek cahilleri kandırmaktan başka bişey değil. Fizibilite çalışması denen birşey var hani bizimkilerin yapmadığı bir şey. Metrobüs koymaları gibi. Bağlarsın direğin birine bir sayaç bakarsın ne kadar elektrik tüketiyor. Sonra yeni direğin maliyetini çıkarırsın. Tüketeceği elektriğe bakarsın. Ne kadar sürede amorti ediyor diye bakarsın güncel elektrik fiyatı ile.
kendini amorti edeceği kesinde, ne önemi var ki abi bu şahsi aracına lpg taktırmak gibi bişey değilki amorti süresini düşünesin. 5 sene veya 10 sene ne farkeder memleket kaçmıyor ya.zararın neresinden dönersen kâr.ama sonuçta bir iş yapıyorlarsa herşeyi hesaplayıp halkla paylaşmaları lazım tabi o yönden haklısın.
elektrikci değilim ama az çok biliyorum 5-6 sene önceki led teknolojisi ile şu ankiler arasında dünya kadar fark var. Hem ömür olarak hemde sarfiyat olarak. bilip bilmeden konuşuyorlar diyenler için söylüyorum.
Çok mu lazım yani öncelik bu mu ya da sırası geldi mi artık?Ayrıca ben takıntılı adamım her ışıkta acaba kaç tanesinin ışığı geçmiş sönmüş diye saymaya çalışırım öndekinin vay haline :D gereksiz bir çalışma bunun yerine adam gibi denetim yapsalar kaçak elektrik kullanımını engelleseler millet daha az fatura ödese burdan ettiği karla harcamalarını arttırsa ekonomi canlansa üretici yeni teknolojilere geçiş yapsa böylece ihracata yönelse ve ülkeye para akışı artsa?Çok mu abarttım..Sonuç:Red Light District mode on.
Ne anlamam gerekiyor kardeşim net olarak birşey anlamadım ?
Elinizde somut bir işlem yok arkadaşınız bir çalışması varmış oda türkmüş değilmi ?
Aradığımı cevaplar bunlar değil malesef,benim ne demek istediğimi şöyle bir gözden geçirin daha net analarsınız.
Başka bir arkadaşta ağaçlarda led olsun falan yazmış, :) gerizekalı fransız bile artık evlerinde enerjiyi kendi üretmeye çalışıyor petek kullanmadan tamamen doğal yollardan halletmeye çalışıyorlar,bizde ağaçlara led takalım diyoruz ,bu sorumsuzca harcanan enerjinin bedelini kim ödüyor biliyorsunuz değilmi ? ve tüketilen enerjilere şöyle bir bakın bence :)
Biraz doluyum kusura bakma bu ara sisteme isyanın size değil ...
eski ledler mantar leddi hem dayanıksızdı hemde şimdiki powerledlere göre ışıma oranı azdı şimdiki ledler powerled smd denilen ledlerden.. bence iyi olucak yapsınlar..
Ben tüketim konusunda ciddi oranda fark edeceğini düşünürüm ancak komple direk niye kaplanır anlamam :D
Bunun yerine Led sistemini değiştirse(misal sokak aydınlatmaları, bariyer aydınlatmaları vs..) ve farkındalık yaratmak için her yerde adam akıllı sinyalizasyon yapsa çok daha mantıklı bence. Yani buna oranla daha ciddi yatırımlar olabilir.
He madem ki tasarruf yapmak istiyorsun, şu yollarda seni belirli mesafeden görünce yanan lambalardan döşe her tarafa. 1 km öteden senin geldiğini anlasın ona göre ışık şiddetini ayarlasın vs. vs.
Çok fantezi oldu tamam sustum... :D
araç içi kameraları bazı ülkelerdeki gibi en azından ticari araçlarda zorunlu kılsalar o bile bireysel açıdan alternatif çözüm olur.
Bu saçma sapan pavyon ışıklarına süper vs diyenler bundan böyle "arka sis lambalarını açmış araçlara giydirme" konularında gözümü alıyor vs diye şikayet etmesin.
Gözünüzü aldığında, kısa süreli kör oluyorsunuz kör..
O ışıkların altında 60saniye duran, retinasının anası ağlağan, akabinde anlık körlük yaşadığı için önündeki yayaya/araça gidip patlatan şoför haberlerini okuduğunuzda benim bu yazdıklarımı hatırlarsınız..