User Tag List

Sayfa 6/7 İlkİlk ... 4567 SonSon
128 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: hadis dünyası

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya konuyla ilgili bilgili insanlar varken bi sorum olacak onu sorayım..
    ben hayatımda sadece Kur'anı rehber olarak görüyorum. Bu hadislere hiç inanmıyorum, inanasım gelmiyor. Bunun en büyük nedeni de kendiliğinden artan hadisler, oraya buraya çekmeler. Hadislere iman etmemenin dindeki yeri nedir acaba?
    Sen kuranı kerimi okuyabilirsin ama ondan tam anlamıyla faydalanmak için efendimiz (s.a.v) i örnek olmalısın yaptığını yapıp yapmadığını yapmamalısın çünkü kuranı kerimi en iyi yaşıyan efendimiz (s.a.v) dir Sen burda sadece sahih hadislere odaklan gerisi gelir zaten uymamak kabul etmemek gibi bi durum olamaz bence.
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sabah namazının iki rekatı, dünya ve içindekilerden hayırlıdır. Tirmizi

Üç kişi beraberken, ikisi aralarında husûsî konuşmasınlar, bu öbürünü üzer. -Müslim

Dostunu severken ölçülü sev, günün birinde düşmanın olabilir. Düşmanına da buğzunu ölçülü yap, günün birinde dostun olabilir. Tirmizi

İnsanlara merhametli olmayana Allah Teâla merhamet etmez. -Tirmizi

Bu arada yarın Mevlid kandili hepimiz için hayırlara vesile olur İnşallah..
    Anlayışın için çok teşekkür ederim.

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilmediğimden soruyorum.. Hadisleri inkâr edenin dinden çıkacağı yazıyor mu bir yerde?

Televizyonlarda ara ara denk geliyorum, Hoca'lar bile tartışıyor ve tartışmanın her bir tarafı bir hadisi kaynak gösterip karşısındakinin kaynağını kabul etmiyor.. Bu durumda her bir tarafın ayrı ayrı dinden çıkması gerekir eğer inkâr edenin dinden çıkacağı yazıyor ise..
    Düz mantık düşünürsek,hadisleri inkar etmek demek peygamberi inkar anlamıma geleceğinden dini açıdan dinden çıkmaya kadar gidebilir..

ISLAMIN ŞARTLARI
    1-Kelime-i şahadet getirmek (Eşhedu enlâ ilâhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu).

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Eyüp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Düz mantık düşünürsek,hadisleri inkar etmek demek peygamberi inkar anlamıma geleceğinden dini açıdan dinden çıkmaya kadar gidebilir..

ISLAMIN ŞARTLARI
    1-Kelime-i şahadet getirmek (Eşhedu enlâ ilâhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu).
    Ben pek düz mantık düşünemem.. Alıntı yaptığın yorumumda Hoca diyebileceğimiz kişilerin bile karşısındakinin dayanak gösterdiği hadisi kabul etmediği, farklı bir hadis ile tartıştığına tv'lerde denk gelmiştim. Diye yazmıştım okumadın sanırım.. Hal bu iken hocalar mı düz mantık düşünemiyor yoksa düz mantık kabul gören bir eylem değil mi?

Bu dinden çıkmak-çıkmamak konularını da oldum olası anlamam.. Benim inancım, imanım gönlümde olduğu sürece kim benim dinden çıktığıma ya da çıkmadığına karar verecekmiş..

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ISLAMIN ŞARTLARI
    Düz mantık çok zararlı bir şey değil mi?
    Sonuçta ben gönülden peygambere ve Allah'a inanıyorum.. bu açıdan bakarsakta imanlı bir müslümanım.
    Sorun hadis kısmında. emeviler döneminde hadislerde tam 10 kat artış söz konusu. bugün güvenilir denilen kaynaklarda da inanın uydurma olduğu aşikar hadisler yer alıyor. bu da hadislere olan inancımı sarsmakta..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

baymustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilmediğimden soruyorum.. Hadisleri inkâr edenin dinden çıkacağı yazıyor mu bir yerde?

Televizyonlarda ara ara denk geliyorum, Hoca'lar bile tartışıyor ve tartışmanın her bir tarafı bir hadisi kaynak gösterip karşısındakinin kaynağını kabul etmiyor.. Bu durumda her bir tarafın ayrı ayrı dinden çıkması gerekir eğer inkâr edenin dinden çıkacağı yazıyor ise..
    hadisler gerçekten çok önemli abi dediin gibi günümüze gelen ve değişik yorumlanabilen hadisler var zaten hocalar birbirlerini çok takip ederler ve hadisler ile ilgili kaynak istediğinde sunarlar ama hadisler ile ilgili hocaların yorumlarına dahayanrak zıtlıklar çıkabiliyor.

kaynaklarda çok önemli ama dediğim gibi yorumlanırken özünden uzaklaşabiliyor.

örneğin ben şafiiyim kadın eli deydiğinde abdestim bozulur
    hanefi için ise kan aktığında bozulur
    çok iyi bilmiyorum ama
    peygamber efendimiz elini kestiğinde hanımı bandajlamış ve sonrada abdest almış

iki mezhep hocaları ise biri kan için biride kadın eli deydiği için diye yorumlamışlar.
    GOT DİESEL&TORK

mucahit10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Süfyan İbnu Abdillah radıyallahu anh anlatıyor: "Ey Allah'ın Resûlü dedim, uyacağım bir amel tavsiye et bana!" şu cevabı verdi:

"Rabbim Allah'tır de, sonra doğru ol!"

"Ey Allah'ın Resûlü dedim tekrar. Benim hakkımda en çok korktuğunuz şey nedir?" Eliyle dilini tutup sonra: "İşte şu!" buyurdu."

Tirmizi Zühd 61, (2412).

Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Allah'a ve ahiret gününe inanan kimse ya hayır koşuşsun ya da sussun."

Tirmizi, Kıyamet 51, (2502).

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı baymustang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hadisler gerçekten çok önemli abi dediin gibi günümüze gelen ve değişik yorumlanabilen hadisler var zaten hocalar birbirlerini çok takip ederler ve hadisler ile ilgili kaynak istediğinde sunarlar ama hadisler ile ilgili hocaların yorumlarına dahayanrak zıtlıklar çıkabiliyor.

kaynaklarda çok önemli ama dediğim gibi yorumlanırken özünden uzaklaşabiliyor.

örneğin ben şafiiyim kadın eli deydiğinde abdestim bozulur
    hanefi için ise kan aktığında bozulur
    çok iyi bilmiyorum ama
    peygamber efendimiz elini kestiğinde hanımı bandajlamış ve sonrada abdest almış

iki mezhep hocaları ise biri kan için biride kadın eli deydiği için diye yorumlamışlar.
    Ha yaşa ben de bunu kast ediyordum.. Çok güzel bir örnek vermişsin..

Şimdi sana göre kadın eli değdiğinde abdestin bozuluyor, ama hanefi için bozulmuyor.. Bu durumda "hanefi" gayet normal bir şekilde kadın eli değdiğinde bozulmaz diyebilir.. Sen de aynı normal şekilde kan aktığında bozulmaz diyebilirsin..

Bu noktada kimsenin inancını ne sorgularım ne tartışırım ama yukarıdaki örnekte de görüldüğü gibi zıtlıkların olduğu bir noktada insan doğası gereği bir tarafı kabul eder ve diğer tarafı kabul etmez. Etmediği zaman da "dinden çıkar" konusu benim kabullenemediğim bir durum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ISLAMIN ŞARTLARI
    Peygamber’e yapılabilecek en büyük hakaret, bu hadisleri onun söylediğini iddia etmektir. Peygamber’ in bize tek yazdırdığı, mesaj olarak Allah’tan getirdiği Kuran, dinimizin tek kaynağıdır.

And olsun ki size hatırlatıcı bir kitap gönderdik. Hâlâ aklınızı çalıştırmayacak mısınız?
    21- Enbiya Suresi 10
    http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/had...liskileri-7632

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle birşey die bilirim riyazüs salih die bi kitap var biraz araştırın belkide ençok okunan kitapların başında geliyodur din konusunda kuranı kerimden sonra

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konunun kaldırılması taraftarıyım. Konuyla ilgili birçok forum ve kaynak var dileyen bilgi sahibi olabilir. Siyasi konular ne amaçlı yasaksa bu konuda aynı amaçdan kaldırılmalı. Farklı yerlere gidecek bir konu, dini içinizde yaşamalı bilmiyorsada forumlarda değil diyanet gibi merkezlere yönelmek en iyisi. Saygılarımla...

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konunun kaldırılması taraftarıyım. Konuyla ilgili birçok forum ve kaynak var dileyen bilgi sahibi olabilir. Siyasi konular ne amaçlı yasaksa bu konuda aynı amaçdan kaldırılmalı. Farklı yerlere gidecek bir konu, dini içinizde yaşamalı bilmiyorsada forumlarda değil diyanet gibi merkezlere yönelmek en iyisi. Saygılarımla...
    Diyanet çok mu güvenilir kaynak?
    Rehberimiz olan Kur'anla çelişen ve en çok örnek gösterilen buharinin hadis kitabı diyanet tarafından öneriliyor mesela..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı desibel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen kuranı kerimi okuyabilirsin ama ondan tam anlamıyla faydalanmak için efendimiz (s.a.v) i örnek olmalısın yaptığını yapıp yapmadığını yapmamalısın çünkü kuranı kerimi en iyi yaşıyan efendimiz (s.a.v) dir Sen burda sadece sahih hadislere odaklan gerisi gelir zaten uymamak kabul etmemek gibi bi durum olamaz bence.
    yani diyorsun ki muhammed hayatinda hic hata yapmadi. muhammed peygamberdir dogrudur tartismam ama kendiside bir insandir. o yuzden efendiniz degildir. sizler gibi allahin kuludur. Aracidir. yaptigi dogrular kadar hatalarida vardir.
    IN BOOST WE TRUST

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyanet çok mu güvenilir kaynak?
    Rehberimiz olan Kur'anla çelişen ve en çok örnek gösterilen buharinin hadis kitabı diyanet tarafından öneriliyor mesela..
    haklısın otomobil forum sitesinde yazanlara güven o zaman. Ben o yazıda sana git diyanete güvenmi diyorum daha ciddi kaynaklar var oralara danışmalı lafı cımbızla almayın

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu ister dini olsun, ister siyasi, burası yeri değil. Hadis, ayet öğrenmek isteyen gider asli kaynaklarına bakar. Otomobil teknik bilgi paylaşım forumuna değil.

Bir otomobil teknik bilgi paylaşım forumunda kim ne niyetle hadis paylaşır, bunun kime ne faydası olur? Hadis okumak isteyen birisi birçok asli kaynak varken girip de bir otomobil teknik bilgi paylaşım forumunda mı arar hadisleri? Hem de ravisi (rivayet edeni), aktaranı dahi belirtilmeden, kaynak gösterilmeden kopyala yapıştırla hadis paylaşılan bir konuda...

Arkadaşlar arada bir sorun kendinize "bu foruma ben ne amaçla giriyorum, ne konuda paylaşım yapıyorum, paylaştıklarımın yeri burası mıdır" diye.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

baymustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ha yaşa ben de bunu kast ediyordum.. Çok güzel bir örnek vermişsin..

Şimdi sana göre kadın eli değdiğinde abdestin bozuluyor, ama hanefi için bozulmuyor.. Bu durumda "hanefi" gayet normal bir şekilde kadın eli değdiğinde bozulmaz diyebilir.. Sen de aynı normal şekilde kan aktığında bozulmaz diyebilirsin..

Bu noktada kimsenin inancını ne sorgularım ne tartışırım ama yukarıdaki örnekte de görüldüğü gibi zıtlıkların olduğu bir noktada insan doğası gereği bir tarafı kabul eder ve diğer tarafı kabul etmez. Etmediği zaman da "dinden çıkar" konusu benim kabullenemediğim bir durum..
    abi islamı yayan peygamber efendimiz;

- namaz kılmayı,
    - ibadet etmeyi,
    - insan olmayı,
    - en önemlisi ikra oku demeyi peygamber efendimizden öğrendik.

o zamanlarda peygamber efendimizi çok insan takip etmiş ve uygulamış.

bizim yolumuz ALLAH.

iki imam böyle yorumlamış ve ikisie elbet doğru sonuçta bir amaca yönelik.

ama o iki imam güncel ortamdan etkilenmeyip kaynakların karışıklığına rast gelmemişler.

fikrimce herşeye İSLAM VE İMAN' şartları yeterlidir diye düşünüyorum.

peygamber efendimizin hadislerine çok fazla inanıyorum hatta yabancı tıp profösörleri bile islamı seçmişler hadislerden dolayı en basiti ise şu;

ayakta küçük abdestinizi yapmayın

-birincisi sıçrama ve pislenme sorunu
    - tıp açısından ise prostat olunması.

kimsenin aklına gelmez ayakta yapsam ne olur yapmasam. ama prostat olanları görünce vay be dediğim çok şey olmuştur.
    GOT DİESEL&TORK

nissansunnygti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kur’an-ı kerimin birçok yerinde Resulüme uyun buyuruluyor. Eğer Kur’anı herkes anlasaydı, (Resule uymaya lüzum yok, herkes Kur’andan anladığına uysun) denirdi. Aksine Kur’anın açıklanması istenerek buyuruluyor ki:
    (İhtilafa düşülen şeyleri açıklayasın diye bu kitabı sana indirdik.) [Nahl 64]

Kur’an-ı kerimde, sadece (Allah’a uyun) denmiyor. Resulüne de uyulması emrediliyor. (Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80] (Demek ki Resulullaha uymak Allah’a uymaktan ayrı değildir.)

(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]

(Resulüm de ki, “Bana uyun ki, Allah da sizi sevsin!”) [Al-i İmran 31]

(Ona uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158]

(O ümmi Peygamber, temiz şeyleri helal, pis, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

allah resulume uyun diyor ona uyan bana uymuştur diyor peygambere uymazsak allaha uymuş olabilirmiyiz?
    CM MOTORSPORT..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani diyorsun ki muhammed hayatinda hic hata yapmadi. muhammed peygamberdir dogrudur tartismam ama kendiside bir insandir. o yuzden efendiniz degildir. sizler gibi allahin kuludur. Aracidir. yaptigi dogrular kadar hatalarida vardir.
    Bak abi ilk önce şunu düzeltelim o kimsenin babasının oğlu değildir bu yüzden muhammed die bahsetmessen sevinirim.Evet müslümanların efendisidir allahın kulu ve elçisidir anlatabildimmi konuya çomak sokmazsan sevinirim 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bizde allahın kuluyuz ama ELÇİSİ değiliz !

nissansunnygti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu ister dini olsun, ister siyasi, burası yeri değil. Hadis, ayet öğrenmek isteyen gider asli kaynaklarına bakar. Otomobil teknik bilgi paylaşım forumuna değil.

Bir otomobil teknik bilgi paylaşım forumunda kim ne niyetle hadis paylaşır, bunun kime ne faydası olur? Hadis okumak isteyen birisi birçok asli kaynak varken girip de bir otomobil teknik bilgi paylaşım forumunda mı arar hadisleri? Hem de ravisi (rivayet edeni), aktaranı dahi belirtilmeden, kaynak gösterilmeden kopyala yapıştırla hadis paylaşılan bir konuda...

Arkadaşlar arada bir sorun kendinize "bu foruma ben ne amaçla giriyorum, ne konuda paylaşım yapıyorum, paylaştıklarımın yeri burası mıdır" diye.
    arkadaşım ozaman burda olülerde paylaşılmasın atatürkcülükde paylaşılmasın her konu yerinde araştırılsın.
    CM MOTORSPORT..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)