User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
79 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Aracınızı birine verirken birdaha düşünün...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kazanın içeriği çok mühim yıllar önce bir arkadaşımda tem de otobanda bir adama çarpdı adam vefat etti.. karşı taraf 8de 8 suçlu idi.. ona rağmen karşı taraf mahkemeye veriyor. hakim bakıyor arkadaşın hızıda gayet düşük çocuk orta şeritten 90 la gidiyor.. hakim karşı tarafa tek laf diyor senin babanın temin ortasında işi ne .. mahkemeyi karşı taraf kaybetti.. arkadaşımın avukatıda istersen karşı tarafa manevi tazminat davası açalım dedi kazanırız kesin.. arkadaşım vicdanlı çıkdıda yok dedi gerek yok..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e saçmalık yani, açığını kapalısını öptürecekler, bu kanunlarda ki açıklar yüzünden başımıza gelmeen talihsizlik kalmıyor, araç sahibini bağlayan durum ne ki ben verdiğimde alkolsüzdü alkol almış kaza yapmış, ben olay zamanında yerinde yokum beni bağlamaz, ve davayı sen 12 yıl bitirme uzat benden faiz al yok öyle mesele,

aynı araç içinde kaza geçirip öldü yaralandı diye dava açanda tam kansız şerefsiz bir insan evladıdır. sanki zorla kaçırdı bindirdi araca mevzuya bak sen. adam haksız alkolllü veya kötü söför tamamda silah zoru ilemi bindi kardeşim

tazminatı ödemezse haciz yolunamı gidiyorlar ?
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e saçmalık yani, açığını kapalısını öptürecekler, bu kanunlarda ki açıklar yüzünden başımıza gelmeen talihsizlik kalmıyor, araç sahibini bağlayan durum ne ki ben verdiğimde alkolsüzdü alkol almış kaza yapmış, ben olay zamanında yerinde yokum beni bağlamaz, ve davayı sen 12 yıl bitirme uzat benden faiz al yok öyle mesele,

aynı araç içinde kaza geçirip öldü yaralandı diye dava açanda tam kansız şerefsiz bir insan evladıdır. sanki zorla kaçırdı bindirdi araca mevzuya bak sen. adam haksız alkolllü veya kötü söför tamamda silah zoru ilemi bindi kardeşim

Güzel bir yere değindin.

Ben aracımı bir arkadaşıma verdim. Alkolsüzdü ve ehliyeti var. Bu adam gitti yolda alkol aldı ve kazaya karıştı. Benim burada neden sorumluluğum oluyor.

Ruhsat sahibinden başka kimse kullanamaz diye bir kanun falan mı var ?

Evet hukukçu arkadaşlar açıklayın bakalım
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Araç sahibini bağlayan durum; aracın sahibi olması. Sonuçta o aracı X kişisine vermese en basitinden o kaza olmayacaktı. Bir önceki sayfada son postta da biraz açıkladığım KUSURSUZ SORUMLULUK HÂLİ.

Ve tazminat ödenmez ise cebri icra yoluyla tahsil edilir.

Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ruhsat sahibinden başka kimse kullanamaz diye bir kanun falan mı var ?

Evet hukukçu arkadaşlar açıklayın bakalım
    Ruhsat sahibinden başka birisi kullanamaz diye bir kanun yok elbette.

Önceki sayfada da açıkladığım gibi KUSURSUZ SORUMLULUK HÂLİ denilen olgu var.

Bakınız BOLD yaptığım kısım:

Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet sürenin sorumluluğu vardır.

Ancak bir de mal sahibinin sorumluluğu vardır ki; burada da o durum söz konusu.

Buna BORÇLAR HUKUKU'nda KUSURSUZ SORUMLULUK HÂLLERİ denmektedir. Modern hukuk sisteminde haksız fiil sorumluluğu kusur ilkesine bağlanmıştır. Yani kural kusura dayanan sorumluluktur. Ancak teknolojideki gelişmeler uygulamada çoğu kez kusur olmadan da büyük zararların doğmasına yol açtığından dolayı “ niteliği itibariyle tehlike yaratan bir girişimde bulunan kimse , kusurlu olmasa dahi olayın sebep olduğu zarardan sorumludur.”
    Bu nedenle kusursuz sorumluluğa kusura dayanmayan sorumluluk ya da tehlike sorumluluğu da denmektedir.

Mesela yollarda bir dünya tır, otobüs var. Birçoğunu maaşlı şoförler sürüyor. Olası bir kaza vb. durumda şoförün sorumluluğuna gidildiği gibi; mal sahibinin de sorumluluğuna gidiliyor. Yani motorlu araç işletenlerin sorumluluğuna gidilmektedir şartları gerçekleşirse.

Tahminim burada da kararı veren ilk derece mahkemesi hakimi bu şekilde düşünmüş.

Elbette temyiz edilir de, karar bozulursa iş değişir.

Ama konunun ana özeti aracı sürmeseniz bile sorumluluğunuz bitmiyor.

O yüzden aracı vermemek, başkasının aracını almamak en iyisi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu durumda hakimin insafına kalmış oluyor mevzu yani, kusursuz sorumluluk hallerine göre değerlendirmezse araç sahibi suçlu bulunmaz, lakin buna göre değerlendirmezsede farklı sonuçlar çıkabilir mi usulsüzlük vs gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu durumda hakimin insafına kalmış oluyor mevzu yani, kusursuz sorumluluk hallerine göre değerlendirmezse araç sahibi suçlu bulunmaz, lakin buna göre değerlendirmezsede farklı sonuçlar çıkabilir mi usulsüzlük vs gibi
    Evet. Tüm davalarda olduğu gibi bunda da hakimin kanaatine bağlı durum.

Ama genelde de mal sahibinin de büyük çoğunlukla sorumluluğuna gidilir.

Sebebi de ya motorlu araç işletendir kullanmasa bile; maaşlı şoför sürse bile, ya da bu haberde de olduğu gibi aracını bir başkasına verendir, kendi sürmese bile.

En basitinden dediğim gibi sadece o aracı başkasına verdiği için bile doğacak olan olaylardan sorumluluğu bulunuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açıklamalar ve bilgiler için teşekkürler Serhat

bu konuya artık daha özen göstermemiz gerekecek

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    80 bin lira 12 yılda 800 bin mi olmuş? Böyle bi faiz veren banka istiyoruz..

olaya gelince bu açılan dava şerefsizlik değil de nedir?
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yargıtaydan döner , çok saçma,
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkemizde ney mantıklı ki bu mantıklı olsun. Hadi yasa kısmını anladık.

Peki tazminatın faiz hesabı konusunda bilgisi olan varmı ?

Benim 2002 deki param 10 katı olmadı da olan varsa bi
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyilikten maraz doğar lafını kim söylediyse çok doğru söylemiş. Bu zamanda babanın oğluna bile iyilik yapmayacaksın ya da iyi niyetle bir şey yapmayacaksın. Bizim insanımız nankör işine gelmesse her türlü suistimali yapar.

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ne kimsenin aracını kullanırım ne de kendi aracımı vermeyi severim...
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkemizde ney mantıklı ki bu mantıklı olsun. Hadi yasa kısmını anladık.

Peki tazminatın faiz hesabı konusunda bilgisi olan varmı ?

Benim 2002 deki param 10 katı olmadı da olan varsa bi
    Yasal faiz %9'dur. O tarihten beri işliyor. Önceden yanılmıyorsam %7'ydi.

O tazminatın içinde mutlaka bilirkişi raporlarında hesaplanan vefat eden kişilerin, şayet çalışsaydı şu kadar para kazanacaktı gibisinden hesaplanan kazançları da vardır.

Anca o şekilde o rakamları bulmuştur.

Kesin birşey diyebilmek için dosyayı incelemek gerek ki; o da mümkün değil.

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki yanımızda ya da aracımızda konuyla ilgili mağduriyet yaşamamak için bir imzalı yazı bulundursak filan nasıl olur?
    Örneğin, ruhsat sahibi bulunduğum xxx plakalı aracımı şu tarih saatte x şahsına verdim. X şahsından dolayı oluşacak aracımın dahil olduğu maddi, manevi bütün zararlar x şahsına aittir, ruhsat sahibi olan kişiyi ilgilendirmez. İmza x. İmza ruhsat sahibi. Tarzında ikili bir anlaşma yapılsa böyle bir durum için işe yararmı?

Ya da aracımıza alacağımız biri için yukardakine benzer tarzda, araca binene gelecek zarardan muafiyet sağlayacak yazılı bir anlaşma işe yararmı? Böyle bir anlaşmaya rağmen KUSURSUZ SORUMLULUK HALİ olgusundan kurtulabilirmiyiz?

Gerçekten çok önemli bir mevzu. Her araç sahibi insanın başına gelebilecek bir durum. Davayı açacak kansızlar muhakkak bulunabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki yanımızda ya da aracımızda konuyla ilgili mağduriyet yaşamamak için bir imzalı yazı bulundursak filan nasıl olur?
    Örneğin, ruhsat sahibi bulunduğum xxx plakalı aracımı şu tarih saatte x şahsına verdim. X şahsından dolayı oluşacak aracımın dahil olduğu maddi, manevi bütün zararlar x şahsına aittir, ruhsat sahibi olan kişiyi ilgilendirmez. İmza x. İmza ruhsat sahibi. Tarzında ikili bir anlaşma yapılsa böyle bir durum için işe yararmı?

Ya da aracımıza alacağımız biri için yukardakine benzer tarzda, araca binene gelecek zarardan muafiyet sağlayacak yazılı bir anlaşma işe yararmı? Böyle bir anlaşmaya rağmen KUSURSUZ SORUMLULUK HALİ olgusundan kurtulabilirmiyiz?

Gerçekten çok önemli bir mevzu. Her araç sahibi insanın başına gelebilecek bir durum. Davayı açacak kansızlar muhakkak bulunabilir.
    Hiçbir sözleşme maddi,manevi ve insani değerlere aykırı olamaz. Mesela bir kimse, kolunun kesilmesi taahhüdünde bulunamaz. Taraflardan biri diğerinin kölesi olacağı yolunda bir sözleşme yapılamaz. Bu vermiş olduğunuz örnek de tıpkı bu saydığım örnekler gibidir; 2 taraf rıza gösterse bile geçerlilik kazanmaz.

Ayrıca bu nedenlere aykırı olan sözleşmeler aynı zamanda ahlaka da aykırıdır.

Dolayısıyla sorumluluktan kurtulmak gibi bir amaç için sözleşme yapılamaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yasal faiz %9'dur. O tarihten beri işliyor. Önceden yanılmıyorsam %7'ydi.

O tazminatın içinde mutlaka bilirkişi raporlarında hesaplanan vefat eden kişilerin, şayet çalışsaydı şu kadar para kazanacaktı gibisinden hesaplanan kazançları da vardır.

Anca o şekilde o rakamları bulmuştur.

Kesin birşey diyebilmek için dosyayı incelemek gerek ki; o da mümkün değil.
    Hemen bakkal hesabına başlıyorum

%10 diyelim orana. 80 bin civarı bi para 150-160 civarı bi değere denk gelir 10 yıl sonunda. Hadi 200 diyelim.

aradaki 600 ü nerde ?

Yanlış anlamayın gerçekten çok merak ediyorum sistemi.

Zira bizlerinde bir gün başına gelebilir.

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiçbir sözleşme maddi,manevi ve insani değerlere aykırı olamaz. Mesela bir kimse, kolunun kesilmesi taahhüdünde bulunamaz. Taraflardan biri diğerinin kölesi olacağı yolunda bir sözleşme yapılamaz. Bu vermiş olduğunuz örnek de tıpkı bu saydığım örnekler gibidir; 2 taraf rıza gösterse bile geçerlilik kazanmaz.

Ayrıca bu nedenlere aykırı olan sözleşmeler aynı zamanda ahlaka da aykırıdır.

Dolayısıyla sorumluluktan kurtulmak gibi bir amaç için sözleşme yapılamaz.
    Kol kesilmesi, köle filan işin içine girince garip oldum . Sadece konuyla ilgili tazminat yaptırımından kurtulmaktı amacım.
    Yani araca binenlerin insafına kalmış bir durum, anlaşıldı.
    O zaman verip kötü olacağına, vermeyip kötü ol sözüne uymalıyız sanırım başka yolu yok.
    Teşekkür ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

%10 diyelim orana. 80 bin civarı bi para 150-160 civarı bi değere denk gelir 10 yıl sonunda. Hadi 200 diyelim.

aradaki 600 ü nerde ?

Sen basit faiz olarak düşünüyorsun. Bileşik faiz ile rahatlıkla gelir 10 yılda o rakamlara
    ☻/
    /▌
    / \

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

aradaki 600 ü nerde ?

Dediğim gibi o aradaki rakam da yukarıda mesajımda bahsettiğim gibi; vefat eden kişi çalışıyorsa, bakmak zorunda olduğu kişiler varsa; şu kadar para kazanacaktı ama öldüğü için şimdi bu parayı kazanamayacak; bakmak zorunda olduğu kişiler bu destekten yoksun kalacak diyerekten hesaplanmış rakam olabilir.

Ama dediğim gibi; dosyayı görmek gerek ve somut olayın şartlarını da bilmiyoruz.

@alihan_27
    İşte o tazminattan kurtulamak için yapılan/yapılacak sözleşmeleri hukuk sistemi kişlilik haklarına aykırı buluyor ki; çoğunluğun kabul ettiği durum da budur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)