abi yapılıp yapılmaması hayal kısmı değil, amacına ulaşması. yani yerli elektrikli otomobil üretildi. üretildi ne oldu? pazar bulunabilinicekmi hayır.'hadi olduda 3-5 tane üretildi. hatta seri üretildi, satıldı alanlar oldu? herkese hitap edicek fiyattamı olucak hayır. çünkü geniş bir pazarı olmayacak, 1-2 otomobilden gelen geliri hesaplayacak vs. maliyet+karla italat edilen arabadan daha pahalıya gelicek. hadi onuda geçtim. alankişi bu arabayı dağa taşa vurucak, çünkü halkımız arabayı uygun yolunda kullanmaz, ne olucak okadaröparaverdim çekiş düşük gibi gibi konular meydana gelicekki, şimdi bile bmw mersedes gibi köklü firmalarla karşılaştırılıyor bu arabalar, yani köklenmesi, tutulması kullanılması hayal olan kısmı. tam amacına ulaşamaz. en az 10-15 seneye ihtiyacı varki hangi kurum kuruluş, bukadar destek sağlayabilir. bir iktidar değişir, farklı şeye yatırım yaparlar kuruluş batar veya üretim yapamaz. yani Türkiye'de üretilebilecek arabanın, seri bir şekilde tam anlamıyla düşündüğümüz gibi araç üretmesi hayal.
edit üst mesajdada anafikir söylenmiş.
TR - B13
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)