banka banka gezip pazarlık yapın birde hayat sigortanızı en baştan 120 aylık yaptırın ben en baştan 120 ay sigortayı 182tl'ye yaptırdım komşum her yıl 130tl.ye sigorta yaptırıyormuş
banka banka gezip pazarlık yapın birde hayat sigortanızı en baştan 120 aylık yaptırın ben en baştan 120 ay sigortayı 182tl'ye yaptırdım komşum her yıl 130tl.ye sigorta yaptırıyormuş
Arkadaşlar bende ev almayı istiyorum fakat evin değerini yüksek gösterip 5-10 lira peşinatla olmuyor mu artık eskıden oluyormuş
evin değerini belirlemek için spk tarafından atanmış bankanın anlaşmalı olduğu bağımsız eksperler geliyor. Bunlarda acil satış bedeli üzerinden ekspertiz değeri veriyorlar. örneğin 100.000 tl'lik bir eve 85.000 Tl değer biçiyorlar. bu durumda mesken değerini yüksek göstermen imkansız gibi görünüyor.
Bu durumda konut kredisini %90 üzerinden kullanabilir misin bence bunu araştırman gerekiyor.
Bazı bankalar düşük peşinatta yüksek faiz ve komisyon uygulayarak evin%90'ına kadar kredi verebiliyor.
Konut kredisinde ilk dikkat edilecek şey bankanın verdiği oran değildir. size olan maliyetidir.
bir banka 0,75 oran verirken aylık ödemeniz 1000 TL.
başka banka 0.70 oran verirken aylık ödemeniz 1.050 TL. olabiliyor.
oran daha düşükken daha fazla faiz ödeyebiliyorsunuz yani.
onun için orandan önce size olan maliyetini hesaplattırıp totale bakınız...
eksper raporunun %100 ne kredi veren bankalar var ama bir şartları var başka bir evi daha ipotek ettirmeniz lazım
2 ay evvel hsbc'den 0,71 orandan yapılandırdım.bir görüşün derim.
konut kredisi için yardımcı olabilecek olan var mı acaba?
şu an krediler çok yüksek, zorunlu değilse beklemekte fayda var hocam.
farkındayım evi buldum , faiz bekleme gibi bi şansım yok, belki yapıladırırız ilerde.
Konuyla alakasız ama birşey danışmak istiyorum,yaklaşık 3 yıl önce kredi çekip bi ev aldık şimdi muhit değiştirmeyi düşünüyoruz mevcut kredimizin yeni alınan konuta taşınma gibi bi şansı varmıdır?Komple evin borcunu kapatmaya kalksak baya bi zararımız oluyor anapara-faiz olayından dolayı.