Neyse arkadaşlar bence hiç uzatmayalım bu meseleyi. Ben kolay kolay hiç kimseye küçüğümde olsa boş boş konuşma demem... Banada söylenmesini istemem, bu nedenle o olayı kapatıyorum. Zaten nickleri aklımda tutan birisi olmadığım için muhtemelen başka bir konuda hatırlamam bile arkadaşı, normal bir şekilde yazarım...
Konuyu açan arkadaşa faydalı olması açısından...
İstanbulda Practica konusunda çok sıkıntı yaşamazsın... Eski bir practica sahibi ve şuan çok büyük bir tampon ve kaporta tedarikçisinin müdürü olan arkadaş bir çok mazda modelinin (MPSte dahil) parçalarını getirtti... Daha geçen gün 60 tlye Astina sis farları aldık... aynalar 80-90 tl falandı yanılmıyorsam... Volvo desem pahalı denir ama onun bile parçaları var... farlar 120 sisler 60 tl gibi... kaporta parçalarının fiyatlarını sormadım...
306 iyi araç olabilir ama iki tanıdığım arkadaşta illallah ettiler... Şans meselesi biraz...
Practica fiyatlarına gelince... Evet biraz yüksek fiyatlarda... muadili olan 97-98 model familialardan daha fazlası verilmez mantık olarak ama bu birazda alıcının biçtiği fiyat ile ilgili... Mesela c70 ile s70 arasında sadece tasarım farkı vardır. Normalde bir çok s70 daha dolu olmasına rağmen s70 fiyatına gitmez... Arz talep meselesidir bu.
İstanbul'da olup parçadan korkmanın hiç anlamı yok. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın... Bu aracın motoru familia ile aynı kod değildir. Çamurluklarıda farklıdır. Frenlerine güvenmemekte fayda var. O yıllardaki bir çok araç kadar tutar lakin güncel araçlarla kıyaslanamaz... Hafiftir, az yakar, çok kaçar, ufak tefek dokunuşlarla hem keyifli hem gösterişli olur... Sahiplerinin ortak refleksi aşırı para iştemek yönündedir

Lakin bu alana kadar sizi üzer, aldıktan sonra sizde aynısını yaparsınız, kimse 6 istemez. istememelidirde zaten. Mesela arkadaşım pert etti 12bin lira para aldı piyasa fiyatlarının şişikliğinden dolayı. Sonrada bende Astina GTyi 2bin lira üste vererek satın aldı

Buda onun şansıydı...