User Tag List

Sayfa 2/16 İlkİlk 123412 ... SonSon
289 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Tavukculuk sektörü ve Tavuk eti hakkında bilgilendirme

  1. #20
    K.O. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    42
    Şehir
    adana
    Mesaj
    836
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok erken kesiliyor die bişe duymuştum ben.asıl sormak istediğim size neden bu etlerin tadı bu kadar yavan? küçükkken dedemlerin bahçesin cin tavuğu olurdu.tabiki kıyaslamak saçma olur ama ne eti et onun yaninda nede yumurtasi.son yıllarda özellikle tavuktan inanilmaz uzaklaştım ve tek nedeni tadinin yavan olmasi.markalar değişiyor ama tat ayni sanki.bu konuda bilgili birini bulmuşken sormak istedim bide food company die bi belgesel var izlemeyenler mutlaka izlemeli.

  2. #21
    KingoAtmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2008
    Yaş
    44
    Şehir
    Ankara/Nürburgring
    Mesaj
    1.610
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ama ne yazıkki tavukların tadı çoook yavan
    208 gti by Peugeot Sport; İstanbul Park: 2:28.099 - 04.05.2025
    Saxo évo-2 0-402 : 13.821 sn.
    Powered By : Piston Garage
    Nazmi TOÇAK

    GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER !!

  3. #22
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.238
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı drahte1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki kilosu 25 TL olan organik tavuk, 15TL olan serbest arazi tavugu ve kilosu 6 TL olan yetistirme tavugun ne farki var ?
    tamamen maliyet

    Entegre üretim tavuklar günde 23 saat aydınlıkta dururlar
    40-45 gün beslenirler. metrekarede 10 hayvan beslenir.
    Daha az alanda daha fazla üretim yaparsın.
    daha kısa sürede daha fazla üretim yaparsın
    10.000 lik işletmeye sadece 1 bakıcı yeterli olur.

    Organik tavuk dedikleri
    Civciv aynıdır. Extra aydınlatma yapılmaz
    70-90 gün arasında besi yapılır.
    Metre kareye 5-6 hayvan konulur.
    hayvan daha uzun yaşadığı için yaşam için daha fazla enerji harcar 40. günden sonra kilo alımı yavaşlar ve daha çok yem tüketir.

    Serbest arazi tavuğu dediğin çıkma tavuktur.
    Yani yumurtacı ırkların ekonomik ömrü tamamlandıktan sonra satılmasından ibarettir aslında kart tavuktur.
    Pişerken geç pişmesinden ve etinin sert olmasından anlayabilirsiniz
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  4. #23

    Üyelik
    Dec 2005
    Yaş
    52
    Şehir
    türkiye
    Mesaj
    9.379
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orhan peki tavuğun işe yaramayan parçalarını, örneğin ibiği, ayakları vs onları sizden veya yakınınızdaki çöplerden alan oluyor mu? tavuk dönerlerine bu tarz parçaların katıldığını duymuştum..

  5. #24
    Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    44
    Şehir
    Darıca
    Mesaj
    1.050
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgilendirme için teşekkürler , konunun uzmanını bulmuşken bende şu geçenlerde piyasanın yüzde 20 sini elinde tutan ve bu işi bırakan firmayı merak ettim biliyorsanız paylaşabilirmisiniz ?

  6. #25

    Üyelik
    Sep 2007
    Yaş
    46
    Şehir
    izmir
    Mesaj
    2.381
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    25-35 değil 40-45miş yanlış hatırlamışım.

    peki organik yani köyde etrafda dolaşıp çöp möp ne bulursa yiyen tavuğun yumurtası mı yoksa market yumurtası mı sağlıklı?

  7. #26

    Üyelik
    Sep 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    ankara
    Mesaj
    6.288
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K.O. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok erken kesiliyor die bişe duymuştum ben.asıl sormak istediğim size neden bu etlerin tadı bu kadar yavan? küçükkken dedemlerin bahçesin cin tavuğu olurdu.tabiki kıyaslamak saçma olur ama ne eti et onun yaninda nede yumurtasi.son yıllarda özellikle tavuktan inanilmaz uzaklaştım ve tek nedeni tadinin yavan olmasi.markalar değişiyor ama tat ayni sanki.bu konuda bilgili birini bulmuşken sormak istedim bide food company die bi belgesel var izlemeyenler mutlaka izlemeli.
    hepsi orhan başkanın firmadan çıktığı için tadları aynı

  8. #27
    powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2007
    Yaş
    38
    Şehir
    35
    Mesaj
    4.828
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    25-35 değil 40-45miş yanlış hatırlamışım.

    peki organik yani köyde etrafda dolaşıp çöp möp ne bulursa yiyen tavuğun yumurtası mı yoksa market yumurtası mı sağlıklı?
    valla yumurtayı bılmıyorumda dolanan köy tavugunun etı acaıp lezzetli.

    *Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

  9. #28
    ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2012
    Şehir
    antalya
    Mesaj
    723
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O fiyat farkı zannediyorum yetiştirilen tavuğun cinsinden kaynaklanıyor.

    Köyde akrabaların yetiştirdiği tavuklardan hatırladığım kadarıyla ; et tavuğu / et civcivi diye andıkları bi cins vardı. Bu civcivler hakikaten 1.5 ay gibi bir sürede kocaman olup şişiyorlardı.

    Öyle ki 1 ay sonunda tavuğa yaklaştığınızda sizden kaçamıyor , ayakları o ağırlığı kaldırmakta zorlanıyordu .

    Aynı dönemde yetişen bir köy tavuğundan çıkan civciv ise aynı sürenin sonunda et tavuğunun yarısına ancak ya geliyordu ya gelmiyordu.

    Ama lezzet olarak baktığımızda 40 günde yetişen pilicin tadı, diğerine nazaran saman gibi geliyordu.

    Orhan bey bu konuda tecrübeli , daha sağlıklı bir bilgi verecektir sanıyorum.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

  10. #29
    K.O. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    42
    Şehir
    adana
    Mesaj
    836
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hepsi orhan başkanın firmadan çıktığı için tadları aynı
    başarılı bi analiz

  11. #30
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.238
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orhan başkan tavuk unundan bahsetsene biraz orası biraz karanlık gibi...
    Çakal beni tufaya düşürecen hemi
    Tavuklar doğası gereği sadece otla beslenen hayvanlar değildir.
    O nedenle yemlere hayvansal proteinlerde katılır.
    Merak edenler google'a esansiyel aminoasitler ve esansiyel yağ asitleri yazarak inceleyebilirler
    Köy tavukları boşuna börtü böcek kovalamıyorlar


    Alıntı K.O. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok erken kesiliyor die bişe duymuştum ben.asıl sormak istediğim size neden bu etlerin tadı bu kadar yavan? küçükkken dedemlerin bahçesin cin tavuğu olurdu.tabiki kıyaslamak saçma olur ama ne eti et onun yaninda nede yumurtasi.son yıllarda özellikle tavuktan inanilmaz uzaklaştım ve tek nedeni tadinin yavan olmasi.markalar değişiyor ama tat ayni sanki.bu konuda bilgili birini bulmuşken sormak istedim bide food company die bi belgesel var izlemeyenler mutlaka izlemeli.
    Evet et tavuk eti değil piliç etidir ve ucuz protein kaynağı olarak üretilir.
    Lezzet ön plandaysa uzun süreli besi yapılan çiftlik tavuğu denilen etler tüketilebilir
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  12. #31

    Üyelik
    Oct 2009
    Yaş
    49
    Şehir
    34
    Mesaj
    4.652
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgilendirme için teşekkürler , konunun uzmanını bulmuşken bende şu geçenlerde piyasanın yüzde 20 sini elinde tutan ve bu işi bırakan firmayı merak ettim biliyorsanız paylaşabilirmisiniz ?
    Şeker Piliç neden battı?

  13. #32
    Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    44
    Şehir
    Darıca
    Mesaj
    1.050
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkürler

  14. #33
    K.O. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    42
    Şehir
    adana
    Mesaj
    836
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım teşekkürler bilgilendirmeler için

  15. #34
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.238
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orhan peki tavuğun işe yaramayan parçalarını, örneğin ibiği, ayakları vs onları sizden veya yakınınızdaki çöplerden alan oluyor mu? tavuk dönerlerine bu tarz parçaların katıldığını duymuştum..
    Yok vermezler zaten satışı yasak bi ara uzak doğu ülkeleri insan tüketimi için alıyorlardı ama artık almıyorlar sanırım.
    Tavuklu köpek mamaları sorunu cevabıdır.
    Bir kısmıda yine yemlerde kullanılıyor

    Alıntı Ramiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgilendirme için teşekkürler , konunun uzmanını bulmuşken bende şu geçenlerde piyasanın yüzde 20 sini elinde tutan ve bu işi bırakan firmayı merak ettim biliyorsanız paylaşabilirmisiniz ?
    Sorunun büyük nedeni devletten alacakları kdv iadeleri
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    25-35 değil 40-45miş yanlış hatırlamışım.

    peki organik yani köyde etrafda dolaşıp çöp möp ne bulursa yiyen tavuğun yumurtası mı yoksa market yumurtası mı sağlıklı?
    benim için farketmez
    hastalık taşımasın yeter
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hepsi orhan başkanın firmadan çıktığı için tadları aynı
    Len açık etme
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla yumurtayı bılmıyorumda dolanan köy tavugunun etı acaıp lezzetli.
    Alışkanlıkla ilgili bende markettinden hoşanıyorum
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  16. #35
    B.Battal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2008
    Yaş
    38
    Şehir
    İSTANBUL
    Mesaj
    3.089
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu aralar beni düşündüren bir konuydu açıklamalar için teşekkürler.

    Peki piyasadaki x kasap'tan satın alacağımız bütün tavuklar sağlıklı mıdır?
    Özellikle şu markanın üretimi olan tavukları alın diyebileceğiniz bir marka var mıdır?

  17. #36

    Üyelik
    Jul 2012
    Yaş
    40
    Şehir
    Türkiye / İstanbul
    Mesaj
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavukların ayakları uzak doğuya satılıyormuş. Ve para ödemeden aldığınız bu ayaklar oralarda çok iyi para ediyormuş.Böyle bişey varmı? Varsa bu işe derhal girmek isterim

  18. #37

    Üyelik
    Sep 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    ankara
    Mesaj
    6.288
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çakal beni tufaya düşürecen hemi
    Tavuklar doğası gereği sadece otla beslenen hayvanlar değildir.
    O nedenle yemlere hayvansal proteinlerde katılır.
    Merak edenler google'a esansiyel aminoasitler ve esansiyel yağ asitleri yazarak inceleyebilirler
    Köy tavukları boşuna börtü böcek kovalamıyorlar
    Yok abi tufadan değil onu her zaman düşürüm de hakikaten ben biraz araştırdım o işi tadı kaçtı bi süre sonra araştırmadım. senin bildiklerin nedir diye merak ettim

  19. #38
    aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2010
    Yaş
    41
    Şehir
    İSTANBUL/Sultangazi
    Mesaj
    5.059
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önceleri tavuklar açık bir şekilde satılıyordu yeni yasaya göre poşetlerin içerisinde satılmaya başlandı peki bu ne kadar sağlıklı?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •