Öncelikle aldığın parçalar hayırlı olsun güle güle kullan.Senin geçtiğin bu yoldan bende 2 gün önce geçtim.Bende DHL ile çalıştım.
Muhtemelen 100 küsür TL ödeme yaptın. Bunun 65 TL si DHL nin senin adına yaptığı gümrük hizmeti bedeli.Kalanı ise devletimize ödediğin vergi.Eğer ürün EU menşeili ise vergi %18 ödedin fakat diğer yerlerden gelirse %20 vergi ödedin.
Bunların hepsi sana iletilen formlarda yazmaktadır. Ayrıca bu hizmet bedeli DHL nin hakkıdır bak ptt ile gönderenler kaç gün bekliyor ama biz 2 günde ürünümüzü aldık.
Not: DHL de filan çalışmıyor.Özel bir firmada dış ticaret ve satış sorumlusuyum.
Hiçte hakkı felan değildir. hakkını taşıma yaptığı ve onun için aldığı parayla yeterınce alıyor zaten.Hakkıdır dediğin şey sizin bir form doldurmanız gerekiyor deyipte;insanlara çat dıye mail yollayıp oradakı 65 tl paranında devlet tarafından alındıgı yalanını soylüyorlar. sonrada araştırınca oyle olmadıgını ogrendıgınde sız ımzaladınız bızım yapacak bırseyımız yok.bizim aldığımız ücret bu diyorlar..yaptıkları şerefsizlikten başka birşey değil..bu işi sektör yapmış serefsizler resmen.her kim yapıyosa bunu hastahane köşesinde yesin o parayı.kanser olsunlar ona harcasınlar ınşallah insanları kandırıp aldıkları paralarla.
Scorpion TypeR
Gümrüge takıldımı yan bastın. 2 hafta önce shipping dahil 160 dolarlık parçaya 285 dolar gümrükle ilgili para verdim. İçim yandı. Gümrüge takılma nedeni parçaların sayısal olarak çok olmasıydı. 75euro dışında sayı sıkıntısıda var unutmayın. Normalde sınır sayı 3 ama parçaya göre 10-15e birşey demiyorlar. İşin acayibi, iş için aldığım bu parçalardan daha fazlada getirebilirim. Gümrükçü ile konuştum eğerki 160 dolarlık değilde 1600dolarlık getirsem. Toplam verdiğim para vergi dışında pek artmıyor.
Tabi gümrükten takılmadan geçmesi için parçayı ne olarak yorumladıklarıda önemli. Eğer ne olduğuna yorum getiremezlerse yandım.
Bu arada gümrükçünün anlattığı ; Ptt dışındakiler firmalar ilk iş olarak kutunun sahibinin kendileri ile çalışan biri olup olmadığına bakıyorlarmış. Eğerki çalışmıyorsan gümrükte takılıyor.
Bizim benzeri yapılan işlemlerde 3 ayrı masraf oluşur.Nakliye ücreti , gümrük hizmeti ücreti (istersen gümrükten kendin çeker bunu ödemezsin) ve devlete ödenecek vergi.
DHL nin senin benim gibi onbinlerce müşterisi olduğu için herkese uzun uzun açıklama yapmıyorlar.Sana formu yolluyorlar.Okuyana sürpriz olmuyor, okumayan nerden çıktı bu masraf diyor doğal olarak.
Yine yukarda dediğim gibi bunlar sana iletilen formda yazıyor.O elindeki form bende de var istersen buraya koyarım ama gerek yok zaten sende de var.
Ben ptt ile de intercooler getirmiştim.Bizim ayda 20 - 30 konteyner çeken gümrükçümüz intercooleri zor çekti.Hatta bu nedir diye sanayi bakanlığına bile gitti benim intercooler. PTT de her zaman süt liman değil.
Neyse hadi hayrını gör malının,faydam olduysa ne mutlu bana![]()
Çok giremiyorumda buralara.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)