User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
47 sonuçtan 39 ile 47 arası

Konu: DHL gümrük kazığı

zübeyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Kasim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam mike mike odiceksin yazicaktim zaten almissin

Telefonda biri ole demisti falanla olmuyor malesef Zubeyir, proseduru uyguluyor firmalar.

Yazili oldugu surece alirlar parasini, hergun biraktigin gun icinde para keserler gayet dogal.

Amerikadaki Flash Pro'lar bildigim Turkiyede calismiyor, war mi calistirabilen vs.?

Hangi ulkeden geldi Flash Pro sana Zubeyir?
    Italyadan geldi burakcim
    Scorpion TypeR

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zübeyir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Italyadan geldi burakcim
    Okdir, Ozgun biliyordur hangi marketten alinicagini.

O kadar cok Flash Pro soran war ki adamlara hayir demekten gina geldi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Kasim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okdir, Ozgun biliyordur hangi marketten alinicagini.

O kadar cok Flash Pro soran war ki adamlara hayir demekten gina geldi.
    vallahi falshproyu almak özgünü ayar için bulmaktan daha kolay
    Scorpion TypeR

oGuZ555 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biri ulke bazli posta servislerini yazabilir mi?

Mesela Turkiye Ptt
    Amerika usps
    ingiltere?
    almanya? vs
    PTT'nin takip no girilen kısmın en altında bütün ülkelerin yerel postalarının web sitesi mevcut

Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rc zaten 220-230lara zor çıkıyo bide kısaltırsan şanzımanı 200 anca yapar şahine binelim daha iyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba arkadaşlar.Yurt dışından bir malzeme aldım özgün sayesinde sağolsun yardımcı oldu aldık.Dhl ile geldiğini öğrendim.neyse ürün 2-3 gün içinde tr ye geldi. sonra gümrükte takıldı 75 euroyu aştığı için.bende takılacağını bile bile aldım.daha sonra dhl aradım ürünün takıldığını öğrendim doğal olarak.onlarda bır form yolayacaklarını söylediler.bu formu gümrükte kullanılacağını söylediler.o formu doldurup yolla dediler.bununla beraber ruhsat fotokopisi,kredı kartı extresi felan filanda istediler.bende ok dedim.sonra sordum sadece ürünün vergisi alınıyor değilmi başka bir masraf yok.veya shippinginde vergisini bidaha almıyorlar değilmi dedim. onlarda yok ediler.bir tek gümrüğün aldığı ardiya ücreti var dediler vergi dışında.bende içimden kadınla konuşurken aynı anda daha önce getirdiğim mallar takıldığında bir tek vergi alınıyor biliyorum dedim kendime nasıl olur diye düşündüm.herhalde hava yolu ıle geldıgı ıcın hava alanında oluyo sadece dedim kendime ve ok dedim kapattım.daha sonra formu yolladılar maille.gelen formda ki maddelerden birinde gümrükte oluşacak masrafları DHL şahıslardan alabilecek yazıyor.ardiya masrafı dahil buna.sizde gümrükteki ardiya masrafı diye doldurup yolluyorsunuz.bende öyle yaptım..

Daha sonra evime bugün geldi paket.evrağı alıcakken extra para eklendiğini gördüm.sordum bilmiyorum dedi getiren bende almadım paketi.sonra aradım müşteri hizmetlerini.hemen yan çizmeye başladılar. dedim bu nıye fazla fiyat olarak.dediler ardiya masrafı.bende dedim varmı gümrüğün ardiya masrafı diye size kestiği bir fatura makbuz felan dedim.hayır beyefendi bunu gümrük kesmiyo bizim kendi ücretimiz beklediği için bizde ardiya masrafı cıkıyo dediler. bende dedim bana öyle demediniz.gümrüğün kendi ardiyası ile alakalı bir ücret dendi.onlarda biz öyle demedik felan fiilan.ses kayıtları vardır yanlış anlamışssınız dediler. bende dedim inceleyin ses kayıtlarını.şimdi geri dönüş bekliyorum onlardan.artık ya tutarsa misali beklioyorum oldu oldu olmadı s.. s... ödicem alıcam yapıcak birşey yok.

Haaa nie açtım bu konuyu ona geleyim.bilmeyen birileri varsa benim gibi ptt dışında daha önceden yurt dışından mal getirmeyen öğrensin benım hatama düşmesinler.bu tarz birşeyde takıldığında malınız lütfen o formu yollamayın gidin kendiniz havaalanından alın.konu burda 65 70 tl meselesi değil kandırılmak zoruma gidiyor. o yuzden sizde kandırılmayın istedim.
    Öncelikle aldığın parçalar hayırlı olsun güle güle kullan.Senin geçtiğin bu yoldan bende 2 gün önce geçtim.Bende DHL ile çalıştım.

Muhtemelen 100 küsür TL ödeme yaptın. Bunun 65 TL si DHL nin senin adına yaptığı gümrük hizmeti bedeli.Kalanı ise devletimize ödediğin vergi.Eğer ürün EU menşeili ise vergi %18 ödedin fakat diğer yerlerden gelirse %20 vergi ödedin.

Bunların hepsi sana iletilen formlarda yazmaktadır. Ayrıca bu hizmet bedeli DHL nin hakkıdır bak ptt ile gönderenler kaç gün bekliyor ama biz 2 günde ürünümüzü aldık.

Not: DHL de filan çalışmıyor.Özel bir firmada dış ticaret ve satış sorumlusuyum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Talh@ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle aldığın parçalar hayırlı olsun güle güle kullan.Senin geçtiğin bu yoldan bende 2 gün önce geçtim.Bende DHL ile çalıştım.

Muhtemelen 100 küsür TL ödeme yaptın. Bunun 65 TL si DHL nin senin adına yaptığı gümrük hizmeti bedeli.Kalanı ise devletimize ödediğin vergi.Eğer ürün EU menşeili ise vergi %18 ödedin fakat diğer yerlerden gelirse %20 vergi ödedin.

Bunların hepsi sana iletilen formlarda yazmaktadır. Ayrıca bu hizmet bedeli DHL nin hakkıdır bak ptt ile gönderenler kaç gün bekliyor ama biz 2 günde ürünümüzü aldık.

Not: DHL de filan çalışmıyor.Özel bir firmada dış ticaret ve satış sorumlusuyum.
    Hiçte hakkı felan değildir. hakkını taşıma yaptığı ve onun için aldığı parayla yeterınce alıyor zaten.Hakkıdır dediğin şey sizin bir form doldurmanız gerekiyor deyipte;insanlara çat dıye mail yollayıp oradakı 65 tl paranında devlet tarafından alındıgı yalanını soylüyorlar. sonrada araştırınca oyle olmadıgını ogrendıgınde sız ımzaladınız bızım yapacak bırseyımız yok.bizim aldığımız ücret bu diyorlar..yaptıkları şerefsizlikten başka birşey değil..bu işi sektör yapmış serefsizler resmen.her kim yapıyosa bunu hastahane köşesinde yesin o parayı.kanser olsunlar ona harcasınlar ınşallah insanları kandırıp aldıkları paralarla.
    Scorpion TypeR

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiçte hakkı felan değildir. hakkını taşıma yaptığı ve onun için aldığı parayla yeterınce alıyor zaten.Hakkıdır dediğin şey sizin bir form doldurmanız gerekiyor deyipte;insanlara çat dıye mail yollayıp oradakı 65 tl paranında devlet tarafından alındıgı yalanını soylüyorlar. sonrada araştırınca oyle olmadıgını ogrendıgınde sız ımzaladınız bızım yapacak bırseyımız yok.bizim aldığımız ücret bu diyorlar..yaptıkları şerefsizlikten başka birşey değil..bu işi sektör yapmış serefsizler resmen.her kim yapıyosa bunu hastahane köşesinde yesin o parayı.kanser olsunlar ona harcasınlar ınşallah insanları kandırıp aldıkları paralarla.
    Uu beybee cok sert

toonch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gümrüge takıldımı yan bastın. 2 hafta önce shipping dahil 160 dolarlık parçaya 285 dolar gümrükle ilgili para verdim. İçim yandı. Gümrüge takılma nedeni parçaların sayısal olarak çok olmasıydı. 75euro dışında sayı sıkıntısıda var unutmayın. Normalde sınır sayı 3 ama parçaya göre 10-15e birşey demiyorlar. İşin acayibi, iş için aldığım bu parçalardan daha fazlada getirebilirim. Gümrükçü ile konuştum eğerki 160 dolarlık değilde 1600dolarlık getirsem. Toplam verdiğim para vergi dışında pek artmıyor.
    Tabi gümrükten takılmadan geçmesi için parçayı ne olarak yorumladıklarıda önemli. Eğer ne olduğuna yorum getiremezlerse yandım.
    Bu arada gümrükçünün anlattığı ; Ptt dışındakiler firmalar ilk iş olarak kutunun sahibinin kendileri ile çalışan biri olup olmadığına bakıyorlarmış. Eğerki çalışmıyorsan gümrükte takılıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim benzeri yapılan işlemlerde 3 ayrı masraf oluşur.Nakliye ücreti , gümrük hizmeti ücreti (istersen gümrükten kendin çeker bunu ödemezsin) ve devlete ödenecek vergi.

DHL nin senin benim gibi onbinlerce müşterisi olduğu için herkese uzun uzun açıklama yapmıyorlar.Sana formu yolluyorlar.Okuyana sürpriz olmuyor, okumayan nerden çıktı bu masraf diyor doğal olarak.

Yine yukarda dediğim gibi bunlar sana iletilen formda yazıyor.O elindeki form bende de var istersen buraya koyarım ama gerek yok zaten sende de var.

Ben ptt ile de intercooler getirmiştim.Bizim ayda 20 - 30 konteyner çeken gümrükçümüz intercooleri zor çekti.Hatta bu nedir diye sanayi bakanlığına bile gitti benim intercooler. PTT de her zaman süt liman değil.

Neyse hadi hayrını gör malının,faydam olduysa ne mutlu bana

Çok giremiyorumda buralara.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)