Ben yaşıma göre yorum yaparım dostum sıkıntı varmı ? Varsa yaz özelden. Ortalığı karıştırma.Konu saçma geldiyse yazmassın olur biter uzatma üzmeyelim birbirimizi :icon_tup:
Printable View
bu şeref yoksunu varlıklara en çok kızdığım nokta ebesinin köründeki okula sınav çıkarıyorlar. be karaktersiz pazar pazar niye trafik oluşmasına sebep oluyorsun. yakın yerlere yollasana insanları.
geçen başka birşeye şahit oldum. bi arkadaşıma tesadüfen o hafta mahallesinde çıktı sınav. bide baktımki sınav yerine arabassıyla gelmiş. bu ne biçim memleket parketcek yer yok yha dedi. bende dedim be g.t herif evin 4 sokak ilerde niye arabayı çıkarıyorsun yürümüyorsun. bazısıda anasının karnında gti la doğmuş sporgazetesi. adam 4 sokak ilerdeki okula arabayla geliyo.
cüzdanı evde bırakmıştım zamanında, cebimede gidiş dönüş taksi parası ne olur ne olmaz diye +50 lira almıştım, bir tek kimliğim, sınav giriş kağıdım, kalemlerim.. başka hiçbir eşya yok üzerimde..
Girerken kapıdaki polis kağıt paralara taktı,bunları ne yapacaksın diye..
Eve gidiş dönüş için lazım onlar dedim,
Evin şehir dışında mı dedi,
Kardeşim hastamısın dedim, cok istiyorsan al parayı neyin peşindesin sen dedim,
Tartışma başladı..
O günü sınav yerine karakolda geçirmiştim :) Sonrada sildirdim kaydımı kuydumu zaten..
Bu ülkede insanlar birşeyi yapmak istemiyorsa, hele hele bu ileriye dönük güzel birşeyse, eminim haklı bir sebepleri vardır.
Ne kadar atarlı arkadaşlarımız varmış haberimiz yok
Öss de de aynısnı yapmıştım ama ruhsata. Ta Pendiğe vermişler sınav yerini, ben ümraniyede oturuyorum. Otobüsle gitsem sabah ezanına müteakip çıkmam lazım.
Cep tel, vs arabaya bıraktım. Rusat ve anahtar var sadece, anahtar ki asla anahtarlık kullanmam ve clio anahtarı belli hiç bir aktivitesi olamayacak anahtar yani. Almadılar ruhsata biel olmaz diyo. Git bırak biyere banane diyo. Bakkala gittim herkez bırakmış anahtarını para falanda istemiyo. Bende verdim anahtarı ama ruhsatı vermedim git arabayı al senin olsun der gibi. Mecbur soktuk çorabın içine :D
Zaten otobüslerde bomboş oluyor her 10 dakikada bir geldiği için. Hiç binememe gibi bir riskin söz konusu değil.
Çok güzel yazmışsınız ağzınıza sağlık. En çok ta 3 tane şerefsiz kopya çekti diye tüm millete ızdırap oluyorya ona sinir oluyorum.
ben başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim konunun buralara kadar gelcegini bilsem yazmazdım... madem ki begenmedin madem ki sana etik gelmedi yazma kardeşim bişey okuma saçma sapan yorumlar yazmanın hali yok.. iyi niyetli arkadaslara değil lafım lütfen kimse alınmasın, yanlış anlamasın. tek tek alıntı yapıp cvp vercek halim yok ortaya karışık yapıorum yarası olan gocunur.. iyi niyetli arkadaslarım kendini belli etti ve koca bir teşükkürü hakketti saolun...
okumak cahillik alır eşeklik baki kalır demişler sanırım bu konu içinde geçerli üzerine alınanlar alınabilir
kaç zamandır sınava girerim hep okulun içine bıraktım arabayı sadece içerde yer olmayınca kapıyı yarım kapatıyorlar
Okulun içindeki otoparktan para alanlar var :)
yanlış anlamayında bunu yazdınız konuyu açtınız ne oldu ne değişti onu anlayamadım ben
sonuç olarak fok balıkları çok yanlız diyip gidiyorum :)
Forum ortamı olduğu için. Yani forumda birşeyler konuşulur tartışılır paylaşımda bulunulur.
Bu konuda çoğumuzun başına gelen ve bizleri zorda bırakan bir konu olduğundan açılmış ve forumda bu tür konular için ayrılan sohbet bölümündedir.
Hiç bir şey olmasa içimzii dökmüş olduk ve bizimle aynı zorlukları yaşayan kişiler olduğunu ortak düşünceler olduğunu anlamış olduk. Sohbet oldu yani :)
yönetim çalışıyo valla allah razı olsun cezamızıda yedik ehlyet sınavı veya herhangi bir sınavda üst baş aranırken ordaki polisin keyfine kalmış telefonla sokup sokmamak senin yanındakini telefonla sokar sana kıl olur bahane bulur sınava geç kalman için elinden geleni yapar yani bunu herkez biliyo sınav olayınada gelince hani arkadaş demiş ya hoca sınavın başından beri bi gözünle bana bakıyo felan demiş var sayalım bakıyo yada bakmıyo bir ÖĞRETMENE yada öğretim görevlisine laf sokmasını pişkin pişkin anlatmış bununlada gurur duymuş karşındaki yaşı kaç olursa olsun bir öğretmen bir eğitimci AYIPTIR en azından ben böyle düşünüyorum
Valla bende sınava girdim cebimde cüzdan bile almadım telefon araçta Arabanın anahtar dedim cıkar kamera varmı kontrol etcem dedi polis cıkardım baktı neyin anahtarı bu dedi sınava gec kalıyorum baktıysanız anahtarımı verin dedi sinir olarak verdi hatunlar rahat rahat cep telefonu canta vs ile geciyorlar özellikle takkeli sakallı veya kapali isen hiç bakmıyorlar bile üstün körü soru sorup geciyorlar
Ayrimcilik 10 numara hamd olsun biz kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz cemaate fln degil
Allaha inanlardanız =)
ilk gittiğim okul emanet alıyordu,2.gittiğim almıyordu.halbuki bütün okullarda sınav zamanı emanet denen olay olmalı,millet kainmi emanet bırakılmasının olup olmadığını bilecek.kağıt parayla almıyorlardı beni.dedim çıkışta sen verirsin otobüs paramı diyince iyi tamam geç diye birde artistlik yaptılar :D kpss,ygs v.b bütün sınav sisteminin hepsinden nefret ediyorum artık , ne zaman bir şeyler düzene gircek çok merak ediyorum..
Bugün ve dün yapılan Aöf sınavlarındaydım bende. Telefon yanıma almadım fakat cüzdan, anahtar gibi eşyalar üzerimdeydi hiç sıkıntı olmadı. Fakat polislerin kafalarına göre iş yaptıklarından daha önceki sınavlarda şahit olmuştum. Bugünkü derslere de çalışmadığımdan girişte üst aranırken rahat rahat gıcıklık yapmayı gerekirse inatlaşmayı düşündüm.
Girişte üstümü ararken üzerinde telefon var mı diye sordu polis arkadaş. Bende var ama bulamazsın dedim. Üstümde telefon olmamasına rağmen. Gülümsedi ve geç dedi.
Hani diyorum ki tüm insanlar bu şekilde hoşgörülü olabilmeyi becerebilse...
Ben kaç senedir giriyorum sınavlara ne araba anahtarı ne de cüzdan sorun oldu, zaten olamazda. Burada olayı biraz fazla abartmış bazı arkadaşlarımız. telefon yasaksada getirmessin yanında olur biter, 2 saat telefonsuz kalınca kimse ölmüyor.
bide kalkıp burda öğretmene polise laf sokup yada atar gider yapıp anlatılmış çok marifetmiş gibi yanda yazan yaşlar gerçek mi acaba merak ettim ? orta sonda falan bizde yapıp gurur duyardık arkadaşlara anlatırdık.
Ben konuyu açan arkadaşın yazdıklarından anladığım kadarı ile;
Sınıfa giriyor ve montunu asıyor. Olabilir geç kalmıştır. Hocanın bütün sınıfın önünde dalga geçmesi ne demek?
- o sınıf, lisede okduğumuz sınıf değil ve tüm sıralarında lisede canciğer kuzu sarması olduğumuz arkadaşarımız yok. Bizden küçüklerde var büyüklerde var ve kimseyi tanımıyoruz yani ahbaplık dostluk, makara yapılabilecek bir hukumuzun olmadığı insanlar var.Bu şekilde bir sınıf insanın size güldüğü bir yerde nasıl sınava gireceksiniz. Arkadaşta kendince cevabını vermiş bu senmisin diyip görüntüsüyle dalga geçilmesine. Öğrentmen amir memur paşa diye kimsenin hakkı yok dalga geçmeye milletin içinde. Kusura bakmasın sırf öğretmen sıfatı var diye ben ona saygı göstermem. (Tüm okul hayatım boyunca hiçbir öğretmene saygısılığım olmamıştır ama burda drum farklı)Saygı yok yani burda.
Burada tartışılan 2 dakika telefonsuz kalmak değil. Bir araba anahtarından ne çıkabilirki almıyor da banane ne yaparsan yap diyorlar. Kağıt paraya sorun çıkartıyorlar. Tabi başka yerde çantayla alıyorlar. çifte standart :)
Arabamın anahtarını bot'uma sokup girmiştim ulan kime verecen okul bitmezse O benim herşeyim Vti'm :)
Benim ailede ben hariç komple eğitimci, bu demek değil bütün eğitimciler doğru davranıyor. Sınavlarda görev alan öğretmenlerin coğu sınav salonunda nasıl durulması gerektiğini bilmiyor. Zamanında öss sınavında sıraların arasında aşağı-yukarı giden ve kolumu teğet geçen ilkokul öğretmeni bir bey sayesinde ciddi sinirim bozulmuştu.
Fakat bunu dile getirirken olmayacak kelimelerde kullanılmamalı diye düşünüyorum.
bu olay kaç yıldır böyle zaten herşey belli kurallar böyle ben 2 kere bu sınava girdim ikisindede ne oldugunu bildigim için yanıma telefon vs almadım çünkü daha önce araştırmıştım bunda büyütülcek birşey yok ülkenin tek sorunu sanki ! bide üstüne marifetmiş gibi hocaya saçma sapan espriler yaparak laf sokma çabalarını paylaşınca insan baya bi saçma geliyor konu bana benim düşüncem bu.
genelde sınav yerlerinde emanetciler olur ama sizin sansınıza öyle denk ,gelmiş
Hadi telefon bir nebze, 2 sene önce tarraktan girdiğim össde araba anahtarını almadı ya la adam.. e dedim nabıcaz, bana ver dedi akü, dedim sen kimsin, polis bilmem ne dedi, bende el mahkum verdim(ne aptalmışım!) sınavdan çıktım tırım tırım adamı aradım, allahtan düzgün biriymişte aldım anahtarımı..
yani sistemin neresinden tutsan elinde kalır, koy .... rahvan gitsin...:)
bugün park yeri bulucam diye rezil kepaze oldum ya.. en sonunda ortada biyere bıraktım arabayı.. Okul bahçesine park edilememesi kadar anlamsız birşey olabilir mi ya ?
yazmadan geçemicem zor tutuyorum kendimi;
cool story bro :D :D
http://narwhaler.com/img/mq/u/chum-c...bro-mQuHAz.jpg
bu park olayı arabayla gidenler için harbi sıkıntı bazı semtlerde.
c.tesi feriköydeydim. böyle bi sıkıntı olamaz otopark yok. okul bahçesine almıyorlar. 5 tur attım bi amca cıktı ben girdim yerine ama yanastıkdan sonra bile inanamadım yer bulduguma ders calstım 2 saat . allahdan önce gittim falan diye kendi kendime söleniyordum. sınav saati bi gittim okulun bahçesi çakılı araba. ben gitmeden bi hır cıkmış. yer bulamıyoruz napacağız nereye park edeceğiz(sivaslı gardaşım geldi aklıma :D) diyerekden dalmslar bahceye :)
ve çakılı otoparkda bir sorun olmadan herkes birbirini beklemenin bilincinde seessizce bekliyordu demekki istenince bi şekilde o bahçeye araba girebiliyormuş.
telefon almama olayıkadar saçma bi kanunda görmedim. mevzu basit gözetmene teslim et. eğer elde belde cepde sınıfda denk yakalarsan al kağıdı bitsin . orda ikitane kadın aksamki diziyi anlatsın diye beklemiyor sağa sola 1 saat baksınlar dikkatlice.
edit: onur taksi olayıda okeyde cıkısda bidaha eve dönme işi var telefon v.s. için ve arabada ders calsmak her sınavda işime yaramıstı bugun arabasız gittim sınava sanrım tarihin en kötü notlarını alıcam :D
Güzel bir anı olmuş ama gerçekten artık bu işe bir çare bulunması gerekiyor benimde ehliyet sınawında cüzdan'da sıkıntı çıkmıştı Allah'tan araçla gitmiştim hemen bırakıp geldim :)
Sene 2008 ozaman adı öss sınavı olan yerleştirme sınavına gazi iktisadi bilimler fakültesinde girmiştim içeri girerken kapıdaki görevli elimdeki suyu alıp dış jelatnini sökmüştü niye söküyosunuz diye sorduğumda kopya yazıyolar buraya demişti vay be arkadaş ne zeki insanlar varmış dedim :) konu kirliliği olduysa affola:D
Burası bir forum ve fikir özgürlüğümüz var
Abuk sabuk "pis yedili" triplerinde laf sokup konu açan , Teknik Otomobil forumunda " ben bugün böyle laf soktum " diyenin de saygı çerçevesinde yazmaya hakkı vardır.
Ama " saçma " diyen adamın da yazmaya hakkı vardır ona da saygı duymak gerekir.
Evet hikaye çok saçma , lisedeyken erkekliğimizi ispatlamak için yapardık bu saçmalıkları.
Berk ve Chn53 saçma dedi diye tepki göstermeye gerek yok, en az konu açan kadar onlarda özgür , ben de özgürüm ve konu saçma ;)
bide bugün dikkatimi çekti aöf sınavında bazı tipler var okulun bahçesine gelip seti açıyor arabasını cilalıyo bilmem napıyo falan :D neyin havası bu ya arabayı park ediyo sonra ordan alıyo başka bi yere koyuyo ordan alıyo başka bi yere koyuyo neyin havası bu insanımız çok garip cidden ekmek düşermi acaba derdinde millet :D