2 gündür hem sabah hem öğleden sonra alakasız yerlerde sınava girdim. evim, iş yerim ve sınav yerlerim alakasızdı taksiye binsem o moral bozukluğuya sınavdan düşük not alırdım :D :D
Printable View
İşim dolayısıyla Milas'a taşındım. Kaydıda buraya aldık dolayısıyla. Sınav Nerde mi? Muğlada. Ya 70km yol gidilirmi derken Fetiye'den gelenleri görünce Şükrettim halime. Evin Yanında lise var, Milas'ta Yüksek okul var ama sınav Muğla Merkezde. Sebep?
Telefon herşey artık. Kimse kusura bakmasında o kapıönü emanetçilerine güvenipte telefon bırakılmazda. Evde heran bana ihtiyacı olabilecek 2aylık oğlum var ayrıca işim gereği devamlı ulaşılabilir olmam lazım. Sabah 1 dersten, öğlen 2de 1 dersten daha sınava girdim. 2 ders ve toplamda 1 saat için; Sabah 7de hareket 17:00 de dönüş. 10saat evimden 70km uzaktaydım ve ulaşılamazdım.
Bir sınıfta max 20 öğrenci var, o 20 kişinin telefonu gözetmenlerin kontrolünde öğretmen masasında dursa ne olur?
Uzun lafın kısası Açıktan okumamızı sağlıyorlar Eyvallah'ta burnumuzdan da getiriyorlar.
Sohbet bölümüne arkadaş bişey paylaşmış, ilk yorum beni benden aldı gene.
Eskiden 2007-2008 yıllarında yani telefonla içeriye girebiliyorduk. Hocalar içerde toplayıp masa üstüne diziyordu telefonları. Sınavı biten telefonunu alıp gidiyordu. Şu kpss kopya muhabbetinden sonra almamaya başladılar. Öss, kpss gibi sınavlarda gözetmen öğretmenler çok sıkışanı wc falan da götürüyordu.
cumartesi olan sınava telefonla girdim. hatta polis cebimde oldugunu anladı ama bişi demedi. ertesi günde aynı okuldaydı ama o günki polis almadı bende arabaya bıraktım.
hangi sınava girersem giriyim hep arabanın anahtarı ayakkabımın içindeydi tabiki kontrolden geçene kadar :)
bende arabayla gittiğimde araba anahtarını almıyorlardı
sanki araba anahtarıyla kopya çekicez galiba
dışarı çıkıp ayakkabıma sokup öyle girerdim
topallardım ama yapcak bişey yok :D
Pazar günkü sınavda, görevli öğretmen, eşimi hadi süre bitti diyerek 10dk erken çıkartmış. Eşim, daha vaktim var ve ayrıca kontrol ediyorum demiş ama nafile.
Vatandaşın ismini cisminide aldık da nereye şikayet edeceğiz sorun orada...
Telefon, otomobil, motorsiklet konusuna da tekrar değinirsek;
Dolaylı yoldan, otomobille veya motorsikletle gelemezsin denildiğinde, bir nevi seyahat özgürlüğünü kısıtlamış olurlar. Bu konuyla ilgili duygu ve düşüncelirimide yazdığım ilk mesajdan kopyala yapıştır yapmak istemiyorum dileyen oradan geri kalanını okur.
Telefon olayınada gelirsek;
Sizin hayatınızda herhalde ailenizin size hiç acil ihtiyacı olmuyor, ya da sizin sınavdan çıktıktan sonra veya öncesinde hiç acil durumunuz olmuyor. Hayatınız hep kontrol altında tüm tedbirler alınmış halde ve normal akışında seyrediyor sanırım. Yada yukarıdan bir bilgi akışınız var, korkma bugün hiç telefona ihtiyacın olmayacak, sağ salim okula gidip sınavına girip evine dönebileceksin deniliyor.
Umarım acil durumunuz olmaz, başınıza birşey gelmezde, 2 saat telefonsuz kalsanız ölürmüsünüz cümleleri beyninizde çınlamaz.
Demem şudur ki, bu kadar büyük konuşmayın, başınıza telefon olmadan halledemeyeceğiniz bir olay gelir, etrafta yardım edecek kimseyide bulamazsınız, döner durursunuz.