hahahah durmak yok yola devam
2 gün önce yapildi sigortam. Gecen yil 155tl ye yaptirmistim simdi 185tl ye yapildi. Anadolu sigortadan.
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
Bende 15 gün önce yaptırdım 288 tl ödedim.ne yapmaya çalışıyor bu ülkeyi yaşanılamayacak hale getirecekler yakında.
34UT9163HONDA CIVIC EK SEDAN
28DH223 HONDA CIVIC EK HB
28TR126HONDA CIVIC VTEC II
28AS464HONDA CIVIC FB7
Çıkıp basbas bağırıyorlar yok ona binme buna bin,yok araç lüks işi insanları bezdirmekten başka birşey yaptıkları yok...Tam anlamıyla devletle bir alakası yok bu zammın ama bunun bir limiti olmalı %55 zam mı olur arkadaş...
Eskiden diyorlarmış ya araç lüks işi diye yine aynı ortamı yaşamaya başladık...yakında aldığımız nefes bile lüks olacak
Genel zamlara kızgın olduğun bariz belli. Fakat bahsedilen başka birşey. .
Bu konudaki zamların asıl sebebini sen kendi kendine açıklamışsın. (bkz. bold kısım)
Tamirci arkadaşın orada sigorta şirketine geçirmiyor.. Sana bana tüm sigortasını yaptıran insanlara geçiriyor.
Senin tamircin şirkete geçirdiğini düşüne dursun, sende bunu savunuyor musun yoksa yeriyor musun inan anlayamıyorum ..
Şirketler salak mı? bilmiyorlar mı işlerin bu şekilde yürüdüğünü..
Sigorta şirketleri bu işi amme hizmeti niyetine mi yapıyorlar ? Tabii ki kar etmek güdüsüyle hareket ediyorlar ve edecekler. Olması gereken bu..
Belli bir kar marjları var ve bunu her poliçeye yansıtmak zorundalar.
Bu konular çok derin konular uzun uzun konuşmanın fazla bi anlamı yok. Zaten Can.DCK arkadaşımız reasürans diye bir şeyden bahsetmiş, merak eden varsa araştırabilir, öğrenebilir.
Sonuç olarak şöyle bağlayalım. Bu zamların başlıca sebepleri ; anlaşmalı tutulan kaza tutanakları ve anlaşmalı servislerin fahiş fiyat uygulamalarıdır. Elbette başka sebeplerde vardır ama bu bahsettiklerimin yanında devede kulak bile değildir.
Yani konunun RTE ile pek bi alakası yoktur. Tamamen bizlerin zihniyeti ile alakası vardır.
Elmayla armutu karıştırmamak lazım.
Saygılar.
NOT : RTE ' yi günahım kadar sevmem.
Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.
ya allah belasını versin bu işleri bu hale getirenlerin 106 gti vardı bındım kullandım trafık sıgortası 340 tl idi - lupo gti ya bindim kullandım 480 tl idi simdi nasip oldu 2009 scirocco aldım ama trafik sigorta fiyatları uçmus hala yaptıramadım 800 lıra ile 600 lıra arasında fiyat cıkıyor allaha sukur gecmısımızde temız ama nedır bu fıyatlar boyle ya kasko maksımum 1500 sigorta maksımum 450 olması lazım ne yapıcam bılmıyorum bende
Kaskoda serbest piyasa var ...
Trafikte de serbest piyasa var ama belli kısıtlamalar var devlet zarar eden şirketlere fiyat artırma zorunluluğu getiriyor o yüzden tüm şirketlerin fiyatları sürekli değişiyor ...
Yanlış bilinen bir konu daha var Trafik sigortası teminat anlamında kaskodan daha değerli bi poliçedir ...
5 kişiye 250,000 TL ye kadar kan parası ödüyor 1,250,000 TL eder her bir araca 25,000 olmak üzere 2 araca 50,000 de maddi hasar karşılıyor ...
kaskoda kendi aracınız ortalama 50,000 tl olsa İMM si 100,000 olsa ki çoğu acente daha düşük yapar ucuz fiyat verebilmek için ... hesabı herkes yapabilir sanırım ....
gerçekten bu sigortalar aldı başını gidiyor yakın zamanda 06 plakalı bi honda aldı arkadaşıma sigorta için fiyat aldım 4-5 fiyat verdi
fiyatlar 1170 bi başladı 700-600- derken 520 tl poliçeyi kestirdik bu nedir ya gerçekten kasko gibi tayyip gerçekten para alabilecegi yeri çok iyi biliyor...
allah gelecek olan nesile sabır versin bende kalmadı artık.....
gariban 106 gti....
zorunluluktan çıkarsınlar, kaskosu olan zorunlu trafik siğortası yaptırmak mecburiyetinde kalmasın mesela, birde o zaman görelim fiyatları
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
ilaki öylede zamanla şekillenecektir kaskoda sigortada taleplere göre, buda rekabet mevzusunu iyice artıracak, ikisinden birisi zorunlu olacak tercihi kişiye bırakacaksın nasılsa zorunlu mantığı olduğundan geçirmasyon işler, kasko hem aracımı hem karşının zararını karşılıyor, zorunlu sigorta benim zararımıda karşılaşın madem bu paraları buluyor, kaskolarda ki saçma yas sınırınında olmayacağınıda düşününce herkes kasko tercih eder, iki ayrı para ödemektense tek fiyat tek police olsun
ek olarak sahte tutanaklar yüzünden bu haldeyiz o kadarı kesin ayan beyan belli,
sigorta firmaları verdikleri yüklü teminatları öyle kolaydan ödemiyorlar uğraştırıyorlar birbirlerinin üzerine yıkmaya çalışıyorlar
kasko poliçesinin teminatlarıyla ilgili yukarıda bir post um var ... trafiğin yanına yaklaşamıyor maalesef ...
Ha bu arada bir şey daha trafik sigortasının iyice ucuzuna kaçmak kusurlu olarak zarar verdiğiniz birine bela vermek demek ... çünkü piyasada adı çıkmış bazı şirketlerin poliçesi birçok tamirhanede geçmiyor ... haliyle zarar verdiğiniz kişi cebinden yaptırıp sigortadan para bekliyor o zaman zarfındada sizi bunaltır tabi![]()
adam öldükten sonra ben hertürlü hapishaneye düşmüyormuyum, sigorta adamın yakınlarına 1 trilyon ödese ne olur ödemese ne olur hayatım zaten kaymış olacak,
evet o tür firmaların yaşattıkları sıkıntılarda yok değil, fiyatlar bu halde iken 3,5 kişi hariç kimse kimseyi umursamaz yaşadığımız ülke zihniyeti ortada
%55 demek ne demek ya? temmuzda yaptirdigim sigortayi hala oduyorum. 800 TL mi olacak simdi? Sacmaliktan baska birsey degil
Madem 2 yillik yapsinlar.
In vtec we trust.
"Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
"Dude I almost had you." RIP Paul Walker.
Mapped by Dr. Ecu
Rebuilt by Hizli Rektifiye