ankarada computest isimli merkezden boyasız diye geçen sene alınan, sahibi yurtdışına çıktığı için aylarca garajda yatan, trafiğe çıkmayan gözümüzün önündeki araba geçen hafta satılırken 3 parça değişen, komple boyalı çıktı!..
ankarada computest isimli merkezden boyasız diye geçen sene alınan, sahibi yurtdışına çıktığı için aylarca garajda yatan, trafiğe çıkmayan gözümüzün önündeki araba geçen hafta satılırken 3 parça değişen, komple boyalı çıktı!..
Bir adres verirseniz insanları zan altında bırakmazsınız.Bu isimle Ankara'da bu işi yapan çeşitli dükkanlar var
Bundan önce 3 aracımı da orada teste soktum.Hiçbirinde oradaki kişilerin söylediklerinden başka bir şey çıkmadı.Güvenilir insanlar.
Söylediğim yerin adresi:Turgut Özal Bulvarı 35/2 İskitler / ANKARA
Coğrafya kaderdir
geçen yaz tanıdık kaza yapmıştı ön kaput orjinal çıkma ile değişmişti. computestte kaput değişik çıkmamıştı
Merterde tanıdığımın bir servisi var İyi bir kaportacıdır sağdan soldan bakar eliyle kontrol eder nerde ne olduğunu söylerözelden isim soyad veriyim söylersen bakarlar
maslak sanayidede expertiz yapan servisler var
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
imzali kaseli rapor veren yerler ya da tanidik usta ve servisler disinda araba gostermiyorum artik. sizede tavsitye ederim.
Ben yetkili servislerede güvenmiyorum,tanıdık saglam ustama gosterıp alırım malesef yetkılı servıslerde bıle dolaplar donuyor,ankara efe honda mesela.
valla biz ne boku varsa direk satıcınında yanında sölüyoruz. kaç defa diklenen oldu. sanayi burası yiyorsa atarlansın. allah korkusu olan direk söyler. sonra adam turşu arabayı alır bize bakıma servise getirirse napıcaz. o yüzden galerici kankimiz bile olsa hiç çekinmeden söyledik çokta galerici müşteri kaybetmiş olsakta namuslu esnaf söyler.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
En azından referansı olan, eş-dost tavsiyesi yerler tercih edilmeli. Galeriler üç beş bişeyler sıkıp bağlıyor, müşteri arabayı göstermek isteyince "abi şurda bi computest var, oraya götürelim istersen" diyor, siz de sürekli araba alıp satmadığınız için olur diyosunuz. Ve ne hikmetse araç temiz çıkıyor hep. 4-5 galeri bir araya gelip test merkezi açıyor vs, daha neler neler
Edit: Dürüst şekilde, içinde Allah korkusu olan insanların işlettiği yerler de var tabi, genelleme yapmıyorum. Gerçek esnaf adam gibi adam olmalı.
iyide ekspertiz raporunda servis o araca kefil oluyor ekspertiz bu demek zaten sadece araca baktırmak demek değilki zaten sana kağıt veriyorlar araca bakdık şusu busu var yada temiz diye yani araç değişenli boyalı çıkarsa ve ekspertiz raporunda bu beyan edilmemişse karşı taraf mahkemeye verme hakkı var ve o servisin resmi servis yetkisi bile elinden gider ayrıca araç sahibi ne kadar zararı varsa araçdan ikinci el değeri olarak servisden hukuk yolu ile alır tabi bunların dışında sektörde ve piyasada isminin lekelenmesi imajının zedelenmeside cabası.. hangi servis eş dost ahbapda olsa böyle bir sorumluluk ve yükümlülüğün altına girer.. dediğim resmi servisler için geçerli.. resmi servislerde o yüzden ben öyle galerici hatrı falan geçiceğini sanmıyorum..
arabada scricco ise alın maslak doğuşa gidin sokun aracı deyinki ben bu aracı alıcam ekspertisini bana yaparmısınız arabayla giderseniz sizi araya sıkıştırırlar yaparlar diye düşünüyorum mağdur etmezler..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Merhaba arkadaşlar, ben de Antalya Computest'in sahibiyim.
Öyle olaylar benim de çok başıma geliyor, galericilerin bir çoğu benim ve ustalarımın peşinde dolanıp duruyor ama çok şükür bu güne kadar bulaşmadım öyle bir olaya, bulaşmayı da düşünmüyorum.. O yüzden malesef galeri sahipleriyle aramız pek iyi değil
Ama bu işin hem yasal yönü var, hem vicdani yönü.. Müşterilerimin bir çoğu arabadan anlamayan insanlar, hepsi dua ederek gidiyorlar..
Ha ben istemez miyim o araba satılsın, galerici para kazansın? Tabiki isterim, ama kendisi dürüst olmadıktan sonra benim elimden bişey gelmez ki..
Bazı galericiler var, ben işimi dürüst yaptığımdan beni kötülüyorlar; bazıları da var ki, arabalarına güvendiklerinden kendileri getiriyorlar..
Neyse, bu mevzu uzun, işim bu benim
Aklınızda olsun, ekspertiz yaptırdığınızda aldığınız raporun altında mutlaka firmanın kaşesi ve imzası olsun..
bağcılardan golf tsi aldım 4 ay önce satıcıyı tanımam etmem, satıcı ne söylediyse araç öyle cıktı , butun esnafı karalamanın manası yok , her sektörde oldugu gibi çakal da var esnafta
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
bence her zaman elinizin altında kendi tanıdıgınız exper olacak, her alacagınız arabayı ona gotureceksiniz,
Bende 2 sene balıkesirden bi r53 s le anlaştım, adama telefondaki soylediklerin dışında bişey çıkmazsa arabayı aldım dedim. Adam da balıkesirden ist e geldi, benim servisime goturdum, arabada baya masraf ve hasar ?? cıktı. Benim serviste adamın yanında herşeyi acık acık soyledi, adama yemek ısmarladım ve adamı tekrar balıkesire gonderdim.
Coskun ARIKAN
Güvenmeyin pek o servislere bende 5 ay önce ankaradan integra alacaktım Kayseriden gidemediğim için ordan bi arakdaşım gitti compitest midir nedir oraya götürdüler araba iyi dendi. Bende kardeşimi yolladım burdan. Ki test yapılırken ustayı istedim özellikle dedimki abicim arabada duman atma, yağ yakma varmı dedim üst devirde hafif bi duman bile atıyosa almam ben o arabayı ona göre bak dedim. Yok hiçbişe dedi. Kardeşim gitti aradı abi araba güzel ama duman atıyor dedi. Eminmisin dedim evet yağ yakıyor bildiğin dedi. Tamam dedik almadık. Sonra ben dayanamadım 3 gün sonra hafta sonu özellikle gittim kendim baktım araba yağ yakıyor. Sahibide itiraf etti sonradan. Gel gelelim o servise telefon açtım o ustayla konustum sen nasıl ustasın nasıl baktın arabaya beni buraya kadar getirdin dedim. Bişe diyemedi. Biz motor yüzdesine bakıyoz dedi sadece yani anlamayan biri olsak servis arabaya iyi dedi almıştık sonrada komple motor yaptır işin yoksa..
2010 - 38 EK 138 2000 106 Qick
2010 - 38 VT 761 1999 1.4 iS HB
2011 - 38 YT 541 1992 1.5 EX HB
2011 - 06 LOL 97 1997 1.4 İS HB
2012 - 38 ZN 415 2001 Clio Sport
2012 - 38 BA 830 1993 Civic Sİ
parçanın üzerinde aracın amblemi yoksa değişmiş diyorlar, amblem varsa boya varsa değişmemiş boyalı diyorlar, saçma saçma işler, eskiden beri galericiler milletin 2-3 parçası boyalı arabalarını dünyanın en kötü arabası gibi gösterip piyasasından 3-4 bin TL ucuza alıp satarken de dünyanın en temiz arabası diyerek sattıklarından millet artık boyası olan araba tırın altında kalıp geri toplanmış zannediyor, neyse ki artık o mantaliteden uzaklaşıyor millet.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)