User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
70 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Modifiye yapmaya karar vermek...

drahte1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Modifiye yapmaya karar vermek...

Beyler şimdi ülkemizin koşulları belli yüksek gümrükler, ithalat zorlukları vs vs...

Zaten pahalı olan parçaların üstlerine bu fiyatlar eklenince epey "Lüks" bir hobi olmaya başlıyor modifikasyon.

Örnekler ile gitek istiyordum ama topic cok uzayacak kısaca sormak gereksirse,

20-50K lira arabanın üstüne 30K lira para harcıyanlar bunu nasıl yapıyorlar ?

Para harcama hususunda bende harcarım ama 40K lık arabanın üstüne 20K lira harcayınca 2. elde derdimi kimseye anlatamayacagımı hatta belki "Modlu" diye arabayı stok parasına bile satamıycağım.

Diğer taraftan 40K lık arabaya 2 sene bin bankadada 20K paran birikmiş olsun moda harcamadığın koy ustune bir kredi daha güzel bir araba al.

Diğer taraftan yanlış anlamayın ama kendimce biraz bişiler biliyorum modifiye husunda canımı sıkan diğer bir faktor, modlarken arabaya bir yol secme zorunlulugu olarak goruyorum.

Mesala drag, otoban pull lar istiyorsak 2000cc makineya gt42 koyarız, equal manifold fln bunlara bakmayız

Ama aynı sekilde responsive bir araba istiyorsak top ende gote bir Gt35 ya da Gt30 tercihi yaparız

Şimdi hadi modluyoruz, hangisiniz yapacağız ? Ben otoban pullardan zevk alan biriyim ama virajlarda benim için önemli diyelim gt42 li bir arabamız war millet trafikte yanımızdan uzuyor deliririm, gecende tufe koyar anlatamassın derdini de.

Diyelim Gt30 koyduk 400rwhp deyiz ama deli şekilde araba toplamışız 30 35K lira para harcamısız tam anlamıyla bir "track car" toplamışız ama sadece 10K harcıyan bir gt42 sahibi tem'de içimizden geçer oda sakat

Aslında kafam cok karısık 2 araba almak gibi sapık dusunceler içine girdim ama o işte olmaz, mantıklı dusununce aynı anda 2 araba toplamak cok cok pahalıya geliyor ayrıca para ikiye bolundugunden hem surec uzuyor hemde her istediğini alamıyorsun 4 tane saglam koltuk alsan nerdeyse 10 lira para gidiyor mesala.

İmkanlarım dahilinde kısa vadede s2000 almak war, aldım bindim modlamadım parayı biriktirdim sattım diyelim bir alman aldım 2 sene sonra daha iyi bir alman yada bir amerikan bu boyle gider ama.

Ama modifiye işlemine para yedirirsem hep s2000 muadili arabalar kullanıcam gibime geliyor aldık modladık elimizde avucumuzda anca modeli yenilemeye yeticek para kalıcaktır.

S2000 alırsam aklımda su an için olan

Gt30-Gt35
    Top Mount manifold (Amuse GT1 Replica ya da Top Fuel orginal)
    V mount IC-RAD
    AEM ecu
    Replica ASM body kit (Shine Auto Project Front 25mm Rear 20mm - CF hood )
    Replica Spoon HT
    Work 17" wheels yada Prodrive lar war 5 spoke
    Tein SRC
    4 Wheel BBK
    2xBride Gias

Gerisini saymak bos ama tekrar bakınca bile bu liste 20K yı rahat gecer bunun debrijayı war osu war busu war işçilik gidiyorda gidiyor

Diyelim bu arabayı topladık kimse satıcaz ?

Bunu yaparken arabayı 05 model 20K km de bir s2000 üstüne kurduk diyelim arabanın en kotu haldeki değeri 50-55K lira

Bu yukarıdaki araba 30K us harcayınca arabanın toplam değeri olucak 88-93K lira

Bu arabaya 80K lira istesemde bir Allahın kulu werirmi bu parayı ?

Hayır bu sekilde ya da buna yakın toplanmış cok araba war tr de bu insanlar bu arabaları toplarken ne düşünüyor çok merak ediyorum ?

Sohbet arasında modifiye cok güzel konu ama ciddi ciddi dusununce su yukarıdaki arabayı toplıcak adamın bir E92 M3 alıcak kadar zengin birisi olması gerektiğini düşünmeye basladım artık

Bunu sormamın sebebi yakın tarihte araba alıcak olmam su an için aklımda s2k war ama bu soruların cevabına gore fikrimi değiştirebilirim, yıllardır JDM fanatiği olarak yaşıyan ben tam vakti geldiğinde cayıcam gibi TT TFSI da güzel araba demeye baslaşım.

Diğer taraftan arabanın "kız mıknatısı" faktorude kafamı kurcalıyor, ne kadar harcarsanda harca s2k sonucta bir honda...

Bu arada kimse yanlış anlamasın ama tr de bir tane S15 bulsam gozumu kırpmadan alırım toplarım, bakın S15 ile ile S14 ün farkları minimaldir ama benim amacım bu ornekteki gibi orjinal olmak kimsede S15 yok tr de hele birde saglam toplanmışı olursa çok çok daha güzel olucaktır.

S2k de canımı sıkan diğer bir durumda bu herhangi bir enderliği olmıyacak S2k artık her kose basında war herkez alabilir herkez benim arabama benzer bir modifiye yapabilir orjinal olucaktır ama ulaşılamaz değil

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin kafan çooookkkk karışıkkk çoookkk valla benimkinide karıştırdın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen Muhendismisin veya Muhendislik mi okuyosun bu kadar detaya inmişsin. Kendimden ve cevremdekilerden gordugum sey genelde bu kadar irdeleyenler sayısalci insanlar
    KA Style

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu saatte bu kadar yazıyı yazan modifyesinide yapar
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

Grs91
    Misafir
    kanka sen kırmışsın kafayı, alınmaca gücenmece yok. Stock bin hiç bulaşma derim

P.S: benim gibi yap her tarzdan bi araba al olsun bitsin :P

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EKEray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı Serencebey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen Muhendismisin veya Muhendislik mi okuyosun bu kadar detaya inmişsin. Kendimden ve cevremdekilerden gordugum sey genelde bu kadar irdeleyenler sayısalci insanlar
    adam sorduğuna pişman olucak yaa

emresener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle katılıorum.ayrıca arkadaş hem geçilmemek üzere bi modiye kurmuş kafasında kanımca

Ferrariyi tokatlayan s2k'i tercih edermi kızlar orası mechul. kızların kafaları bu aralar karışık

Grs91
    Misafir
    bide direk damaradn girmişin ilk post icin agır olmus cok karısmıs kafan cok bellii..

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    nasıl satarım diye düşünmeye başlamışsın daha almadan,sonunu düşünen kahraman olamaz

en kötü arabayı std.a çevirip satarsın

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl satarım diye düşünmeye başlamışsın daha almadan,sonunu düşünen kahraman olamaz

allah çarpsın şimdi yazıyodum

sonunu düşünen kahraman olamaz ver ayarı gitsin
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

Grs91
    Misafir
    kahraman adayıyım sanırım

Grs91
    Misafir
    bazen cok mu abarttım dıye dusunuyorum amuaheuaehuae bi bolt on takıp devam mı etseydım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    sen sonunu düşündün 1000hp dedin,1xxx deseydin kahramandın

Grs91
    Misafir
    sen sonunu düşündün 1000hp dedin,1xxx deseydin kahramandın
    kankaa o rakamları ben hıc telafuzz etmedım mılletın kendı kendıne cıkardıgı rakamlar onlar benım hedefım allah ne verdyse

drahte1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre yeşil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin kafan çooookkkk karışıkkk çoookkk valla benimkinide karıştırdın
    Sonucta para harcıyacağız kolayda kazanmıyorum dogru kararlar wermek lazım, bir hobiden ne kadar zevk alıyorsam, aynı sekilde bir işten 2. elde ne kadar yaparsam okadar zevk alıyorum, zarar etmemek için gerekiyorsa ihtiyacım olmayan seyleri bile almışlıgım wardır.

Alıntı Serencebey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayısalcıyım, ilk seneden beri arkadaşlarının "Muhendis" dediği bir muhedisim, sıyırmadım sosyal muhendisim ama

İnş

Alıntı Grs91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka sen kırmışsın kafayı, alınmaca gücenmece yok. Stock bin hiç bulaşma derim
    İşte kafamı kurcalayan bir seyde bu kendime diyorum al 2. el bir s2k 50 liraya bin 6 ay sonra sat koy 10 git evo al sat onuda 40 ı bankaya yatı kalanla 200sx al sonra bunuda sat 8 aya git 350z al bin herseye bin diyorum noter masraflarına baktım buda epey masraflı iş ama zevki ayrı tabi

Peki elimdeki tanesi 1500 dolar eden bride gias koltukalara slider koyunca 2 koltuk ediyor 4000 dolar bunlara 2. elde biri 3K us werir mi ?

Ya da aynı sekilde spoon mono block kaliperler 1300 us fln bunları burada 1000us e satabilirmiyim sizce?

Millet mezarcılık apar diye korkuyorum, sizce bu şekilde arabayı "part out" etsem karlı olarak bu işten ayrılabilirmiyim ?

Zaten ben s2k toplarsam internal boyutunda bir işe girmem motor pes etmedikçe mesala ama arabanın üstündeki parçalar kaliteli olucak işte acaba değerine gider mi?

Şimdi TR OBX manifold satılıyor 400us e bunun yanında ben kendi 1000 us lik manifoldumu birine satabilirmiyim ?

Grs91
    Misafir
    walla kolay gelsın kardes

sulhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen hala aslında neyın farkında oldunda deiLsin bölemi yapsam sölemi yapsam gibisindesin bence.eeer bişeyler istıyosan fedakar oLursun harcadığın göz onunde olmaz ama param car cur oLmasın dıosan bi kısa mod ile devam edersin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sosyal Muendiz olmaz

Bak bende muhendisim
    KA Style

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Peki elimdeki tanesi 1500 dolar eden bride gias koltukalara slider koyunca 2 koltuk ediyor 4000 dolar bunlara 2. elde biri 3K us werir mi ?
    Ya da aynı sekilde spoon mono block kaliperler 1300 us fln bunları burada 1000us e satabilirmiyim sizce?

Millet mezarcılık apar diye korkuyorum, sizce bu şekilde arabayı "part out" etsem karlı olarak bu işten ayrılabilirmiyim ?

Zaten ben s2k toplarsam internal boyutunda bir işe girmem motor pes etmedikçe mesala ama arabanın üstündeki parçalar kaliteli olucak işte acaba değerine gider mi?

Şimdi TR OBX manifold satılıyor 400us e bunun yanında ben kendi 1000 us lik manifoldumu birine satabilirmiyim ?
    sonuçta senin düşüncene göre arabayı doldurup satarsan stock fiyatına satabiliceğini düşünüyorsun ki burda büyük zararın olur,ama parçaları satmaya çalışırsan zararın çok büyük olmaz ki bunlar olması gereken şeyler..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)