CERNOBİL HAYALET ŞEHİRDE BİR GUN GECİRDİK! (1 MİLYON ABONE OZEL) - YouTube güzel bir video olmuş benim gibi meraklılar için :)
Printable View
CERNOBİL HAYALET ŞEHİRDE BİR GUN GECİRDİK! (1 MİLYON ABONE OZEL) - YouTube güzel bir video olmuş benim gibi meraklılar için :)
video ya az önce denk geldim paylaşmak için girdiğimde artık çok geçti. Teşekkürler.
https://www.youtube.com/watch?v=AufvVHhI_fw
goruntuler guzel de; adamlar, anlatım felaket ötesi. yıne de tesekkurler; sesını kısıp, arka fonda guzel bı muzıkle ızlemek daha keyıflı
"Bazı sağlık sorunları yaşadık ama geçti"
Gıda zehirlenmesimi lan bu ? Salakoğlu salak oldu olacak gölden balık avlayıp yeseydin bide.
eleştirilecek çok şey var dediğiniz gibi ama sesi kısınca yazıları da okumazsanız çok güzel aslında :)
80 lerin başında ilk okula gidenler bilir fisko birlik vardı küçük poşetlerde fındık dağıtıyorlardı okullara. Ücretsiz. O senelerde doğru hatırlıyorsam hemen hiç bir ülke fındık almamıştı radyasyon yüzünden.
Askeriyeye kamyon kamyon fındık verildi. Dış pazara dağıtılamadığı için türk mehmetçiği bunu yer demişler daya mehmetçiğe.
ama mehmetçikte dururmu yüksek kademedeki askerler lojmanlara çuval çuval götürüp aileleriyle paylaştılar o fındığı. Almayıp, yemeyenlere keriz gözüyle baktılar.
konu hort olcak ama , hbo yapımı 5 bolumlük mini dizi var olayla ilgili , chernobyl isimli.
2 bölüm yayınlandı. gerçekten etkileyici tavsiye ederim.
imdb puanı en son 9,5 idi baktıgımda.
o zaman şunu da bırakayım buraya eğer bu çernebil olayı ilgisini çeken varsa izleyebilir özellikle , Tepenin Gözleri , Korku Kapanı gibi ağzı yüzü dağılmış mutantlı korku filmi sevenler bunuda sevecektir.
https://www.torrentmap.com/data/pars...0fc2634db4.jpg
Dizi film ziyarete gerek yok. Pek yakın gelecekte Mersin 'de kurulumu devam eden nükleer santral inşaatında şimdiden 2 çatlak oluştu. Haberlerde görmüşsünüzdür, ki yaptıkları yer zaten balık cenneti muhteşem bir denize sahip idi. Pek yakın gelecekte artık Mersin'e tur düzenlerler Çernobil gibi yıllarca etkileri sürer.
dizi cidden çok kaliteli hbo mini serilerin hakkını veriyort
2. bölümün sonu bombaydı gerim gerim gerdi valla:)
tırmıyor degilim, ancak çok büyük teknoloji farkları var ayrıca bildiğim kadarıyla santralı da biz işletmeyeceğiz. bu içimi bir nebze rahatlatıyor.. bence ermenistandaki sınırımıza yakın olan santralden korkmak lazım bundan degil.. hem niyadını doldurmuş bir reaktör hem de chernobyl dekinin aynısı..
akkuyu da kurulacak santral ve benzeri yenileri ciddi cok cok daha güvenli.yeni tipin alt kısmında herhangi bir sızıntı erime vs olması durumunda çok büyük bir hazne var içeride kalsın diye. chernobyl deki olayında içinde çok büyük insan faktörü hatalar var, dizi de insan hatasının üstünde çok durulmadı şu ana kadar ama youtube da türkce seslendirmeli belgesel var orda detayları anlatılıyor..
sene 2011.
akşamları sürekli yabancı kankilerde oyun oynuyoruz , özellikle ruslarla.
bana biri deepwebten anlıyormusun dedi az çok anlarım ama bizim bu memlekette, bu modemlerle çok deepte takılamayız dedim :)
gel akalım şu alame dedi olur dedim evde 2pc bir mac vardı o zamanarda tek pcdeye linux kurup hazırlıklara başladık.
girip çıkmadığımız yer yok, bir gurubumuz ver her yere akıyoruz :D
birgün biir odada biri elimde bir bilgi var en çok btc verene vericem dedi kimse bilmiyor nedir ne değildir.
Böyle troller çok çıkardı.tabi bazen elinde ünlülerin çıplak fotoları yada ne bilim böyle şeyler çıkabilirdi.
ozamanda btc dediÄŸin 10 dolar falan.
bizden biri uyduruk bir rakama aldı.
dosyadan gaddar bir sayıda pdf gibi bişeyler çıktı böyle deftere karalanmış şeyler.sanki günlük.
bizde siktir et zaten bişey değildir diye düşünüp doğru düzgün anlaşılmıyo zaten diye sallamadık.
btc veren cocuk bunun üstüne gitti ne olduğunu bulucam dedi.
derinlerde gezince biÅŸeyler bulmak biraz basit oluyor,
cocuk fasiküllerin teslanın notları olduğunu buldu.
el yazılarını teyit ettirdi vs vs.
bu notlarlara tesla öldüğükten sonra fbi tarafından el konulmuştu ve rus bir ajan tarafından kopyası rusyayı gelmişti.
o zamanlarda söylenene göre rus fizikçilerin anladığı kadarı ile bu fasüküllerde sonsuz sınırsız enerjinin formülü vardı.
akebinde santral kurulmaya başlanmış fasiküller ile step by step ilerleme başlamıştır.
bu proje 5. ve 6. reaktör tamamlansaydı eğer, sanırım hayata bir şekilde tam randımanlı olarak hayata gececek ve rusya dünyada sonsuz enerjiye sahip olacaktı.
buna izin vermeyecek olanlarında kim olabileceğini az çok öngörebilirsiniz.
tahmin ettiğiniz ülke tarafından da santral sabote edildi.
kısaca çernobil kaza değil bir bir sabotajdı..
bazı şeyleri öğrendikçe derineri bıraktım..
sene 2011.
akşamları sürekli yabancı kankilerde oyun oynuyoruz , özellikle ruslarla.
bana biri deepwebten anlıyormusun dedi az çok anlarım ama bizim bu memlekette, bu modemlerle çok deepte takılamayız dedim :)
gel akalım şu alame dedi olur dedim evde 2pc bir mac vardı o zamanarda tek pcdeye linux kurup hazırlıklara başladık.
girip çıkmadığımız yer yok, bir gurubumuz ver her yere akıyoruz :D
birgün biir odada biri elimde bir bilgi var en çok btc verene vericem dedi kimse bilmiyor nedir ne değildir.
Böyle troller çok çıkardı.tabi bazen elinde ünlülerin çıplak fotoları yada ne bilim böyle şeyler çıkabilirdi.
ozamanda btc dediğin 10 dolar falan.
bizden biri uyduruk bir rakama aldı.
dosyadan gaddar bir sayıda pdf gibi bişeyler çıktı böyle deftere karalanmış şeyler.sanki günlük.
bizde siktir et zaten bişey değildir diye düşünüp doğru düzgün anlaşılmıyo zaten diye sallamadık.
btc veren cocuk bunun üstüne gitti ne olduğunu bulucam dedi.
derinlerde gezince bişeyler bulmak biraz basit oluyor,
cocuk fasiküllerin teslanın notları olduğunu buldu.
el yazılarını teyit ettirdi vs vs.
bu notlarlara tesla öldüğükten sonra fbi tarafından el konulmuştu ve rus bir ajan tarafından kopyası rusyayı gelmişti.
o zamanlarda söylenene göre rus fizikçilerin anladığı kadarı ile bu fasüküllerde sonsuz sınırsız enerjinin formülü vardı.
akebinde santral kurulmaya başlanmış fasiküller ile step by step ilerleme başlamıştır.
bu proje 5. ve 6. reaktör tamamlansaydı eğer, sanırım hayata bir şekilde tam randımanlı olarak hayata gececek ve rusya dünyada sonsuz enerjiye sahip olacaktı.
buna izin vermeyecek olanlarında kim olabileceğini az çok öngörebilirsiniz.
tahmin ettiğiniz ülke tarafından da santral sabote edildi.
kısaca çernobil kaza değil bir bir sabotajdı..
bazı şeyleri öğrendikçe derineri bıraktım..
konuyla ilgili bu filmde de oldukça fazla bilgi var, tavsiye ederim daha bir belgesel tadında .
The Battle of Chernobyl izle - Cernobil Muharebesi 1080p Full HD izle - Tafdi
Hocam fbi formülleri daha önce buldu ise,Rusya'dan önce ABD yapmazmıydı.sonuçra Rusya'daki santrali sabote etmeleri için,adamların ne yapmaya çalıştığını çözmüş olmaları gerekiyor.o zaman abd şimdiye kadar neden sınırsız enerji üreten santral yapmadı?
Sınırsız enerji üretimini dünya kaldırabilir mi?
Hidrojen bombasın da ortaya çıkan enerji illeri haritadan silebiliyorken hem de?
ellerindeki "oil" ci godomonlar ne olacaktı ?
abdnin bunu yapması için önce fosil yakıtın tükenmesi lazım.
oda tahmini 2070'li yıllar..
bir kaynağı birşey icat ederek yok etmek saçmalık.
önce kaynağın kurumasını beklersin kaynak kurur yerine icadını geçirsisn.
aksi halde kaynak değeri 0'a düşer..
artı olarak doğazgaz o zamanlarda dünyanın yüzde 10 enerjisinde kullanılırdı.
ve çıkan yerde kullanılırdı satışı ve pazarlaması için boru hattı lazımdı oda o yıllarda yoktu.
rusyada ilk çıkan doğalgazın işe yarar hale getirilmesi 60 yıllardır..
çernobilin kurulduğu yıllarda (ilk reaktör 1970) doğalgaz pazarlaması yapılacak birşey değildi.
yukarıdada söylediğim gibi gazın transportasyon problemi daha 2000li yıllarda yeni yeni aşıldı.(ve böylece export edilebilir bir mal oldu)
ama petrol öylemi hayır.
kısaca çernobil projesi bir heyecanla hayata geçirilemye çalışırken , doğalgaz biraz gölgede kaldı.
olurmu öyle şey , forumlar bunlar için var ;)
aslında buna bilgilendirmede denemez sonuçta bir kanıt yok hala..
hiç tanıdığımız yüzyüze görmediğimiz insanların hikayeside olabilir...
bende o zamanlarda inandım çünkü mantık çerçeevesinde olabilir bir olaydı.
ama sana tavsiyem genede içinde herzaman her olayda bir şüphe olsun ;)
şüphe araştıraya zorlar ;)
askerligi kbrn olarak yapmistim bir gun depo sayimi var dediler neyse kilitleri actik depolara girdik benide ekibin basina verdiler meraktan malzemeleri kurcaladim ilk dedigim sey umarim birgun bunlara gerek kalmaz cunku yarisi ise yaramaz maskeler falan icler acisiydi. yillar oldu tabi son durum nedir bilmemde listedeki rakamla depodaki rakam tutuyorsa gerisi muhim degil mantik bu :)
Tehlike orda devam ediyor.Yer altı sularına karışmasından korkuluyor.
Cernobil Fil Ayağı, Pripyat, Ukrayna, 1986 - Tarih Kurdu
Buda eski bir video.
Youtube 32.gün çernobil videosu.
(arşiv niteliğinde)
YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=yVBIDTB6S0M
bu mesajım şurada dursun akşam geniş vakitte okuyayım konuyu...
hbo'nun yeni dizisi bu arada chernobyl 3. bölümü çıkmış olması lazım. akşam bakacağım torrente