Cernobil Dizisinin 5. Bolumunde turgut ozal ekranlara cikip bizim cayda bise yok diyormus
Printable View
Cernobil Dizisinin 5. Bolumunde turgut ozal ekranlara cikip bizim cayda bise yok diyormus
Spoiler:
3. bölüm yine cok vurucuydu. İtfaiyecilerin derilerinin yavas yavas kagıt gibi dökülmesi ve son sahnede cesetlerdeki radyasyon topraga sızmasın diye kursun tabutların üzerine bir de beton dökülmesi ve bunların gercek hayatta yasanan seyler olması tam bir dram gercekten.
İtfaiyecinin karısı nasıl ölecek acaba? O kadar radyasyona iyi dayandı.
Sonsuz enerji fiziğin termodinamik yasalarına aykırı, imkansız bir durum.
Nikola Tesla'nın Etrafını Saran Yalanlar, Mitler ve Gercekler: Tesla'nın Gercek ''Bilim İnsanı'' Tarafı, Başarıları ve Başarısızlıkları - Evrim Ağacı
bu yazı ise oldukça kapsamlı ve güzel bir şekilde Tesla'yı ele alıyor okumanızı şiddetle tavsiye ederim..
Devridaim Makinaları: Yok Oyle Beleşe! | Yalansavar
Bedava Enerji Ureteci Sahtekarları • Kozmik Anafor | Turkiye'nin Astronomi Kaynağı
her dizide bitane aptal oluyor malesef.Bu dizidede itfaiyecinin karısı.
Dizi gerçekten çok iyi,o son beton dökme sahnesi yaraladı baya..
Buarada deepwebteki tesla olayını falan bilmiyorum ama kesinlikle sabotaj.Başka bir açıklaması yok bunun
hayır kadın bir de hamile 2 si de nanay olacak belli de nasıl olacak onu merak ettim
Dizi netflix te mi?
ekşide bi başlık var kradenizde radyasyon oranı pripyattaki patlama seviyesinde görülmüş diye
az çok okudum konuyu ama ekşi dediğimiz yer *** bir troll ordusu dolu olduğu için bilgi almak neredeyse imkansız
bilgisi olan dikkatini çeken var mı?
link varmı
ramazanda iyi gider
https://rarbgmirror.org/torrents.php arattır burdan 720p'lerini indir :)
Chernobyl 1. Sezon 2. Bolum izle | Dizimag
An itibari ile 2. bölümü izliyorum dizi oldukça başarılı.
ilk bölümü izledim.
kurmasınlar şunu mersine a.k ya
Bizim ülkedeki ciddiyet seviyesiyle o iş zor. Biz tavuk işi ile uğraşıyoruz. Adamlara eldiven kullanmasını öğretene kadar deveye çiftetelli oynamasını öğretirdim. Ağzında sigarayla nükleer santralde çalışan ustalar geldi aklıma. Eller hafif yağlı. Delik mekap ayakkabı. Bişi olmaz yiğenim...
bayağı bir şeyler izledim konudan sonra,en sonunda güzel bir çelik kemerle üstünü kapattılar 2016 nın sonuna doğru
100 yıl kafamız rahat diyolar,
https://tr.euronews.com/2016/11/29/c...merle-kapattik
Bu kemer olayını başka yerde de okumuştum ben. Kemeri yapanlar Fransız. 100 sene garanti verip sonrası için yenilenmesini tavsiye etmişle diye hatırlıyorum.
Dizi ile ilgili olarak, gelsin şu 4. bölüm :)
Diziye başlayacak arkadaşlar maske ve eldiven kullansın.
Radyasyon ekrandan bana geçti. :)
4. Bölüm ne zaman yayınlanacak bilem var mı?
27.05.2019
'Chernobyl' Episode 4 Shows Khomyuk Demanding Truth; Lunar Rovers Arrive : Entertainment : Business Times
3. bölümün hastane sahneleri beni bitirdi bu arada :S
HBO maşallah çok iyi çalışıyor, bölümler 1-2 gün anca duruyor internette,
şuan nereden izliyorsunuz 3. bölüm yarım kaldı devam edecektim, kaldırılmış
Kafalar hep pırıl pırıl bizim ülkemizde maşallah.
https://pbs.twimg.com/media/D7IZCqvW...g&name=900x900
https://pbs.twimg.com/media/D7IY9MGX...g&name=900x900
Kafa değişmiyor ki, bi toplantıda birisi o Bakan'a (Cahit Aral mıydı) sövdü saydı üzeri kapalı, böyle mallık olmaz vs. gibisinden.
Birisi çıktı, bişeyler söyledi, ben oğluyum dedi. Eee dediler ne yapalım oğluysan? Adamın büyük bi yüzsüzlük yaptığı, millet Karadeniz'deki ürünleri almazken hepsinin içeri dağıtıldığı vs. gibi şeyleri saklayacak mıyız?
Kafaya bak, oğluymuş, laf ettirmeyecekti utanmasa... Denyo.
Chernobyl 1. Sezon 3. Bolum izle | Dizimag
an itibari ile buradan izlemeye başladım 3. bölümü
3. bölümde madencilerin başkanlarının üzerindeki takım elbiseyi bir sevişleri var muhteşem. Hastane sahneleri can yakıcı. Çok spoiler vermeden izleyeceklere iyi seyirler. İzlemeyenler çok şey kaybeder. 4. Bölümü heyecanla bekliyorum.
Diziay diye bi siteden izledim ben de. İlk 3 bölümü bitirdim 3 saatte :)
Gerçekten çok çok iyi bi yapım olmuş.
tek kötü nokta, Rusyada geçen bir konu ama herkez ingiliz aksanı ile ingilizce konuşuyor.
Rus oyuncu bulsalarmış iyi olurmuş.
tek kötü nokta, Rusyada geçen bir konu ama herkez ingiliz aksanı ile ingilizce konuşuyor.
Rus oyuncu bulsalarmış iyi olurmuş.
netflix gibi tüm dünyaya yayın yapan bir kanalda olmadığı için bence normal
Ekşi'de yazıyordu galiba, Ruslar da bu durumdan memnunmuş açıkçası. Çünkü oyunculuk, telaffuz vb. şeylerle dalga geçiyor Ruslar Reddit'te, böyle olması daha iyi olmuş falan demişler :)
Bu arada Bein'de yani Digiturk'te yayınlanıyormuş, fark etmem geç oldu, salak salak dizi sitelerinde arayıp bulmaya çalıştım telefonda. 4.bölümü uygulamasından izleyeceğim artık, telefon veya bilgisayardan :)
Sahurda ikinci bölümü izledim.
Yatmaya yakın hava bozdu gök gürlemeye başladı.
Batıkent-Çakırlar tarafında reaktör patladı sandım uyuyamadım. :)
Doğum lekeli keliyle Gorbaçov reisin görünmesiyle iyice çocukluğuma gittim.
Ayrıca yönettiği toplantıdaki diyaloglar çok etkileyiciydi.
https://seyler.eksisozluk.com/sadece...facia-cernobil
Bu arada dizi ile ilgili bişeyler okurken bunu da buldum. Zira dizide de Dyatlov'un bu hatasından ve patlamadan sonra camları kırık koridorda yürürken göz ucuyla yerdeki grafit parçalarını görüp, olayı görmezlikten gelmesi vs'ye de değinilmiş. Sanıyorum 4.bölümde Kyumlov muydu kadının soyadı, elemanlarla konuşurken bunu ortaya çıkaracak.
Bir husus daha, nükleer enerji deyince hep Çernobil ve yaşanan felaket örnek gösteriliyor ama dünya üzerinde aktif santral sayısı azımsanacak gibi değil.
Efendim Avrupa vazgeçiyor, kapatıyor diyorlar. Kapatılanlar hep ticari ömürlerini tamamlayanlar ve teknolojik olarak daha yenileri yapıldığı için artık ihtiyaç kalmayıp kapatılanlardı.
Ancak son dönemde güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi alternatif enerji sistemlerinin gelişmesi ve özellikle son 3-5 yılda bunlarda artan verimlilik ile kullanımının genişlemesi sonucu, sanıyorum bi 10-20 yıl içerisinde mevcut olanların da tümü kapanacak hale gelebilir. Fakat şu an için maalesef halen alternatif enerji sistemleri bi baraja, nükleer santrale, kömür santraline şuna buna eşit olamıyor. Ya da olması için çok büyük olması gerekiyor. Verimlilik de burada patlıyor.
Bu arada, Ermenistan'da Çernobil ile aynı teknolojiye sahip bir santralin varlığından bahsediliyor ve tehlike olarak görülüyor. Ancak şöyle bi durum da var, evet teknolojisi eski, tasarımsal bazı hatalar şunlar bunlar var ama Çernobil'deki gibi malca bi "test" yapılmadığı sürece de olayı "yoldan çıkartmak" pek mümkün değil gibi, zira bugüne kadar çalışmış ve devam ediyor deniliyor.
Ha tüm bunların haricinde, nükleer enerjiye çok karşı olmasam da, her şey süper teknolojik de olsa, Türkiye'de yapılması planlanan da en manyak, en süper, en ileri teknoloji ile bile donatılsa, aha Japonya'da olanı gördünüz. 9 şiddetinde deprem yıktı bu sefer de. Ha ülkemizde böyle bi deprem olur mu, buna göre dayanıklı yapılabilir mi, bunların hepsi tartışmalı.
Yaşadığımız ülke Almanya olsa, yapalım yarın kurulsun diyeceğim de... Daha tren yolu ve sinyalini yapamayan adamlar, bunu düzgün nasıl yapacaklar, bakalım...
Yukarıda yazmayı unuttum, bu arada bu test neden yapılmış, ne alaka falan diyordum. Çalışıyor bırakın işte ne kurcalıyosunuz modundaydım :) Çoğu kaynakta "kararlılık testi, soğutucular bilmemne olursa ne olur testi" falan diyorlar ama asıl sebep bu bi önceki mesajımda verdiğim linkte yer alıyor.
Çernobil kazasından önce Rus yapımı bir santral Irak'ta saldırıya uğramış. Burada yaşanan sıkıntılar sonucunda bu testlerle bir süredir ilgileniyorlarmış.
Yalnız Rusların buradaki olayı saklama çabası, devlet yetkililerine küçümsenerek aktarılması, belki daha ilk saatlerde önlem alınabilme imkanını getirecekken, boşu boşuna bir sürü hayatın ziyan olmasına sebep olmuşlar.
Her şeyi geçtim, adamlar yanlış yapan baş mühendise karşı çıkamıyorlar. Hadi ona karşı çıktın, yok efendim parti bilmemne yapar. Manyak rejimin manyaklıkları olmuş resmen.
O raddede belki tamamen değiliz ama tavır tanıdık geliyor değil mi?
Çok yazıyorum ama, kafamı kurcalayan konulardan biri de bazı insanlarda sanıyorum bi çeşit bağışıklık vs. gibi bir şey olması. Keşke bu insanlar araştırılıp radyasyona dayanıklılık konusunda bişeyler yapabilseler.
Mesela diyorlar ki, felaketin yaşandığı günlerde oralarda çalışanların bazıları bikaç saat sonra öldü, bazısı 1 yıl sonra, bazısına ise hiç bişey olmadı, kanser bile olmadılar diyor. Aynı yerlerde yan yana çalışan adamlar bunlar.
Başka bi anlamadığım mevzu da, radyasyon geçmedi, öyle olmadı böyle olmadı, şu kadar kilometre çapta hiç bişey yaşamayacak falan diyorlar. Sonra Pripyat içinden çekilen fotoğraflar, hayvanlar falan filan geliyor. Bu nasıl oluyor?