User Tag List

Sayfa 4/11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
203 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: kedi köpek önünüze çıkar ise direksiyonu kırmayın

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 5500 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum halen marifetmiş gibi anlatıyorsunuz diyorsun.. kendini tek bir yere odaklamışsın, bi kafanı silkele kendine gel ana temayı, özeti anlamaya çalış. 160 ile giderken pat diye önüne çıkan bir nesneyi hangi mesafede yaptığın frenle kurtaracaksın. Bu normal bir yolda da, otobanda da olabilecek şeyler. heran önüne birşey çıkacak diye 70-80 ile mi gidelim. trafik her zaman risk, yüksek hızdayken bu şekilde çarpmak en risksizi.
    Hocam sende beni anlamıyorsun malesef, ben en başta 160'la gitmemen gerek diyorum,kurallar diyorum...Hız sınırında olursun ve böyle bir olayda ''kendini riske sokmadan,direksiyonu kırmadan'' frene dokunursun..Sonucunda ; sen elinden geleni yapmış olursun ve o hayvana bir müddet tanımış olursun..Kaçabilirse ne ala kaçamazsa yapacak birşey yok.

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de bi canlı çıktığında gerekenin yapılması taraftarıyım, araç pert olsun varsın ama kediye çarpıcam diye de kendimi öldürmem, elimden geleni yaparım kurtarırı yoksa kendimi öldürmem, bi keresinde köpeğe çarpmıştım, elimde olmayan sebeplerden ötürü, sağa kırdım sağa geldi sola kırdım sola geldi mecburen vurdum duramayıp, allahla aramızda mevzu artık kurtarırı yok bilerek çarpmadım yani bile bile de çarpmak olmaz bence
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de sokak arasında ciddi anlamda yavaş giderken kediyi ezmemek için direksiyonu kırıp yuvarlak olan çöp tenekesine çarpmıştım.
    Durmamla çarpmam bir olmuştu o yüzden çizik bile olmadı. Neyse ben bu hızda zor kurtarırken otobanda o hızlarda ani manevra vs. hiç gerek yok Allah korusun.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SmT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sende beni anlamıyorsun malesef, ben en başta 160'la gitmemen gerek diyorum,kurallar diyorum...Hız sınırında olursun ve böyle bir olayda ''kendini riske sokmadan,direksiyonu kırmadan'' frene dokunursun..Sonucunda ; sen elinden geleni yapmış olursun ve o hayvana bir müddet tanımış olursun..Kaçabilirse ne ala kaçamazsa yapacak birşey yok.
    Ya abi kusra bakmada çok alakasız yerlere giriyorsun.Aynı mesafede şehirlerarası yolda 120 ile gitsen kedi çıksa yine ezersin.O hızda saniyede zaten 40 mt yol aldığından pek bi şansın olmaz.Sen daima kurallara uyarmısın mesela uzun yolu 90-120 yi aşmadan mı gidersin hep? Hayvanı öldürün demiyorum kimseye ama eğer bir insanın bile hayatını tehlikeye atıcak bi hareket yaparsan ki o anda frene komple basarsın yavaş basmak aklından bile geçmez ya arabadakileri yada trafiktekileri tehlikeye sokarsın.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabaya gore sag sol yapmak degisir. Bi minibusle tabi yapmam.ama suanki aracimla yaparim. 200 le giderken hayvanin bi sofor onume atladi sag sol esp kurtardi kopek ciksa ayni refkles olurdu sanirm.pek dusunemiyosun aslinda

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha 18 yaşındaydım kedi köpek değilde izmite giderken sol şeritte önüme bidon çıkmıştı kuzenin arabaydı ben frene basım soldan kaçmıştım anlık heyecanla kuzen öyle bişey olursa kaçma çarp geç demişti o gün bugündür o aklımdan hiç çıkmıyor

bikere eskişehire giderken önüme köpek çıktı sadece frene bastım kaçmadım köpek uyandı işi o kaçtı haha belki bende kaçsam köpeğe patlıcaktım

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende geçenlerde tilkiye çarptım öyle hayatta çarpmam demekle olmuyor yolun kenarında görmemle frene asılmam bir oldu ama yinede çarptım Allah korudu kimseye birşey olmadı. Orman yolu müsait olduğu için fren yaptım işleyen bir yolda olsa frene dahi basmazdım.

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gayet ''siz''li konuştum üslupta ters birşey yok..Tabi düşünülemiyebilir o an ,sorun buraya gelip marifetmiş gibi yazmakta..Burda bodoslama frene asılmaktan bahsetmiyorum, kendinizi tehlikeye atmadan frene dokunursunuz,canınız tabiki herşeyden önemli..Çarpsanız dahi içiniz rahat olur ben elimden geleni yaptım dersiniz..
    Ortada sorun yok. Marifet de yok. Yapilmasi gereken durumda yaparsin, burda kimse de aksini soylemiyo zaten. Fren mesafesi diye bi kavram var lak diye onune cikan kediye kopege ister o pedala ister bas cek yap ister kizakla vurur gecersin. Kurallari tekrar tekrar dile getirmeye gerek yok, biz burda hiz neden 120 degildiri konusmuyoruz ha oyle olsaydi bile kurtarma ihtimali cok dusuktu, yine kolay kolay kurtaramazdi. Bi de bu durumu yasayip sonra gelip yazin , emin olun ayni seyi soylemezsiniz. - Umarim yasamazsiniz - Bunu 2 yil once kopege carpmamak icin bariyere patlayan arabadan cikan birisi olarak yaziyorum.
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz durumlarda tecrube ve refleksler devreye giriyor. Onune beklemedigi bir an yada hizli giderken bir canli goren kimse aaa forumda direksiyonu kirmayin demisti diye hatirlamaz. Refleks olarak beyin neyi on goruyorsa onceki tecrubelerinden yana tahmininden onu uygular.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun

yüksek suratlerde gerçekten yapıcak birşey yok araba onemli değil ama hayatımızı tehlikeye atıcak şekilde hiçbir hareket yapmam bende

arkadaşımın babası ml320 ile gece karanlığında karşısında çıkan attan kaçtı meğerse oda ölmüş olan başka bir atın yanındaymış ciddi bir kaza atlatmışlardı

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bırakın insanlar ne yapacağına kendisi karar wersin geçmiş olsun
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

BüLenT GöReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hızınız 120 km olsaydı ve aracı kızaklamayacak şekilde frene dokunsaydınız emin olun o kedi refleks ile kurtulurdu araçtan...Bilmem anlatabildim mi...

Buraya gelip marifetmiş gibi yazmışsınız birde.
    aynısını şimdi ben yazıcaktım hızınız 160 değilde 120 olsaydı o hayvan şimdi yaşıyor olucaktı belkide
    birde marifet gibi yazmışnızı hiç bişey yapmadım ayağımı gazdan çekmedim üstüne sütüne sürdüm deseydiniz bari daha güzel daha bi gösterişli olurdu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 2 sene önce hyundai era ile 160'la orta büyüklükte köpeğe vurdum hayvan paramparça oldu. Araba desen 1 hafta servisten çıkamadı. Rezilliğin bini bin para, üzüntü desen keza öyle, o günden bu yana hayvanlara çarpmamak için çok dikkat ederim
    Allah Kimsenin başına getirmesin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BüLenT GöReN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynısını şimdi ben yazıcaktım hızınız 160 değilde 120 olsaydı o hayvan şimdi yaşıyor olucaktı belkide
    birde marifet gibi yazmışnızı hiç bişey yapmadım ayağımı gazdan çekmedim üstüne sütüne sürdüm deseydiniz bari daha güzel daha bi gösterişli olurdu

siz 120 ile gidip frene basıp hayvanın hayatını kurtarırsınız biz canyiz bonus sayıyoruz hayvanları

Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mahallemizde bir aile maalesef köpeğe vurmamak için bir kaza geçirdi ve hepsi öldü... 6 kişi vardı araçta, sanırım cherooke tarzı bir SUV du...

şu mesajı okuyunda once konunun amacını algılayın

kimse burda yaptığı şeyin marifet olduğundan bahsetmiyor

20 yıllık şoformuş gibi konu dışı birşeyi kanıtlamaya çalışımış gibi yazmayın

135
    ├┼┼╕
    246R

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SGTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya abi kusra bakmada çok alakasız yerlere giriyorsun.Aynı mesafede şehirlerarası yolda 120 ile gitsen kedi çıksa yine ezersin.O hızda saniyede zaten 40 mt yol aldığından pek bi şansın olmaz.Sen daima kurallara uyarmısın mesela uzun yolu 90-120 yi aşmadan mı gidersin hep? Hayvanı öldürün demiyorum kimseye ama eğer bir insanın bile hayatını tehlikeye atıcak bi hareket yaparsan ki o anda frene komple basarsın yavaş basmak aklından bile geçmez ya arabadakileri yada trafiktekileri tehlikeye sokarsın.
    Arkadaşım yukarda yazdım demek istediğimi o nedenle tekrar yazmayayım..
    Evet bende ara sıra kurallara uymuyorum,risk alıyorum..Olurda birgün 160'la çarparsam bir hayvana burda gelip normal bişeymiş gibi anlatmam ama.

mrtysn #65

Önce doğru düzgün konuşmayı öğren sonra burda artistik yap bana..Bu olayları yaşadık,çarpıştık,kurtardık o nedenle mesaj atıyoruz zaten..

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alkollümüsünüz beyler sizler. Kafalar mı güzel anlamıyorum. Adam marifet olarak yazmış varmı itiraz. Soğuk kanlı davrandım şu an hala yaşıyorum. İkimizden birisi canından olabilirdi yada ikimizde kurtulabilirdik ama ben şansımı zorlamamayı seçtim ve ben yaşıyorum demiş kısaca.

2 sene önce Antalya'ya gidiyorduk. Forumdan Murat nickli arkadaşım ve ben eşlerimiz ile 4 kişi. Yol kenarında birbirlerine havlayan köpekler vardı. Sanırım 110 civarıydım ve hayvanları görünce 80-90'a kadar yavaşladım. Bir köpek diğerine doğru resmen önüme atlasın gibisine atak yaptı havlayarak diğer hayvanda ondan kaçmak için arkasına bile bakmadan geri geri bir hamle ile zıplayarak önüme atladı. Bende bir sol çektim. Ama beynim o sırada İstanbul'da gündelik olarak sürdüğüm binlerce km yaptığım yol tutuş olarak donanımlı gayet sert aracımı hatırlayarak yaptı bu manevrayı. Arkasında ne mi oldu. Yaklaşık 4-5 manevra daha yapmam gerekti aracı durmadan çizgide tutmak için. Çünkü inanılmaz yumuşak süspansiyona sahip sadece konfor için yapılmış 185 taban lastikli ve bagajı yüklü aracımız denizde dalgaya kalmış taka gibi bir o yana bir bu yana savruldu esnedi hopladı zıpladı. Sessizlik 60 sn kadar sürdü. Sonra arkadan eşim bir daha köpek çıkarsa nolursun vur daha az korkarım dedi. Haklıydı da.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Arkadaşım yukarda yazdım demek istediğimi o nedenle tekrar yazmayayım..
    Evet bende ara sıra kurallara uymuyorum,risk alıyorum..Olurda birgün 160'la çarparsam bir hayvana burda gelip normal bişeymiş gibi anlatmam ama.

mrtysn #65

Önce doğru düzgün konuşmayı öğren sonra burda artistik yap bana..Bu olayları yaşadık,çarpıştık,kurtardık o nedenle mesaj atıyoruz zaten..
    Aferim sana, Turbom3'ün çarptığı o kediyi hayata döndürdün.

İstisnasız hergün e5'te kedi leşi görüyorum bir tane, nereye kaçıcak o insanlar akan trafikte kediye çarpmiyim diye?

Normal birşeymiş gibi anlatmam diyorsun, nesi anormal bunun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    savrulmayacak bir araç varsa illaki o canlıdan kaçmaya çalışılmalıdır şartlar ne olursa olsun. sonuçta kullanılan araç bir tır değil kamyon değil ki 2 manevra ile takla atacak duruma gelsin.

160'la gitmek ayrı bir hata zaten, ayağının altında fren olduğu sürece kullanmamak kötü olmuş. tamam 160 la çarpsan da 100 le çarpsan da çoğu canlı hayatını kaybeder değişen birşey olmaz ama milisaniyelik bir boşluk yaratabilirdin frene basıp hızını azaltsaydın. hayvan da bir şekilde kurtulabilirdi o ufak zaman boşluğu içinde.

sağlık olsun artık ne diyelim, geçmiş olsun.
    Öküz 40 yaşına da gelse öküzdür, zekanın mantığın derecesi yaş ilerledikçe artmıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacı kurallara uyun çocuklar sizden bizden iyi biliyorlar

135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)