User Tag List

Sayfa 7/11 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
203 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: kedi köpek önünüze çıkar ise direksiyonu kırmayın

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    160 değilde, 120 bile olsa, aniden karşıma çıkan kediden köpekten kaçacak kadar direksiyon hakimiyetim olduğunu sanmıyorum. Kurtarsam bile toplayamam heralde. Belki ESP filan olursa...Çok ani bir tepki çünkü, haddiden fazla kırabiliriz bir çoğumuz direksiyonu.

Arada da düşünürüm giderken olsa ne yaparım diye, o an verilecek bir tepki. Daha öncede söylenmiş zaten, refleks ne yöne götürürse artık.

Bunun türevi birşey oldu, yoldaki kedi değildi, öndeki Tır'dan hava körüğü düştü arkadaşımın önüne, 4 kişiler arabada, Düzce civarı TEM. Hız yaklaşık 90-100 civarı. En sağ şeritten yuvarlanarak bir anda önüne düşmüş. Kaçmamış, son anda fren yapmış direksiyona sıkıca tutunup, neticede altına aldı körüğü. Airbag vs patladı, karter dağıldı vs. Ama sağ salim çıktılar çok şükür. Kaçmaya çalışsa ne olurdu.. Yaşanmadan bilinmez heralde o da..
    300-400 mt önümde otobanda en sol şeritteki tırın lastiğinin üstündeki kaplama dağıldı otobana. hızım 100 civarı kayınpeder felan filan var diye. Bildiğin dama oynar gibi zigzag attım aralarından. ESP felan işe yarayan şeyler ama biraz sakin ve soğuk kanlı olup tecrübe sahibi iseniz bu tarz durumlarda hasarsız yada en az hasar ile kurtarabilirsiniz.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lan bana bak gece gece sinirlendirme adamı kes sesini. adammısın madamısın belli değil nerenle konuşacağını ögren. fındık kadar beyninle millete akıl dagıtmaya kalkma konuyu anlamamışız. bir sen anladın forumun kalanı salak anlamadı değilmi. sen bundan sonrada sadece oku yorum yazıpta benim tepemin tasını attırma!
    Bu konu burda sonlanıyor benim için sitenin huzuru için ama senle özelden devam edelim kim kimin sesini kesiyor bakalım klavye delikanlısı...

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı çağrı dündar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    büyüksün
    Valla bi saniyeden kisa surede olan seyler bunlar, bana sorarsan o manevrayi o hizda baska bi arabada yapmamaliyim, kaldiki daewoo espero (adida lacosimsek'ti) 130la yaptim ayni yol uzerinde 2 gun suratimin rengi yerine gelmedi casper gibi gezindim, hayatimda okadar korktugumu hatirlamiyorum, sanirim tebrigi arabaya yapmak gerekiyo genelde ya bu refleksten kurtulmaliyim, yada neyi dugu belirsiz arabalarda gaz pedalina yumurta muamelesi gostermeliyim
    bbm pin :2B244451

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazın Alanya'dan Antep'e gelirken gece 4 gibi 160'a sabitlemişim gidiyorum Antalya'nın virajlı yollarından çıkmışım kafam gözüm ayrı dönüyor bi 10 dakika sonra da babama bırakıcam arabayı sol şeritten gidiyorum bi anda köpek fırladı önüme o an kendime inanamadım o kadar hızlı düşündüğüme direksiyonu kırsam arabanın takla atma,kaza yapma ihtimalimiz var araba da annem ve babam var frene bastım 130-140 gibi bi hızla köpeğe vurdum ve biraz ileride durdum. Bi 5 dakika falan kendime gelemedim,sağ önden vurdum tampon parçalandı sis falan kırıldı baya dağıldı tampon köpeği aradım bulamadım kan falan da yoktu arabada bir yazıda okumuştum köpeğe çarptığımız anda ölmüyormuş kaçıyormuş daha sonra iç kanamadan ölüyormuş diye okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum. Her neyse,arabada annem babam varken ve direksiyonu kırdığımda kaza yapma ihtimalim varsa kimse kusura bakmasın ama hiç bişey annem ve babamdan önemli değildir,önemli olamaz o anda gözüm görmez yani. Vicdan azabı ayrı bi durum tabi bi canlı üzülüyorum sonuçta ama Allah korusun direksiyonu kırsaydım kaza yapsaydık anneme babama bişey olsaydı daha mı iyi olurdu ? Köpeğe çarpınca duvara çarpmış etkisi yaratıyor resmen Allah'tan ortadan girmedim ortadan girseydim araba daha büyük hasar alırdı heralde daha sonra tamponu tamir ettirdik usta 4 güne anca toplamış tamponu.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    300-400 mt önümde otobanda en sol şeritteki tırın lastiğinin üstündeki kaplama dağıldı otobana. hızım 100 civarı kayınpeder felan filan var diye. Bildiğin dama oynar gibi zigzag attım aralarından. ESP felan işe yarayan şeyler ama biraz sakin ve soğuk kanlı olup tecrübe sahibi iseniz bu tarz durumlarda hasarsız yada en az hasar ile kurtarabilirsiniz.
    Bu benim anlattığım olayda max 60-70metre ama gördüğü mesafe, o an yuvarlanarak gelmiyo, yuvarlanmış zaten. Hafif rampayı çıkarken, hadi olsun olsun 100m önünde görsen.. Bilmiyorum işte bende. O anki psikolojiye bağlı diyorum o yüzden.

Beyin, ben bu durumdan kurtarırım diyosa belki o an, refleksler ona göre hareket ediyor olabilir.

Konuyla alakasız gibi olsa da alakalı aslında. Kalecilerle ilgili bir belgesel vardı zamanında. Topu görmüyorlarmış gelirken, göz sadece vurulduğu andaki çıkışını görüp, yaklaşık olarak nereye geleceğini hesaplayabilimuş ve vücut ona göre hareket ediyormuş. Yani demek istediğim, karşınıza çıkan engel/canlı, mesafe, hareket yönü ya da duruşu, gözün gördüğü yaklaşma hızı ve geri kalanda yaşanmış tecrübeler. Düşünmekten çok bilinçaltının etkili olacağını düşünüyorum. 1 saniye içinde mantıklı enine boyuna düşünüp değerlendirme yapamaz kimse çünkü..

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SmT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konu burda sonlanıyor benim için sitenin huzuru için ama senle özelden devam edelim kim kimin sesini kesiyor bakalım klavye delikanlısı...
    bacak kadar çocuksun git parkta debelen başıma bela olma!

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bacak kadar çocuksun git parkta debelen başıma bela olma!
    30 yaşında adamsın ve yazdığın yoruma bak..Şu yazdığını bacak kadar çocuklar yazmaz işte..Gerçekten gel özele efendi efendi konuşalım bu atar olayını...

Rica ediyorum benim mesajları kimse alıntı yapmasın konuyu uzatmasın,rica ediyorum...Konu kapandı...

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskisehir de yasayanlar bilir, Hasan polatkan bulvarinda gece saatlerinde köpekler pusu kurar. Bunlar 1 2 de degil, 3-5 köpekten oluşan 4 grup falandır. Çok tehlikeliler. Kaç kere refüje çıkıyordum. Slalom antrenmanı yaptırırlar her gece herkese. Belediyeninde umrunda degil zaten. Dicegim o ki Türkiye de her yerden her şey çıkabilir. Dikkatli ve temkinli olmak lazım.
    Real Cars, Real Roads.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu kapandı dağılablirz

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Karakuş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskisehir de yasayanlar bilir, Hasan polatkan bulvarinda gece saatlerinde köpekler pusu kurar. Bunlar 1 2 de degil, 3-5 köpekten oluşan 4 grup falandır. Çok tehlikeliler. Kaç kere refüje çıkıyordum. Slalom antrenmanı yaptırırlar her gece herkese. Belediyeninde umrunda degil zaten. Dicegim o ki Türkiye de her yerden her şey çıkabilir. Dikkatli ve temkinli olmak lazım.
    Gecenin o saatlerinde yollar boşken duruyorum onlarla birlilkte hareket ediyorum ben de... Güzel oluyor Bodyguard hesabı...
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahahaha valla burdakiler çok illet. agacın arkasına saklanıp, bir anda beliriyorlar. Resmen pusu yani.
    Real Cars, Real Roads.

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir ara arabadan hızlı rampa çıkanı vardı...
    Yakalayamadım iti Ama o vtec üstüydü belli ki ...
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir ara arabadan hızlı rampa çıkanı vardı...
    Yakalayamadım iti Ama o vtec üstüydü belli ki ...
    Ahahahah imzalık olmuş vallahi, yaşaa
    Real Cars, Real Roads.

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babamın bana uzun yol için söylediği ilk şeylerden biri. Eğer önüne hayvan çıkarsa yavaşsan elinden geleni yap. Hızlıysan hiçbirşey yapma. Söylediği gün Mersin otobanında 3 şerit araba yanyana ve 10 metre arkamda da otobüs varken bu durum gerçekleşti. Reflekslerimi tutup hafif bir fren yapabildim, köpek kılpayı kurtuldu. Belki bana o zaman söylememiş olsaydı ailemle ve çevredeki arabalardaki insanlarla birlikte olmayabilirdik bugün. Onlar da frene basmadı veya direksiyonu kırmadı ben de. Hatta sağımdaki aracın şoförüyle gözgöze geldik anlık. Son durak gibi yaşamışım
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    2009 yazı ayvalıktan izmite dönerken tam gaz geliyoduk 3 şeritli bir yoldu ve boştu orta şeriten 160 veya biraz üzeri olabiliriz bide solumuzda bi araba kadar mesafemizde bi araba vardı birden sağdan köpek fırladı dörtlüleri yakıp sert fren yaptık dörtlüleri gören soldakide frene basmasıyla köpek koşarak kurtardı kendisini ama tabi çekilmeseydi mecbur çarpıcaktık çünkü kaçıcak yerimiz yoktu böyle durumlarda kaçmayalım ama frenede basalım bizim kadar onlarında yaşamaya hakkı var

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha birkac hafta once arac sollamaya ciktiimda onumdeki tirdan birsey dustu tam onume. O anki mesafe cok kisaydi ve hizim ~110km civariydi. Aynalardan surekli trafigi kontrol ettigim icin yan seridimin bos oldugunu biliyordum oraya atladim birkac yalpaladiktan sonra toparlayabildim ama toparlayamayabilirdimde aracimda yeteri seviyede guvenlik onlemleri olmasina ragmen. Klavye basinda soyle boyle yaparim demek kolay geliyor ama belirli bir hizin ustunde onume cikan herhangbir hayvan icin kendimi ve cevremdeki diger insanlari tehlikeye atacak bisey yapmam heralde.

ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M.degirmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öyle diyoruzda abi hayvan severler cani diyecek bize kendi canımızmı hayvanınmı sorusu kalıyor ?
    Hayvan severler bazen cok abartiyor bende kopek besliyorum kilina zarar gelse canim yaniyor ama soyle de bi durum var " once can sonra canan " sonucta zevk icin veya kasten yapacak degil kimse bencede kesinlikle direksiyonu kirmamak gerekiyor heleki yuksek hizlarda
    ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜM YUNUS DİYE GÖRÜNDÜM

YUNUS EMRE

besyoali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun Bir kaç kez bende yaşadım.Frene basıp kaçma şansı tanıyorum

DetailEF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geceden beri milleti avutuyoruz, biri çıkıp dese, kardeşim sen madem hayvanseversin çevir o direksiyonu geber git allah allah ya.. Adam şurada bi bildiğini paylaşmış yok o yok şu lamı cimi yok kardeşim adam sana tecrübesini söylüyor böyle yaparsan sonucu bu olur diyor, her koyun kendi bacağından asılır, isteyen istediği fikri savunsun hiç sorun değil, ama kendi doğrularınızı bize empoze etmeye çalışmıyor musunuz deli oluyorum arkadaş..
    Anladık hepiniz kralsınız da, tahtta üst üste mi oturuyorsunuz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)