User Tag List

Sayfa 9/11 İlkİlk ... 7891011 SonSon
203 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: kedi köpek önünüze çıkar ise direksiyonu kırmayın

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kimse bilerek hayvan öldürmez. ben arabama güvenmediğimden fazla hızlı kullanmam ama otoyolda da 90 üzeri bir hızdayken sanıyorum ki manevra yapmam çünkü arabamı tutamam, tanıyorum az çok neticede. fren yaparım arkam müsaitse ancak frenlerimde zayıf tabi... direkt girerim kedi/köpeğe. en fazla araba hurda olur ama kendimden de kıymetli değil. altımda ki arabaya güvenmiyorsam eğer, arabada da benden başka birileri varsa hiç atraksiyona girmem. kedi/köpek ise direkt hayvansa çarparım. sonuçta çarpmamak için kaza yapsam Allah korusun arabada ki kişilere bişey olacağına bırak ölen köpek olsun...

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11 Yaşımdayken direksiyona oturdum kullanmaya başladığım zamanlarda ise babamın ilk sözü nüfus cüzdanı yoksa ve kurtaramıyacak kadar hızlıysan köşeden vur demişti.Hiç unutmam 1 kere böyle birşeyle karşı karşıya kaldım ve kangala çarptım sol far tampon camurluk cs patates oldu ama yoluma devam ettim.

Üzülmedim dersem yalan olur ama elden gelen pek birşey olmuyor hayvanlara karşı nerde ne zaman çıkıcaklar hiç belli değil.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 kere kedi vakasi geldi basima , ikiside olmek istiyodu resmen ben nereye kirsam o tarafa kostu teki , doblo ile muhafazaya denk geldi kut etti durdum baktim kacti yasiyor kan falan yok devam ettim zaten istesemde bulamazdim kediyi

Digeri ise bildigin araba ilerlerken yan taraftan altina girdi oda sonra kacti

Yuksek suratte kopege vurmamak icin olmus tanidiklarimiz var bende yuksek suratte kacmam acikcasi
    Livestrong

highpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belirlenen hız limitleri bunların hesabı yapılarak ortaya çıkıyor 80-90 km ile giderken çok sıradışı birşey yoksa direksiyon manevrasıyla rahatça atlatılabilir ama 160 la 180 le falan facia olur yavaş gitmekte fayda var
    high power tuning [ subaru -honda]

angry28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    insan hayvanlara acıyor ama yapacak bişey yok...aynı olay istanbuldan trabzona giderken çankırıda başıma geldi,önüme atlayan köpeğe çarpmaktan başka çarem yoktu
    TÜRK MİLLETİ SENSİZ ASLA !

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı highpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belirlenen hız limitleri bunların hesabı yapılarak ortaya çıkıyor 80-90 km ile giderken çok sıradışı birşey yoksa direksiyon manevrasıyla rahatça atlatılabilir ama 160 la 180 le falan facia olur yavaş gitmekte fayda var
    Dünyanın herhangi bir yerinde hız limiti önüne çıkacak bir şeye göre hesaplanmaz, yaya geçidi yoksa, yaya bile hesaba katılmaz. Kaçla gidersen git, kısa mesafe önüne aniden çıkan herhangi bir şeye çarpmadan durmak neredeyse imkansızdır.
    öyle işte.

Turbo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben birkaç sene evel sahilden virajlı yoldan geçerken yağışlı havada önüme çıkan martıya çarpmamak için direksiyonu hafif kırıp frene çok az basmama rağmen araç durduğu yerde 5-6 defa spin attı Allahtan ucuz atlattık. hızım en fazla 60 km idi turbom3 arkadaşın dediği gibi önünüze herangi bi hayvan çıkarsa direksiyonu direk kırmayın soğukkanlı olup normal seyrinde yol alın frene hafif basın , başka kurtuluş yok.
    Turbo Rider
    Yamaha 1000r

ssdriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun. durumu genellemek biraz abartı olmuş tabi. hiçbir şekilde frene basmayın vs. demek yerine durabileceğiniz mesafe varsa durmaya veya manevra yapmaya çalışın. tehlikeli bir durum ortaya çıkacak ise direksiyonu kırmayın demek daha doğru. kendi canımızı veya başkalarının canını tehlikeye atmamak lazım kabul ama "nasıl olsa hayvan" diyip frene bile basmayanları gördüm. benim de onları arabadan indirip pert edesim geliyor...

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o anda zaten anlık olarak bunları düşünemiyorsun reflekslerin o an en müsait hareket neyse direk onu yapıyor. Ben bugüne kadar bir kaç kez kurtardım kediden köpekten ama süratli değildim. Otobanda falan karşıma çıksa ne yaparım o anda pek kestiremiyorum açıkcası. Ama öldürsem baya vicdan azabı çekerim heralde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ssdriver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun. durumu genellemek biraz abartı olmuş tabi. hiçbir şekilde frene basmayın vs. demek yerine durabileceğiniz mesafe varsa durmaya veya manevra yapmaya çalışın. tehlikeli bir durum ortaya çıkacak ise direksiyonu kırmayın demek daha doğru. kendi canımızı veya başkalarının canını tehlikeye atmamak lazım kabul ama "nasıl olsa hayvan" diyip frene bile basmayanları gördüm. benim de onları arabadan indirip pert edesim geliyor...
    art niyet ile nasıl olsa hayvan diyen benim gözümde insanı geçtim bir kedi köprek bile olmaz. aslında onlara frensiz direkt girmek lazım...

tolga_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çarparsanızda yolda öyle bırakmayın . . hızınız ne olursa olsun yinede frene basın selektör yapmayın. daha beter donup kalıyo afallıyolar.

KVNC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    frene bassaymışsın iyiymiş

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayvan sevgisi ile bu olayı birbirine karıştırmayalım arkadaşlar.
    Çoğumuz hayvanları sever ve yardım ederiz. Hatta forumda hayvan besleyen çok üye var.

Şimdi 100 km ile kazık frende ortalama durma mesafemiz 35-40 metredir. Hadi durmayalım.
    Abs olsa bile güvenli bir direksiyon hareketi yaparak % 50 yavaşlamamız için bile 17-18 metre kalıyor.

100 km ile giderken saniyede 27-28 metre yol alıyoruz. 10 metre önümüze çıkan bir hayvanı fark etmemiz ve güvenli direksiyon hareketi yapmamız ve durumu kurtarmamız imkansız. Haliyle bu hızlarda (132 km kanuni otoban hız sınırı altıdır) direksiyonu kırınca ya bariyerlere gireriz. Ya takla atarız ya da etrafımızdaki araçlara çarparız.

işin kötüsü o zavallı hayvan bütük ihtimal darbe alır ve ölür.

Şimdi şapkayı önünüze koyup düşünün arabada genç yaşlı aileniz var refleks konusunu bir kenara koyalım önünüze bir kedi atladı ve siz ne yaparsınız?
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bikaç kez 110-120 ile giderken düz yolda görüp frene asılarak canını kurtardığım hayvanlar oldu ama bende asla direksiyon kırmıyorum düz giderek frenliyorum arkamın müsait olduğunu biliyorsam. Hayvan kaçabilirse ne ala..

Bu arada burda herkes belli bir hızda hayvanlara çarpmış veya kurtarmış ben 30 ile giderken gece ışıklandırmasız sokakta sağdan beyaz birşey belirdi.Poşet uçuyor sandım 1 sn sonra takır tukur sesler.İndim baktım arka tarafta bi kedi olduğu yerde taklalar atıyor az daha yaklaştım boynu kesilmiş öyle böyle değil 3-4 metre alana kan fışkırıyor resmen.Yaklaşamadım da o halde zıplayarak takla atarak uzaklaştı muhtemelen de öldü.O gece uyuyamamıştım ama resmen gelip kendi vurdu intihar gibi..
    Önden ok gibi arkadan b.k gibi

ssdriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı poseidon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayvan sevgisi ile bu olayı birbirine karıştırmayalım arkadaşlar.
    Çoğumuz hayvanları sever ve yardım ederiz. Hatta forumda hayvan besleyen çok üye var.

Şimdi 100 km ile kazık frende ortalama durma mesafemiz 35-40 metredir. Hadi durmayalım.
    Abs olsa bile güvenli bir direksiyon hareketi yaparak % 50 yavaşlamamız için bile 17-18 metre kalıyor.

100 km ile giderken saniyede 27-28 metre yol alıyoruz. 10 metre önümüze çıkan bir hayvanı fark etmemiz ve güvenli direksiyon hareketi yapmamız ve durumu kurtarmamız imkansız. Haliyle bu hızlarda (132 km kanuni otoban hız sınırı altıdır) direksiyonu kırınca ya bariyerlere gireriz. Ya takla atarız ya da etrafımızdaki araçlara çarparız.

işin kötüsü o zavallı hayvan bütük ihtimal darbe alır ve ölür.

Şimdi şapkayı önünüze koyup düşünün arabada genç yaşlı aileniz var refleks konusunu bir kenara koyalım önünüze bir kedi atladı ve siz ne yaparsınız?
    hesaba katmadığınız birşey var. illa hayvana vurmadan durmamız gerekmiyor. fren yaptığımızda en azından hayvanın bulunduğu noktaya saniyeler ile ölçülse de daha geç ulaşıyoruz. bu sayede hayvana kaçmak için 1sn bile olsa daha fazla zaman tanımış oluruz. yanlış anlamayın sırf muhalefet olmak için yazmıyorum fakat modern otomobillerde 120 km/h gibi hızlarda frene basmak o kadar da trajik sonuçlara neden olmaz diye düşünüyorum.

Emrecan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi geçmiş olsun.
    Kedi bi derece de köpek beton gibi oluyo diyorlar daha önce basına gelen varmıdır ?
    var abi bolu tünelinden geçtik çıkışta karşıdan karşıya köpek geçiyordu arkamızdaki kamyon kornaya bastı köpek geri döndü bizde mecburen çarptık kötü oluyo kaçmaya çalışsaydık kesin bi kaza olurud heralde

swalios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eklemek istedigim bir sey var. Benim de kedime otobus carpip oldurmustu. Belki arabanizla kurtaramayabirsiniz ama, yaya iken yola yakin yerlerde krdi kopek gordugunuzde hatta ozellille kedi, durup araclarin gecmesini bekleyebilirsiniz. Genrldr cop kutularindan ve yola yakin yerlerde hayvan gorrsem yolumu degistiriyorm.. Cunku korkup yola atliyorlar o duruma dusmek istemez kimse heralde..

Doush
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    önden ceker mutlu etmiyor

Cagrii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ssdriver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hesaba katmadığınız birşey var. illa hayvana vurmadan durmamız gerekmiyor. fren yaptığımızda en azından hayvanın bulunduğu noktaya saniyeler ile ölçülse de daha geç ulaşıyoruz. bu sayede hayvana kaçmak için 1sn bile olsa daha fazla zaman tanımış oluruz. yanlış anlamayın sırf muhalefet olmak için yazmıyorum fakat modern otomobillerde 120 km/h gibi hızlarda frene basmak o kadar da trajik sonuçlara neden olmaz diye düşünüyorum.
    işte bu birazda arabadan arabaya değişiyor. 120-140 normalde günümüz otomobillerinde oldukça normal bir hız otoyollarda ancak ben de bazen otoyolda 120 ile gidiyorum ve araba her ne kadar stabil olsada ani bir durumda sapıtabiliyor. bunu kontrol altına alabiliyorum ancak bir sağ veya sol yapmam benim arababım kopması demek.

beni de yanlış anlamayın. burda bazı arkadaşlar yok direksiyonu kırarım yok fren yaparım ancak her araba buna müsade etmeyebiliyor. arabanın eski olmasına gerek yok suv veya pickup sahibi kişilerde malesef dümdüz gitmek zorunda kalıcaklardır.

yani bu tecrübe ve kullanılan aracı tanımakla da çok alakalı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)