User Tag List

Sayfa 10/11 İlkİlk ... 891011 SonSon
203 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: kedi köpek önünüze çıkar ise direksiyonu kırmayın

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şerit içerisinde oynayabildiğim kadar oynadım ve daha fazla zorlamayarak vurmuştum bir köpeğe eyüp-balat sahilindeki kıvrımlı yolda... Durdum köpeğe bakmak için, oda afallamış bana bakıyordu... Baktım sorun yok devam ettim...

Soğuk kanlılığınıza ve arabanıza güvendiğiniz kadar hamle yapın arkadaşlar...

Maalesef, bir çok yabancı iş arkadaşımın ortak söylemidir... Sİzin sokaklarda ne kadar çok kedi köpek var!
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ssdriver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hesaba katmadığınız birşey var. illa hayvana vurmadan durmamız gerekmiyor. fren yaptığımızda en azından hayvanın bulunduğu noktaya saniyeler ile ölçülse de daha geç ulaşıyoruz. bu sayede hayvana kaçmak için 1sn bile olsa daha fazla zaman tanımış oluruz. yanlış anlamayın sırf muhalefet olmak için yazmıyorum fakat modern otomobillerde 120 km/h gibi hızlarda frene basmak o kadar da trajik sonuçlara neden olmaz diye düşünüyorum.
    Aslında demek istediğim de bu. Direksiyon kırmak yerine kontrollü fren yapın vurursanız da elinizden geleni yapmış olursunuz.
    Bir de 120 km hızı küçümsemeyin. 90 km üstü yapılan hatalar ölüm sebebidir.
    Her arabada ASR-EBD-DSC-ASC vs..vs.. de maalesef yok.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

ssdriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı b.ustaoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte bu birazda arabadan arabaya değişiyor. 120-140 normalde günümüz otomobillerinde oldukça normal bir hız otoyollarda ancak ben de bazen otoyolda 120 ile gidiyorum ve araba her ne kadar stabil olsada ani bir durumda sapıtabiliyor. bunu kontrol altına alabiliyorum ancak bir sağ veya sol yapmam benim arababım kopması demek.

beni de yanlış anlamayın. burda bazı arkadaşlar yok direksiyonu kırarım yok fren yaparım ancak her araba buna müsade etmeyebiliyor. arabanın eski olmasına gerek yok suv veya pickup sahibi kişilerde malesef dümdüz gitmek zorunda kalıcaklardır.

yani bu tecrübe ve kullanılan aracı tanımakla da çok alakalı.
    zaten diğer arkadaşların yazdığı gibi tepki verecek zaman dilimi kısaldıkça insan refleks olarak yapıyor yapacağını. bilinçli düşünüp karar vermemiz çok zor. 1-yaya 2-hayvana çarpmak, allah kimseye yaşatmasın...

chiefkadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurboM3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cumartesi gecesi otobanda 160 km/h ile giderken en sağ şeritte bir kedi gördüm.

Görmem ile kedinin en sol şeride koşması bir oldu.

Frene basmadım, direksiyonu kırmadım.

Direkt kediye vurdum. Direksiyonu kırsam yoldan çıkardım. Takla atabilirdim. Allah korudu.

Radyatör patladı. Su ekleye ekleye evime vardım.
    Tampon çatladı.

Anlatmak istediğim, önünüze kedi köpek çıktığı zaman direksiyonu kırmayın.

Geçen hafta iş yerinden arkadaşım köpeğe vurmamak için kaldırıma çıktı, araç pert.

Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun.
    Bu mesajın haricindekileri okumadım, ama bende aynı görüşteyim.. 1996 yılında patronumun arabası ile bir köpeğe vurmuştum,o zamanlar yollar gidiş geliş tabi..Sağa sola kırsam 160-170 gibi sağlam bir kaza geçirebilirdik..Kazadan bir yıl önce biyerde okuduğum bir görüş vardı "Hayvan hayatı için insan hayatını riske atma"diye..Hala aynı görüşteyim

enesTI2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun 3 sene önce ben de kopeğe vurdum kaçmaya çalıştım ama sağ çamurluğu kurtaramadım sonuç orta da

umu_vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kurtarabilicegim herseyi yaparim frenede basarim saga solada kirarim kimse kusura bakmasin goz gore gore aciz bi hayvani frene bile dokunmadan ezip hicbisey yokmus gbi gidemem

vti burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurboM3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cumartesi gecesi otobanda 160 km/h ile giderken en sağ şeritte bir kedi gördüm.

Görmem ile kedinin en sol şeride koşması bir oldu.

Frene basmadım, direksiyonu kırmadım.

Direkt kediye vurdum. Direksiyonu kırsam yoldan çıkardım. Takla atabilirdim. Allah korudu.

Radyatör patladı. Su ekleye ekleye evime vardım.
    Tampon çatladı.

Anlatmak istediğim, önünüze kedi köpek çıktığı zaman direksiyonu kırmayın.

Geçen hafta iş yerinden arkadaşım köpeğe vurmamak için kaldırıma çıktı, araç pert.

Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun.
    çok geçmiş olsun bende bu yaz 110 km köpege çarpmıştım allah korudu benide tampon ve radyatörle kurtadırdım durumu ama üstümden atmam biraz zor oldu

kasırqa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M.A.D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de bi canlı çıktığında gerekenin yapılması taraftarıyım, araç pert olsun varsın ama kediye çarpıcam diye de kendimi öldürmem, elimden geleni yaparım kurtarırı yoksa kendimi öldürmem, bi keresinde köpeğe çarpmıştım, elimde olmayan sebeplerden ötürü, sağa kırdım sağa geldi sola kırdım sola geldi mecburen vurdum duramayıp, allahla aramızda mevzu artık kurtarırı yok bilerek çarpmadım yani bile bile de çarpmak olmaz bence
    böyle de bi durum var köyden gelriken 70 80 le gidiyodum virajı döndüm direk köpek sol şeride geçtim sola geçti o da sağa geçtim o da sağa geçti en son soldan geçtim allahtan karşıdan araba gelmiyodu ve hızım yüksek değildi. ayrıca çarpmamak için şartları zorlarım ama ailemin canını da tehlikeye atamam.

TurboM3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allaha şükür okuyan üye sayısı artıyor.

Benim başıma geldi, aman siz dikkat edin demek için konuyu açtım.

Hayır ve şer Allah'tandır ancak beynimize direksiyonu kırmamak gerektiğini kazırsak faydası olabilir.
    Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu konuda cok sansızım 3-4 kopege carptım 1-2 de kedıye nedense hep benı buluyor...

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fren yapmayın demekle olur mu hiç ya bi anlık refleks işi geçen gün öndeki arabanın önüne kedi fırladı adam daha frene basmadan ben frene asıldım istediğin kadar soğukkanlıyım ben kırmam falan deyin anlık olay bu yapacak bir şey yok

MrtYILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    qecmis olsun ALLAH beterinden saklasın
    Sıradanız ama.. Ön Sıradan.

MR AirMass qreen AnacHONDA

YILDIZ Tesisat Mekanik Kocaeli-İzmit

0533 653 88 39-0262 32263 40

Murat YILDIZ ..

PuT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun
    Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

Hz.Ali

highpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dünyanın herhangi bir yerinde hız limiti önüne çıkacak bir şeye göre hesaplanmaz, yaya geçidi yoksa, yaya bile hesaba katılmaz. Kaçla gidersen git, kısa mesafe önüne aniden çıkan herhangi bir şeye çarpmadan durmak neredeyse imkansızdır.

peki örneğin 70 km hız sınırı koyarken yola hangi kriterleri göz önüne alıyorlar dünyanın heryerinde

(Kaçla gidersen git, kısa mesafe önüne aniden çıkan herhangi bir şeye çarpmadan durmak neredeyse imkansızdır.[/QUOTE] ) sözünü pek anlayamadım açıkçası
    high power tuning [ subaru -honda]

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genellikle hayvanlarin cikabilecegi yollarda dikkat tabelalari olur hiz limiti tabelasi olmaz. Bunu demek istemiştir muhtemelen arkadas...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı highpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki örneğin 70 km hız sınırı koyarken yola hangi kriterleri göz önüne alıyorlar dünyanın heryerinde

(Kaçla gidersen git, kısa mesafe önüne aniden çıkan herhangi bir şeye çarpmadan durmak neredeyse imkansızdır.) sözünü pek anlayamadım açıkçası
    yolun lokasyonu (şehir içi, şehir dışı vs) yolun özelliği (otoban, kara yolu, il yolu, devlet yolu vs) yolun fiziksel durumu (yatay ve düşey kurblar, şerit sayısı, eğim vs) bunlar belirlenebilecek minimum ve maksimum hızları veren datalar. Ondan sonra görüş açısı, önündeki arabayı geçmek için gereken mesafe, takip mesafesine göre durma mesafesi gibi kriterler hesaplanıp o yolda yapılabilecek maksimum hız hesaplanır. Bir yolda 70 tabelası varsa, yapılan hesaplar sonucu çıkan rakam 70ten çok daha fazladır (güvenlik faktörleri ve hesaplanan rakamın aşağıya yuvarlanmasından kaynaklı olarak, hesap sonucu 78 çıkarsa tabelaya 70 yazılır, 80 değil)

Bir yoldaki maksimum hız hesaplanırken kullanılan formüller ve değerler arasında yola aniden çıkan her hangi bir cisme vurmamak yoktur. Bunun için bütün yolların maksimum hızının 30 olması gerekir. Yayaların yoğun olarak bulunacağı yerlerdeki hız limitinin 10 olduğunu, şehir merkezinde 30 olduğunu ve banliyölerdeki hız limitinin 50 olduğunu hatırlatırım. Ayrıca otobanlar her tür canlı trafiğine kapalı alanlardır, buralardaki hız minimum 40 maksimum 120dir. 120yle giderken önüne aniden bir şey çıksa altındaki ortalama bir arabayı çarpmadan nasıl durdurabileceğini de merak etmiyor değilim hani.
    öyle işte.

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genellikle hayvanlarin cikabilecegi yollarda dikjat tabelalari olur hiz limiti tabelasi olmaz. Bunu demek iatwmiatir muhtemelen arkadas...
    o kısmı hiç anlamadım?!?
    öyle işte.

TANIL TIMORCI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben canlı cıktıgında elımden gelenı yaparım fren dıreksıyon kırma ama soyle bırsey var bundan tam 5 sene once malatyada akrabamızı kaybettık 23 yasında onune kopek atlıyor ve kırıyor dıreksıyonu dırek ucurumdan ucmustu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)