ben de kaldım aynı şeyden. takipçinize verin ruhsatı yarım günde hallediyorlar. çok sıkıntı yaratan bir durum değil. fakat asıl sorun şu ki, bunun tespitini yapan ve oraya yazdırtan şerefsizler de kendileri. olan bize oluyor tabi..
Printable View
ben de kaldım aynı şeyden. takipçinize verin ruhsatı yarım günde hallediyorlar. çok sıkıntı yaratan bir durum değil. fakat asıl sorun şu ki, bunun tespitini yapan ve oraya yazdırtan şerefsizler de kendileri. olan bize oluyor tabi..
1 senelik mevzu olacak nerdeyse :D adamlar para kazanıyor günde 100 kişi gitse 68 tl den mis
eski tip tescil belgelerinde (mavi renkli plastik parçadan tek parça) +1 -1 tolerans oluyor, yeni tip çift yapraklı olan belgelerde araç standartı ne ise koltuk sayısı da o olmak zorunda.
kemer taktırma fikri mantıklı değil, araçları tanımak, koltuk yapılarından sayıyı çıkarmak zor olmuyor, tek kişinin kullanabileceği alan en az 40 cm, crx e istersen arkaya 4 kemer tak gideri yok typer keza öyle, 206rc, prelude, vs vs vs öyle. kemer takarsanız uygunluk belgesi örneği yada tadilat proje örneği istenir.
muameleciye ihtiyacınız yok, vekalet vermekte kaybedeceğiniz zamanı trafik şubede geçirin, ve kendi hataları ile ilgili değişimlerde ücret talep etmemeleri gerekiyor, yayınlanmış genelge var.
eski ruhsatalar da şoför dahil edilmeden koltuk sayısı yazıyordu, yeni ruhsatlarda dikkat derseniz kutucukta yazıyor sürücü dahil diye
10 tl ye malzemecilerde satılıyor ek kemer ruhsatla uğraşmaya gerek yok
Neim araçta 2 koltuk var ,ruhsatı veren memur neyin kafasındaysa 5 yazmış -z3 coupe- . Önce muayneye gidip ağır kusur alıp kalıyosun , sonra onların verdiği yazıyla emniyete gidip ruhsatı düzeltip, tekrar muayene gireceksin
benim arabanın arkada hiç kemer yok 2 ay evvel Adapazarı tüv'den geçtim. yaştan mı kurtardım acaba? mesela sağda ayna da yok benim onada takmadılar ama arabanın başına baya birikip resim mesim çekmişlerdi bende anlamadım bu tüvün olayı nedir :)
2 hafta kadar once gectim
Ruhsatta 5 yaziyordu ama arkada 2 kemer oldugundan kaldim.gittim trafikten ruhsati degistirdim gectim.en temizi sorunsuzu bu.yada sanayiye gidip 3 kemeri aracina taktiracaksin
Ben eg ile gittiğimde ruhsatta koltuk sayısı 5 yazdığı için aracımın 4 kişilik olduğunu söyleyerek geçirmemişlerdi . Bende sanayide kemer taktırıp tekrar gittim aracın ruhsatındaki sayının 4 olması gerektiğíni söylediler yine geçirmediler.En son ruhsatı değíştirip geçmiştim. Tekrar tekrar gitmemek için bence en garanti yol ruhsatta bulunan sayıyı 4 yapmak olur diye düşünüyorum . :)
3 kapı hatchback, coupe arabaya ruhsat çıkartırken 5 koltuk yazan adamın beyni nerdeymiş, nelerle uğraşıyoruz arkadaş nasıl bir ülkedir ya
tamamen bilinçli yapılan birşey arkadaşlar. amaç ek gelir. C2 VTS aracımda arkada ayrı olarak 2 koltuk var ama ruhsatta 5 yazıyor. Ocak ayında muayene zamanı uğraştıracaklar kısacası. Gerçi her işin bir yordamı var tabi ki oda ayrı. ne arabaları geçirdik TÜV geldikten sonra :D
abi ruhsatta 4 yazıyorsa emniyet kemerinin birini sakla tamam
ama 5 yazıyorsa sıkıntı 4 emniyet kemeri olan araclar için
ben 2 ay önce sivas ta muayeneye girdim dedim kesinlikle bi eksiğim çıkar
önce bi sokayım sonra gelirim tekrar die yanıma bir çöp dahi almadım bomboş gittin
eleman beni amerikan sinyallerin biri yanmıyor die bıraktı :D:D:D
hemen kapıda düzelttim tekrar girdim geçtim :D
yani orda olsa ömrümü çürütürlerdi
Takın takın kemer takın fazla olanlarıda sökük geçersiniz
Allahım sana sığınıyorum sabır ver bana muayeneye gidicem... 2 sene önce muayene yaptırdım koltuk sayısı ruhsata 5 yazılmış ama araç fabrika çıkışı 2 kişi (350z) bu sebeple istasyonda ek belge doldurup geçtim. Günler mutlu ve mesut geçti ve muayene günü yaklaştı. Ulan dedim daha 20 gün var şu ruhsatı değiştereyimde 2 iş yapmayalım dedim...Dedimde lanet ettim resmen... takipçiye tüm evrakları teslim ettim; vekalet,ruhsat, muayene kağıdı, ek belgesi ve dekontu bile. Bugün aradım noldu dedim? abi ruhsatı değiştirmiyorlar, muayeneye girecen tekrar ve kalıp emniyete başvuracaksın. haydaaaaa.. Yahu elinde var ya belgeler daha ne olsun? aynısını tekrar yapmak ne alaka???YOK OLMAZ TEKRAR GİDİP KALACAKSIN!!! Bir ümit dedimki araç dosyasından baktır bari orada yazar, onada bakmış memur dosyayı bulamamış :)) güzel ülkem benim...
Bu 5 koltuk 5 kemer numarası yeni mi? 12.09.2012 tarihinde muayeneye girdim.Evlat 3 hafif kusurla geçti.1994 Şahin. 2014'de bizim de başımız ağrıyacak o zaman.Bu adamlar neyin kafasını yaşıyor. :icon_wack
bende 5 kişi 4 kemerden kaldım 5. kemeri taktırdım yine geçirmiyorlardı istasyon şefi geldi arkası benim arabam kadar geniş geçirin dedi öyle geçtim.
Peki bende başka bir saçma birşey sorsam. Ruhsatta 4 yada 5 kişi yazan arabayı arka koltukları ve arka emniyet kemerlerini söksek EK1 formu doldurup 2 kişi yazsak. O form ile muayneye girip daha sonra ruhsatı 2 kişi diye çıkarttırsak olmaz mı.
İlla tadilan projesi cart curt isterler mi koltuk söküp 2 kişi yapmak için ?
koltuk sökülmesi takılmadı proje ile olabilecek tadilatlar arasındadır aitm yada tse tamimde kapsam dahilindeki tadilatlar bu şekilde olabiliyor, tabi ayağ değeri falan uygun olabilirse yapılabilecek şeylerdir
eksiltilebilir bence bir sorun olacağını sanmam proje ile tabi
konuyla alakalı bir sorunum var; koltuk sayısı yüzünden ağır kusur var, muayene tekrarı cumartesi günü ancak aracımın ruhsatını aldığım Kadıköy Trafik Tescilde hiç randevu yeri de kalmamış,
Aracımın bağlı olmadığı Ataşehir Trafikten düzelme işlemini yaptırabilir miyim? yoksa sadece Kadıköy Trafik de mi yapılabilir?