Kosgeb orta olceklı sırketler ıcın aslında hıc bılmedıgımız kadar destek verıyor sadece al sana nakıt gıt tarzında degıl senın reklamına kadar destek sunuyor..
Mesela sırketın ıcın bır katalog yaptıracaksın kosgeb 15 000 tl ye kadar bunu karsılıyor gıt tanıdıgın bır reklamcı ıle ıslerını hallet faturanı yuksek kestır ve paranı kosgebden al..
tek gereklı olan sey marka tescılı 500 tl yatırıyorsunuz ve 6 ay beklıyorsunuz..
ayrıca kalıte belgelerının paralarınıda karsılıyor iso 9001 ve ıs guvenlıgı belgelerı ıcın destek almıstık daha yeni..vasıflı eleman destegınden tut herseyı var daha bılmedıgımız nelerı vardır kımbılır..
benım dusuncem paravan bır sırket acıp kosgeb kaymagını yıyıp evını gecındırebılır bı ınsan![]()
Ben marka patent ve tescillerimi hep aldım. Vasıflı elemanlarımıda aldım. Her sene broşür ve fuar yatırımlarıda yapıyoruz. Ancak artık ben devletten zenginmiyim demeye başladım. Madem bunlara ilişkin yardım ve destek alabiliyorukm bende alayım. Ancak devlet dairesi gibi olan bürolar ile iletişimim çok kötü. Ben sabırsızım. Bu konuda iyi olan danışmanlık firması bu işin daha kolay yöntemlerinide bilmekte. Bu nedenle İzmir için böyle kişi veya kurumlarla çalışmak istiyorum.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Anladım abi. Patent başvurusunda yada argesinde destek almak için bir şirket kurmak gerekiyor o zaman. Bireysel olarak yapamıyoruz doğrumudur ?
Allah kısmet ederse yıl içinde 1 belki 2 ürün için başvuru yapmak istiyorumda şu ara arge işi falan maddi olarak zorluyor. ***** öğrencilik.O yüzden ufak ufak destek veren kurumlara bakınmaya çalışıyorum bende teşekkür ettim
![]()
Öyle paravan şirket kurayım faturayı yüksek göstereyim bilmem ne yapayım tanıdıktan katalog bastırayım kosgebten aldığım parayla evimi geçindireyim olmuyor maalesef. Kosgeb bütün şirketinin seceresini döküyor.
Diyelim ki şirket kurdun gittin kosgebe para istedin. Kosgeb diyor ki dur bakalım. Sen daha fatura kesmemişsin fiş kesmemişsin. Ne parası istiyorsun? Kaç senelik firmasın? Bu durumda işte blokluyor seni. Yeni kurulmuş şirketlerin(3-6 aylık falan yani) kosgebten 1 lira alması İM-KAN-SIZbilmem anlatabildim mi?
Burkay, maalesef KOSGEB kuruluş kanununu okumamışsın. Avrupa Birliği fonları ile iş yapan bir kuruluş değildir. Avrupa Birliği kapsamında projeler yürütebilir ama ama devlet bütçesinden para kullanır. Kampanya gibi şeyler yapmaz. Kanun, kanun hakkında kararname, yönetmelik ve yönergeler çerçevesinde destekler verir. Yönetmelikleri ve destek başvuru koşullarını sitesinden indirip okuyarak ve kurum uzmanlarına danışarak yol izlerseniz kesinlikle danışmanlık (çantacı)ların eline düşmezsiniz.
Artık başvuru süreci online olmuştur. Bence dökümanları okuyun, anlamadığınız kısımları size en yakın birime giderek öğrenin derim.
Kurumun şuan da bazı şeylere fazlasıyla kuşkucu davranması daha önceden yaşanmış kötü tecrübelerden dolayıdır. Hak eden mutlaka hakettiğini alır.
Kösgebten hayır gelmezmiş bana![]()
Bireysel olarak ya da yeni bir şirket kurarak yapılacak arge/patent işlerine geri ödemeli-ödemesiz destek veren bir kurum bilen var mı ? Bir dönem tübitak için duymuştum ama baktım bulamadım şimdi
Arkadaşlar merhaba.Ben giresunda ikamet etmekteyim.Eşim okulöncesi öğretmeni fakat atanamadı.Bizde özel kreş açmak istiyoruz.Bununla ilgili bilgisi olan Kosgeb desteği nasıl oluyor bilen veya daha önce kreş açıp işleten var mı ?
Hibeler bölgeden bölgeye değişiyor fakat hibe almadan önce 9/10 günlük(ücretsiz) KOSGEB eğitim seminerine katılıp katılım belgesi almanız gerekiyor . ( Seminer programları sitelerinde belirtiliyor her pazartesinden itibaren iş günü olarak değerlendiriliyor 1 saat dahi eksik katılım kabul görmüyor )
Daha sonrasında prosedür gereği belli şartlar var , en yararlı desteği KOSGEB bölge temsilciliklerinden alabilirsiniz .
Harici olarak eğitim kurumları için sanırım %80'e kadar hibe alınıyordu resmi olarak . ( bunun içinde projelendirme aşamasında danışmanlık hizmeti veren KOSGEB referanslı firmalar var tamamına denk getirerek hibenin hem tam destek , hem de planlı ödenmesini sağlıyorlar projesine göre ücretleri değişiyor tabiki )
Biz Avrupa Birliği hibesinden yararlandık 2012 senesinde fakat o zamanlar meblağ KOSGEB'e göre daha yüksek olduğu için belli maliyet üstü projeleri direk Bakanlık ile görüşmeniz gerekiyordu , onay için direk Bakan ve Özel kalemin imzası gerekiyordu ama zannediyorum bu tarz bir düşünce şimdilik yok . ( örnek 6 derslik normal bir kreş için KOSGEB , daha büyük özel okul veya örnek 35 derslik ve üstü bir eğitim kurumu için Milli Eğitim Bakanlığı AB Fonu gibi gibi... )
Hiç bilgi sahibi olmayanlar için söylüyorum projelerine göre şuna 30.000 şuna 30 Milyon gibi limitler yok tamamen sizin projenizin reel hayata geçişi ve en başta sizin bunu idare ve finanse etme durumunuzu göz önüne alıyorlar .
Not ; Mersin'de hatta TR genelinde LOG alanındaki en yüklü hibelerden birini aldığımız için o dönem soran eden / yapmak isteyen çok olmuştu ; belirtme gereği duydum , devlet size para verip siz yapın demiyor proje ne denli kapsamlı olursa olsun önce siz yapın , faturalandırın ( çok dikkat etmek gerek , bizzat denetleniyor sokak ağzındaki terimlere inanmayın ) , projeyi bitirin biz sonra hibenizi ödeyelim diyorlar . Tek seferde de ödenmesi gibi bir durum söz konusu değil örnek aylık veya 45/90 gün gibi aralıklarla 3/4 yıla bölerek ödeniyor hibeniz
Eşinize kursta başvuru ile ilgili bilgiler vermişlerdir, kadın girişimci olduğu için %80 hibe hakkı mevcut,
Kosgeb nakit para olarak sadece şirket kurulumu için 2 bin lira vermekte, geri kalan 48 bin lirayı Makine, Teçhizat, Kira, Personel maaşı, Sigorta vs.. gibi konular hakkında veriyorlar,
öncelikle siz ödemeyi banka üzerinden yapıyorsunuz, daha sonra kurula başvuru yapıp %80'ini alıyorsunuz,
ayrıca sadece Makine, Teçhizat vs alımı için 100 bin lira kredi veriyorlar, sıfır faiz, 2.5 yıl sonra ödemeye başlamak koşuluyla,
başvuruyu parayla yapan yerler varmış, ancak kendinizin yapması en doğru karar olur, çünkü bazı maddeleri alakasız cümlelerle doldurabiliyorlarmış, Kosgeb uzmanları kendiniz doldurun, daha sağlıklı oluyor, şeklinde bilgi veriyor,
sizin için kritik nokta; iyi araştırma yapıp, hedef kitleyi belirlemek, kazanılabilecek ücretleri, giderleri doğru hesaplamak, net kazancı çıkartmak,
kısacası bir miktar hesap-kitap yapmanız, çıkmak istediğiniz yolda en büyük yardımcınız olacaktır
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)