dişiymiş...
Printable View
ufaklık yuvasını baya sevmiş gibi gözüküyor:)
Çok tatlı gerçekten.Ama evde golden bakmak biraz zor.ciddi anlamda tüy dökme sıkıntısı var.yani evdeki bayanlar biraz titizse çok tartışma çıkabilir.yinede kolay gelsin.
maşallah çok tatlıymış bencede bakabilme durumunuz varsa bakın.hep bi dişi golden ım olsun isterdim ismide hazırdı ''SİLVİA'' evin durumundan dolayı alamadım.beğenirseniz silvia olabilir :)
cok tatlı masallah... :)
Tipee bak ya :D çok şanslı köpek geleceği kapıyı iyi biliyormuş :) hayırlı olsun artık aileniz biraz daha büyümüş oldu ne mutlu size:)
Evde beslencek En ideal Köpeklerden Biri gerçekten Çok sanslısın abi :) Köpek beslemek isteyen Arkadaslara tavsiyem Kesinlikle Evde Sibirya Kurdu beslemeyin, yanlız kaldıgında Çok fena uluyor ve ağlıyor. Yani komsularla Papaz olabilirsiniz..
walla zor gözüküyor.. şuan kaldığı yer perişan :)
bir de birşey sormak istiyorum.. Kakasını yaptı 10/1 ini yedi.. yani kucuk bişi attı agzına yetişemedim.. bu ne demek oluyor ? bundan nası vazgecircem ? kakasını göstererek kızdım sert bir şekilde yere yattı öyle kaldı
çok kızdım.. zaten evi mayın tarlasına cevirmiş :D
Amaaaannnn ne şirinnn. Bakarsın ya bi yerden sonra evlat gibi olur çok guzel bişey yapmışsınız :)
Bakımı zor değil ki, ilgi ister, sevgi ister, sonsuz sadakatle bağlanır hepsi bu :) umarım güzel bir dostluk başlar ve bir daha hayal.kırıklığına uğramaz yavru
Yahu cokta sirinmis namussuz:) sampuanini falan alip bi yikasaydiniz hemen, patiler falan baya kirli gorukuyo:) cook guzel kopek yaa:) hadi bakalim aile genisledi bu andan sonra:)
Bir de abilerim arkadaşlarım sizlere birşey sormak istiyorum..
Bugun sabah kakasını yaptı ve 10/1 ini agzına attı yedi.. bu ne demek oluyor ? nasıl engellerim bunu ? çok kızdım..
bana bi taktik verseniz ?
Veteriner mama kabını hiç boş bırakma dedi yemeği önünde ama o haraketi uyuz etti beni..
Benim bildiğim aç kalınca kendi kakasını yermiş ama ne bileyim uyuz oldum.
gecen senelerde ablamlarda vardı bıtane golden aılevı sebeplerden dolayı vermek zorunda kaldık kopekle gecırdıgım 4 saat acaıp keyıflıydı bırakma sakın cok ararsın emın ol..
Asla vaz gecme asla o sorumlulugu zaten bakarken ediniyosun
Kakasını yiyebilir genelde yavru köpekler yapıyor. Sebebi ise zamanında aç kalıp ona yönlenebiliyor ve bu alıskanlıgı zor unutuyor. Benım sıpa da yapıyodu arada :)
Veterıner nasıl maması önünde kalsın dedi anlamadım. Mamaya ufaktan süt yada su karıştır yumuşasın öyle yesin. yemediği an kaldır yoksa alışkanlık yapar, elinle falan vermeye calısma. 1 2 ac kalır yer onu dayanamaz. Proplan yada Hills kullan başkasına yönelme suanlık. Extradan 1 yaşına kadar fazla egzama sorunu ortaya cıkmayacagı ıcın haftada bir cıg yumurta verebılırsın kabuklarıyla. Abartmadan ama. kabukların zararı olmaz kalsiyum deposudur. içine yeiş biber domates vs vs katabilirsin yararlı olur. Tüy dökümü için ise sarımsak verebilirsin haftaada bir yada eczaneden balık yağı kapsülü alabilirsin 14 liramı ne. 2 ay gider 2 günde bir verdiğin zaman baya önlüyor. Zaten 1 yaşına kadar baya tüy değişterecek. yeri geldiğinde 2 3 avuc tüy bulacaksın evde :) Bol bol tara günde 2 kere tarasan yeter. Aşıları bitmeden de yıkama. 3. ayın sonunda bitiyor aşıları. Bebekler için kullanılan katkısız ıslak mendıllerle sılebılırsın. Patilerini de pis bırakma daıma kontrol et :)
Tuvalet alışkanlıgını minimum 5-6 aylık oldugunda alısır. Uyandıgında, koşturdugunda cok yoruldugunde yemegını yedıkten hemen sonra yaparlar. Alışana kadar bu dedıgım seylerden sonra cıkarırsan dısarı alısır. Her tuvaletı yaptıgında ödülü ver sev baya :) Buna dikkat etmelisin. şuan kızsanda etsende boş tutamazlar. 6.aya geldıgınde max tutacagı saat 8 dir. 11.aya kadar falan gunde 3 defa cıkarmak zorunda kalabılırsın. yine 1 yaşına kadar arada kaçırabilir dişi sonuçta. vede sana tavsiyem kısırlaştır :) İlk dönemi acaip kanlı oluyor ugrasamazsın ayar olursun. Hele ki evlisin yenge çıldırır evi o halde görürse :)
Eğer ikinizde çalışıyorsanız evde oldugunuz zaman tek odaya bırakın komple gazeteyle kapatın odayı sürekli azaltın. Tek odaya koy diye dedıgım bıyere gıttıgınde eve mısafır geldıgınde dışarı cıkmak ıstemesın havlamasın zırlamasın. Ben öyle yaptım cok rahatım. ilk günler havladı zırladı ama kucuktu fazla duyulmadı alıştı. Şimdi ortama ayak uyduruyor.
Benım kızda 1 yaşında şuan dana resmen. Sözün kısası köpek bakmak zor iştir heleki 1 yaşına kadar ama sonrası cok rahattır. baya baya şey öğrendim sayesinde, eve geldıgınde senı karsılar mutlu eder , masrafı coktur, tatiliini gezmelerini engeller :) ciddi sabır işi. Eğer sormak istedğin birşey olursa özelden mesaj atabilirsin. Şimdilik bunlar yeter sanıyorum. iyi bak ona :)
#56 = duayen:D
Maşallah ya çok tatli benim niye kapimin onune kimse golden birakmiyo arkadaş :D