Bence birazda elma ile armutu karsilastiriyorsunuz gibi d3200 ve d7000 5d nin sinifinda makineler degiller birde d800 veya mumkunse d3 e bakin derim bakalim ayni rahatsizlil onlardada varmi ?
Bence birazda elma ile armutu karsilastiriyorsunuz gibi d3200 ve d7000 5d nin sinifinda makineler degiller birde d800 veya mumkunse d3 e bakin derim bakalim ayni rahatsizlil onlardada varmi ?
İstediğini düşünebilirsin Autoda yada hazır modlarda 1 tane bile resim çekmemişimdir. Ki sana bişey ispatlamak zorunda değilim.
Kendi düşüncem en başta fazla büyük geldi alışkın olmadığım için. 600d deki menü kolay her ayarın kısayol tuşu var. En kullanıcı dostu menü gördüklerim arasında.
Hobi olarak yapılcaksa 650d yeterde artar bile.
Everyday I ** çapuling...
Mark II yada Mark III olsun asıl para harcıycağın şey objektifler bunu unutmabodyler gelip geçer önemli olan objektifler
Bende Mark III düşünüyordum ama hevesim kaçtı son dönemde açıkçası biraz. Mark II fiyat performans olarak daha uygun şu anda , özellikle ikinci el de çok uygun makineler war , mark III için şu an ki fiyatlar bence oldukça yüksek.
Arkadaşlar hazır modlar yada auto anı yakalamak için gerekli şeyler , hazırlık yapıp çekim yapmak ve anı yakalamak zorunda olmak farklı iki şey , fakat ikisi de bu işin parçası boşuna birbirinize bıdı bıdı etmeyin , önemli olan aldığın makineyi kullanmak
Kısacası mark II yada III tamamen bütçene kalmış , ki her zaman upgrade yapmak kişiye çok daha fazla para kaybettirir ; dx body alacak lens alacak sonra bunları satarken zarar edecek ki muhtemelen totalde 1 fx lens parası ziyan etmiş olacak sonra fx formata geçecekKesinlikle fx formatta başlaman çok daha iyi olur.
Burada 60D mi 650D mi özelliklerine çok takılmayın. 650D 60D'den daha alt seviye bir makinadır. Rakam kücüldükce sınır artar yani. 5000D - 500D - 50D - 5D gibi.. Dediğim gibi 650D serisinin en eskileriyle bile(300D-350D) inanılmaz fotoğraf çeken insanlar var. Burada önemli olan senin fotoğraf kabiliyetin. Tabiki full frame makineler daha fazla nokta detayı alabildiği için daha net olabilir. Ama bu senin kolay kolay gözünle ayırt edebilecegin bir şey değil.
Altta paylaştığım fotoğraf 550D ye makro objektif takılarak çekilmiş.
Sen bütçeni ve hangi gövdeye sahip makina istediğine karar ver bence. Yoksa bu işin içinden çıkamazsın.
ilk defa DSLR makine kullnacaksanız mark 2 -3 hiç bulaşmayın (arkadaşla demiş P modu var ) P modunun bir sürü ayarı mark serisinde normal orta ve giriş seviyesi DLSRlarda İSO bile ayarlanmıyor ?
ki p modunda bir gece dışarı çıktığınız düşünün hiç bilmeyen bir kişi arkadşını çekmeye çalışacak ama bakıcak yok bulanık olmuş , titrek çıkmış (hayır alay konusu olursunuz " bin liralar saydın çektği fotoya ) makine almakla iş bitmiyor ..
İlk başlamak bütçe meselesi değildir ! giriş seviyesi almak daha mantıklı çünkü işe hevesiniz artar .. birden işin sonunu bulursanız o işin zevki çıkmaz..
Birde konunun yeri burası değil burası araba forumu (tamam aramıza kullanan çok prof insanlar var ) ama bunların için özel forum sitelerinde yardım almak daha sağlıklı olur ..
fotoğrafı makine çekmez ... canon 20d 30d vs vs bu tarz ucuz makinelerle de çok iyi fotoğraflar çekebilirsiniz Mark3 alınca harikalar yaratamazsınız
bir eğitimim yok fakat çabuk öğrenebiliyorum.. 650d'ler yağmura dayanıklı değil sanırım?
güzel bir lens derken 135 stm olandan mı almam gerekiyor, cünkü video odaklama özelliği Af bunlarda geçerli imiş sanırım, stm lens alınmadıktan sonra 650d almanın da bir mantıgı yok diyorlar? bir de 18-135 stm is olan lens bana yeterli gelir mi yoksa yanında da 18-55 is 2 ya da 55-250 is 2 almam da gerekli mi?
değişmeyecekse mark 3 almanın bir mantıgı yok gibi geldi bana şimdi, bir de 5 ile 55 af noktası kullanmanın yolu fotoyu çekerkenki detay nedir?
karıştırmak değil 3200d segmentinde bir makineyi aldım elime canon 650d ile aynı kalitede değil hatta düşük kalite geldi bana, bir de 7000d aldım elime keza o da aynı şekilde.. dediğim rahatsızlıgı anladınız deeğil mi? belki dediğim şey nikon 800d'de böyle birşey yoktur,bakmadım açıkcası.
hobi'den ziyade biraz daha iş profesiyonel olabilir, hobi olarak yapılacaksa bile iyi olsun istiyorum
nikon'da hazır modların dışında u1 ve u2 özelliği vardı sanıyorum ki, canon'da böyle birşey var mı bilmiyorum, o 2 tane mod'a kişisel olarak ne istiyorsanız ayarlıyorsunuz, herhangi bir çekimde aile fotosunda mesela u1'i diğer prof fotolar çekmek istediğinizde ise u2 olanı kullanıyorsunuz vs. bence güzel birşey bu..bana bunların yanında mark 2 alırsam veya 650d alırsam ne gibi lens'ler alıcam önerebilr misniz?
650d daha alt seviye bir makine fakat 60d'den daha yeni oldugu için sanırım daha iyi özelliklere sahip.. bu paylaştıgın fotograf bence gayet hoş 650d'de daha güzel fotolar çıkacaktır eminim, bu ddemekki biraz da kullanıcının becerisne kaldı bütçem dediğim gibi mark 2'ye rahat yetiyor, fakat jant'a bir türlü sıra gelmedi, 650d'nin yanında bir de jant mı alsam ahahabu işin işinden çıkmak zor tabiki fakat ilk etrapta canon mu nikon mu olduguna karar vermek gerekiyor, ben bu ikilemde çok kaldım en sonunda canon'da karar kıldım, gönlüm hep canon'dan bir tık öndeydi her seferinde zaten..
aslında bende bir 15-20 yıl öncesine ait bir canon var, babam zamanında almış ve kenarda duruyo açıkcası, bu da onun gibi olmucak merak etmeyin, ben sürekli çekerim, videolarım her anı
sonuçta bir sergi falan yarışmalara katılmıcam fakat iyi prof fotolar çekmek istiyorum, dediğiniz gibi kullanıcıda bitiyo iş fakat makine ne kadar iyi olursa kullanıcıya düşen oran da azalıyo gibime geliyo
bende diyordum bi zamanlar makineyi her zaman taşımazsın telefondan çekerim herşeyi diye ama gerçekten telefondaki cameralar çok da iyi değiller, hele gece çekiminde beni deli ediyorlar, hiç dogru düzgün kaliteli foto çekemiyorsunuz.artık bu fikrim değişti ve prof bi makinayı ihtiyaç duyuldugunu hissettim hayatımın her anında
( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )
fx makinanin faydasini zaten aksam ustu ve gece cekimlerinde goruyorsundx makinalar maglesef yeterince isik toplayamiyor sensor boyutundan dolayi. User defined preset her iki markada da mevcut
![]()
Hocam A modunda çekerim genelde demişsiniz.Oraya kimse takılmamış. A modunda çekeceğiniz en güzel kare bana göre M modunda çekilmiş en kötü kareden daha kötüdür.Fotoğrafta asıl olan duygudur,bakış açısıdır.Yıllar önce çekilen fotoğraflara baktıkça çok duygulanırım.70'li yıllarda şu anda klâsik olarak baktığımız araçların siyah beyaz,ispanyol paça pantolonlu arkadaşla,bonus saçlarıyla çektirdikleri kareler ise tek kelimeyle şahane...İso mu vardı? Yoksa 18-55 veya 50 mm f 1.4 mü vardı.
Ama duygu şu ankinden kat kat üstündü bana göre.
![]()
işte en çok kafamı kurcalayan şey full frame olayı(fx).. dx bir makina aldıktan sonra ona göre de lens almak gerekiyor, bu 650d'ler fx değil, bugun üretilen fx makinaların dx uyumlu oldugu söyleniyor fakat sahip olunan megapixelin de yarıya düşmesini hesaba katmıyorlar
öyle dememim sebebi ögrenene kadar m modu beni sıkıntıya sokabilir anlamında demiştim, teknoloji ilerliyor bizler de onlara ayak uyduruyoruz mecburiyetten..
( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )
lenslerinizi EF mount secerseniz istediginiz dslr canon'da kullanirsiniz:
ayrica bunlari biraz okuyun aliskanlik edinirsiniz...
Fotoğrafta kompozisyona giriş ve Görsel öğeler | BasÇek
not: sensor boyutu ile megapixel arasindaki baglantiyi ben anlamadim;
300D 6.3mp idi ve 50x70 baski alinabiliyordu;
ayfon 4S 8mp ondanda buyuk boy baski aldim ve sorun yok;
bina kaplamasi falan yapilmayacaksa neden buyuk boyut lazimki...
Experience is what you get when you don't get what you want.
buradan almayı düşünüyorum, Digital Eye - Lenses
buradan bana 650d'ye uygun hangilerini almam gerekli.. çünkü video için kit olarak 18-135stm olanı odaklama yapabilmek için almak zorundayım zaten.. bunun yanında hangileri gerekli olur bana.. bana kalsa 55-250 ya da 70-300 almam gerekiyor galiba?
( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )
Eğer bu işe gerçekten meraklıysanız ve hakkını vererek yapacağım diyorsanız ilk iş olarak bence bir fotoğrafçılık kursuna gitmenizde fayda var.
Tavsiye edilir: Dijital Akademi Fotoraf Kursu, Eitimi ve Seminerleri
Melih Hoca bu işte başı çekenlerdendir...
Bu arada 6d ye de baktim dp reviewdan high iso performansi oldukca basarili , eger uygun fiyatli yakalarsam alicam buyuk olasilikla
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)