benım amcam buğday tüccarlıgı yapıyor adam 40 senedir bu işin için de yılların kurdu ama iki yakası bir ara da hiç görmedim yıl da 4 ay calısıyorlar geceli gunduzlu yok oyle bişey adamların yattıgı yer bellı olmuyor bu işte en karlı yol icar yoluyla yapılan yanı tarlayı kiralayıp kendin ekip biçeceksin tabi bi biçer döverin olması şart yoksa biçer dövercinin nazını kaprısını cekersin hamalın kaprısı ayrı bir şey zaten paranla iş yaptıramadıgın zamanlar geliyor bazen yıl da en az 400 ton bugday+arpa depoluyorlar kendı deposun da ama her sezon kar etmiyorlar en kaliteli bugdayları bıle borsa da zarar edebiliyor. Samanı da para kazanmak ıstıyorsan hayvan sahıplerını tanıman onlara direk satman lazım aracıya verırsen ölü paraya gidiyor ya da malı kaptırabilyorsun karsız iş demiyorum karı çok suan bızden cok cok iyi durum da'lar Ama çekilcek çile değil atıyorum bı sezon da 600.000 tl zararın sana koymaması seneye aynı yerden devam etmen gerekıyor bu da cok yuklu bır sermaye gerektırır
edirne taraflarına geliceksen buralarda uzunköprü ipsala tarafında çeltik tarlası bul icar olarak kiralayın en yüksek karlı kazanç bu şekilde olur.
ben konya'da yaşıyorum. çevremin %50 si çiftçi
isterseniz sizi tanıştırabilirim
SONGÜR PERFORMANCE GAREGE
MAPPED BY US GARAGE
Dışarıdan hoş gelen fakat işin içine girdinmi zorlaşan bir iş..Çekirdekden yetişmediyseniz kesinlikle zarar edersiniz..ama yok ben illa bu işi yapıcam derseniz 3-4 sene bi tüccarın yanında işi öğrenin
2009-10 senesi ingiltere ali. Borsasi dusmustu 7tl pazar 4.9 tl ye dusmustu kiracim fenis aliminyum tesvik etti hizli satilan muhtelif profil aldik. Piyasa degeri 1.5 sene snra istedigimiz rakama geldi bidaha yapmadik. Arpa ve bugday daha mantikli ama ademin dedigi gibi gerekli depolama ve tonaj onemli
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
Esnaf cocuğuyum, yıllarca baba işinde bulundum, şimdide işlerin başına geçtim.
Tavsiyem; UZaktan davulun sesi hoş gelir ata sözünü söylemek. Sebebi bir işi bilmiyorsan o işte çok uzun süre dayanamazsın. Yazdıklarındanda anladığım kadarda vur-kaç peşindesin (dolandırıcılık olarak söylemiyorum), Kişisel tecrübelerini bilmiyorum belkide yapabilecein bir iştir. Fakat bunca sene sonra öğrendiğim şeylerin başında bir işin çakallığını kendin bilmiyorsan o işe girmeyecek(yada ufaktan gireceksin)
Vur-Kaç dememek gerek, sonuçta bi yatırımla giriliniyor, amaç; tutunma gibi şansımız olursa her sene sermayiyeyi ve bilgi'yi artırıp devam etmek. Forum'da iş konularında olduğu gibi hep kararsızlık çıkıyor bu iş konularında. Kimi girilir , kimi riske değmez, kimi %30-40 kazanırsın derken , kimi kazanamassın ...
Dostum benim babam çiftçi şu an tarladada buğday ekili.nakit hacmin fazla ise gelip bizim burda çukurovada tüccarlık yapabilirsi.gelir bir kantarla anlaşırsın şu fiyatada buğdayı alıyorum dersin tabiki 3,5 kuruş diğerlerinden fazla alcaksinki üretici seni tercih etsin kantarda tartılır tonu ne geldiyse heseplanır fiyatı ödenir ama.Ama burda tüccarlık öyle gelip bir sezon alıp gideyim demekle olmaz sabit bir yerin olmalı genellikle çiftçi kışın atacağı gübresini mazotunu tüccardan alır yazında gelir buğdayını döker masrafını düşer geriye kalırsa para alır üstüne borçlu çıkılmazssa iyi genellikle bizim burdaki tüccararlar tefeci gibilerdir.zaten küçük ölçekli çiftçiler tüccarla çalışır büyük çiftçiler ya gider devletin ofisine (toprak mahsullerine) yada kendi silo'larında stok yapıp kışın satarlar.Bu işi yapman için bir ucun köylü yada çiftçi olması lazım ve kıştan çiftiçiyi bağlaman lazımki sana versin yazın mahsülünü.bence iyi düşün sıkıntılı stersli işler firesi uçarı kaçarı çok olur
Bayrak belli, Kitap belli çok şükür.
Doğrudur dostum edirne bölgesinde buğday rekoltesi ne düzeyde dönüme ne verir mesela iç Anadolu 2,3 yıldır çok kötü gidiyor verimde çok önemli mahsül çok olursa para etmez kışında pek üstüne bir şey koymaz rekolte azsa çok kazandırır mesela benim balya makinam var sırf meraktan aldık bu sene depoya 5.bin balya koyduk tanesi yazın 5,6tl idi ve şu an vicdanlı davranıyorum besiciyide düşündüğümden 10 tl ye satıyorum.ama piyasası 12,16 arası bence buğdaydan ziyade depolayacak bir yerin varsa balya depola Düşün türkiye bile bulgaristandan balya ithalatı yapıyor kilosu 800.krştan
Bayrak belli, Kitap belli çok şükür.
Un fabrikası işletmeciliği yapıyorum, çiftçi çocuğuyum ve yıllarca buğdayın merkezi polatlıda zahirecilikte yaptık.
bu işte kar marjı minimumdur çünkü her fabrikacı hergün en ucuz buğdayı nasıl alabilirim diye düşünür ve piyasayı araştırır. stok yapmak 2012 harmanı için mantıklıydı yapanlar kg başı 6-7krş para kazandı hadi 10 krş de. ama 2011 2010 harmanında stoklayanlar banka faizi kadar para kazandı ve indir bindir nakliye masrafları cabası. memlekette ekmek ucuz oldukça buğdaydan para kazanmak çok zor.
çok sağlam fabrikacıda kalmadı piyasada çünkü 120gün vade ile un satıyorlar bu paraların dönüşüde sıkıntılı olur, 3-5 düzgün çalışır sonra paranızı almak için çok uğraşırsınız, kazandığınız parayada değmez.
Bu işten kısa sürede çok para kazananlar kamyonun altını kalitesiz üstünü normal buğdayla doldurup kg başı karlılığı çoğaltır ya da fabrikayı finanse eder tefeci gibi istediği fiyattan işini döndürür.
bence hiç riske girmeyin çünkü buğday cinsleri kaliteleri çok farklılık gösterir ve bu iş için tecrübe mutlaka şart.
anladığım kadarıyla edirnede kendi yeriniz varmış kaç dönüm yeriniz var? Ben çiftçilikle uğraşan biriyim tüccarlık eskiden çok güzel işti. Temmuz ayında çiftçi biçerdi buğdayını gidip hemen tüccara satardı tüccarda ozamanının piyasa fiyatından 10 20 kuruş falan yüksek verirdi çiftçi gelsin diye sonrada kışın satardı %25le %50 kar aralığında. 3 4 senedir buğday fiyatları temmuzda da satsan ocak şubat ayında da satsan 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatlara gidiyor. Anlıcağın tüccarlığıda öldürdüler. Ben sana çiftçilikle uğraşmanı öneririm biz 900 dönüm işliyoruz kazancımız gayet iyi ve sende çalıştığımız gün sayısını toplasak 2 ay kadar çalışıyor. Çiftçilik kafana yatarsa pm yolla gelirimi giderimi yazarım iyi günler![]()
bak arkadaşım,, ben bu sölediğin işten zerre kadar anlamam ama ticarete kafam çalışır, az buçuk buna güvenerek yorum yapayım.
anladığım kadarıyla hiç anlamadığın bir işe girip bu işten kısa zamanda güzel kazanmak istiyorsun (inş yaparsın)
sen buraya başlık actıktan sonra google amcaya sordum, dedim ne iştir diye.. bak sana cıkan 3-5 başlığı kısaca yazayım.
bu işi yapmak isteyenler 1 sene oncesinden ilgili çiftciye gidip adamla anlaşıyorlar,, nakit para konusuyor burda..
ayarladığı çiftci yagmur camur olmasa urunu tahsil edip sana veriyor, o gunun fiyatını devlet soluyor,, ona göre muamele yapılıyor,,
bu iş için biraz şans birazda kısmet gerekli
bazı bu işi yapanlarda taşımacılardan şikayetçi,, elemanlar arabanın üstüne kaliteli olanını koyuyorlar,, altınada normal buğdayı koyuyorlar,, ondan sonra ayıkla pirinci..
verdiğin parayamı yanarsın,, ettiğin zararamı?
iyi düşün iyi koştur,,, iyi araştır.
saygılar
Rıdvan![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)