User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Otomobilini satışa çıkaranlar dikkat!

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satarken aracı dükkanımda teslim ederim. Arka sokağımızda noter zaten. Yazıhanede parayı alırım doğru notere ondan sonra. Aracı alırkende yakınsa gene dükkanda alırım önce parayı veririm sonra satışı alırım. Bu iş böyledir, para ilk önce verilmeli-alınmalıdır. İyi niyetli olmak kötü bu devirde.
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adamın biri arabayı alıcak telefonda diyor ki işlerim çok yoğun siz buyrun ben aracı görmeden alıcam hesabınızı verin yol masraflarınızı havale edeyim gerçekten dediği gibi yapıyor .
    masrafları havale ediyor adamlar gelince en güzel yerlerde yemek en iyi otellerde konaklama bide gece otele bırakırken diyor ki
    -- abicim siz şu 10.000 alın benim size güvenimi gösteren bir sembol olsun siz çok düzgün adamlarsınız sabah gelirim satışı alırım üstüme noterde

Bu arada araç 110 bin TL sabah notere gidemiyorlar adamın işi çıkıyor
    (buraya dikkat işi özellikle öğleden sonraya bırakıyor)

Dolandırıcı geliyor diyor ki

Abi hemen notere gidelim aracı alalım üstüme paranızı hemen çıkışta bankaya gideriz elinize sayarım geç kalmayalım daha fazla

!!Adam öyle bir güven vermiş ki aracı satan adamın arkadaşı diyor ki abi etme parayı al ondan sonra ver satışı
    Arkadaşı itiraz ediyor ya diyor oğlum insanlara güven biraz
    Satış oluyor adamın üstüne geçiyor adam noter çıkışında
    pırrrrrr uçup gidiyor

Polisti savcılıktı adam bu işte profesyonel
    12-13 bin liraya adam tam 110000 tllik araç satın alıyor

siz siz olun kimseye güvenmeyin abilerim ortalık çakal dolu

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atabay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ilk once bankaya gidilir para hesaba yatar .sonra satis yapilir. Dedim adam dolandiricimiyiz dedi peki ben dolandiricimiyim dedim....
    ben bunu kabul etmem araba alıcak olsam.. ne biliyim sonradan caymayacağını?

bankaya gidilir para saydırılır, noterde para teslim edilir alırken de satarken de

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir arkadaşımın babası istanbuldan bir araba alıp geldi araba anlatılan şekilde alınmış başkasından.Aracın asıl sahibi mağdur bizimkilerde olaydan habersiz tabi iş patladı şuan araba mahkeme kararıyla yediemin parkında ne gerçek sahibi alabiliyor ne bizimkiler olay mahkemeye taşındı ama asıl dolandırıcılar ortada olmayınca hakim bile ne yapacağını şaşırmış..

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BuRaK_eFe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben içine sahte para karıştırılır tek tek bakmayım diye hesaba yatırttım öyle verdim satışı
    Şirket arabasını satıyorum geçen sene, tabi sorumluluğu büyük.Kendi aracım olsa kendime sorumluyu sadece. En tırstığım olay sahte para vs.
    İzmirden bi abi geldi çoook cana yakın ve samimi. Araba alım satım işi yapıyor servisi falan varmış. Daha pazar günü pazarda benim param yanımda diyince, abi sakat değilmi o kadar para gezion bari söyleme dedim bende sağlamız biz her türlü demişti.
    Ertesi gün parayı alıcam sonra genel müdür İzmit'te ihalede, oraya gidip noter satışı yapıcaz.
    Abi dedim sen parayı ver ben şirket hesabına yatırayım, sanada şirket antetli kağıdına yazı çıkartıp imza kaşe yapayım.(Bu zaman diliminde şirketteyiz, çay ikram ettimişiz yani belli normal bir şirketiz herkes faal çalışıyor. )
    Tamam olur dedi.
    Ben de ohhh dedim işte üstümde sıfır riskli bir sorumluluk. Para sahte bile olsa banka alıp şirket hesabına yatırıp dekontumu verdikten sonra.
    Gittik izmite verdik satışı birde yemeğimnizi yedik dostane bi muhabbetimiz oldu.

Hatta geri istanbula beraber döndük, bi 5:28 var ona bakıcam yol iz bulmam zor olur yardımcı olurmusun dedi, beraber gittik, hatta alırsak arabayı sen onu kullanırsın dedi muhabbette geçti oda benim gibi bmw sever ve zamanında m3'ü falan da olmuş. Dedim gazlarım yalnız, canın sağ olsun dedi ama araba leşti, almadı dünyam başıma yıkıldı

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Artık nakit gelen parayada inanılmaz en temizi banka hesabına yatan para .

b.arica - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O yöntemle biz dolandırıldık Babamın olaydan sonra kurduğu tek cümle bir anlık gaflet ne olduğunu anlamadım bile dedi. İstanbulun kerizi bitmez diye bir şey yok o an anlasanız bile nutkunuz tutuluyor bir şey engel oluyor. Sonuç olarak Megane 2 Hb elden gitti.. Hala da bir haber yok, ve gittiğimiz karakoldaki komiser alenen para istedi ve vermedik üstüne de ben gider yapıp tehdit ettiğim için 55 gün geç gitti dosya savcılığa.. Olayın ertesi günü araç bulunduğum semtte görülmesi ve polise şikayet edilip polislerin oraya gitmesine rağmen polisler hiç bir şey yapmadı..

0zan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Notere gidildiğinde imzalar atıldıktan sonra size sorarlar parayı aldın mı diye..

Hem parayı almayıp hem de satış sözleşmesine imza atıldığında yasal olarak yapılacak bir şey yoktur.

Eğer noter sözleşmesine karşı yapılacak bir şey olsaydı bu sefer de parasını alan kötü niyetli satıcılar da parayı almadım deyip sözleşme imzalandıktan sonra polise mahkemeye başvurur parasını tam olarak ödeyip aracı alan dürüst kişileri zan altında bırakabilirler.

Sonuç olarak parayı almadan düzenleme şeklinde noter satış sözleşmesine imza atıldığı vakit hukuken yapılacak hiç bir şey yoktur.

burakk. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Artık her ilde stabil çalışıyor şerefsizler
    Çeyrek Mühendis

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)