98 model. Vectra b 49000. Km de
Printable View
98 model. Vectra b 49000. Km de
2 sene oncesıne kadar 2000 model polomuzda boya yoktu. kadının bırı arka tampona surttu 1 karıs. ertesi gün zil çaldı, abi araba sizinm? evet kardeşim bizim. cenazemiz vardı kapı önündeydi araba gittik baktık, abi göremedim sürttüm dedi. ön tanpondan ön kapı başlangıcına kadar çizik. 1 hafta sonrasında da otoparkta duran aracımıza vurudular tekrar. bereket aynı yerdendi aracı tam servise bırakıcaktık ertesi günü. ki otoparkta kamera yoktu üstlenmediler. ki gerekte yoktu vurulan yer zaten boyanacaktı. üstünde pek durmadık. 1 haftada 4 parça boya. resmen araba lanetlendi dedik :) değişeni olmadığına şükrediyoruz şimdi. şuan 91.000km geldik bakalım 13 yaşındayız.
Özellikle istanbulda ne kadar korursan koru çiziyorlar vuruyorlar.
Gram boyasız aracımı bi akşam yemeği için lüks bi mekanın otoparkında dahi çizdiler hemde boydan boya.
Şu boya takıntısı olanları anlamıyorum kardeşim darbe değişen falan yoksa komple boyalı olsa nolur? Hatta çoğu değişeni olan araçta bile büyük darbe olmuyor servisler hemen değişimden yana.
Kuzenim var yurt dışında yazın geldiğinde ona sordum bu boya değişen mevzusunu. Diyorum şu arabada değişen ve boyalar var. Ne güzel işte yeni kapı takılmış ve rengi daha canlı yani araba daha yeni olmuş o taraflardada o gözle bakıyorlar boya değişene :)
Kendi arabam 2008 model ve 76,000 km'de.
Arkadaşımın amcasında 94 Vectra 1.8 S var, 25 bin km de full orjinal, 35 yaşındaki doktor oğluna bile vermez anahtarını arabayı çıkarmasa da her pazar çalıştırır bi 15 dk süreyle, sürekli kapalı garajda tutar, 6 ayda bir genel bakımını yapar, o derece kırık :D
1998 Mazda MX5, 190,000 Km, orijinal kalan bir tek kül tablası vardır herhalde.
(Pardon, şanzıman, şaft ve diferansiyel de orijinal)
Gerisi külliyen elimden geçti.
flashım var 10 parça değişeni mevcut (tavan hariç abartmıyorum ) km 5 yıldır 400 küsür binde takılı 1998 den beri bizde
güncel kullandığım araçta boya yok inşallahta olmaz , olursada canımız sağolsun sıkıntı yok
Ben bir şeyi merak ediyorum. Bu değişen parça olayı neden sıkıntı oluyor?
Diyelim ki geldi biri arkadan vurdu bagaj çöktü tampon gitti. Gidip servisten yeni bagaj takınca tampon takınca niye arabanın değeri düşsün?
Yav tamam ama neden?
Boya takıntısını bir nebze anlıyorum boyası nerde nasıl yapıldı, neresinde macun var göçük var ona takabilirsin.. Kilometre takıntısı da tamam..
Ama parça değiştirince ne oluyor? Ne değişiyor? Değiştirdiğin parça da aynı fabrikada üretilip aynı üretim bandından geçip aynı arabaya takılmıyor mu? Zaten şans eseri senin arabanın kapısı bir önceki yada bir sonra ki arabaya denk gelmiyor. Tutup da mühendisler ''hmm.. bu arabayı osman abi sipariş etmiş buna şu çamurlukları takalım!'' mı diyorlar?
Boya, degisen takintim hic olmadi olmayacakta . Gelir biri carpar, cizer o olur bu olur takilmamak gerek . Burada mantik tamamen farkli . Bir aracin boyanmasi , degismesi gereken parcanin degismis olmasi arti olarak kabul goruyor ancak Tr de degeri dusuruyor . Benim anlayisima tamamen ters.
değişen konusu söyle bence bır araba da atıyorum sağ çamurluk değiştiyse bu araba sagdan darbe yemıs şase kaymış damgası yıyor. Atıyorum bızım hasan mehmet abımız de darbelı arabaya para vermezsonra maazallah elın de patlar bizim ulkemızde araba fıyatları ***** para kazanma sartları da bellı herkez parasınla en temızını zorluyor bi de biz de araba genellıkle kazanç kapısı olarakta gorunur atıyorum bir altın kolye alsan o kolyenın bır yerı tamır görse değeri duser bizdeki de o hesap o yuzden herkez bır sonrakı sahıbıne saklar arabasını
Yetkili servislerin çalışma mantığı o şekilde değil malesef. Doğrultma yapanı yok nerdeyse.
Üzerinde macun olan çamurluktan sa, yan sanayi olmayan boyanmış çamurluğu tercih ederim. Kişiden kişiye değişir. tabi bu düşünceler.
Ama günümüzde herkez galerici artık nasıl oluyosa, güven kalmadı kimseye birbirimize bile güvenemez olduk araba alır satarken.
şimdi orjinal demek ne demek ?
değişen olmayıp veya birebir orjinal parça ile değişmiş far, stop, tampon, cam vb. gibi parçalarla değişmiş fazla kaporta hasarı olmadan değişmiş araçlara da orjinal diyebilirmiyiz. netice de değişen olsa da bi tampon veya ön çamurluk değişse ne olur ?
bence fabrikadan çıktığı gibi duran araçlar evet orjinal ancak hiç kazasız hasarsız orjinal. elbette ki daha kıymetli.
ama... bence tampon, çamurluk sürtülmüş hafif ezik. yetkili serviste değişti boyandı. bence bu araçta orjinal. hemde baya baya orjinal.
yeri gelir adam sıfır arabayı tırdan indirirken sürtüyor hemen serviste boyanıyor :)
bence orjinal olmayan araç, alçaltılmış, motoru yürüyeni modifiye edilmiş yani herhangi bir yerinde değişiklik yapılmış ve ufakta olsa yan sanayi ve kalitesiz parçalarla usta olmayan ellerde toplanmış araçlar orjinal değildir.
ben böyle düşünüyorum :)
150.000 km de 2011 model boyasiz albea miz var ancak 70.000 km den beri yetkilo servis yuzu gormedi :)
Bunun haricinde bende 200-300 micron macunla sivanmis parca yerine orjinaliyle degismis parcayi tercih ederim
Yalnız ozanın 300zx resimde bildiğin kötü çıkmış çıplak gözle çok çok daha güzel duruyor.
Resmi koyarak arabasına haksızlık etmiş.
Benim 2005 12.000 km deki corvette sayılmaz herhalde :p
Bu durum biraz da dürüstlükle yada insanların birbirine güven duymamasıyla alakalı.
***** sitedeki ilanlara bakın; sürtmeden dolayı değişik, çizikten dolayı boyalı
Sen karşındaki insana güvenmiyorsan ki bi çoğumuz güvenemiyor bu tür şeylere mecburen dikkat ediyorsun.
2011 model Mk6 Golf GTI sahibiyim aracim 15binde Boyasız ve tamamen Orjinal yani fabrikadan çıktığı gibi