User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
54 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Motorsiklete başlamak

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    15 yıldır belki daha fazla motora biniyorum şu anda gv250 motorum var 900cc vulcanımda vardı 500cc lik cruiserımda oldu şu zamana kadar aklıma gelen bildiğim ölümlü kazaların %80 i yani 10 tanesinden 8i super sport makinelerde olmuşdur şu yaşıma kadar daha çevremde scooterda ölen bir insan olmadı yada şu an için aklıma gelmiyor.. tabi etraf evlere servis yapan ehliyetsiz korumasız ve bilgisizce motor süren scooterlı insanlarla doldu taşdı.. neyse bunların konuyla ilgisi yok. arkadaş tercihini yapar zevkine göre..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alma kardeşim. bak bende 2000km kullandım ilk motorumdu geçen hafta düştüm; omzum, kolum, kaburgalarım kırık. bu ar5ada t5üm kask ve korumalı montum hatta eldivenlerimde takılı idi. 20 km ile düştüm ama yüz üstü.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15 yıldır belki daha fazla motora biniyorum şu anda gv250 motorum var 900cc vulcanımda vardı 500cc lik cruiserımda oldu şu zamana kadar aklıma gelen bildiğim ölümlü kazaların %80 i yani 10 tanesinden 8i super sport makinelerde olmuşdur şu yaşıma kadar daha çevremde scooterda ölen bir insan olmadı yada şu an için aklıma gelmiyor.. tabi etraf evlere servis yapan ehliyetsiz korumasız ve bilgisizce motor süren scooterlı insanlarla doldu taşdı.. neyse bunların konuyla ilgisi yok. arkadaş tercihini yapar zevkine göre..
    %80 ülkedeki motor dağılımını göz önünde bulundurursanız bu rakam imkansız etrafınızda race motora binenler oldugu ıcın hep onların haberını alıyosunuzdur..ama ölümlerin çoğu paketçi tabir edilen motorcular ve küçük motorlarla oluyor.

bende yıllardır motor sürerim benimde şu an zx12r ım var sıkıntı motor sürmek yada sahibi olmak değil..ben bugüne kadar kimseye heleki daha motora yeni binecek birine şort mayonu çek havlunu al motora bin denize git demedim dememde kendisi giderse gider ama sen gidip daha motora binmemiş adama öyle söylersen bende buraya acı gerçekleri yazarım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    %80 ülkedeki motor dağılımını göz önünde bulundurursanız bu rakam imkansız etrafınızda race motora binenler oldugu ıcın hep onların haberını alıyosunuzdur..ama ölümlerin çoğu paketçi tabir edilen motorcular ve küçük motorlarla oluyor.

bende yıllardır motor sürerim benimde şu an zx12r ım var sıkıntı motor sürmek yada sahibi olmak değil..ben bugüne kadar kimseye heleki daha motora yeni binecek birine şort mayonu çek havlunu al motora bin denize git demedim dememde kendisi giderse gider ama sen gidip daha motora binmemiş adama öyle söylersen bende buraya acı gerçekleri yazarım..
    tamam arkadaşıma tavsiyem kıbrıs sıcağında 45 derece sıcakda full koruma giy gez pembe yalanlarla yola devam o zaman..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

MrtYILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    150cc veya altı scooter yada vitesli tek silindir motorsiklet alıyor ve en az 2 sene biniyorsun. 2 sene sonra tekrar konuşalım.
    cok dogru bir yaklasim bravo
    Sıradanız ama.. Ön Sıradan.

MR AirMass qreen AnacHONDA

YILDIZ Tesisat Mekanik Kocaeli-İzmit

0533 653 88 39-0262 32263 40

Murat YILDIZ ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kubicim alalim birer vespa gezelim, bosver buyuklerini kuzenimi taniyosun en son mumyaya donmustu Allah korusun motor kazasindan, bozar bizi

easy_rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mutlaka honda motosikletten eğitim al çok faydası olur.
    Family Rider
    So So Slow rider

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı easy_rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10 yıllık motorcu arkadaşım bile aldı daha yeni o eğitimi çok faydalı bir şey motoru sadece sürmeyi değil panik anında ne yapılması gerekdiğini motordan nasıl düşülüceğine kadar eğitimini veriyorlar sanırım vespanında böyle eğitimi var çok faydalı bende gidicem kısmetse seneye..

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayağım yere deymeyince o gün vazgeçtim, 600lüktü,
    ama sıkutur la maceralarım var.
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kubi sen gel bu işe hiç bulaşma daha iyi
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Emre12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yamaha yzf125 öneririm. Bende geçen yıl başladım yzf125 ile. Kesinlikle arabanın direksiyonunda olduğundan 10-20 kat daha dikkatli olmalısın. 1 yılda en büyük gözlemim şu oldu;
    neredeyse direksiyonunda oturmadığın her arabanın sürücüsü yerine de sen dikkat etmelisin
    I ♥ E21.

emretorlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yamaha ybr 125 cc alabilirsin. 5000 km ye yakın kullan. Hem kullanımı çok rahattır hem de sağlam motordur. İkinci elde de değer kaybetmez kolay satılır. Ben bu şekilde yapmıştım çok faydası oldu.

acn90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam sen hiç uğraşma bence motorla, ne kdar önlemini alsanda sakat iş ufacık mobiletden düştüm 3 parmağım kırıldı

StyleALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorsikletin temeli scooter dır diyebilirim ardından vitesli motora geçiş en sağlam temellesi olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    scooter her zaman en iyisi param yetse bugün düşünmeden silverwing goldwing burgman türevi bir şey alırdım

Kubi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit : 2.nci post
    Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam adam uzunda sen niye gerizekalısın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    150cc veya altı scooter yada vitesli tek silindir motorsiklet alıyor ve en az 2 sene biniyorsun. 2 sene sonra tekrar konuşalım.
    Bende sizin gibi düşünüyordum aslında konu sayesinde kafamda birşeyler şekillendi

Alıntı Actrocco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi bir eğitim merkezinden başlangıç ve orta seviye eğitimi alarak başlamalısın. Maxi'nin de dediği gibi scooter ile başlaman iyi olur..
    Uzunca bir süre Kıbrıstayım burda eğitim durumu nedir hiç bilmiyorum araştırmaya devam teşekkür ederim :

Alıntı Bartu_evo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer scooter ile devam etmiyeceksen scooter ilk motor olarak bence yanlış tercih olucaktır , 150 cc veya altı tek silindir,vitesli bir motor ile başlangıç tam hakkıdır. Eğer uygunsan motor kurslarına katılmanı öneririm genellikle istanbulda bir gün içerisinde alabileceğin bir kurs seni yapıcağın hatalardan ve kendi kendine öğrenirken geçen uzun süreden kurtarıp belli bir seviyeden başlamana sağlicaktır. Kurstan sonra aldğın motora en az 1 sene binip sonra durumunu değerlendirip daha büyük bir şeye geçme karararı doğru olucaktır . Kurs için düşünürsen p.m den bir kaç isim önerebilirim.
    Vitesli motorla başlamak bana emeklemeden koşmak gibi geldi , dediğim gibi tecrübem 0 , Kıbrıstayım İstanbul'da eğitime katılmam imkansız gibi birşey fakat pm atarsanız çok memnun olurum başlamaya niyetlenen bir yakınımız olursa ona kısmet olur

Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ybr 125 tam baslangıc motoru hem vıteslı hemde hafıf hıc zorlanmadan yavas yavas kullanırsın fıyatlarıda cok uygun
    vitesli motor için en azından şu aşamada erken diye düşünüyorum , ilerde inşallah o da olucak

Alıntı Yogi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Video için teşekkür ederim , cidden aydınlatıcı oldu özellikle vitesli motor konusunda

Alıntı In_FLAMES Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben kawasaki vn1500 ile başlamıştım, öncesinde sadece bisiklet ve toplasan yarım saat kadar bir scooter tecrubem olmuştu.. Mekanik işleyiş mantığın iyiyse, az biraz da denge sahibi biriysen ağır motor - hafif motor dikkat ettiğin sürece çok fark etmiyor. Zaten orta seviye veya ust seviye bir motorla başladığın zaman diğer 150-250 cc motorlara bindiğinde bisiklet kullanıyormuşsun hissiyatı veriyor. Benim tavsiyem en az 650-750 cclik torklu bir motor alman ve uzunca bir süre çok atraksiyona girmeden sakin sakin tecrübe edinmen yönünde olur..
    Siz baya hızlıymışsınız ama sizin kadar cesaretli olabileceğimi sanmıyorum belki bi kaç kere kullansam sizin gibi düşünücem ama varsın yavaş olsun başımıza iş almayalım

Alıntı Burak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1000'lik olmaz ama 600'luk olur

Yerinizde olsam CBR 125'le başlardim. Tabi oncesinde biraz scooter tecrübesi olması daha iyi olur.
    +1

kıbrısda 2 sene kaldım oranın iklimine en güzel bana göre gidicek motor scooterdır hava zaten çok sıcak motorun üstünde pişiceksin bari rahat rahat motor sürmenin keyfini çıkar.. bagaja havlunu mayonu falanda atarsın ıvır zıvır şeylerinide koyarsın..

motoru ileriye yönelik bir şey olarak görüyorsan o zaman vitesli al 250cc yide geçme. ama bunlardan önce ufak hacimli kısa mesafe scooter almıyorsan korumalarını full tam takım al..
    Becerebilirsem ileriye yönelik istiyorum , dediğiniz gibi kısa mesafeli scooter kulağa daha emniyetli geliyor .

aslında biraz forumu araştırsan biraz arama motoru kullansan tamda senlik birsürüü konu var orda hepsi tek tek tartışıldı yazıldı çizildi.karar vermene yardımcı olacağına eminim
    Bakındım bakınmadım değil elbette ama yinede açma ihtiyacı hissettim önceden evet kullanmalı diyen bir insan bir takım olaylar sonra hayır kullanılmamalıymış şurada yanlış düşünmüşüm diyebilir diye düşündüm . Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim

Alıntı nicksar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Almışken cbr 250 alırım , orta karar birşey olur vallahi. Bu aralar bende acayip sardım ama aile karşı bu duruma , babam hakkımı helal etmem diyor. Benim kaza yapmam dan çok , birisinin bana takmasından korkuyorlar ...
    Benimde ailem aynı görüşte ama göz görmeyince gönülde katlanır diye düşünüyorum

Alıntı orhanerdogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kıbrısta araç ehliyetin varsa gidip komik bir ücret karşılığı motor için learning ehliyeti alabilirsin. Tabi bu learning ehliyet ile kullanmanın bazı şartları var. Motorun önünde kocaman L yazıcak, motora tek başına bineceksin vs vs.

Bu işlemi hallettikten sonra alırsın bir 4 zamanlı gilera runner keyfine bakarsın
    FL 061 plakalı olanı alma ben sattım çiğeri bitik onun

Bu arada direk scooter tavsiye ettim çünkü scooter diğer motorlar ile karşılaştırıldığında terlik ile ayakkabı gibidirki kıbrısta terlik giymeni tavsiye ederim
    KKTC araba ehliyetim mevcut motorun önünde L yazması benim açımdan sıkıntı değil isterlerse L yazılı t-shirt bile giyerim şaka bir yana tecrübeli ve tecrübesiz sürücü kıbrısta çok belli oluyor maşallah herkes motorcu şaka bir yana burda motor ehliyeti almak istesem ne gibi prosedür ve kriterleri var ? Türkiye'den daha mı ? uyguna geliyor ? Ehliyeti kıbrıstan aldığımı varsayarsak Türkiye'de çevirmek istesem maliyeti ne oluyor bir fikriniz var mi ? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

ben ondan scooter dedim.. scooter düşülürde düşmekde zor işdir.. kıbrısın sıcağında full korumada gezilmez kıbrısda kalmışsan yada gidersen ne demek istediğimi anlarsın..
    Valla ben çok şanslıyımdır olmaz olmaz denilen herşey bende oluyor maşallah

Alıntı weST.27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    al bitane hyosung gt250r ben ehliyeti aldıktan sonra ( motor ) alacağım ilk motor, sonrası gsx600 r6 hayal tabi ama olur inş, ama hyosung alırım
    Allah gönlünüze göre versin ama bence temkinli gitmek en mantıklısı

muratr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alma kardeşim. bak bende 2000km kullandım ilk motorumdu geçen hafta düştüm; omzum, kolum, kaburgalarım kırık. bu ar5ada t5üm kask ve korumalı montum hatta eldivenlerimde takılı idi. 20 km ile düştüm ama yüz üstü.
    şu mantığı hiç anlayamıyorum yıllardan beri motorsiklet kunlanıyorum ama ufak tefekde oldu büyük kazalarımda oldu ancak ne pişman oldum nede kunlanmaktan vazgeçtim bu zevkimi.çünkü motorsiklet pahalı heyecanlı riskli bir hobidir herzaman önemli olan trafik bilincinin çok iyi olması(ki ülkemizde maalesef bu gerçekleşmiyor ve araçtan sayılmıyoruz) ve ben çok usta biniciyim şöförüm demeyipte herzaman eğitim almalı ve açık olmalıyız.yanlış anlamıyorsam sizin mantığınıza göre aman düştüm kaza yaptım bir daha binmem bu merete deyip bi kenara attınız bu olayı zaten yeni başlayan kunlanıcıların vazgeçmelerinin tek sebebidir bu. önemli olan bence bu zevkten bilinçlice daha fazla dikkat ederek mahrum kalmamak ve insanları motorsiklete teşvik etmektir.
    ef sedan squad-
    old is cool!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    temiz bir 15 senede bize kısmet olur inşallah

Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun umarım bir an önce eski sağlığınıza kavuşursunuz , post unuzdan anladığım kadarıyla motor dan baya bir soğumuşsunuz

tamam arkadaşıma tavsiyem kıbrıs sıcağında 45 derece sıcakda full koruma giy gez pembe yalanlarla yola devam o zaman..
    Kalpler temiz bunu bilmek yeterli birbirnizi kırmaya gerek yok ikinizede güzel düşüncelerinden ötürü çok teşekkür ederim

Alıntı ÖmerF.Bayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kubicim alalim birer vespa gezelim, bosver buyuklerini kuzenimi taniyosun en son mumyaya donmustu Allah korusun motor kazasindan, bozar bizi
    Aynen Ömer doğru söylüyorsun kuzeninin başından kötü bir olay geçmişti ... bende senin gibi düşünüyorum valla ilk etapta güzel bir vespa ile gezelim devamına bakarız tabii

Alıntı easy_rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önce tecrübeniz oldu mu ?

10 yıllık motorcu arkadaşım bile aldı daha yeni o eğitimi çok faydalı bir şey motoru sadece sürmeyi değil panik anında ne yapılması gerekdiğini motordan nasıl düşülüceğine kadar eğitimini veriyorlar sanırım vespanında böyle eğitimi var çok faydalı bende gidicem kısmetse seneye..
    panik anı ve düşmeyi öğrenmek bu işte hakikatten bilinmesi gereken şeylermiş , kurs ile ilgili bilginiz var mı ?

Alıntı mechanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayağım yere deymeyince o gün vazgeçtim, 600lüktü,
    ama sıkutur la maceralarım var.
    umarım keyifli maceralardır

Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kubi sen gel bu işe hiç bulaşma daha iyi
    Bende aynı görüşteydim ama neden bilmiyorum çok cezbedici geliyor , bana tecrübe etmeden rahat yok

Alıntı Emre12 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yamaha yzf125 öneririm. Bende geçen yıl başladım yzf125 ile. Kesinlikle arabanın direksiyonunda olduğundan 10-20 kat daha dikkatli olmalısın. 1 yılda en büyük gözlemim şu oldu;
    neredeyse direksiyonunda oturmadığın her arabanın sürücüsü yerine de sen dikkat etmelisin
    öneriniz hakikatten çok güzel fakat daha erken gibi

gözleminizede ayrıca katılıyorum .

Alıntı emretorlak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yamaha ybr 125 cc alabilirsin. 5000 km ye yakın kullan. Hem kullanımı çok rahattır hem de sağlam motordur. İkinci elde de değer kaybetmez kolay satılır. Ben bu şekilde yapmıştım çok faydası oldu.
    Öneriniz için teşekkür ederim fakat ilk etap için erken gibi fakat Allah izin verirse ikinci adıma geçmek kısmet olursa önerinizi uygulamaya çalışıcam

Alıntı acn90 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam sen hiç uğraşma bence motorla, ne kdar önlemini alsanda sakat iş ufacık mobiletden düştüm 3 parmağım kırıldı
    Geçmiş olsun ..

Alıntı StyleALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motorsikletin temeli scooter dır diyebilirim ardından vitesli motora geçiş en sağlam temellesi olur.
    Aynı görüşteyim

scooter her zaman en iyisi param yetse bugün düşünmeden silverwing goldwing burgman türevi bir şey alırdım
    Allah gönlünüze göre versin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)