User Tag List

Sayfa 2/20 İlkİlk 123412 ... SonSon
365 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Kredi Dosya Masrafı İadesi

jr1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3-4 kredide bizim var şöyle güzel bi dilekçe hazırlansa şablon niyetine bizde üzerinde editleyip göndersek nereye göndereceksek

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arifozcelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederiz bu link ilk mesaja editlense iyi olur

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 tane de bizim var 10 tanesi bitmiş.hemen dilekçeyi hazırlayayım.

is bankası bu konuda en rahat iade eden bankaymış bu arada.
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen arkadaslar su zamanda alacagım para ılac gıbı olur eger alabılırsek..son 10 yılda ev araba kredısı dahıl bayagı kredım var benımde..

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akbank genel müdürlüğünde görev yapan birisinden öğrendiğim bilgi şu şekilde. mevcut devam eden kredi için dilekçe veriyorsun ve inceleme sonrası hesabınıza iade ediyorlar. ama bu sadece akbank ve devam eden kredi ile alakalı. diğer bankalar ve biten krediler için geçerli olursa sanırım bir vti parası çıkar banada 2002 yılından beri hep kredi ödüyorum amk. bir bitmediler gitti.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim pederde de var dır bi 5 6 tane. bi düşeyim üstüne

edt.

Yalnız başka sitelerdende bakayım dedim haberlere.

Google da hep ağustos 2012 nin haberleri çıkıyor.

Gazete kılıklılardan biri haber olsun diye eski şeyleri tekrar veriyor olmasın ?

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakem heyeti başkanıyla konuştum bizim ilin az önce yargıtay kararını bulmalıyız önce arkadaşlar..

CafCaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 54th540 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakem heyeti başkanıyla konuştum bizim ilin az önce yargıtay kararını bulmalıyız önce arkadaşlar..
    krarı bulmak onların işi bizim işimiz değilya..

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Size şöyle bir tüyo.

Her banka iade etmiyor. İlk önce karşı dava açılıyor. Açılan davayı banka kazanırsa mahkeme-avukatlık masraflarıyla birlikte tüketiciye ödetiyor. Yani yargıtay kararı son sözdür diye düşünmeyin. Midyata giderken pirinçten olmayın.

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir kaç yorumda banka karşı dava açmış ve kazanmış arkadaşlar ona göre para alıyım derken daha fazlasını kaptırmayın !!

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İşkurun sitesindede yorumlardan birinde tam olarak böyle olmuş sanırım. 1500 lira gibi birşey kitlenmiş tekrar tüketiciye..

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CafCaf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    krarı bulmak onların işi bizim işimiz değilya..
    elbette onların işi aksini söylemedim,bu ildekilerin elinde henüz böyle bi karar yok süreci hızlandırmak adına zaten söylediğim.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ya tutarsa diye işbankası şişli şubesi ve genel müdürlüğe bi dilekçe yazıp gönderdim

10 yılda en az 10 tane kredi çekmişimdir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğerki kredi çekerken imzaladığınız sözleşme veya brot(ödeme planı) üzerinde yer alan dosya vb. masrafların olduğu kısım bilgisayar ortamında dolduruldu ise veya ilgili kısmın satırına imza atmış iseniz masraf iadesi hayali pek kurmayın. Bankaların açmış olduğu karşı davalarda bundan kaynaklıdır. Sözleşmelerde bilgisayar ortamında doldurulan her satırda geçen kısım altına imza atmış iseniz kullandırım sırasında kabul ettiğiniz anlamına gelir, aynı şekilde elle yazılan bir ibarenin yanında imzanız var isede geçerlidir.
    Kullandığınız kredide imzaladığınız evrak kopyası var ise veya hatırlıyorsanız buna göre gitmeniz yararlı. Ayrıca canlı veya kapanan kredi hiç fark etmiyor masraf alanı ..... şeklinde olup el ile dolduruldu ve yan kısmına imza atmadı iseniz tüm masrafları iade alabilirsiniz.

Calderon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz kararlar alınıyor ama sizler gibi bir avuç bilinçli insanlar bu işin peşine düşüyor bu ülkede kaç kişi bu paraların peşine düşecek ki ? Ben bugun kredi çekmeye gitsem banka yine benden dosya masrafı ücreti alacak.. Madem böyle bir karar alınıyor, devlet nezdinde bu ücreti talep eden bankalar tespit edilip bir yaptırım yapılmalı diye düşünüyorum...
    28 AF 870 Facebook Twitter

Vintage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüketici heyetine geçen hafta gittim 2 mesaj üstteki mesajın aynısını söyledi tüketici heyetindeki biri eğer sözleşmeyi kabul edip attıysanız olmaz dedi ki öyle konuşması vardı ki benim temsilcim mi bankaların temsilcisi mi anlamadım adeta "bizi uğraştırmayın bayım" modundaydı
    ısrarlarıma ve bu masraf iade olsa süper olur görünüşüme bakarak ikna olmuş olacak ki anca "sözleşmeni getir inceleyelim" diyebildi

iade alanlar mevcut hatta geçmiş yıllarda başlayan ve devam edenlerde yüksek şans var
    ama yeni çekilmiş kredilerde bu zor gözüküyor çünkü bankalar karar çıktığından bu yana bu konuda önlemlerini alıp sözleşmeye yansıtmış oluyorlar masrafı

ama denemekte fayda var banka zaten faiz alıyo dosya masrafı dedikleri mevzu bildiğin şeffaf dosya bide karton mavi dosya bunun bin tl tutarları bulması imkansız tüketiciden haksız kazanç sağlanıyo
    banka bunu tüketiciye zorunlu gibi göstererek tüketicinin zor durumundan faydalanıyor tüm bunları bir dilekçeyle başvurup denemekte fayda var

bankadan alacağınız dosya masrafını gösterir bir belge imzalı olması iyi olur 2 adet
    krediyi kullanan kişinin kimlik fotokopisi 2 adet
    dilekçe 2 adet
    ile bağlı olduğunuz kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz
    önce bankayada bi dilekçeyle başvuruda bulunursanızda olur(muhtemelen kabul etmeyeceklerdir)

hakem heyeti sizi pek takmayabilir eğer dilekçenizi alırlarsa evrak no takip no alın
    hiç dilekçenizi almaya yanaşmazlarsa da başvurunuzu almadıklarına dair yazı isteyin başbakanlığa şikayette bulunacağım deyin

herkese bol şans 1bin tl ve altındakiler daha kolay alınabiliyorken bu tutarın üstündekiler uğraştırabiliyo
    bu masraflar tak iade edilse ilaç olurdu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı milksop Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl talepte bulunuyoruz. avukat yoluylamı yoksa şubeye gidip talep mi ediyoruz.
    ingden kesintilerime dair dekont aldım, daha sonra büyük mükellefler vergi dairesine dilekçe yazdım. sıraya konduğu, eski tarihten yeni tarihe doğru ödeme yapacaklarını söylediler ama yaklaşık 2 ay oldu ses yok henüz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Vintage Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüketici heyetine geçen hafta gittim 2 mesaj üstteki mesajın aynısını söyledi tüketici heyetindeki biri eğer sözleşmeyi kabul edip attıysanız olmaz dedi ki öyle konuşması vardı ki benim temsilcim mi bankaların temsilcisi mi anlamadım adeta "bizi uğraştırmayın bayım" modundaydı
    ısrarlarıma ve bu masraf iade olsa süper olur görünüşüme bakarak ikna olmuş olacak ki anca "sözleşmeni getir inceleyelim" diyebildi

iade alanlar mevcut hatta geçmiş yıllarda başlayan ve devam edenlerde yüksek şans var
    ama yeni çekilmiş kredilerde bu zor gözüküyor çünkü bankalar karar çıktığından bu yana bu konuda önlemlerini alıp sözleşmeye yansıtmış oluyorlar masrafı

ama denemekte fayda var banka zaten faiz alıyo dosya masrafı dedikleri mevzu bildiğin şeffaf dosya bide karton mavi dosya bunun bin tl tutarları bulması imkansız tüketiciden haksız kazanç sağlanıyo
    banka bunu tüketiciye zorunlu gibi göstererek tüketicinin zor durumundan faydalanıyor tüm bunları bir dilekçeyle başvurup denemekte fayda var

bankadan alacağınız dosya masrafını gösterir bir belge imzalı olması iyi olur 2 adet
    krediyi kullanan kişinin kimlik fotokopisi 2 adet
    dilekçe 2 adet
    ile bağlı olduğunuz kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz
    önce bankayada bi dilekçeyle başvuruda bulunursanızda olur(muhtemelen kabul etmeyeceklerdir)

hakem heyeti sizi pek takmayabilir eğer dilekçenizi alırlarsa evrak no takip no alın
    hiç dilekçenizi almaya yanaşmazlarsa da başvurunuzu almadıklarına dair yazı isteyin başbakanlığa şikayette bulunacağım deyin

herkese bol şans 1bin tl ve altındakiler daha kolay alınabiliyorken bu tutarın üstündekiler uğraştırabiliyo
    bu masraflar tak iade edilse ilaç olurdu
    "banka zaten faiz alıyo dosya masrafı dedikleri mevzu bildiğin şeffaf dosya bide karton mavi dosya bunun bin tl tutarları bulması imkansız tüketiciden haksız kazanç sağlanıyo." Yazından kopyaladığım yerde haksız kazanç sağlıyor demişsin,bunu biraz menüye baktıktan sonra yediğin yemeğin fiyatının ödemeye geldiğinde çıkan farklılık düşün. Banka sana bir sözleşme imzalatıyor.Bu sözleşmeyi okumak senin hakkın, imzalayarak içeriğini kabul ediyorsun. Eğer sözleşmende 1.000tl krediyi 900tl masraf ile kullandıracağına imza attıysan, herşey için çok geçtir.
    Bankada çalışıyorum ve kredi kullandırım,bu tip iadelerle ilgiliyim. 1.000tl -/+ farklı kurumlar bakıyor bundan dolayı halkıysanız dahi süreç uzayabiliyor; nasılki kullandırdığınız kredinin şube yetkisi veya genel müdürlük yetkisinde çıkma durumunda olduğu gibi.

luca55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan sonra cekılecek kredılerde dosya masrafı alınmayacak mı yani?
    BaYTaR MURO

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)