3-4 kredide bizim var şöyle güzel bi dilekçe hazırlansa şablon niyetine bizde üzerinde editleyip göndersek nereye göndereceksek![]()
3-4 kredide bizim var şöyle güzel bi dilekçe hazırlansa şablon niyetine bizde üzerinde editleyip göndersek nereye göndereceksek![]()
aynen arkadaslar su zamanda alacagım para ılac gıbı olur eger alabılırsek..son 10 yılda ev araba kredısı dahıl bayagı kredım var benımde..![]()
akbank genel müdürlüğünde görev yapan birisinden öğrendiğim bilgi şu şekilde. mevcut devam eden kredi için dilekçe veriyorsun ve inceleme sonrası hesabınıza iade ediyorlar. ama bu sadece akbank ve devam eden kredi ile alakalı. diğer bankalar ve biten krediler için geçerli olursa sanırım bir vti parası çıkar banada2002 yılından beri hep kredi ödüyorum amk. bir bitmediler gitti.
benim pederde de var dır bi 5 6 tane. bi düşeyim üstüne
edt.
Yalnız başka sitelerdende bakayım dedim haberlere.
Google da hep ağustos 2012 nin haberleri çıkıyor.
Gazete kılıklılardan biri haber olsun diye eski şeyleri tekrar veriyor olmasın ?
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
Size şöyle bir tüyo.
Her banka iade etmiyor. İlk önce karşı dava açılıyor. Açılan davayı banka kazanırsa mahkeme-avukatlık masraflarıyla birlikte tüketiciye ödetiyor. Yani yargıtay kararı son sözdür diye düşünmeyin. Midyata giderken pirinçten olmayın.
bir kaç yorumda banka karşı dava açmış ve kazanmış arkadaşlar ona göre para alıyım derken daha fazlasını kaptırmayın !!
İşkurun sitesindede yorumlardan birinde tam olarak böyle olmuş sanırım. 1500 lira gibi birşey kitlenmiş tekrar tüketiciye..
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
valla ya tutarsa diye işbankası şişli şubesi ve genel müdürlüğe bi dilekçe yazıp gönderdim
10 yılda en az 10 tane kredi çekmişimdir
Eğerki kredi çekerken imzaladığınız sözleşme veya brot(ödeme planı) üzerinde yer alan dosya vb. masrafların olduğu kısım bilgisayar ortamında dolduruldu ise veya ilgili kısmın satırına imza atmış iseniz masraf iadesi hayali pek kurmayın. Bankaların açmış olduğu karşı davalarda bundan kaynaklıdır. Sözleşmelerde bilgisayar ortamında doldurulan her satırda geçen kısım altına imza atmış iseniz kullandırım sırasında kabul ettiğiniz anlamına gelir, aynı şekilde elle yazılan bir ibarenin yanında imzanız var isede geçerlidir.
Kullandığınız kredide imzaladığınız evrak kopyası var ise veya hatırlıyorsanız buna göre gitmeniz yararlı. Ayrıca canlı veya kapanan kredi hiç fark etmiyor masraf alanı ..... şeklinde olup el ile dolduruldu ve yan kısmına imza atmadı iseniz tüm masrafları iade alabilirsiniz.
Bu tarz kararlar alınıyor ama sizler gibi bir avuç bilinçli insanlar bu işin peşine düşüyor bu ülkede kaç kişi bu paraların peşine düşecek ki ? Ben bugun kredi çekmeye gitsem banka yine benden dosya masrafı ücreti alacak.. Madem böyle bir karar alınıyor, devlet nezdinde bu ücreti talep eden bankalar tespit edilip bir yaptırım yapılmalı diye düşünüyorum...
tüketici heyetine geçen hafta gittim 2 mesaj üstteki mesajın aynısını söyledi tüketici heyetindeki biri eğer sözleşmeyi kabul edip attıysanız olmaz dedi ki öyle konuşması vardı ki benim temsilcim mi bankaların temsilcisi mi anlamadım adeta "bizi uğraştırmayın bayım" modundaydı
ısrarlarıma ve bu masraf iade olsa süper olur görünüşüme bakarak ikna olmuş olacak ki anca "sözleşmeni getir inceleyelim" diyebildi
iade alanlar mevcut hatta geçmiş yıllarda başlayan ve devam edenlerde yüksek şans var
ama yeni çekilmiş kredilerde bu zor gözüküyor çünkü bankalar karar çıktığından bu yana bu konuda önlemlerini alıp sözleşmeye yansıtmış oluyorlar masrafı
ama denemekte fayda var banka zaten faiz alıyo dosya masrafı dedikleri mevzu bildiğin şeffaf dosya bide karton mavi dosya bunun bin tl tutarları bulması imkansız tüketiciden haksız kazanç sağlanıyo
banka bunu tüketiciye zorunlu gibi göstererek tüketicinin zor durumundan faydalanıyor tüm bunları bir dilekçeyle başvurup denemekte fayda var
bankadan alacağınız dosya masrafını gösterir bir belge imzalı olması iyi olur 2 adet
krediyi kullanan kişinin kimlik fotokopisi 2 adet
dilekçe 2 adet
ile bağlı olduğunuz kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz
önce bankayada bi dilekçeyle başvuruda bulunursanızda olur(muhtemelen kabul etmeyeceklerdir)
hakem heyeti sizi pek takmayabilir eğer dilekçenizi alırlarsa evrak no takip no alın
hiç dilekçenizi almaya yanaşmazlarsa da başvurunuzu almadıklarına dair yazı isteyin başbakanlığa şikayette bulunacağım deyin
herkese bol şans 1bin tl ve altındakiler daha kolay alınabiliyorken bu tutarın üstündekiler uğraştırabiliyo
bu masraflar tak iade edilse ilaç olurdu
"banka zaten faiz alıyo dosya masrafı dedikleri mevzu bildiğin şeffaf dosya bide karton mavi dosya bunun bin tl tutarları bulması imkansız tüketiciden haksız kazanç sağlanıyo." Yazından kopyaladığım yerde haksız kazanç sağlıyor demişsin,bunu biraz menüye baktıktan sonra yediğin yemeğin fiyatının ödemeye geldiğinde çıkan farklılık düşün. Banka sana bir sözleşme imzalatıyor.Bu sözleşmeyi okumak senin hakkın, imzalayarak içeriğini kabul ediyorsun. Eğer sözleşmende 1.000tl krediyi 900tl masraf ile kullandıracağına imza attıysan, herşey için çok geçtir.
Bankada çalışıyorum ve kredi kullandırım,bu tip iadelerle ilgiliyim. 1.000tl -/+ farklı kurumlar bakıyor bundan dolayı halkıysanız dahi süreç uzayabiliyor; nasılki kullandırdığınız kredinin şube yetkisi veya genel müdürlük yetkisinde çıkma durumunda olduğu gibi.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)