son 10 yılmı :D oh oh ya nasıl sevindim eğer alabliyorsak ciddi bi para toparlarım ben :D
Printable View
son 10 yılmı :D oh oh ya nasıl sevindim eğer alabliyorsak ciddi bi para toparlarım ben :D
sözleşme imzalattıkları doğru ve de burda hukuken ilanda edilmiş olur icabta yani kağıt üstünde zaten haklılar o dediğiniz gibi aynen
ama şöylede bir durum var daha önce bu uygulama sözleşmeye eklenmemiş bi haldeydi yani normal olan birşey niye sözleşmeye eklenmedi o yıllarda vede en üst kurum olan yargıtaya kadar gitti olay nitekimde yargıtay tüketicine lehine karar verdi
sözleşmede masrafı kabul edip imzalandıktan sonra iade mümkün mü?
bence mümkün ama bunun için ciddi emek,vakit ve nakit gerekiyo
e nakit için bile nakit gerektiğinden yeni kredi çekenlerin bunla uğraşmaması sizinde dediğiniz gibi daha doğru
yoksa sözleşmede sadece bağlayıcı olmayabilirdi örneğin:imzaladığınız senetlerde verilen süre dolduğunda bile icraya gelen memurlar her eşyayı alamadan gidiyo insan haklarına aykırı bulunduğundan
biraz karışık oldu:)sizede muhalif değilim yanlış anlaşılmasın sen ben kredi kullananların genel sorunundan bahsettim
yoksa dosya masrafı dediğiniz olayın o kadar tutacak bi para olmadığı bellidir zaten
kredi ve kredi kartı aidatları için başvurup sonra tersi olup patlayanlar var bütün masrafları kendi ödemek zorunda kalanlar. bende 2 kredi kartı vardı biri telefon ile diğeri sözleşme ile geldi telefon ile gelen kartın sözleşmesi olmadığı için ücretleri aldım ama diğerini alamadım henüz uğraşmaya devam ya banka yılacak benden ya da ben onlardan :)
Danışıklı dövüş var ortada :) Kanun çıkmadan,daha doğrusu ortaya böyle bişey çıktıktan sonra tüm bankalar kendi avukatlarının yardımıyla sözleşmelerini yeniledi yenilemeyede devam ediyor bu tip davalarda kaybetmemek adına.
Dosya masrafı yoksa yüksek faiz oranları olur her zaman bu gerçeğin kendisi. Bayram seyranlarda masrafsız krediler müşteri memnuniyetinden çok diğer bankalara kaptırmama adınadır.Kendi bankamda 630+ şube 11.000in üstündede çalışan var bir şekilde daha fazla kazanç sağlamak zorundalar.Yaklaşık bir sene önce kendi personelinin çektiği krediden bile hayat sig. kesintisi yapmaya başlandı gerisini sen düşün :)
Dün akbankı aradım bana mail le dönmüşler iade edemeyiz gibisine uğraş bizimle diyor kısaca :D
Kredi kullanım ücreti ileilgili iletiniz Bankamıza ulaşmıştır.
Bankacılık hizmetleriyle ilgili müşterilerden alınması gereken ücret,komisyon ve masraflara ait tarife Genel Müdürlüğümüzce tespit edilmekteve Bankaların diğer iş ve hizmetlerinde olduğu gibi krediişlemlerindeki komisyon tahsilatları da Bankacılık Kanunu, TicaretKanunu ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a uygun olarak yerinegetirilmektedir. Şubelerimizce bu tarife dahilinde müşterilerimizdenücret talep edilmektedir.
Bankamız kredi kullandırım işlemlerinde alınmakta olan ücret vekomisyon tutarları hakkında detaylı bilgi tarafınızla, kullandırımişlemi öncesinde sözlü olarak paylaşılmaktadır. Ayrıca, kredikullandırım işlemi öncesinde tarafınıza iletilen Sözleşme Öncesi BilgiFormu'nda kredinize ilişkin tahsil edilecek ücret ve komisyon bilgileriyer almaktadır. Bunlar dışında, kullandırım işleminde tarafınızcaimzalanan Tüketici Kredisi Sözleşmesi ve bunun ayrılmaz eki olan ödemeplanında da ücret ve komisyonlar detaylı olarak belirtilmektedir.
Bankamız kredi kullandırım işlemlerinde alınacak olan masraf vekomisyon oranları hakkındaki detaylı güncel bilgiye Akbank webadresimizden Ürün ve Hizmet Ücretleri başlığı altından ulaşabilirsiniz.
Kredi kullanım ücretinin iadesi yönündeki talebinize olumlu yanıtverilememektedir.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Saygılarımızla,
Akbank
akbank böyledir ben tüketici hakem heyetine gittim vadesiz hesabımdan kestikleri 45 tl yi 3 ay sonra aldım
il hakem heyetıne gıdıp gıda sanayı tıcaret komıtesı war ordan dılekce dolduruyosunuz usulsuzluk oldugunu acıklıyorsunuz kredı cektıgınız zaman sıze verılen dokuman kımlık fotokopısı we tc numarası ıle adres bılgısı werıyorsunuz ordan hakem heyetıne gıdıp onaylanınca banka sızı arıyo we alacakmısın veya hesabınızdan mı duselım dıe cetrefellı sorular soruyor ben cıkmaz zannettım ama kurusuna kadar aldım bıde bankadan arıyan adam bana eften puften sekıl yaptı kızdım dedım senıde sıkayet edeyım mı bı efendı moduna gırdı 976 lıra 35 kurus hepsını aldım verıyorlar abı vermezlerse dusun pesıne hukmt konagından oluyor yrdmcı olurlar
1. Akbank kadar şeref... bir banka daha yok onlardan hiç bir şey alamazsınız...
2. si devlet bu yaptırımın yanında değil yasa haksız kazanç olarak onaylanıyor. daha sonra ee sen sözleşmeye imza atmışsın diye red ediliyor. Kardşim ben bankacımıyım adam dosya masrafı var dedi bende Krediye muhtaç olduğum için attım imzayı aldım ama madem bu haksızdı imza atmam neyi değiştirir..
Kısacası canım Türkiye'min canım oyunları hiç bi zaman vatandaş için gülmeyecek hep bu şirketler ve godamanlar bizi dürtüklemeye devam edecek..
bir arada cam filmi cezası geri ödeniyor. diye haber çıktı cezası yok dendi Tüv hafif kusur olarak muayneden geçirdi ama Polis cam filmi olan arabaları çatır cutur bağlayıp ceza kesiyor.... nerde iade nerede cezai iptali ?
Ben anlamadım harbiden alabilen var mı ? Yoksa rüyamı görüyoruz?
Madem haksiz kazanc madem alinmamali hukumet cikaracak yasasini alinmayacak bundan sonra ve gecmise donuk iade edilsin diyecek ne diye bizi ugrastiriyorlar?
Önceki postlarımı okursanız konuyu daha net anlayabilirsiniz.Burdaki "haksız kazanç"tan kasıt sizin imzaladığınız sözleşmeden sonra alınan masrafların iadesidir. Bilgisayar ortamında hazırlanan sözleşmede xxxTL masraf ibaresi yer alıyorsa masraf iadesi hayal olur.
Sözleşmeyi imzaladınız diyelim masraf alanı ....... şeklinde boş bırakılmış ve bankadaki portföy arkadaş burayı sonradan kalem ile xxx TL ile belirtti ise bu masrafların iadesini alabilirsiniz; tabi sizin el yazınız ve ilgili satıra tekrar imza atmadıysanız.
Hocam neyi anlatıyorsun burası Türkiye be.. yok noktalı olursa alırsın yok noktalı değilde yazılı olursa alamazsın... sadece TV lerin bilmenelerin kendi çapında eğlenmeleri kimsenin bişey alacağı yok devletinde hiçte umrunda değil..
Ona bakarsanız Kart aidatlarıda veriliyordu 75 milyonun neredeyse yarısı kart kullanıyor. içinden kaç kişi bu parayı geri almış..
Çpk uzun yazılar yazılmış ta.. Sözleşmede varsa ve imzalanmışsa para alamazsınız. Bankacı arkadaşıma da şöyle bir yazı gelmişti, bu masrafların ne kadar olduğunu bankaya sorarsanız 70 liraya kadar mazraf alabilirsiniz demişler. Henüz geri alan birini görmedim dedi.
Sakın yanlış anlama yada şahsına olarak düşünme ama Bankacıların hiç birine güvenim yok şu 2012 yılı içinde bir dünya şey yaşadım hepsini geçtim 8 ay oldu daha banka hesabımdan çekilen paranın hesabını bile veremediler...
Kullandığım 4 yada 5 tane kredi kartı vardı hepsini kapattım şimdi hiç yok geriye kalan 2 adette Kredim var Allahın izniyle de onları kapatırsam Allah bir daha hiç kimseyi bankaların eline düşürmesin.. hepsi kapansın
param varsa harcarım yoksa bakarım :) Onların ocağına düşen yanmış...